search

Ons nieuws van dinsdag 30 december 2014

Netflix kijktip: Gossip Girl
Series / Netflix Kijktip

Netflix kijktip: Gossip Girl

Het leven van rijke jongeren in The Big Apple.

Nooit was het leven van een stel rijke tieners zo vermakelijk en verslavend als in de serie Gossip Girl. Centraal stonden twee jonge verwende meiden genaamd Serena van der Woodsen en Blair Waldorf. Over de loop van zes seizoenen, die allemaal te zien zijn op Netflix, zagen we ze allerlei vriendjes krijgen en kwam hun vriendschap meerdere malen onder vuur te liggen. En dat alles terwijl iemand die zichzelf Gossip Girl noemt, hun volgt en alle geheimen wereldkundig maakt.

Het begint in seizoen 1 allemaal met de onverwachte terugkeer van Serena naar New York na een tijdje op een kostschool te hebben gezeten. Haar vroegere beste vriendin Blair is inmiddels de Queen Bee geworden op hun middelbare school en is niet al te blij dat Serena die titel misschien gaat afpakken. Ze is al helemaal niet gecharmeerd met Serena als ze erachter komt dat haar vriendje Nate het jaar ervoor met haar naar bed is geweest. Serena maakt daarom vrienden met buitenstaander Dan en krijgt een relatie met hem. Hij komt niet uit een rijk nest en behoort hierdoor niet tot de populaire jongens. Blair wil bijvoorbeeld niks met hem te maken hebben. Toch zorgt Dans relatie met Serena ervoor dat hij in de inner circle van Manhattan wordt opgenomen. Hij blijft de arme jongen onder hun, maar hij raakt wel bevriend met ze. Uiteindelijk komt het natuurlijk goed tussen Serena en Blair en gaan ze van frenemies naar besties. En Blair kan een vriendin goed gebruiken, wanneer ze een grote fout begaat door naar bed te gaan met Nate's beste vriend Chuck Bass. Hoewel, fout? Vanaf het moment dat Chuck en Blair (ook wel Chair voor de fans) met elkaar omgaan, is hun chemie duidelijk te zien. Alleen zijn ze beiden zo koppig als maar kan en kunnen ze niet aan elkaar toegeven, dat ze elkaar eigenlijk ontzettend leuk vinden. Als Chuck toenadering zoekt, heeft Blair een nieuw vriendje en andersom. Ook doen ze over de loop van de seizoenen de stomste dingen om elkaar jaloers te maken.

Buiten 'S' en 'B' (zoals ze elkaar noemen) om, zijn er nog veel meer interessante personages met boeiende verhaallijnen. Zo heb je Jenny, het zusje van Dan, die in eerste instantie niets liever wil dan bij de rijke meiden horen om later haar positie als buitenbeentje te accepteren. Zij wordt gespeeld door Taylor Momsen en werd al heel snel een van de bekendste actrices van de show. Geruchten over drugs en moeilijk gedrag op de set deden echter al snel de ronde en het personage Jenny werd dan ook op een gegeven moment de serie uit geschreven.
Ook de relaties van de ouders bevat al evenveel intriges als die van de jonge mensen en zijn interessant om te volgen. Zo zijn de vader van Dan en de moeder van Serena vroeger een stel geweest en slaat de vonk opnieuw tussen hun over. Alleen is zij al getrouwd met de vader van Chuck. Tja, ook onder de volwassenen wordt er dus regelmatig van bedpartner gewisseld.

Hoewel Gossip Girl gericht was op tieners en jong-volwassenen, was het geen serie met een wijze les of een die moeilijke thema's probeerde aan te kaarten. Natuurlijk kwamen zaken als drugs, zwangerschap en SOA testen wel eens aan de orde, maar zonder het educatieve toontje van bijvoorbeeld de originele Beverly Hills 90210. Het was vooral gewoon lekker wegkijken en meeleven met rich people's problems, het wel en wee van 'onmogelijke' liefdes en om te zien welke outfits Serena en Blair in de afleveringen weer aan zouden hebben.

Tot en met seizoen 4 was Gossip Girl op haar top. In seizoen 5 zakt het wat in, maar hebben we wel een mooi sprookjesprinses verhaal rond Blair en wordt de relatie met Chuck uitgebeeld als The End of the Affair van Graham Greene. Persoonlijk was ik daar een beetje verbaasd over, want ik weet niet hoeveel van de doelgroep die literaire referentie (die afleveringen lang aanhield) ook begrepen, maar het was zeker erg mooi gedaan. Seizoen 6 was wederom wat minder en een beetje vreemd. Het leek alsof de makers even geen inspiratie hadden en de verhaallijnen leken een beetje op. Alleen kregen we natuurlijk wel de langverwachte afsluiter met de 121e aflevering, met maar liefst twee huwelijken erin en de onthulling wie al die jaren Gossip Girl was. Wie zin heeft in een lichte serie met een hoog soapgehalte, leuke acteurs en geweldige fashion heeft hiermee een goede te pakken. Bereid je alleen wel voor dat als je eenmaal aan de serie begint, je alle 121 afleveringen achter elkaar zal willen kijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Paul Rudd in laatste seizoen 'Parks and Recreation'
Series / Nieuws

Paul Rudd in laatste seizoen 'Parks and Recreation'

Bobby Newport keert tijdelijk terug voor de NBC-serie.

Paul Rudd keert terug voor zijn rol als Bobby Newport, in het zevende en laatste seizoen van NBC-serie Parks and Recreation. Het personage, dat erfgenaam van de Sweetums snoepfabriek is, had in het vierde seizoen van de serie een grote rol en zal nu in twee afleveringen te zien zijn.

In het vierde seizoen probeerde Bobby nog een plaats te bemachtigen in de City Council, en stond hij toen tegenover Leslie (Amy Poehler). Zij won die strijd toen, maar nu krijgt hij een positie waarin hij Leslie's echtgenoot Ben Wyatt (Adam Scott) kan helpen. Co-bedenker Michael Schur over de terugkeer van Bobby: "Ben moet een bepaalde positie vullen en denkt dat Bobby daar wel eens geschikt voor zou kunnen zijn."

Het laatste seizoen van de serie gaat op 13 januari in première op de Amerikaanse zender NBC. Er zullen dertien afleveringen zijn, boordevol met gastrollen voor bekende acteurs. De serie komt op 24 februari tot een einde, met een uur lange aflevering.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Belangrijkste verhaallijn Marvels 'Daredevil' onthuld
Series / Nieuws

Belangrijkste verhaallijn Marvels 'Daredevil' onthuld

En we zullen geen magische hamers zien in de serie.

2014 was een groot jaar voor Marvel, maar 2015 belooft nog veel groter te worden. Naast een twee nieuwe blockbusters verschijnen er ook veel series: Marvel's Agent Carter, nieuwe afleveringen van Agents of S.H.I.E.L.D., Daredevil en A.K.A. Jessica Jones. In een interview met Entertainment Weekly gingen enkele belangrijke figuren binnen de Netflix-serie Daredevil in op wat we mogen verwachten daarvan.

"Het speelt zich af in het Marvel filmuniversum," vertelde Jeph Loeb, Marvels hoofd van televisie. "Alles is verbonden, maar dat wil niet zeggen dat je Iron Man door de lucht zult zien vliegen. Het is een ander deel van New York, dat we nog niet gezien hebben in de Marvel-films. Binnen het Marvel universum zijn er duizenden superhelden van verschillende maten, maar de Avengers zijn er om het universum te redden. En Daredevil mag de buurt redden. Er zullen geen mensen door de lucht vliegen en er zijn ook geen magische hames."

Dan is showrunner Steven S. DeKnight aan het woord, om te vertellen wat de belangrijkste verhaallijn van het eerste seizoen is. Focus zal vooral komen te liggen op de opkomst van Matt Murdock (Charlie Cox) als de man zonder angst en zijn strijd tegen Wilson Fisk, a.k.a. Kingpin.

"Fisk zal veel verschillende kanten krijgen en niet alleen maar zeggen: ik wil de stad veroveren en veel geld verdienen. In ons verhaal laten we zien hoe hij zijn vrouw Vanessa ontmoet en hoe ze verliefd worden. Onze antagonist krijgt een liefdesverhaal. Dat ga je volgen en je gaat om hen geven en zien hoe hij verandert," vertelde DeKnight. "We wilden het echt vestigen in de realiteit. We lijken een beetje op The Wire, wat dat betreft."

De serie komt in 2015 uit op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bekijk de cameo van Yoda in 'Star Wars: Rebels'
Series / Trailer

Bekijk de cameo van Yoda in 'Star Wars: Rebels'

Frank Oz keert terug als de legendarische groene Jedi.

[video_embed]826[/video_embed]

Hierboven een clip van Disney-serie Star Wars Rebels. Daarin keert niemand minder dan Frank Oz terug in de legendarische rol van Jedi-meester Yoda, een rol die hij sinds de laatste live-action Star Wars-film niet meer ingesproken heeft. In de aflevering Path of the Jedi, van 5 januari, keert Oz terug.

We zullen hem overigens niet zien, zoals blijkt uit de clip. Yoda is te horen als een innerlijke stem voor Kanan (Freddie Prinze Jr.), tijdens zijn training van de jonge Ezra (Taylor Gray. "Ik heb het gevoel dat als we Yoda alleen als stem presenteren, het publiek niet zo snel verward zal raken," vertelde regisseur Dave Filoni onlangs nog over de cameo. "Ik wil niet dat je gaat denken dat Yoda zich van de ene naar de andere planeet teleporteert. Wat ik verder zo geweldig vind aan Frank, is dat je door zijn stem het gevoel krijgt dat hij wel ziet wat er gebeurt, ondanks dat hij zich ver weg bevindt. Hij verlaat dus niet de planeet Dagobah."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe trailers MTV's 'Eye Candy'
Series / Trailer

Nieuwe trailers MTV's 'Eye Candy'

Een obsessie voor Victoria Justice.



In november verscheen er al een vluchtige teaser van MTV's serie Eye Candy. Deze maand zijn er twee nieuwe trailers/tv-spots verschenen.

In de serie volgen we Lindy Sampson, een mooie jonge tech-genie die start met online dating. Ze komt er op een zeker moment achter dat één van haar contanten een gevaarlijke cyberstalker is. Vrienden van Lindy, die toevallig werken bij de cyberpolitie, ontdekken dat er een seriemoordenaar rondloopt in Manhattan en dat Lindy met hem een afspraak heeft gehad. Samen gaan ze op onderzoek uit.

De rol van Lindy wordt ingevuld door het 21-jarige model en voormalig tienersterretje Victoria Justice en het lijkt erop dat MTV de doelgroep wil waarschuwen voor de gevaren van online dating en social media.

Op 12 januari moet de eerste aflevering te bekijken zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
In 2015 maar liefst acht nieuwe series op Netflix
Series / Nieuws

In 2015 maar liefst acht nieuwe series op Netflix

Met onder meer Daredevil, Bloodline, Sense8 en A.K.A Jessica Jones.

De eigenaren van Netflix pakken het slim aan. Naast dat er vele films en tv-series van andere partijen voor een schappelijke prijs worden aangeboden, biedt de online streamingdienst ook vele eigen series aan. Aankomend jaar komen er maar liefst acht nieuwe series bij.

In 2015 mogen we de series Bloodline (maart), The Unbreakable Kimmy Schmidt (maart), Daredevil (mei), Sense8 (onbekende releasedatum), F Is For Family (onbekende releasedatum), A.K.A Jessica Jones (onbekende releasedatum), Between (onbekende releasedatum) en Grace and Frankie (onbekende releasedatum) verwelkomen. Alle series zijn ook in Nederland te bekijken.

Uiteraard worden reeds lopende series vernieuwd. Toppers als House of Cards en Orange Is The New Black krijgen in 2015 nieuwe seizoenen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.