search

Ons nieuws van vrijdag 24 februari 2017

'American Gods' krijgt premièredatum
Series / Posters

'American Gods' krijgt premièredatum

De serie is vanaf 30 april te zien.

Het is alweer een tijdje geleden dat er een significante update was rond Bryan Fullers serie American Gods. Nu heeft zender Starz eindelijk laten weten wanneer de serie op televisie te zien is. Dat is vanaf 30 april het geval, terwijl de première van de pilot op 11 maart plaatsvindt. Verder heeft de zender onderstaande nieuwe poster vrijgegeven.



De serie volgt ex-gevangene Shadow Moon, die samenwerkt met de mysterieuze bedrieger Mr. Wednesday. Zij raken verstrikt in een strijd tussen de klassieke mythologische goden die niet meer populair zijn en hun krachten inleveren en de 'nieuwe' Amerikaanse goden, die voortkomen uit hebzucht, technologie en roem.

De hoofdrol van Shadow Moon wordt gespeeld door Ricky Whittle. De rol van Mr. Wednesday is verder voor Ian McShane en dan is er nog Emily Browning als de vrouw van Shadow, laura Moon. Andere rollen zijn onder meer voor Corbin Bernsen als Vulcan, Kristin Chenoweth als Easter en Pablo Schreiber als Mad Sweeney.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Get Down' van Netflix krijgt binnenkort 'Part II'
Series / Trailer

'The Get Down' van Netflix krijgt binnenkort 'Part II'

Verschijningsdatum bekend.

[video_embed]1959[/video_embed]

Met een productiekostenpost van naar verluidt maar liefst $120 miljoen verscheen verleden jaar de serie The Get Down op Netflix. De serie ontwikkeld door Baz Luhrmann kende een wat wisselend ontvangst en de online buzz was redelijk beperkt. Toch gaat Netflix - als gepland - door met de serie: binnenkort verschijnt The Get Down - Part II.

In het muzikale drama, dat zich afspeelt in de jaren 70 in New York City, bedenkt een groep tieners de muziekstroming hiphop. Het eerste seizoen debuteerde op 12 augustus op Netflix en bovenstaande teaser verklapt dat het tweede deel op 7 april van start gaat. Net als Part I bestaat het tweede gedeelte uit zes afleveringen. Part II start in 1978, een jaar na de gebeurtenissen in de eerdere afleveringen.

In de serie zijn de belangrijkste rollen weggelegd voor Justice Smith, Shameik Moore, Jaden Smith, Herizen F. Guardiola, Skylan Brooks, Tremaine Brown Jr., Yahya Abdul-Mateen II en Jimmy Smits.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
John Ortiz gecast in 'Sons of Anarchy'-spinoff 'Mayans M.C.'
Series / Nieuws

John Ortiz gecast in 'Sons of Anarchy'-spinoff 'Mayans M.C.'

De acteur speelde eerder rollen in films als Fast and Furious en Miami Vice.

John Ortiz (Fast and Furious, Miami Vice) heeft een van de hoofdrollen gescoord in de pilot-aflevering van Mayans MC, de Sons of Anarchy-spinoff van FX.

Mayans MC speelt zich af na de gebeurtenissen van Sons of Anarchy en richt zich op de dagelijkse problemen van EZ Reyes, een nieuw lid van de motorclub Mayans MC, die opereren op de grens van Californië en Mexico.

Ortiz zal de rol spelen van Esai 'Taino' Osorio, voorzitter van de Santo Padre-divisie van de Mayans MC. Osorio is een 'Mexi-Ricaan' die geboren werd in de Bronx en naar Oakland werd gestuurd om bij zijn neef Marcus Alvarez in te trekken. Alvarez is de grondlegger en nationale voorzitter van de Mayans MC.

Andere hoofdrollen in de serie worden gespeeld door Clayton Cardenas en Edward James Olmos. De serie werd bedacht door Kurt Sutter en Elgin James. Sutter zal dienst doen als uitvoerend producent en de pilot-aflevering regisseren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Derde seizoen 'Fargo' krijgt premièredatum
Series / Nieuws

Derde seizoen 'Fargo' krijgt premièredatum

En er is een uitgebreide synopsis.

FX heeft eindelijk bekend gemaakt wanneer hitserie Fargo weer verder gaat. De zender heeft nu laten weten dat de dramaserie van Noah Hawley vanaf 19 april weer te zien is. Daarnaast is er een bijzonder uitgebreide synopsis vrijgegeven, die meer details geeft over het verhaal.

"Speelt zich af in 2010. Dit derde deel van Fargo draait om Emmit en zijn iets jongere broer Ray Stussy (Ewan McGregor). Emmit, de koning van de parkeerplaatsen van Minnesota, ziet zichzelf als een Amerikaans succesverhaal. Immer levend in de schaduw van zijn succesvollere broer, is Ray een kalende en dikke reclasseringsambtenaar. Hij geeft zijn broer er de schuld van dat hij niet zo succesvol is. Hun broedertwist volgt een moeilijk pad, dat begint met een kleine diefstal, maar al snel leidt tot moord, de maffia en grote Bridge-competitie."

"Carrie Coon spelt de rol van Gloria Burgle, de standvastige baas van het lokale politiebureau. Als pas gescheiden moeder probeert Gloria de nieuwe wereld om haar heen te begrijpen, waarin mensen intiemer zijn met hun telefoon dan mensen om hen heem. Mary Elizabeth Winstead speelt Rays vriendin, Nikki Swango, een slimme en aantrekkelijke dame die net op proefverlof is en een voorliefde heeft voor competitieve Bridge. Dan is er nog David Thewlis als V.M. Vargas, een mysterieuze eenling en echte kapitalist, wiens bazen willen samenwerken met Emmit, of de parkeerkoning dat nou wil of niet."

"De cast wordt afgerond door Michael Stuhlbarg als Sy Feltz, Emmits rechterhand en consigiliere; Jim Gaffigan als Donny Mashman, Gloria's tweefe man; Scoot McNairy als Maurice LeFay, een stoner met crimineel verleden; Shea Wigham als Politiechef Moe Dammick van Meeker County en Karan Soni als wetenschapper Dr. Homer Gilruth. Verder spelen Fred Melamed en Thomas Mann de rol van Howard Zimmerman, een man die weet hoe je winst moet maken en Thaddeus Mobley, een prijswinnend sci-fi schrijver."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Onzekerheid over vijfde seizoen 'Sherlock'
Series / Nieuws

Onzekerheid over vijfde seizoen 'Sherlock'

Het BBC-drama kan voorbij zijn.

Het vierde seizoen van BBC-serie Sherlock ging op 1 januari van start. Drie weken later en 270 minuten later, was het seizoen weer voorbij en vroegen fans van de serie zich af wanneer Holmes (Benedict Cumberbatch) en Watson (Martin Freeman) weer terugkeren. De populariteit van de twee acteurs maakt dit in elk geval erg ingewikkeld.

Mark Gatiss, die de serie samen met Steven Moffat bedacht (en de rol van Mycroft Holmes speelt), stelde in een interview met de Britse tabloid The Sun, dat het vierde wellicht het laatste seizoen is. Dat terwijl zowel Cumberbatch als Freeman getekend hebben voor een vijfde seizoen.

"Ik weet niet of er nog meer komt," aldus Gatiss. "Het is ongelofelijk ingewikkeld om een gat te vinden in de agenda's van Benedict en Martin. En we hebben het natuurlijk op een mooie plek laten eindigen… als het daarmee eindigt, vinden we dat prima."

Kortom: daarmee lijkt het erop dat de serie wellicht inderdaad voorbij is.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jamie Chung gecast als Blink in 'X-Men'
Series / Nieuws

Jamie Chung gecast als Blink in 'X-Men'

De actrice neemt het stokje over van Fan BingBing.

De X-Men serie die Bryan Singer gaat regisseren voor FOX heeft nog geen naam, of veel personages, maar begint wel al wat castleden te vinden. Actrice Jamie Chug heeft nu bijvoorbeeld getekend om de rol van Blink te spelen, die in de film Days of Future Past nog vervuld werd door actrice Fan Bingbing.

Variety meldt dat de tv-incarnatie van de teleporterende mutant omschreven wordt als "sarcastisch, levendig en een beetje een tomboy. Haar natuurlijke zelfvertrouwen heeft een flinke deuk gekregen na een traumatische en onverwachte gebeurtenis in haar leven. Terwijl ze zich aanpast aan nieuwe mensen en plaatsen, die plotseling als 'thuis' voelen, wordt ze weer zichzelf."

Singer zal de pilot regisseren van de nog titelloze dramaserie, die gemaakt wordt door Matt Nix. Centraal staan twee menselijke ouders die erachter komen dat hun kinderen mutanten zijn. Daarop moeten ze vluchten voor een vijandige regering en zich voegen bij een ondergronds netwerk van mutanten, in een poging te overleven. De eerste acteur die tekende voor het drama is Blair Redford, als een Native-American mutantenleider.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.