search

Ons nieuws van woensdag 14 oktober 2015

Chris Vance gecast als schurk Non in 'Supergirl'
Series / Nieuws

Chris Vance gecast als schurk Non in 'Supergirl'

De Kryptoniaanse schurk zal het opnemen tegen Kara Zol-El, alias Supergirl.

Eerder dit jaar werd al aangekondigd dat de Kryptoniaanse schurk Non zijn opwachting zal maken in Supergirl, en nu is aangekondigd dat Transporter: The Series-acteur Chris Vance de rol voor zijn rekening zal nemen.

Non werd oorspronkelijk bedacht voor Richard Donners Superman en werd toen gespeeld door Jack O'Halloran. Non speelde ook een grote rol in Superman II, waarin hij onder het gezag stond van Terrence Stamps General Zod. Donner zelf zorgde er ook voor dat Non in de strips terechtkwam. In 2006 schreef de regisseur namelijk samen met Geoff Johns een hele stripreeks.

In Supergirl is Non een voormalige wetenschapper die diende in het Kryptoniaanse leger en sinister is en een kort lontje heeft. Hij is het tegenovergesteld van alles waar Supergirl voor staat. Non blijkt al snel Supergirls grootste tegenstander.

Melissa Benoist (Whiplash) speelt de hoofdrol in de superheldenserie. Daarnaast speelt Mehcad Brooks de rol van James Olsen en Laura Benanti de rol van Alura Zor-El, de Kryptoniaanse moeder van Supergirl. De pilot-aflevering van Supergirl (die op 26 oktober wordt uitgezonden) werd geschreven door Ali Adler (No Ordinary Family) en Greg Berlanti (Arrow, The Flash). Dit duo zal de serie samen met Sarach Schechter en Warner Bros. TV produceren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd-recensie: 'Modern Family' seizoen 6
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'Modern Family' seizoen 6

Een prima uitgave van een leuk zesde seizoen!

Bedenkers: Steven Levitan, Christopher Lloyd | Cast: Ed O'Neill (Jay Pritchett), Sofia Vergara (Gloria Delgado-Pritchett), Julie Bowen (Claire Dunphy), Ty Burrell (Phil Dunphy), Jesse Tyler Ferguson (Mitchell Pritchett), Eric Stonestreet (Cameron Tucker) | Jaren: 2009 "“ heden | Televisie: Fox

Modern Family voelt soms een beetje als een opvolger van Married with Children. Wederom zien we Ed O'Neill in de hoofdrol, wederom met een vrouw die een nogal luide stem heeft. Niet dat het alleen maar om hem draait: het geheel draait juist om drie gezinnen, die allemaal één grote familie vormen. De serie is al toe aan zijn zesde seizoen en in de VS zijn de uitzendingen van het zevende seizoen begonnen.

Het zesde seizoen werd wederom goed bekeken. Gemiddeld trokken aflevering zo'n 11,91 miljoen mensen naar de Verenigde Staten. Geen wonder dus dat Fox naar verluidt zo'n 2,13 miljoen dollar omzette per aflevering (iets wat de cast ook absoluut terug ziet in zijn salaris). De ontvangst van het seizoen ging vooruit op het vorige; vooral afleveringen als Three Turkeys, The Day We Almost Dies en Connection Lost werden geprezen. De originaliteit van die afleveringen werd nog het meest aangehaald door critici. Verder vonden ze het seizoen over het algemeen ook beter dan het vorige, vooral door de betere algemene verhaallijnen die gevolgd worden.



DVD: Modern Family seizoen 6 | Duur: 10 uur | Release: augustus 2015 | Video: 16:9 (1.78:1) | Audio: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels | Discs: 3x DVD| EAN: 8-712626-079194 | Met dank aan: 20th Century Fox

De Dvd-uitgave van dit nieuwe seizoen is ietwat vreemd. Aangeleverd wordt een slipcover, met daarin twee ultradunne Dvd-hoesjes. Daarin vind je drie schijven, waarmee het geheel wat omslachtig lijkt. Waarom immers niet gewoon een reguliere Dvd-hoes, met daarin drie schijven? In elk geval heeft Fox wel gebruik gemaakt van de extra ruimte die nu gecreëerd is; achterop de hoesjes vind je informatie over de afleveringen die op de schijf staan. Die info is overigens niet diepgaand; het betreft enkel afleveringentitels. Verder tref je op de slipcover de gebruikelijke informatie: een synopsis en technische details.

Fox neemt de serie in hoge kwaliteit op. Het geheel is daardoor fijn om naar te kijekn, met natuurlijke kleuren, scherpe lijnen en veel details. De buitenscènes in Los Angeles zijn daardoor ook vaak erg mooi om te zien. De mockumentary stukken uit de serie zijn ook goed van kwaliteit. Knap is vooral dat de serie de suggestie weet te wekken van handheld stijl, terwijl dat niet zo is. De audio is nagenoeg perfect, met weinig storing. Het dialoog is helder en duidelijk en ook omgevingsgeluiden komen goed uit de boxen.

Extra's
Extra's zijn er genoeg op deze uitgave. Daar zitten de standaard zaken tussen, zoals verwijderde scènes en bloopers, maar ook leuke vondsten. In één van de afleveringen dit seizoen, hebben Claire, Phil en hun (nieuwe) buren een soort wedstrijd over wie de beste Halloween kan organiseren. Het resultaat is een knotsgekke aflevering, die een leuke special krijgt met Te gekke Halloween. Een andere leuke extra (Een Modern Thanksgiving) draait om de aflevering waarin Jay en Gloria proberen te ontsnappen aan alle drukte rond Thanksgiving. En dan is er nog een wat algemenere featurette die geheel draait om het maken van een aflevering. De extra's zijn erg leuk en het is goed dat Fox deze heeft toegevoegd aan de uitgave.

Toekomst
Het zevende seizoen ging in de Verenigde Staten op 23 september van start met uitzenden. De première aflevering werd door 9,46 miljoen mensen bekeken en daarmee lijkt een achtste seizoen ook erg waarschijnlijk.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Quantico' krijgt volledig seizoen van ABC
Series / Nieuws

'Quantico' krijgt volledig seizoen van ABC

Serie heeft Indiase actrice Priyanka Chopra in de hoofdrol.

De nieuwe serie Quantico van ABC heeft groen licht gekregen om een volledig seizoen op te nemen. De eerste afleveringen zijn in Amerika al uitgezonden en de reacties en kijkcijfers gaven genoeg vertrouwen om meer te bestellen.

In de serie speelt de Indiase actrice Priyanka Chopra de rol van Alex Parrish, die in training gaat bij de FBI. Onder haar medestudenten bevindt zich echter een terrorist, die een aanslag gaat plegen. Door in de tijd te springen, zie je hoe Chopra wordt aangetroffen bij de locatie van de aanslag en hierdoor verdacht wordt van het plegen ervan. Ze moet in haar herinnering graven om erachter te komen welke van de andere FBI- trainees de dader is.

Chopra won in 2000 de Miss World- verkiezing, waarna ze een zang- en acteercarrière begon op te bouwen. Al snel groeide ze uit tot een van de best betaalde actrices van Bollywood. Met haar rol in Quantico is Chopra de eerste Zuid Aziatische om de hoofdrol te spelen in een serie van een Amerikaans netwerk.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geen kijkcijferrecord voor 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Geen kijkcijferrecord voor 'The Walking Dead'

Zesde seizoen mag zich uiteraard wel een succes noemen.

Volgens de Amerikaanse kijkcijferwaakhond Nielsen is de aftrap van het zesde seizoen van The Walking Dead bekeken door zo'n 14,6 miljoen mensen. De eerste aflevering werd afgelopen zondag uitgezonden en wist met met het verder prima kijkcijfer geen nieuw record neer te zetten.

In 2014 wist het vijfde seizoen nog af te trappen met een record aantal kijkers van 17,3 miljoen. In 2013 noteerde de debuutaflevering van het vierde seizoen 16,1 miljoen kijkers. Het neemt overigens nog niet weg dat de aflevering "First Time Again" afgelopen zondag de beste opening werd van een tv-serie in 2015.

Het cijfer lag ook fors hoger dan die van Fear the Walking Dead. Deze spin-off werd enkele weken terug uitgezonden en opende met 10,1 miljoen kijkers en sloot af met 6,9 miljoen kijkers. De afsluiter van het vijfde seizoen van de moederserie The Walking Dead noteerde 15,8 miljoen kijkers.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Denzel Washington gaat aan de slag bij 'Grey's Anatomy'
Series / Nieuws

Denzel Washington gaat aan de slag bij 'Grey's Anatomy'

De acteur zal een aflevering van het ziekenhuisdrama gaan regisseren.

Denzel Washington gaat meewerken aan ziekenhuisdrama Grey's Anatomy. Hij zal alleen niet in de serie te zien zijn, maar de tweevoudig Oscarwinnaar gaat een aflevering van de populaire serie regisseren.

Washington heeft al vaker de regie op zich genomen voor de films The Great Debaters en Antwone Fisher. Dit wordt echter wel zijn eerste tv-productie. Het is de bedoeling dat hij de negende aflevering gaat verzorgen van het twaalfde seizoen.

Vooralsnog is er niks bekend over meerdere afleveringen of een mogelijke cameo. De opnames voor deze ene aflevering staan in ieder geval gepland voor later deze maand. Regisseren voor de tv mag nieuw zijn, er zal wel een vertrouwd gezicht Debbie Allen de set. Washington is namelijk goed bevriend met Debbie Allen, een van de uitvoerende producenten van de serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen