search

Ons nieuws van woensdag 2 september 2015

Grey's Anatomy keert terug met 'Seks, Romantiek & Tequila'
Series / Nieuws

Grey's Anatomy keert terug met 'Seks, Romantiek & Tequila'

Serie komt in september terug op de buis met twaalfde seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Grey's Anatomy keert op 24 september terug naar ABC met een twaalfde seizoen en volgens Variety gaat de serie weer terug naar zijn roots met "seks romantiek en tequila". Het nieuwe seizoen zal ondanks het afscheid van belangrijke personages in het vorige seizoen lichter zijn dan we de laatste jaren gewend waren. Zo zal er ook weer wat meer romantiek in de serie te zien zijn.

"Laat ik stellen dat er een nieuwe betekenis gaan geven aan sexy zijn als je vijftig plus bent," zei Debbie Allen, die Dr. Catherine Avery speelt die een affaire heeft in de serie met Dr. Richard Webber. "We hebben een hele passievolle relatie. Richard heeft het druk met haar."

Alex en Jo zullen in het nieuwe seizoen hun nieuwe loft betrekken, Owen en Emilia proberen uit te vogelen wat hun relatie precies inhoudt, terwijl Callie en Arizona nog steeds uit elkaar zijn. Die laatste zijn echter wel vrienden al wordt alles wel anders als ze beide een nieuwe love interest ontmoeten.

Naast de gevestigde koppels die te maken krijgen met romantiek, zal er ook op los geflirt worden door de vrijgezelle personages. Net als het geval was in de eerste seizoenen van de serie en de doktoren regelmatig met elkaar in bed doken tussen het helpen van de patienten door, net zoals het geval was met de centrale personages Mer en Derek op wiens one night stand het eerste seizoen gebouwd werd. Daarnaast zullen we natuurlijk ook zien hoe het verder gaat Meredith. Zij zal niet meteen aan het daten slaan, maar zou volgens de eerste berichten vooral bezig zijn met haar persoonlijke wedergeboorte tijdens de eerste afleveringen. Zij woont in het nieuwe seizoen bij haar twee zussen, dat ook weer nieuwe verhaallijnen toevoegt aan de show.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Dark Matter' en 'Killjoys' krijgen tweede seizoen
Series / Nieuws

'Dark Matter' en 'Killjoys' krijgen tweede seizoen

Beide series zullen vervolg krijgen op de zender Syfy.

De sci fi series Killjoys en Dark Matter zullen terugkeren op Syfy for een tweede seizoen, meldt The Hollywood Reporter. De zender heeft 10 nieuwe afleveringen besteld van Killjoys en dertien afleveringen van Dark Matter.

Killjoys is avontuur vol actie over een trio interplanetaire premiejagers, die de balans proberen te vinden in politiek zware tijden, twijfelachtige moraliteit en ingewikkelde relaties. Daarbij krijgen ze ook te maken met een bloederige oorlog.

In Dark Matter ontwaakt de bemanning van een verlaten ruimteschip zonder herinneringen wie ze zijn of hoe ze aan boord zijn gekomen. Ze worden geconfronteerd met bedreigingen bij alles wat ze doen en ze moeten samenwerken om de reis te overleven.

Van beide series zal het tweede seizoen in 2016 op de buis te zien zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones' wordt Guinness recordhouder
Series / Nieuws

'Game of Thrones' wordt Guinness recordhouder

De HBO-serie verslaat CSI.

Dat Game of Thrones een record verbreekt is eigenlijk helemaal geen nieuws meer. De fantasyserie van HBO is bijzonder geliefd en ieder seizoen ziet de betaalzender de kijkcijfers stijgen. Dit keer heeft GoT ook een officieel Guinness record.

De eerste aflevering van nog redelijk recent afgeronde vijfde seizoen werd namelijk in 173 landen tegelijkertijd uitgezonden. Hiermee verbrak Game of Thrones het record van CSI. De serie van CBS werd enkele weken eerder nog in een record aantal van 171 landen tegelijkertijd uitgezonden.

De reden waarom HBO de serie - met namen als Peter Dinklage, Emilia Clarke, Kit Harington en Lena Headey - in zoveel landen tegelijkertijd uitzond heeft er vooral mee te maken dat ze de piraterij willen tegengaan. Naast dat GoT goed wordt bekeken, blijkt het de afgelopen jaren ook de meest gedownloade serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
NBC ziet af van 'Coach' revival
Series / Nieuws

NBC ziet af van 'Coach' revival

De jaren '90 sitcom met Craig T. Nelson keert niet terug.

In maart hoorden we dat NBC de jaren '90 sitcom Coach weer tot leven wilde wekken. Het tv-netwerk zou samen met hoofdrolspeler Craig T. Nelson (Parenthood, The District) aan de slag gaan met een vervolg op de show die liep van 1989 tot 1997. Nu meldt The Hollywood Reporter dat NBC heeft besloten alsnog af te zien van het idee.

Het was oorspronkelijk de bedoeling om in het nieuwe seizoen te laten zien dat football-coach Hayden Fox (Nelson) inmiddels is gepensioneerd. Hij zou worden gevraagd om de assistent te worden van zijn zoon, de nieuwe hoofdcoach van een nieuw universiteitsteam in Pennsylvania.

Het zou gaan om dertien afleveringen waarin Andrew Ridings de zoon van Fox had moeten spelen. Bill Fagerbakke, die ook in de originele show speelde, zou terugkeren als Michael "Dauber" Dybinski. De productie was reeds van start gegaan, maar deze is nu dus weer stopgezet.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix Kijktip: 'Broadchurch'
Series / Netflix Kijktip

Netflix Kijktip: 'Broadchurch'

Serie met David Tennant en Olivia Colman hield heel het Verenigd Koninkrijk aan de buis gekluisterd.

De Britse detectiveserie Broadchurch werd in 2013 uitgezonden op ITV en hield meteen het hele eiland in haar greep. Wie wil weten wat deze serie zo spannend en bijzonder maakte, kan op Netflix in ieder geval het eerste seizoen bekijken.

De serie begint met de vondst van het lichaam van een jongetje van 11 genaamd Danny op het strand van kustplaatsje Broadchurch. Het is een kleine gemeenschap waarin iedereen elkaar kent. Danny blijkt gewurgd te zijn en gedacht wordt dat de dader iemand moet zijn geweest die hem goed kende. Iedereen is hierdoor meteen een verdachte. Het is aan kersverse Detective Inspector Alec Hardy en zijn collega Ellie Miller om de moord op te lossen. Dit gaat echter niet over rozen want de twee zijn complete tegenpolen. Miller is onervaren en naief, Hardy is harder en sociaal niet de meest aangepaste. Toch weten ze samen een weg te vinden, waarin ze elkaar juist goed aanvullen. Voor Miller is de zaak extra moeilijk. Danny is de zoon van een goede vriendin van haar en is ook een vriend van haar zoon Tom. Miller moet nu haar uiterste best doen om het werk gescheiden te houden van haar privéleven.

Het leukste aan Broadchurch is de spanning. Vanaf de eerste aflevering ontvouwt zich een klasieke who-dunn-it en lijken alle bewoners zich verdacht te dragen. Over de loop van acht afleveringen word je continue op het verkeerde been gezet en de conclusie is er eentje die mij in ieder geval erg verbaasde. Het is dus zeker niet zo dat je bij de eerste aflevering al kan raden hoe alles zal ontvouwen. Maar naast de spanning en de vraag wie de moord heeft gepleegd, speelt ook emotie een grote rol in het verhaal. Zo zien we hoe de familie van Danny met het verdriet omgaat, hoe vrienden proberen te helpen in het rouwproces en hoe hoog de emoties oplopen als iemand een geheim blijkt te hebben, dat mensen niet hadden verwacht. Het is niet bepaald een vrolijke serie, maar wel eentje die je op het puntje van je stoel houdt en doet meeleven met de personages.

In de hoofdrollen zijn David Tennant en Olivia Colman te zien en zij hebben een goede wisselwerking (altijd belangrijk voor een krimi). Een andere hoofdrol is voor het prachtige landschap want er gaat bijna geen scene voorbij, waarin het landschap en uitzicht van de klif op zee niet voorkomt. Hiermee wordt ook de isolatie van de bewoners ten op zichte van de wereld om Broadchurch heen extra benadrukt.

Na het eerste seizoen is er een tweede gemaakt. Deze was ook spannend, maar iets minder goed. Toch is deze ook zeker het kijken waard. Er is inmiddels een derde seizoen aangekondigd, dus hopelijk weten ze daarbij weer het hoge niveau van het eerste seizoen te halen.

Leuk weetje: Er werd van alles aan gedaan om te zorgen door de makers dat het plot van het eerste seizoen niet zou uitlekken en kijkers al zouden weten wie de dader was. De acteurs en actrices moesten zelfs tekenen voor geheimhouding en de scripts werden pas op het laatst vrijgegeven aan hen. Ook had de script een watermerk zodat altijd achterhaald kon worden wie een script zou uitlekken. Dat gebeurde niet, waardoor het verrassende einde kijkers werkelijk wist te schokken. Zoals het hoort dus bij een goede spannende serie.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste blik op Lucy Lane in CBS-serie 'Supergirl'
Series / Foto's

Eerste blik op Lucy Lane in CBS-serie 'Supergirl'

Jenna Dewan Tatum (de vrouw van Channing) speelt de rol in de serie.



CBS heeft via Entertainment Weekly de eerste officiële foto van actrice Jenna Dewan Tatum als Lucy Lane vrijgegeven. Lucy is het kleine zusjes van de Pulitzer Prize-winnende journalist Lois Lane in de nieuwe serie Supergirl. Je kunt de foto hierboven bekijken!

Lane;s vader is niemand minder dan generaal Sam Lane, een keiharde soldaat die het niet zo heeft op Superman. Sam Lane stond daarnaast aan het hoofd van Project 7734, een militair programma dat de Aarde moet beschermen tegen buitenaardse entiteiten. Dit programma zorgde er in de strips uiteindelijk voor dat Lucy Superwoman werd.

Melissa Benoist (Whiplash) speelt de hoofdrol in de superheldenserie. Daarnaast speelt Mehcad Brooks de rol van James Olsen en Laura Benanti de rol van Alura Zor-El, de Kryptoniaanse moeder van Supergirl. De pilot-aflevering van Supergirl (die op 26 oktober wordt uitgezonden) werd geschreven door Ali Adler (No Ordinary Family) en Greg Berlanti (Arrow, The Flash). Dit duo zal de serie samen met Sarach Schechter en Warner Bros. TV produceren.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Deze ijzersterke oorlogsserie kijk je in een ruk af: 'War & Peace'

  3. 3. De nieuwe Zweedse misdaadserie van Netflix heet 'Deliver Me': Een killer in het genre?

  4. 4. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  5. 5. Een van de best ontvangen en meest indrukwekkende films van 2024 staat nu op Disney+

Bekijk alle artikelen