search

Ons nieuws van woensdag 10 mei 2017

Comic-personage 'Judge Dredd' krijgt eigen tv-serie!!
Series / Nieuws

Comic-personage 'Judge Dredd' krijgt eigen tv-serie!!

De serie zal de titel Judge Dredd: Mega City One dragen.

Entertainment Weekly weet vandaag te melden dat het bekende comic-personage Judge Dredd zijn eigen tv-serie zal krijgen. IM Global Television zal de serie maken. De aankondiging komt op een mooi moment, want het personage viert dit jaar zijn 40-jarige bestaan. In de serie, die de titel Judge Dredd: Mega City One moet dragen, zien we hoe de brute agent Dredd in een post-apocalyptische toekomst dienst doet als rechter, jury en beul.

Aan het personage werden eerder al twee films gewijd: in 1995 speelde Sylvester Stallone het personage, en in 2012 kregen we nog het kritisch bejubelde Dredd voorgeschoteld. Karl Urban speelde in die film de hoofdrol en het script werd geschreven door Alex Garland, regisseur/scenarist van Ex Machina. Beide films flopten, maar de laatste versie wist de afgelopen jaren een groot publiek te vinden op DVD en Blu-ray.

Het is overigens nog onbekend wanneer er begonnen wordt met de productie van Judge Dredd: Mega City One en wanneer de serie uitgezonden moet worden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geen derde seizoen voor Rosewood
Series / Nieuws

Geen derde seizoen voor Rosewood

Slechte kijkcijfers liggen aan de basis van de beslissing.

Geoffrey Ketels

Morris Chestnut en Jaina Lee Ortiz hebben bekend gemaakt dat er geen vervolg meer komt op de serie 'Rosewood'. Deze beslissing zou zijn genomen nadat de ratings van de reeks zware klappen kregen. Experts stellen echter dat de slechtere ratings te wijten zijn aan het feit dat de serie werd verplaatst naar donderdag.

In een reactie van Chestnut op de stopzetting van de reeks stond het volgende te lezen; "Ik ben iedereen die deel uit heeft gemaakt van het Rosewood avontuur bijzonder dankbaar. Iedereen was vanaf het begin dan ook echt nauwgezet bij het project betrokken. De schrijvers hebben een fantastische verhaallijn neergezet terwijl de acteurs hun personage op uitstekende wijze en telkens met veel emotie hebben gebracht. Uiteraard zijn er ook nog de fantastische fans die de hele setting van Rosewood vanaf het begin hebben omarmd. Natuurlijk moeten we ook Fox bedanken omdat ze een platform heeft gecreëerd waar deze mooie reeks op kon worden uitgezonden. We zullen het vast en zeker missen".

Niet alleen Chestnut was duidelijk geëmotioneerd door de aankondiging. Ook Ortiz plaatste immers een bericht met een emotionele ondertoon op Instagram; "Vandaag is een bijzondere dag. Vandaag neem ik namelijk afscheid van mijn aller eerste serie, Rosewood. Ik zeg vaarwel tegen de detective Annalise Villa. O wat zal ik die vrouw missen. Mijn 'partner in crime' (Morris Chestnut) is waarschijnlijk één van de meest onbaatzuchtige mensen die ik ooit in mijn leven heb ontmoet".

Was jij een fan van de reeks?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Volledige trailer ´Orange Is the New Black´ seizoen 5!!
Series / Trailer

Volledige trailer ´Orange Is the New Black´ seizoen 5!!

Netflix stelt de nieuwe afleveringen op 9 juni a.s. beschikbaar.



Netflix heeft de eerste volledige trailer onthuld van het vijfde seizoen van hitserie Orange Is the New Black. Deze beelden kun je hierboven bekijken!

Het nieuwe seizoen start direct na de gebeurtenissen aan het einde van het vierde seizoen, waar een grote rel uitbrak na de dood van het personage Poussey. Deze rel escaleert alleen nog maar wanneer de gevangenen de gevangenis overnemen. We zien hoe de gevangenen door deze macht hun frustraties afreageren op de cipiers die hun levens in het vorige seizoen zuur maakten.

Orange Is the New Black vertelt het verhaal van Piper Chapman, een vrouw van rond de 30, die opgepakt wordt voor een misdrijf dat ze een decennium geleden pleegde. Toen transporteerde ze geld voor een drugs dealende vriendin, waarvoor ze nu vijftien maanden de bak in moet.

Het gehele vijfde seizoen speelt zich af over een periode van drie dagen nadat de rellen uitbreken. De nieuwe afleveringen worden op 9 juni a.s. beschikbaar gesteld door Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Schurk 'The Defenders' verbonden aan alle helden
Series / Nieuws

Schurk 'The Defenders' verbonden aan alle helden

En alle afzonderlijke verhalen worden zo gekoppeld.

The Defenders wordt uiteraard de serie waarin de vier helden van Marvel en Netflix - Daredevil (Charlie Cox), Jessica Jones (Krysten Ritter), Luke Cage (Mike Colter) en Iron Fist (Finn Jones) gaan samenwerken tegen een grote schurk. Maar ook de schurken gaan samenwerken, aangevoerd door Sigourney Weavers Alexandra. Nu weten we iets meer over dat personage.

In een interview met TV Guide, vertelde Colter dat de schurken van The Defenders verbonden zijn aan de helden. "De slechteriken waar we mee te maken hebben, zijn een combinatie van verschillende entiteiten. En ze hebben allemaal iets te maken met onze afzonderlijke verhalen, die in elke individuele serie getoond zijn. Dus dit heeft al een tijdje geduurd. Het was niet duidelijk in de individuele series, maar nu zal je ontdekken dat alles wat met ons gebeurd is, de schuld is van een entiteit en dat we daarom aan elkaar verbonden zijn. En als we dat zien, begrijpen we elkaar en zullen we wel of niet samen vechten."

Waar Colter precies naar refereert, weten we natuurlijk niet. Wel moge duidelijk zijn dat Madame Gao en The Hand er ook iets mee te maken gaan hebben.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd-recensie: 'Penny Dreadful' seizoen 3
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'Penny Dreadful' seizoen 3

Ziet er erg mooi uit, dit laatste seizoen.

Bedenker: John Logan | Cast: Timothy Dalton (Sir Malcolm Murray), Eva Green (Vanessa Ives), Josh Hartnett (Ethan Chandler), Helen McCrory (Madame Kali), Rory Kinnear (The Creature) | Jaren: 2014 "“ 2016 | TV-release: Showtime

Het derde seizoen van Penny Dreadful breide vorig jaar een mooi en emotioneel einde aan de show. Daarmee kwam een einde aan het bizarre verhaal van Vanessa Ives en een heleboel klassieke monsters. Vandaag bespreken we de dvd-uitgave van dat derde seizoen.

Wat als de enige manier om je demonen te verslaan is om je aan hen over te geven? Ervaar het in het laatste seizoen van Penny Dreadful. In gevaarlijke nieuwe landen komen Ethan Chandler, Dr. Frankenstein, Dorian Gray, Sir Malcolm, the Creature en de beeldschone maar dodelijke Lily nieuwe horrors tegen. Ze worden geconfronteerd met hun monsterlijke zelf en moeten deze leren te omarmen. Voor de prachtige en getroebleerde Vanessa Ives zou het accepteren van haar demonen kunnen leiden tot eeuwige duisternis voor de hele wereld.

Penny Dreadful scoorde ook in het laatste seizoen goed op RottenTomatoes. De show kreeg gemiddeld een 8,1 voor de laatste afleveringen met als consensus: "Penny Dreadful is terug met een bloedmooi, bloederig derde seizoen vol nieuwe mysteries en gotische horror." Veel kijkers trokken de laatste negen afleveringen overigens weer niet: het seizoen ging van start met dik een half miljoen kijkers en eindigde met een soortgelijk cijfer.



Dvd: Penny Dreadful seizoen 3 | Duur: 7,5 uur | Release: april 2017 | Video: 1.78:1 | Audio: Engels, Frans, Duits, Italians, Spaans Dolby Digital 5.1 | Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans | Discs: 4x Dvd | EAN: 5-053083-100308 | Met dank aan: Paramount

Voorheen kregen we telkens de Blu-ray versie aangeleverd, maar nu gaat het om een Dvd-uitgave. Die is iets minder mooi. Zo is er een slipcover toegevoegd, en krijg je dus enkel een vrij standaard Dvd-hoes. Voorop de poster van het nieuwe seizoen, die wel behoorlijk sfeervol is. Achterop een synopsis en een lijst met alle extra's. In de hoes tref je verder vier schijven aan, elk met duidelijk aangegeven welke afleveringen erop te vinden zijn. Ook lees je van die afleveringen korte synopsissen in de hoes.

Beeld & Audio
Een van de fijnste dingen aan Penny Dreadful is de look en feel van de serie. De setting wordt met uiterste zorgvuldigheid in beeld gebracht en weet daarom altijd te overtuigen. Dat komt ook dit derde seizoen tot zijn recht. De kleuren zien er goed uit, met veel detail. Wel is het vaak donker, een bewuste keuze van de makers, zonder dat er dan details verloren gaan. Ook de soundtrack is goed, met een Dolby Digital 5.1 track, die vooral nadruk legt op muziek en dialoog. Daardoor ziet en klinkt de serie echt goed en is het een genot om naar te kijken.

Extra's
Extra's zijn er volop dit seizoen. Op schijf één staan er twee: Hecate's Witch Prosthetics, een drie minuten durende special over de heksen in het seizoen en The Making of Dr. Jekylls Lab over de set van het lab en de keuzes die men maakte bij het ontwerpen daarvan. Op de tweede schijf tref je een reeks Character Profiles aan, over de hoofdpersonen. Het zijn hele korte schetsen, over onder meet Ethan Chandler en Dorian, die laten zien waar de personages vorig seizoen precies waren. Op de derde schijf tot slot nog twee specials; Vanessa's Costumes over dekostuums van Vanessa in de complete serie en The Dead Zoo over de belangirjke locatie van de show, het Natural History Museum van Dublin.

Toekomst
We schreven het al: een toekomst is er niet meer. Penny Dreadful kwam na drie seizoenen en in totaal 27 afleveringen tot een mooi en passend eind.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Onthullende promo 'The Flash'
Series / Trailer

Onthullende promo 'The Flash'

King Shark, Leonard Snart, Lyla Diggle en natuurlijk Savitar.



Er is een uitgebreide promo vrijgegeven voor de laatste afleveringen van het derde seizoen van The CW's The Flash. De trailer onthult een paar interessante verrassingen die ons nog te wachten staan. Zo blijkt Barry (Grant Gustin) samen te moeten werken met Leonard Snart (Wentworth Miller), om Savitar te kunnen stoppen. Maar op de een of andere manier gaan we ook Arrows Lyla Diggle (Audrey Marie Anderson) zien en King Shark…

Het derde seizoen is hard op weg naar een behoorlijk pijnlijk einde, tussen Savitar en Barry. Recent werd al de werkelijke identiteit van Savitar onthuld en dat maakte duidelijk wat voor formidabele schurk Barry mee te maken heeft. Vermoedelijk leidt het ook tot een knallende finale, want de implicaties van die onthulling zijn gigantisch.

De serie is op dinsdagen te zien op The CW.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.