Recap 'Game of Thrones': No One

Recap Game of Thrones: No One

Met een paar prachtige scènes!

Jim Pedd, 13 juni 2016 om 13:37

Vandaag was alweer de achtste aflevering van HBO’s Game of Thrones te zien, een aflevering met de illustere titel No One. Het is na een reeks afleveringen vol tempo wederom eentje die een beetje als filler aanvoelt. Toch zit er genoeg tempo in bepaalde ontwikkelingen, om de show weer een stap dichter bij het einde te brengen.
Lees hier onze recap van aflevering 1, The Red Woman
Lees hier onze recap van aflevering 2, Home
Lees hier onze recap van aflevering 3, Oathbreaker
Lees hier onze recap van aflevering 4, Book of the Stranger
Lees hier onze recap van aflevering 5, The Door
Lees hier onze recap van aflevering 6, Blood of my Blood
Lees hier onze recap van aflevering 7, Broken Man


ARYA VS THE WAIF
De strijd tussen Arya en de Waif gaat vrolijk verder. De aflevering begint tijdens (vermoedelijk laatste dat we te zien krijgen) toneelstuk van Lady Crane. Zodra Crane haar scène gespeeld heeft loopt ze naar achteren en treft ze daar een gewonde Arya aan. Ze helpt haar wonden te hechten en zorgt dat het meisje er weer bovenop komt. Dat was hard nodig, want als Arya wakker wordt ziet ze de Waif, die net Crane vermoordt. Daarop moet Arya zich van het balkon gooien en door de straten vluchten. Maar dit lijkt ze gepland te hebben – Arya voert de wraakzuchtige dame met zich mee naar haar schuilplaats, waar ze Needle verstopt had.

Mocht je denken dat de verhaallijn hiermee afgerond was, heb je het mis. Dat moment komt pas als Arya het gezicht van de Waif naar the House of Black and White brengt, waar Jaqen dat met alle plezier in ontvangst neemt. Het meisje is eindelijk niemand geworden, zegt hij, maar zo simpel ligt het niet. ”Mijn naam is Arya Stark en ik ga naar huis.” Dat lijkt Jaqen helemaal niet zo erg vinden, maar goed, hij had dan ook altijd een zwakke plek voor Arya.

VARYS EN TYRION SPLITSEN ZICH OP
In Meereen gebeurt er ontzettend veel deze aflevering. Tyrion wenst zijn mattie Varys vaarwel, want die gaat op zoek naar hulp in Westeros. Dat houdt in dat Tyrion nu tijd moet doorbrengen met Grey Worm en Missandei, die nog altijd niet echt zijn gevoel voor humor delen. Toch gaat het goed in de stad, want er is eindelijk rust. Lang mag dat niet duren, want terwijl het drietal grappen vertelt, wordt de stad aangevallen door de slavendrijvers. Een prachtig shot van een reeks schepen en de stad laten zien hoe slecht men ervoor staat. Toch zal gloort hoop aan de horizon in de vorm van Dany die eindelijk in de stad terug is en met zich natuurlijk een compleet leger van Dothraki meeneemt.

DE NIET ZO VREDELIEVENDE HOUND
Na de moord op Brother Ray en de zijnen zagen we hoe de Hound een bijl oppakte en op wraak belust was. Nou, dat krijgen we meteen te zien. Eerst zien we hoe hij een groepje van de Brotherhood Without Banners op brute wijze doodt en vervolgens de rest vindt. Daar blijken Thoros of Myr en Beric Dondarrion op het punt te staan om Lem Yellowcloak en de anderen die verantwoordelijk waren voor de dood van Brother Ray en de rest op te hangen. Omdat ze zo’n respect voor hem hebben, mag de Hound de executie uitvoeren. Later die aflevering nodigen ze hem uit om zich bij hen te voegen en het lijkt erop dat de Hound daar wel voor open gaat staan.

EXIT BLACKFISH
Hij was pas net terug, maar met dit moordende tempo van de serie kon het niet anders of de verhaallijn van Riverrun zou snel afgerond worden. Brienne en Pod komen aan bij het kamp van de Lannisters. Daar weet Brienne Jaime ervan te overtuigen haar een kans te geven de Blackfish te overreden, in ruil voor een gegarandeerd veilige aftocht. Daar gaat Jaime mee akkoord, maar de Blackfish niet, die wil zijn kasteel niet verlaten, ook niet voor Sansa.

Uiteindelijk wordt het geheel op een andere manier afgerond: Edmure is de heer van Riverrun en blijkt een zoon te hebben. Om zijn leven te redden moet Edmure naar het kasteel lopen en de aanwezige mannen bevelen de wapens neer te leggen. Dat is ook precies wat ze doen, want hij is immers de baas. De Blackfish weigert ondertussen te stoppen met vechten en helpt snel Brienne en Pod te ontsnappen, waarna hij zich bij de strijd voegt. Overleven doet hij het niet, al zien we hem niet sterven.

SLECHT NIEUWS VOOR CERSEI
De High Sparrow loopt nog altijd voor op Cersei: hij weet Tommen ervan te overtuigen om het trail by combat af te schaffen. Daar gaat meteen het voordeel van Cersei verloren, want nu kan ze de Mountain dus niet zo gemakkelijk gebruiken. Het is gruwelijk nieuws voor haar, want hiermee verliest ze eigenlijk haar laatst overgebleven zoon, die ervoor kiest om de Sparrow te volgen en niet zijn moeder.

Toch zien we de Mountain even in actie: als de Faith Militant Cersei benaderen, krijgt ze de keuze tussen geweld en vrede. Maar uiteraard kiest ze geweld (dat is het moment in de trailers) en slaat de Mountain een van de bewapende gelovigen neer. Vervolgens trekt hij zijn hoofd eraf – weer een bizar krachtsvertoon van de beste man.

Ook blijkt Cersei nog een ander geheim wapen te hebben. Qyburn heeft zijn vogeltjes laten uitzoeken of ”de geruchten” kloppen – en dat blijkt zo te zijn. Waar het om draait wordt niet expliciet gemaakt, maar het lijkt erop dat het draait om de grote voorraad wildfire die Mad King Aerys onder de stad verborgen had. Zou Cersei in de finale de Faith Militant levend verbranden?

LOSSE GEDACHTEN
• Er zaten behoorlijk wat stukken in deze aflevering die heel erg als filler voelden. Denk aan de grappen die Missandei, Tyrion en Grey Worm aan elkaar vertellen. Of de scène van Bronn en Podrick. Gelukkig krijgen we in ruil daarvoor een prachtig uitziende strijd in Meereen en een aflevering van 56 minuten.

”Er was een tijd waarin ik jullie allemaal gedood zou hebben,” aldus de rancuneuze Clegane. ”Je wordt oud, Clegane”, zegt Thoros of Myr daarop. ”Maar hij niet,” zegt hij terwijl hij een van de mannen ophangt. Mooie humor!

• Zou Lady Stoneheart toch te zien zijn binnenkort? Volgens sommigen hinten de scènes tussen Sandor Clegane, Thoros of Myr en Beric Dondarrio ernaar dat het tot leven gewekte lijk van Catelyn Stark eindelijk te zien zal zijn. Gesteld wordt dat de showrunners haar tot nu toe niet hebben laten zien om de resurrectie van Jon Snow enigszins verrassend te houden.

• De speech van Jaime waarin hij vertelt hoeveel hij van Cersei houdt was mooi om te horen – het laat zien waar hij alles voor doet, maar de vraag is natuurlijk of hij dat terug krijgt van zijn zus, die helemaal gek lijkt te worden.

Lees meer over: game of thrones, Recap, hbo, seizoen 6, no one

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws