search

Ons nieuws van woensdag 21 oktober 2015

Motionposter Marvels 'Jessica Jones'
Series / Video/clip/featurette

Motionposter Marvels 'Jessica Jones'

Aankomende vrijdag volgt de volledige trailer!



Aankomende vrijdag verschijnt de volledige trailer van de superheldenserie Jessica Jones van Marvel Entertainment en Netflix. Hieronder tref je een motionposter die vrij is gegeven ter aankondiging van de eerste echte beelden.

Op het kleurrijke affiche zien we onder meer het gezicht van actrice Krysten Ritter die de rol zal vervullen van de titelheldin. Ook is er een rol voor de slechterik Killgrave/Purple Man, gespeeld door David Tennant.

In de dertiendelige serie stopt Jessica Jones als superheld en start ze opnieuw met haar leven door aan de slag te gaan als een detective. Haar zaken focussen zich op mensen met buitengewone krachten, in New York City. Vanaf 20 november is het eerste seizoen te bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Comedy-serie 'Dr. Ken' met Ken Jeong krijgt volledig seizoen
Series / Nieuws

Comedy-serie 'Dr. Ken' met Ken Jeong krijgt volledig seizoen

Ondanks de slechte recensies werd de pilot-aflevering goed bekeken.

Ondanks de slechtste recensies van alle nieuwe series waarvan dit najaar een pilot-aflevering werd uitgezonden, is de sitcom Dr. Ken met Ken Jeong de eerste van de nieuwe comedy-series die een volledig seizoen krijgt.

ABC heeft laten weten dat ze na de pilot maar liefst nog eens 21 afleveringen willen uitzenden. Dr. Ken is de vierde serie waarvan een volledig seizoen besteld wordt, in navolging op serieuzere series zoals Blindspot, Quantico en Rosewood.

Dr. Ken bleek een verrassende hit tijdens de uitzendingen van ABC op vrijdagavond in Amerika. Veel mensen bleven kijken na de serie Last Man Standing en dat leverde Dr. Ken een indrukwekkend aantal van 6,6 miljoen kijkers op.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op HBO in november
Series / Nieuws

Nieuw op HBO in november

'Flesh and Bone' en 'The Queen of Silence' zijn nieuw, naast afleveringen van onder meer 'The Leftovers'.

In november staan er een aantal nieuwe series op de programmering van HBO. Hier een overzicht van wat we mogen verwachten.

Flesh and Bone
In de 8-delige miniserie Flesh and Bone staat Claire centraal, die door een onaangename thuissituatie vlucht naar New York om het er te maken als ballerina. Ze doet auditie voor de biseksuele danscoach Paul en in een rap tempo raakt Claire verwikkelt in de snoeiharde en gecompliceerde balletwereld. Naast Sarah Hay schitteren Raychel Diane Weiner en Kurt Froman: acteurs die een professionele balletachtergrond hebben waardoor de balletwereld op authentieke en realistische wijze wordt neergezet. Flesh and Bone is vanaf 9 november in zijn geheel zien bij HBO.

Getting On
Vanaf 9 november zijn er ook nieuwe afleveringen te zien van het derde en allerlaatste seizoen van Getting On. Hierin krijgen zuster Dawn, zuster Didi, dokter Jenna James en Patsy De La Serda het nog eenmaal aan de stok met de bewoners van het Mount Palms ziekenhuis. Samen proberen ze de dagelijkse beslommeringen te overleven totdat de gehele afdeling met sluiting bedreigd wordt.

The Queen of Silence
In The Queen of Silence, dat vanaf 17 november beschikbaar is, volgt de Poolse filmmaakster Agnieszka Zwiefka de 10-jarige Denisa. Dit bijzondere meisje is doof en leeft in een samenleving zonder opleiding, geld, werk of permanente verblijfplaats. Wanneer Denisa een gehoorapparaatje krijgt kan ze voor het eerst in haar leven horen en leeft ze helemaal op door te dansen.

Daarnaast is elke maandag een aflevering te zien van The Leftovers seizoen 2, elke zaterdag een aflevering van seizoen 2 van The Knick en en elke donderdag Last Week Tonight with John Oliver.

Waar kijken jullie naar uit van deze line-up van HBO?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Muppets', 'The Big Bang Theory' en 'Undateable' vormen de vrijdag tv-avond
Series / Nieuws

'The Muppets', 'The Big Bang Theory' en 'Undateable' vormen de vrijdag tv-avond

De drie series zijn vanaf 27 november samen Veronica' s comedy avond.

Vanaf vrijdag 27 november heeft Veronica een nieuwe comedyavond line-up die bestaat uit de twee nieuwe series The Muppets en Undateable plus een nieuw seizoen van The Big Bang Theory.

De avond begint met The Big Bang Theory om 20.30, waarvan Veronica het negende seizoen zal gaan uitzenden. Hierin staat weer van alles te gebeuren met 's werelds meest bekende nerds. Zo zijn Leonard en Penny verloofd ondanks hun knipperlichtrelatie. En Amy vroeg onverwachts om een break in haar relatie met Sheldon.

Om 21.00 vervolgt de avond met The Muppets. Deze serie is gegoten in de vorm van een mockumentary. Daarin zie je de Muppets voor en achter de schermen van hun eigen nieuwe late night talkshow, genaamd 'Up Late with Miss Piggy'. Hoewel Kermit en Miss Piggy uit elkaar zijn, is Kermit wel uitvoerend producent van het programma en probeert alles in goede banen te leiden. Maar dat is moeilijk met een diva als Miss Piggy, performer Gonzo als schrijver en de 'Muppet-chaos' die alle crewleden met zich meebrengen.

De nieuwe Amerikaanse serie Undateable sluit het comedyblok af om 21.30. Dit gaat over ene groep vrijgezelle vrienden die allemaal om verschillende redenen 'undateable' zijn en hulp kunnen gebruiken in het single leven.

Kijken jullie uit naar deze line-up op de vrijdagavond?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd-recensie: 'Birds of a Feather' seizoen 1
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'Birds of a Feather' seizoen 1

De revival van de serie uit de jaren '80.

Bedenkers: Maurice Gran, Laurence Marks | Cast: Pauline Quirke (Sharon), Linda Robson (Tracey), Lesley Joseph (Dorien), Alun Lewis (Darryll) | Jaren: 1989-2016 | Release: BBC One, ITV

Birds of a Feather werd oorspronkelijk tussen 1989 en 1998 uitgezonden door de BBC, maar in 2014 weer opnieuw leven ingeblazen door ITV. Dit nieuwe seizoen bleek ontzettend populair en is nu in Nederland uitgegeven op Dvd.

ITV trok met het nieuwe seizoen al snel heel veel kijkers: 8 miljoen om precies te zijn. Naar de uitzending daarvan werd gedurende bijna vijf jaar opgebouwd; in 2009 was er voor het eerst bericht dat de serie terug zou keren met een nieuw seizoen en vervolgens werd er zo nu en dan wat over vrijgegeven. Nu is de revival alweer toe aan een derde nieuwe reeks (het twaalfde seizoen in totaal).

Aan het begin van dit gloednieuwe seizoen is iedereen elkaar al jaren uit het oog verloren. Op een dag lopen ze elkaar zomaar weer tegen het lijf bij een signeersessie van schrijfster Foxy Cohen, die furore heeft gemaakt met de broeierige bestseller Sixty Shades of Green. Tot verbazing van Tracey en Sharon blijkt Foxy niemand minder te zijn dan hun vroegere vriendin en buurvrouw Dorien Green. Als Tracey hoort dat Sharon al een hele tijd op zichzelf woont in een klein flatje, nodigt ze haar zus uit om weer bij haar in te trekken. Tracey heeft immers ruimte zat in haar grote huis. Zo gezegd zo gedaan, en kort daarna staat ook Dorien bij Tracey op de stoep. Zij heeft zo'n beetje al haar geld uitgegeven aan een rechtszaak rond haar boek en heeft nu dringend goedkope woonruimte nodig…

DVD: Birds of a Feather new series 1 | Duur: 8x 30 min. | Release: september 2015 | Video: 16:9 | Audio: Engels | Ondertiteling: Nederlands | Discs: 2x DVD| EAN: 8-717344-755184 | Met dank aan: Just Entertainment

De uitgave is vrij standaard en bestaat uit een dubbeldikke hoes, met binnen in de twee schijven op elkaar gestapeld. Jammer vinden we dat wel, Just Entertainment had er wat ons betreft beter voor kunnen kiezen om bijvoorbeeld één schijf aan de linkerkant en één aan de rechterkant te presenteren. Zo ziet het er net iets verzorgder uit. Ook de voor- en achterkant ook weinig bijzonders. We zien voorop prominent de drie hoofdrolspeelsters en New series 1 gedrukt staan. Achterop een synopsis en verder de gebruikelijke technische details.

De beeldkwaliteit van dit nieuwe seizoen is wat je verwacht van een Dvd-uitgave. Het geheel is prima om naar te kijken, maar niet bijzonder speciaal. Gelukkig heeft ITV er wel voor gekozen het nieuwe seizoen in hoge kwaliteit op te nemen, wat we terug zien op de uitgave. Verder is het geluid ook prima en is dialoog goed te verstaan.

Toekomst
Naast deze eerste nieuwe reeks, is er in het Verenigd Koninkrijk al een tweede nieuwe serie uitgezonden. Later dit jaar (of begin volgend jaar) volgt nog een derde seizoen. Als de kijkcijfers aanhouden, is de kans groot dat er daarna nog meer volgt.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.