search

Ons nieuws van maandag 18 februari 2019

Netflix stopt ook met 'The Punisher' en 'Jessica Jones'
Series / Nieuws

Netflix stopt ook met 'The Punisher' en 'Jessica Jones'

Dat was het dan.

Het is formeel. Een maand na de lancering van het tweede seizoen van The Punisher en vlak voor de release van het derde seizoen van Jessica Jones, laat Netflix weten dat ook zijn laatste twee overgebleven Marvel-series geen nieuw seizoen meer krijgen.

Er is dus geen nieuw seizoen op komst van The Punisher en het derde is het laatste van Jessica Jones. Daarmee komt ook een einde aan een contract dat Marvel en Netflix vijf jaar geleden gesloten hebben. In een statement tegenover Deadline laat een woordvoerder van de streamingdienst dit weten:

"Marvels The Punisher keert niet terug voor een derde seizoen op Netflix. Showrunner Steve Lightfoot, de fantastische crew en buitengewone cast, waaronder ook Jon Bernthal, hebben een geweldige en meeslepende serie gemaakt voor fans en we zijn er trots op dat werk de komende jaren nog te laten zien op Netflix.

Ook hebben we bij het bekijken van onze Marvel-progammering, besloten dat het aankomende derde seizoen het laatste zal zijn voor Marvels Jessica Jones. We zijn dankbaar aan showrunner Melissa Rosenberg, ster Krysten Ritter en de hele cast en crew, voor drie ongelofelijke seizoenen van deze baanbrekende serie, die erkend is door de Peabody Awards en andere prijzen.

We zijn Marvel dankbaar voor een vijf jaar durende succesvolle en goede samenwerking en bedanken de fans die de series nauwgezet gevolgd hebben."


Acteur Jon Bernthal reageert al op het cancellen:

Bekijk op instagram


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nog geen plannen voor een derde seizoen van 'Fleabag'
Series / Nieuws

Nog geen plannen voor een derde seizoen van 'Fleabag'

Ook een tweede seizoen was lange tijd twijfelachtig...

Bijna drie jaar nadat het eerste seizoen in première is gegaan keert Fleabag terug naar Amazon Prime met nieuwe afleveringen. De nieuwe afleveringen staan in de planning om vanaf vrijdag 17 mei te worden uitgezonden. Ondanks het feit dat dit natuurlijk goed nieuws is, is er ook slecht nieuws voor de fans van de reeks. Het zou namelijk zomaar kunnen dat deze nieuwe afleveringen de laatste worden voor de serie.

Waller-Bridge, niet alleen de maker van de reeks, maar ook een belangrijk lid van de cast heeft namelijk in een recent interview aangegeven dat er op moment van schrijven nog geen plannen zouden zijn voor een derde seizoen. Opvallend is ook dat er bijna al geen tweede seizoen was geweest. In het interview stelde Waller-Bridge dan ook het volgende:

"Ik had er in eerste instantie voor gekozen om geen tweede seizoen te doen voor Fleabag. Ik was hier ook absoluut zeker van. Dit bleef zo tot op het ogenblik dat ik een goed idee kreeg voor een vervolg. Uiteindelijk heb ik dan ook op basis van dit idee besloten om toch maar aan de slag te gaan met een vervolg. Nu kan ik met zekerheid zeggen dat ik er absoluut niet aan denk om nog een derde seizoen te maken van Fleabag... echter zou het zomaar kunnen dat er in de toekomst opnieuw een verrassing uit de lucht valt".

Ben jij een fan van Fleabag en zou je graag toch nog een derde seizoen willen zien verschijnen?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Twee seizoen één-personages over in 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Twee seizoen één-personages over in 'The Walking Dead'

Wie zouden het zijn?

In 2010 debuteerde The Walking Dead op de zender AMC. De zombieserie, gebaseerd op de comics van onder meer Robert Kirkman, werd in de jaren daarna een enorm succes. Tijdens de afgeronde seizoenen en het huidige seizoen 9 vielen vele personages in handen van de 'walkers'. Uit het debuutseizoen zijn nog slechts twee personages over. Let op spoilers.

Door het recente(re) vertrek van de personages Rick (Andrew Lincoln), Carl (Chandler Riggs) en Morgan (Lennie James) zijn op dit moment nog maar twee personages uit seizoen 1 in leven. Dit zijn Carol (Melissa McBride) en Daryl (Norman Reedus). Dit is extra opvallend aangezien Carol in de comics al dood is en dat Daryl niets eens bestaat in de papieren versie.

Overigens past het wel bij de zombieserie, die de afgelopen jaren de kijkcijfers flink zag dalen. Personages die het eerste seizoen overleefden zijn T-Dog, Dale, Shane, Andrea, Lori, Sophia en Merle. Zij wisten de strijd met de zombies en de menselijke tegenstanders niet te overleven.

Overigens keert in ieder geval Rick terug in het Walking Dead-universum, aangezien er wordt gewerkt aan een filmtrilogie rond het personage.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste plotdetails 'Loki'!
Series / Nieuws

Eerste plotdetails 'Loki'!

De serie rond Loki wordt nog interessant ook.

De serie die Marvel maakt voor streamingdienst Disney Plus rond Loki (Tom Hiddleston) heeft eindelijk details. Het project wordt gemaakt door Michael Waldron, scenarioschrijver en nu dus ook showrunner. Hij mag ook het hele eerste seizoen produceren, alhoewel nog niet bekend is hoeveel afleveringen er zijn.

Opvallend is het plot. The Hollywood Reporter schrijft dat de serie Loki volgt, als trickster en vormveranderaar die door de hele menselijke geschiedenis een onwaarschijnlijke beïnvloeder van historische gebeurtenissen is. Dat is interessant en in lijn met wat we al weten van Loki.

In de eerste twee Thor-films bleek immers al dat hij wegen van Asgard wist die anderen niet kenden. Nu gaat dus duidelijk blijken hoe hij die wegen leerde kennen. Dat de serie Loki neerzet als vormveranderaar maakt duidelijk dat we niet alleen Hiddleston gaan zien, maar dat er ook ruimte is voor anderen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Promotie 'Lord of the Rings'-serie van start
Series / Nieuws

Promotie 'Lord of the Rings'-serie van start

Nu al!? Ja, nu al.

De Lord of the Rings-serie van Amazon krijgen we voorlopig nog niet te zien. Maar de promotie begint alvast. Amazon wil immers niet dat de duurste serie die ooit gemaakt is aan onze aandacht ontsnapt. En dus heeft Amazon een Twitter-account voor de boel aangemaakt. Daarbij linkt men naar een interactieve kaart van Midden-Aarde, de wereld waar de franchise zich afspeelt.

Opvallend is dat dat de Twitter-account pas een paar berichten omvat. Een daarvan is een citaat van J.R.R. Tolkien, bedenker van de franchise, die zegt dat hij "wijselijk begonnen is met een kaart". De tweede post bevat een beeld van een lege kaart van Midden-Aarde, met het citaat: "Drie ringen voor de Elven-koningen onder de hemel." De derde bevat een link naar de opvallend lege kaart.

Dat geeft de indruk dat de ringen van macht, die naar de elven gingen, in elk geval een rol hebben in de serie. Daarnaast lijkt de boel zich in het begin van Midden-Aarde af te spelen, als de ringen net gemaakt zijn of misschien de oorlog tegen Sauron net begonnen is.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.