search

Ons nieuws van woensdag 21 februari 2018

Dvd review 'Norskov' (S2) - einde aan de reeks
Series / Blu-ray Review

Dvd review 'Norskov' (S2) - einde aan de reeks

Bondy in de bak - Claudia kan niemand meer vertrouwen.

Regie: Dunja Gry Jensen | Cast: Thomas Levin (Tom Noack), Claus Riis Østergaard (Martin), Jakob Ulrik Lohmann (Casper 'Bondy' Bondesen), Anne Sofie Espersen (Jackie), Henrik Birch (Brammer) e.a. | Uitzending serie: 2015 - 2017 | Tv-zenders: TV4 | VPRO

Dit nieuwe seizoen van Norskov speelt zich acht maanden na seizoen 1 af. Dit seizoen is er een belangrijke rol voor Claudia, de vrouw van 'Bondy'. Het verhaal wordt afgerond met zes afleveringen, nadat het eerste seizoen nog uit tien afleveringen bestond. Redelijk recent werd de Deense serie nog uitgezonden door de VPRO.



In dit seizoen over het ruige havenstadje Norkskov wordt ondernemer 'Bondy' Bondesen veroordeeld tot 14 jaar gevangenis voor handel in drugs. Zijn vrouw Claudia besluit op te stappen als directeur van zijn bouwonderneming, maar komt daardoor in conflict met het establishment van Norskov. Claudia lijkt niemand meer te kunnen vertrouwen, behalve de agent die haar man heeft opgesloten.



Uitgave: Norskov - Seizoen 2 | Aantal discs 2 x Dvd | Afleveringen: 6 x ca. 45 minuten | Beeld: 16 x 9 (2.35 : 1) | Geluid: Deens Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5407003481082 | Release: januari 2018 | Met dank aan: Lumière

De twee schijven van deze Dvd-uitgave van het tweede seizoen van Norskov zitten vastgeklikt in een dikke Dvd-keepcase. In of op de hoes wordt geen duidelijkheid gegeven over de locatie van de episodes. Op de schijven staat de locatie wel aangegeven.

Beeld en geluid
De zes afleveringen staan verspreid over de twee Dvd-discs. De standard definition - overigens niet beeldvullende - weergave doet netjes aan met een redelijke scherpte en mooie grauw, maar realistisch kleurgebruik. Het is ook zeker niet te contrastrijk waardoor het detailbehoud sterk is in de donkere deel in het beeld. Wel is het beeld soms licht blokkerig. Dit mag de pret echter niet drukken.

De geluidstrack is 5.1 Dolby Digital en deze legt de nadruk op dialoog en basic muzikale ondersteuning. Aan een spoor met Nederlandse ondertiteling ontbreekt het niet.

Trailers als extra's
De Dvd- en sporadische Blu-ray uitgaven van Lumière (Crime Series) bevatten zelden tot nooit bonusmateriaal en dat is nu ook weer het geval. In dit geval is er wel een trailers te zien waarin alle uitgaven van 2017 en 2018 voorbijkomen. Indrukwekkende series, dat zeker. Via het menu zijn ook de trailer te raadplegen voor de series Monster, Gomorra 3 en Alex.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Duffer-broers trekken zich terug na 'Stranger Things' seizoen 3
Series / Nieuws

Duffer-broers trekken zich terug na 'Stranger Things' seizoen 3

De twee lijken zich te willen gaan richten op mogelijke filmprojecten.

Vandaag is er een sterk gerucht naar buiten gekomen dat Matt en Ross Duffer, de bedenkers van Stranger Things, een stuk minder betrokken zullen zijn bij de bovennatuurlijke Netflix-serie na het afronden van het derde seizoen.

Moviefone weet namelijk te melden dat de twee klaar zijn om verder te kijken dan Stranger Things... tot op zekere hoogte. Volgens de site zou hun deal met Netflix behelzen dat ze nog twee andere projecten moeten ontwikkelen voor de streamingdienst, wat hen weerhoudt om hun huidige betrokkenheid bij Stranger Things te handhaven. Daarnaast zou het duo ontmoetingen hebben gehad met verschillende grote studio's in Hollywood om een film te regisseren. De Duffers maakten eerder al eens de weinig gekeken film Hidden met Alexander Skarsgard.

Als dit alles waar blijkt te zijn, zouden de Duffers nog steeds deels betrokken zijn bij het schrijven van de scenario's van het derde seizoen van Stranger Things en zullen ze ook hun titel als uitvoerend producenten behouden. De twee hebben eerder aangegeven dat Stranger Things in totaal moet bestaan uit vier of vijf seizoenen.

Het derde seizoen van Stranger Things zal ergens in 2019 beschikbaar worden gesteld door Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Crossover 'Riverdale' en 'Sabrina' onwaarschijnlijk
Series / Nieuws

Crossover 'Riverdale' en 'Sabrina' onwaarschijnlijk

Ze bestaan niet alleen op verschillende zenders, maar ook in verschillende universa.

Dit jaar nog zal Netflix de serie The Chilling Adventures of Sabrina uitzenden. Die komt helemaal los te staan van Riverdale, een serie die zich in principe in hetzelfde universum zou kunnen afspelen. Maar dat blijkt dus niet het geval te zijn, al liggen de twee steden in de comics tegenover elkaar aan de oevers van de Sweet Water River.

Riverdale, dat bezig is met zijn tweede seizoen op The CW, wordt alsmaar populairder en dus is het geen verrassing dat er een spin-off komt. Sabrina the Teenage Witch was daar perfect voor en die serie werd dan ook besteld door The CW. Maar vervolgens was het Netflix die hem overnam en twee seizoenen lanceert.

Lili Reinhart, die Betty Cooper speelt in Riverdale, laat weten dat een crossover niet zal gebeuren. Althans, zeer waarschijnlijk niet. "Ik geloof dat Betty enkel in de wereld van Riverdale bestaat. Een crossover is dus niet logisch. Om die reden werd dan ook de keuze gemaakt om naar Netflix te verhuizen - om van Riverdale en Sabrina een compleet losstaand universum te bouwen. Ik weet niet wat Roberto's plan voor Sabrina is en hoe die serie bovennatuurlijk of magisch wordt, maar die elementen bestaan niet in Riverdale. In elk geval nu niet. Dus het zou niet logisch zijn om die werelden te laten botsen."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk schot in de zaak met 'His Dark Materials'
Series / Nieuws

Eindelijk schot in de zaak met 'His Dark Materials'

De BBC kan bijna beginnen met de productie.

De productie van de langverwachte televisieserie gebaseerd op His Dark Materials - een boekenreeks van Philip Pullman - gaat bijna van start. De BBC-serie werd in 2015 aangekondigd, maar sindsdien bleef het lange tijd stil. Tot nu, want studio Bad Wolf Productions gaat, zodra de serie A Discovery of Witches te zien is, aan de slag met de trilogie van Pullman.


De verwachtingen die aan het project klampen zijn hoog. Het bronmateriaal is erg populair en fans twijfelen of de boeken wel goed naar het kleine scherm (of het grote) gebracht kunnen worden. Zo was de film The Golden Compass al niet heel succesvol. De gedachte is dat een serie, waarin er meerdere seizoenen de tijd is om de wereld van Lyra en Will te verkennen, dat beter kan doen.

Het is nog niet bekend wanneer het eerste seizoen te zien zal zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Welke aflevering van S7 'Game of Thrones' is het slechtst?
Series / Nieuws

Welke aflevering van S7 'Game of Thrones' is het slechtst?

De fans hebben gesproken...

Fans hebben gesproken. Aflevering Beyond the Wall van het zevende seizoen van HBO-serie Game of Thrones bevat het slechtste moment van het seizoen. Fansite Winter is Coming vroeg fans wat het slechtste moment van het zevende seizoen was. Daarbij viel de aflevering in zijn geheel op en werd daar het meeste op gestemd.

Andere opties waren Samwell Tarly die Greyscale eenvoudig weet te genezen, de Sand Snakes die onderling bekvechten en de magische reisvaardigheden van Euron Greyjoy. Maar ook de mogelijkheid van de Night King om enorme kettingen uit het niets tevoorschijn te toveren en Gendry's recordbrekende hardlooptempo vielen onder de opties.

Uiteindelijk kozen fans dus voor deze aflevering, die niet wist te voldoen aan de hype waar de showrunners wel voor gezorgd hadden. Met nog zes afleveringen te gaan in het achtste en laatste seizoen - dat in 2019 te zien is op HBO - moeten we maar hopen dat ons niet meer van zo'n afleveringen te wachten staan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen