search

Ons nieuws van vrijdag 24 november 2017

Dvd review 'Taken' - Seizoen 1
Series / Blu-ray Review

Dvd review 'Taken' - Seizoen 1

Geen Liam Neeson, wel Bryan Mills.

Bedenkers: Luc Besson | Cast: Clive Standen (Bryan Mills), Gaius Charles (John), Brooklyn Sudano (Asha), Monique Gabriela Curnen (Vlasik), Michael Irby (Sam), Jose Pablo Cantillo (Bernie) e.a. | Uitzending serie: 2017 - Heden | Tv-zenders: NBC

Na drie films, welke wereldwijd ruim $900 miljoen ophaalden aan de wereldwijde bioscoopkassa's, bleek het eerder dit jaar tijd dat de Taken-franchise een stap zette naar de kleine scherm. Met Clive Standen stapte in de huid van Liam Neesons Bryan Mills, en werd zo een jongere versie van deze wraakmachine. Het eerste seizoen van Taken trapte af met tien afleveringen en ondanks dat de kijkcijfers voor NBC redelijk netjes zijn, bleek de ontvangst zeer wisselend tot mager.

Onlangs bracht Universal Pictures seizoen 1 uit op Dvd. Hieronder de trailer, gevolgd door de synopsis en een blik op de schijven.



In het debuutseizoen zien we de eerste avonturen van de jongere, voormalige groene baret Bryan Mills: een dodelijke CIA-agent. Wanneer een tragische gebeurtenis de wereld van Bryan Mills op zijn grondvesten doet schudden moet de voormalige soldaat vechten om zijn trauma te overwinnen. In zijn verwoestende zoektocht naar wraak gaat hij aan de slag als CIA agent "“ een baan die zijn uiterst gevaarlijke en dodelijke vaardigheden doet ontwaken.



Uitgave: Taken - Seizoen 1 | Aantal discs 3 x Dvd | Afleveringen: 10 x 60 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | EAN: 5053083137212 | Release: oktober 2017 | Met dank aan: Universal Pictures

De drie schijven van deze Dvd-uitgave van het eerste seizoen van Taken zitten vastgeklikt in een standaard zwarte Dvd-keepcase. In de hoes dus geen extra info over de afzonderlijke afleveringen.

Het beeld van deze Dvd-uitgave is beeldvullend en laat een nog op zich verrassende indruk achter. Het beeld is overwegend strak, met weinig echt storende zaken. Dit valt bijvoorbeeld op in de mooi weergegeven scènes overdag. Als de omgeving donkerder wordt, of er zijn donkere delen in het beeld, dan slurpen deze wel de details iets op. De kleuren zijn soms wat vlak, iets dat opvalt bij huidskleur, waardoor er soms heel lichte ghosting te zien is. De Dolby Digital surround-track doet zijn werk naar behoren, al is Taken duidelijk zo'n serie waarbij elke vorm van geluidseffecten wordt ontnomen door te zwaar aangezette standaard muzikale ondersteuning.

Geen extra's
Universal Pictures heeft onverwacht een redelijk kalle uitgave opgeleverd. Er staan namelijk geen extra's op de schijf en de liefhebber moet het doen met de tien afleveringen. Hieronder een standaard online featurette, met interviews en wat beelden van achter de schermen.



Seizoen 2 uitgebreid
Nadat het eerste seizoen al was uitgezonden, heeft NBC een tweede seizoen besteld, met dit keer geen tien maar zestien afleveringen. Ook deze reeks gaat maar liefst een uur per episode duren. De kijkcijfers van het eerste seizoen stemden dus tevreden. Het eerste seizoen trapte af met 7,5 miljoen Noord-Amerikaanse kijkers. Aan het einde waren er nog zo'n 4,4 miljoen over. Een trailer voor seizoen 2 is nog niet beschikbaar.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Derde seizoen 'The Good Place' aangekondigd
Series / Nieuws

Derde seizoen 'The Good Place' aangekondigd

NBC gelooft duidelijk in de reeks...

NBC zou een volledig derde seizoen bestaande uit 13 extra afleveringen hebben besteld van haar populaire serie 'The Good Place'. De finale van het eerste seizoen liet de fans in eerste instantie een beetje verdwaasd achter, maar het tweede seizoen is er tot dusver eentje om duimen en vingers van af te likken. De cijfers zijn bovendien goed en dus moest NBC duidelijk niet lang nadenken over een vervolg. De reeks met onder meer Kristen Bell en Ted Danson gaat na afloop van het tweede seizoen met zekerheid nog 13 afleveringen door.

The Good Place komt van de hand van 'Parks and Recreation' maker Mike Schur. De cast bevat naast Kristen Bell en Ted Danson ook Jameela Jamil als Tahani evenals Manny Jacinto als Jason en D'Arcy Carden als Janet. Heb je nog helemaal niets van The Good Place gezien en wil je eerst even het eerste seizoen bekijken vooraleer je te storten op het tweede seizoen dat momenteel halverwege is? In dat geval kan je daarvoor terecht op Netflix.

Ben jij een fan van 'The Good Place' en kijk jij al uit naar het derde seizoen?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alexander Skarsgard gecast in miniserie 'The Little Drummer Girl'
Series / Nieuws

Alexander Skarsgard gecast in miniserie 'The Little Drummer Girl'

Park Chan-wook (Oldboy) zal de verfilming van John le Carre's boek regisseren.

Alexander Skarsgard (True Blood, Big Little Lies, The Legend of Tarzan) heeft de hoofdrol gescoord in de zesdelige miniserie The Little Drummer Girl. Het betreft een verfilming van John le Carre's gelijknamige boek.

Het verhaal van de serie gaat over een briljante jonge actrice genaamd Charlie (Florence Pugh), die een aantrekkelijke vreemdeling (Skarsgard) ontmoet tijdens haar vakantie in Griekenland. Het wordt echter al snel duidelijk dat hij geen romantische motieven heeft, maar dat hij in dienst is van de Israëlische veiligheidsdienst.

BBC One, AMC en The Ink Factory, die eerder samenwerkten aan The Night Manager (ook een le Carre-verfilming), zullen opnieuw samenwerken aan The Little Drummer Girl. Park Chan-wook, schrijver en regisseur van films als Oldboy en The Handmaiden, zal de serie regisseren. De opnames moeten begin 2018 plaatsvinden.

Laura Hastings-Smith zal dienst doen als producent van de serie. Er wordt momenteel ook gewerkt aan een miniserie gebaseerd op The Spy Who Came in From the Cold.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vele nazi's vs. The Flash en co. in trailer 'Crisis on Earth-X'
Series / Trailer

Vele nazi's vs. The Flash en co. in trailer 'Crisis on Earth-X'

Heel veel superheldenactie!

Stel er zijn meerdere werelden. Stel er zijn superhelden. Stel er is een wereld waarin de nazi's de tweede wereldoorlog wonnen en superhelden nazi's waren... Dit zie je in 'Crisis on Earth-X', een vierdelige cross-over tussen de The CW-series Arrow, The Flash, Supergirl en Legends of Tomorrow.

Hieronder zie je een nieuwe trailer - de Weapon Extended Trailer - voor Crisis on Earth-X, welke volgt op de eerste volledige trailer van een paar dagen geleden. Dit keer zie je veel meer superheldenactie!



De vier afleveringen worden uitgezonden op 27 en 28 oktober en in de afleveringen duiken niet alleen de nazi-versies van de bekende helden als Arrow (Stephen Amell) en Supergirl (Melissa Benoist) op, ook worden er nieuwe slechteriken en goeieriken geïntroduceerd, zoals The Ray en Overgirl.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meer 'Twin Peaks' is mogelijk
Series / Nieuws

Meer 'Twin Peaks' is mogelijk

Alleen wanneer?

Het duurde 26 jaar voordat Twin Peaks een derde seizoen kreeg. De conclusie van The Return liet nog wat vragen open voor de toekomst en ondanks dat bedenkers David Lynch en Mark Frost denken dat het nog niet het juiste moment is om meer te maken, staan ze daar wel voor open.

Tijdens een gesprek met The Hollywood Reporter vertelde Lynch niet zeker te weten of er meer afleveringen komen - ook al staat Showtime daar wel voor open. "Ik weet het niet. Het is te vroeg om daar al iets over te zeggen," begon Lynch. Later in hetzelfde interview zei hij wel "geleerd te hebben om nooit nooit te zeggen."

Hij lichtte tot slot nog de laatste scène toe, die veel fans met vragen achterliet. Hij wilde niet toelichten of het een cliffhanger is, of simpelweg iets waar mensen hun eigen conclusie aan moeten verbinden. "Ik wil daar niet echt op ingaan. Maar weet je, ik zeg wel altijd dat er plek moet zijn om te dromen."


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gareth Evans maakt 'Gangs of London'
Series / Nieuws

Gareth Evans maakt 'Gangs of London'

Snoeiharde actieserie.

The Raid-regisseur Gareth Evans probeert een televisieserie gemaakt te krijgen: Gangs of London genaamd. Evans werd in 2011 bekend met de Indonesische actiefilm The Raid, waarin een SWAT-team zich een weg door een flatgebouw vol moordenaars moest vechten. De actie was snoeihard en enorm goed gemaakt en kreeg een vervolg. Nu mag Evans dus aan andere projecten werken.

Deadline stelt dat Evans een serie voor Cinemax mag maken. Die zal in 2019 te zien zijn en speelt zich af in een versie van Londen die verscheurd wordt door bendeoorlogen. Als een belangrijke bendeleider vermoord wordt, volgt een bloedige machtsstrijd om het machtsvacuüm te vullen.

Evans werkt ook aan andere projecten, vooral films. Zo werkt hij aan de Netflix-film Apostle, die draait om een man die zijn zus op een afgelegen eiland probeert te redden uit handen van een vreemde cult. En hij zou gesprekken voeren met Warner Bros. en DC Comics om Deathstroke te maken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Community'-film is mogelijk!
Series / Nieuws

'Community'-film is mogelijk!

De Russo's en zelfs Justin Lin lijkt er aan te trekken.

Gesprekken over de Community-film vinden af en aan plaats. Elke keer weer laten cast en crew weten er zin in te hebben, maar lukt het maar niet om een Greendale-reünie te maken. Nu laat Dan Harmon, bedenker van de serie, weten actief hieraan te werken, mogelijk zelfs samen met Justin Lin.

Aan The Wrap laat hij weten met Lin gesproken te hebben, die eerder de paintball-aflevering maakte. "Ik blijf gesprekken voeren met mensen die het mogelijk kunnen maken. De Russo-broers zijn van Community-regisseurs verworden tot mensen die de industrie vorm geven. En dat gebeurde ook met een van onze populairste regisseurs, Justin Lin, die de eerste paintball-aflevering regisseerde. Ik hoop dat ik niet teveel zeg daarmee. Maar ik ga zo nu en dan met hem samen eten, en dan voeren we gesprekken en proberen we manieren te vinden om het te realiseren."

De gedachte achter deze gesprekken is duidelijk. "Dit zijn de mannen, de Russo's en ook Justin en de nederige man die ik ben, die wellicht op de een of andere manier het geld kunnen regelen en genoeg momentum kunnen bouwen om dit gemaakt te krijgen. Maar laten we het niet vervloeken."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.