search

Ons nieuws van woensdag 11 januari 2017

Drie nieuwe foto´s en synopsis ´The Walking Dead´ seizoen 7.2
Series / Foto's

Drie nieuwe foto´s en synopsis ´The Walking Dead´ seizoen 7.2

Wie zal er sneuvelen in het tweede gedeelte van het nieuwste seizoen?

AMC heeft vandaag de officiële synopsis en drie nieuwe afbeeldingen van de tweede helft van The Walking Dead seizoen 7 vrijgegeven. De eerste aflevering van het tweede gedeelte wordt uitgezonden op 12 februari a.s.

In de eerste helft van het nieuwste seizoen zagen we hoe Rick (Andrew Lincoln) en zijn groep werden opgebroken door de brute Negan (Jeffrey Dean Morgan). In de tweede helft van het seizoen zien we hoe de groep zich voorbereidt op een oorlog met Negan en zijn mannen.

Ricks groep komt er opnieuw achter dat de wereld niet is wat hij lijkt. Ondanks dat ze een duidelijk doel hebben - Negan verslaan - gaat dit niet zo makkelijk als ze hoopten. De groep heeft daarnaast meer dan Alexandria nodig om tot een overwinning te komen. Ze hebben ook de hulp nodig van de Kingdom en de Hilltop, maar net zoals Rick eerder vond, willen Ezekiel en Gregory ook geen bloedvergoeten. Om hen over te halen is meer vereist dan enkel mooie speeches. Rick en zijn groep moeten nu verder dan ooit gaan om wapens, voedsel en bondgenoten te vinden.

The Walking Dead is een productie van showrunner Scott M. Gimple, Robert Kirkman, Gale Anne Hurd, Greg Nicotero, Dave Alpert en Tom Luse.






Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wordt seizoen 6 het laatste voor Scandal?
Series / Nieuws

Wordt seizoen 6 het laatste voor Scandal?

Shonda Rhimes weet alvast wanneer ze zal eindigen...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

Verschillende aanwijzingen wijzen er op dat het zesde seizoen van de serie Scandal zomaar eens de laatste zou kunnen zijn. Eerder raakte bijvoorbeeld reeds bekend dat het zesde seizoen amper uit 16 afleveringen zal bestaan. Het betreft hier het minste aantal afleveringen van alle seizoenen tot dusver.

Bovenstaande is uiteraard niet alles. Voorheen liet Shonda Rhimes immers reeds uitschijnen dat het op voorhand reeds duidelijk was wanneer de serie Scandal moest ophouden met te bestaan. Nu de 100ste aflevering dit jaar een feit is kunnen en moeten we ons zelfs de vraag stellen of het einde nog niet in zicht is. Ook ABC Entertainment president Channing Dungey hint in de richting van het einde van de reeks. Hij liet tijdens een recent interview immers het volgende optekenen:

"Het is uiteindelijk Shonda Rhimes die zal beslissen wanneer Scandal ten einde is. Ik heb vanaf het begin gezegd dat we blijven doorgaan met de reeks tot Rhimes aan ons zegt dat er een mooie afsluiter kan worden gevormd. Wat mij betreft gaan we nog even verder met de reeks, ook al zou dat betekenen dat er minder afleveringen per seizoen zullen worden uitgebracht."

Ben jij een fan van de serie Scandal en zou jij ze ook na seizoen 6 graag verder willen zien gaan?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blu-ray recensie: 'Nobel'
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie: 'Nobel'

Sfeervolle serie over de Noorse militaire aanwezigheid in Afghanistan.

Bedenker: Per-Olav Sørensen | Cast: Aksel Hennie (Erling RIiser), Atheer Adel (Sharif Samani), Mohammed-Ali Behboudi (Mullah Ahmed), Danica Curcic (Adella Hanefi) e.a. | Jaren: 2016 | Zender: NRK

Noorse soldaten vochten mee in Afghanistan. Precies dat is het onderwerp van deze serie, van bedenker Per-Olav Sørensen, die er een serie over wilde maken. Samen met twee andere schrijvers maakte hij het verhaal, dat vervolgens verkocht werd aan de televisiezender NRK. Die liet er een duur, acht afleveringen tellend geheel van maken.

7,9 miljoen euro (heel was voor Europese standaarden) ging er in de acht afleveringen zitten. Die werden de afgelopen tijd aan veel landen verkocht en ook aan Netflix voor uiteenlopende Engelssprekende landen. De goed ontvangen serie trok in Noorwegen gemiddeld zo'n 1,3 miljoen kijkers (op een bevolking van 5,2 miljoen mensen).

Centraal staan twee door elkaar geweven verhaallijnen. Eentje draait om een soldaat die terugkeert van het front. Daarnaast is er een familieman die als pion verbonden raakt in een internationaal politiek spel. Terwijl er steeds meer op het spel komt te staan, ontdekt het duo hoe ver men moet gaan voor de vrede.



Blu-ray: Nobel | Schijven: 2 | Speelduur: 8 x 45 minuten | Audio: Noors, Dolby Digital 5.1 | Beeld: 16:9 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5-407003-480726 | Met dank aan: Lumière

Nobel wordt aangeleverd in een nette keepcase. De twee schijven zijn op elkaar vastgeklikt, op een nette en inventieve wijze. Je schuift de onderste disc als het waren in een hoesje, waar de bovenste op komt te liggen. Het ziet er daardoor net uit. Ook de cover is lekker sfeervol, en bevat dezelfde print als de schijven.

Het beeld ziet er prima uit op deze uitgave. Het was, zoals we al aanstipten, een dure serie om te maken en dat zie je terug in de beelden. Die zijn niet alleen van goede kwaliteit, ook ziet het geheel er sfeervol uit. Scènes die zich bijvoorbeeld afspelen in Afghanistan zijn mooi opgenomen met een wat gelige tint. De beelden in Noorwegen lijken soms wel wat grijzig, maar dat hoort bij de serie en is een keuze van de makers.

De audio is verder ook goed, al zal je wel Noors moeten spreken om de hoofdrolspelers te verstaan. De serie is voorzien van genoeg achtergrondgeluiden om voor een sfeervol geheel te zorgen en klinkt daardoor vaak erg realistisch. Mooi zijn ook de effecten bij actievollere stukken, die dankzij de 5.1 score goed uit de luidsprekers komen.

Toekomst
Of er een tweede seizoen van Nobel komt is niet zeker. Het geheel was internationaal ook een prima bekeken serie en dus doen de cijfers in elk geval vermoeden dat er genoeg mogelijkheden zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Hannibal'-revival laat minstens 5 jaar op zich wachten
Series / Nieuws

'Hannibal'-revival laat minstens 5 jaar op zich wachten

Hugh Dancy denkt niet dat het eerder mogelijk is.

Onlangs vertelde showrunner Bryan Fuller dat hij een miniserie van NBC-serie Hannibal wel ziet zitten. Nu reageert een van de twee hoofdrolspelers, Hugh Dancy, op dat bericht van Fuller. Hij ziet een revival ook wel zitten en houdt net als Mads Mikkelsen contact met Fuller over een eventuele revival.

"Ik geloof, en dat moeten we afklokken, dat als het ooit terugkeert, dat over een jaar of vier, misschien vijf is. Ik denk dat 't interessant zou zijn, een vreemd idee, maar vermoedelijk wel goed voor een verhaal als dit. Maar we zullen zien."

Dancy bevestigde ook dat Fuller keek naar een verfilming van Silence of the Lambs, waarin het nog de vraag zou zijn hoe Will een rol speelt. Fuller zou volgens Dancy wellicht "elementen van dat boek" genomen hebben en die in de relatie van Will en Hannibal geplaatst hebben.

Zouden jullie vijf jaar willen wachten op een revival?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Twin Peaks' revival krijgt premièredatum
Series / Nieuws

'Twin Peaks' revival krijgt premièredatum

Vanaf wanneer zijn de 18 afleveringen te zien?

Begin je maar vast voor te bereiden. Eindelijk heeft Showtime onthuld wanneer de Twin Peaks revival te zien is. Op 21 mei zijn alle 18 afleveringen te zien van de serie. Afgezien daarvan zijn er nog wat kleine details over de terugkeer van de vrij bizarre serie uit de jaren negentig.

Het blijkt een eenmalig ding te zijn, met gesloten verhaal. Volgens Showtime-baas David Nevins draait het seizoen om "de odyssee van Agent Cooper terug naar Twin Peaks" en vertelt het een "emotioneel verhaal". Andere details zijn er niet gegeven over het verhaal van het seizoen.

Vermoedelijk krijgen we ook geen traditionele trailer. Nevins liet namelijk weten dat de David Lynch-serie waarschijnlijk enkel een reeks teasers met een bepaald thema krijgt en dus geen trailer met beelden van de show.

De eerste reeks volgde FBI Special Agent Dale Cooper (Kyle McaLachlan), die de opmerkelijke moord op een homecoming queen in het slaperige stadje Twin Peaks onderzocht. In de revival keren niet alleen oude bekenden als MacLachlan, Sherilyn Fenn, Mädchen Amick, Sheryl Lee en David Duchovny terug, maar is er ook een hele grote hoeveelheid nieuwe gezichten, waaronder Michael Cera, Richard Chamberlain, Trent Reznor en Jessica Szohr.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.