search

Ons nieuws van donderdag 15 juni 2017

'John Wick'-prequelserie krijgt titel
Series / Nieuws

'John Wick'-prequelserie krijgt titel

Keanu Reeves zal mogelijk een (kleine) rol spelen in de spinoff-serie.

We weten al een tijdje dat John Wick-regisseur en -scenarist Chad Stahelski werkt aan een John Wick-prequelserie voor tv, maar we wisten nog niet welke titel dit project moet gaan dragen. Tijdens een interview met IndieWire liet Stahelski echter kwijt dat de titel The Continental zal zijn. De serie zal zich richten op de wereldwijde keten hotels, die speciaal zijn gebouwd voor de huurmoordenaars die het coole universum van de John Wick-franchise definiëren.

Stahelski liet naast de titel nog wat andere dingen kwijt over de serie:

"Ik houd ervan om verhalen vanuit het perspectief van een personage te vertellen. Wanneer je dit echter naar een tv-serie vertaalt, kun je verschillende personages volgen. We zien op deze manier de wereld van John Wick vanuit verschillende perspectieven, waardoor verschillende aspecten worden belicht."

Zal Keanu Reeves echter ook te zien zijn in de serie als de iconische Wick? Aldus Stahelski:

"Ik denk wel dat we Keanu zullen zien opdagen in de serie. John Wick staat echter niet centraal in deze serie."

Stahelski zal dienst doen als showrunner van The Continental, maar besteedt het schrijven van de scenario's en de regie uit aan anderen. Hij hoopt echter wel hier en daar een aflevering te kunnen regisseren. We moeten volgens Stahelski niet de hoeveelheid actie uit de Wick-films verwachten, maar wel een veel hoger niveau actie dan we gewend zijn van de meeste tv-series.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dany op een draak in featurette 'Game of Thrones'
Series / Video/clip/featurette

Dany op een draak in featurette 'Game of Thrones'

Bekijk hoe de visuele effecten van de HBO-serie gemaakt worden.

HBO heeft de marketingcampagne voor Game of Thrones flink op gang gebracht. Nu is er een featurette over de visuele effecten van de serie, waarbij een van de supervisors uitgebreid aan het woord komt. In de special zien we onder meer hoe de draken gemaakt worden, en bijvoorbeeld hun vlammen. Het ziet er bijzonder uit en is een leuke featurette om te zien. Hieronder de video.



Onlangs werd onthuld dat het zevende seizoen van de HBO-serie zeven afleveringen krijgt die over het geheel genomen langer zijn dan normaal. De finale duurt bijvoorbeeld bijna anderhalf uur, en er zijn twee afleveringen die meer dan zestig minuten in beslag nemen. Tegelijk is er ook een aflevering van slechts vijftig minuten, die voor de serie vrij kort is.

Eind vorig seizoen zagen we hoe Daenerys (Emilia Clarke) met haar draken en immense leger eindelijk richting Westeros kwam. Cersei (Lena Headey) was daar net koningin geworden na het overlijden van al haar kinderen. En tegelijk maakte de Nights King met zijn leger van White Walkers nieuwe zetten richting een oorlog in het zuiden van Westeros.

Vanaf 16 juli te zien op HBO.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seizoenen 'American Crime Story' omgegooid
Series / Nieuws

Seizoenen 'American Crime Story' omgegooid

Seizoen 2 is nu seizoen 3 en de derde reeks is nu als tweede te zien.

Mocht je je afvragen waarom het derde seizoen van FX-serie American Crime Story meer aandacht krijgt dan het tweede, hebben we nieuws voor je. FX heeft besloten om het seizoen over Versace voorrang te geven. Daarmee komt Katrina later uit, en zijn de rollen van de seizoenen omgedraaid.

Volgens The Hollywood Reporter is het nog altijd de bedoeling dat de twee seizoenen in 2018 te zien zijn. Maar Katrina is uitgesteld omdat "er extra tijd nodig is om de watereffecten te maken om Orkaan Katrina en de nasleep na te bootsen". Verder zijn er ook castleden aangekondigd: Sarah Paulson, Cuba Gooding Jr. en Courney B. Vance hebben allemaal getekend. Zij waren al in het eerste seizoen, The People v. O.J. te zien en keren nu in andere rollen terug.

American Crime Story draait in het tweede seizoen om de moord op Gianni Versace. Daarin spelen onder meer Penelope Cruz, Darren Criss, Edgar Ramirez en Ricky Martin hoofdrollen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vierde seizoen voor 'Unbreakable Kimmy Schmidt'
Series / Nieuws

Vierde seizoen voor 'Unbreakable Kimmy Schmidt'

Ellie Kemper keert weer terug als de rasoptimist Kimmy.

Net een maand na de release van de derde reeks, heeft Netflix besloten om Unbreakable Kimmy Schmidt ook een vierde seizoen te geven. Dat terwijl het streamingkanaal eerder deze maand nog liet weten dat minder bekeken series nu niet meer zo snel een extra kans krijgen. Die beslissing leidde al tot het annuleren van Sense8 en The Get Down.

Het volgende seizoen van de vierde serie heeft nog geen releasedatum. Wellicht dat de show weer in mei te zien is, net als de derde reeks. Eerdere seizoenen waren eerder te zien, maar de opnames van seizoen drie werden uitgesteld omdat hoofdrolspeelster Ellie Kemper zwanger was.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.