Serie database

Hieronder kan je browsen door ons huidige aanbod van TV-series. De series staan gesorteerd op populariteit.

Band of Brothers

Het verhaal van Easy Company, van de 101ste Airborne divisie van het Amerikaanse leger. Hun verhaal speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog, waar hun missie in het door de Nazi's bezette Europa begint tijdens Operation Overlord en eindigt op de dag van bevrijding.

The X-Files

Een duo FBI-agenten onderzoekt het bovennatuurlijke.

Game of Thrones

Op het fictieve continent Westeros woedt een brute strijd tussen vijf adellijke families. Elk van hen heeft zo zijn eigen belangen en schroomt er niet voor het leven van vele andere mensen op het spel te zetten. Naast deze gruwelijke strijd, komt er ook nog een bedreiging op in het ijzige Noorden, waar een gigantische muur van ijs de rest van Westeros beschermt. Maar deze wordt enkel nog bewaakt door een in verval geraakte militaire orde, de Night's Watch. En naast deze bovennatuurlijke dreiging is er nog een rechthebbende op de troon, in het oostelijke continent Essos.

Breaking Bad

Walter White is een saaie, maar geniale scheikundeleraar op een middelbare school. Als hij de diagnose van ongeneeslijke longkanker krijgt, besluit hij zijn scheikundige kennis aan te wenden om de puurste methamfetamine op de markt te maken. Samen met oud-leerling Jesse Pinkman klimt Walter steeds verder de misdaadladder van New Mexico op. Dat succes heeft ook een keerzijde, want hoe kan Walter zijn plotselinge rijkdom verklaren? En hoe houdt hij zijn dubbelleven geheim voor zijn schoonbroer Hank, die voor de DEA werkt, en zijn vrouw en zoon?

Planet Earth

Vijf jaar lang werkten teams van de BBC, Discovery Channel en NHK aan deze elfdelige reeks natuurdocumentaires. In de documentaire zien we vrijwel alle aspecten van het dierenleven op Aarde.

Better Call Saul

Better Call Saul laat het leven van Saul Goodman (Bob Odenkirk) zien, jaren voor de gebeurtenissen in Breaking Bad, waarin hij met Walter White (Bryan Cranston) samenwerkt.

The Wire

Elk van de vijf seizoenen van The Wire toont een ander facet van de stad Baltimore. Seizoen één laat de illegale drugshandel zien, seizoen twee het havensysteem, seizoen drie het stadsbestuur en de bureaucratie, seizoen vier het schoolsysteem en het laatste seizoen de gedrukte nieuwsmedia. Volgens zijn makers ging de serie vooral over een Amerikaanse stad, en de manier waarop mensen daarin samenleven.

Sherlock

Sherlock Holmes was altijd al zijn tijd vooruit. Nu is hij terug zoals we hem graag zien: scherp, eigentijds, lastig en gevaarlijk. Benedict Cumberbatch zet Sherlock neer in een nieuw eigentijds licht. Hij herkent een software-ontwikkelaar aan zijn stropdas en een piloot aan zijn duim. Zijn unieke analytische brein kent geen gelijke op deze aarde. Om verveling tegen te gaan lost hij misdaden op. Een toevallige ontmoeting brengt hem in contact met soldaat John Watson, vertolkt door Martin Freeman. Ze kunnen niet meer van elkaar verschillen, maar juist Sherlocks verstand en Johns pragmatische insteek vormen samen een onbreekbaar verbond. De BBC-reeks werd in Engeland in 2010 enthousiast ontvangen. Naast de twee hoofdrolspelers is het succes te danken aan de creatievelingen die de reeks bedacht hebben en verantwoordelijk zijn voor het script. De twee bekendste namen zijn Mark Gatiss, mede-auteur en acteur bij The League of Gentlemen, en Steven Moffat, op dit moment de schrijver en uitvoerend producent van de serie Doctor Who.

The Sopranos

The Sopranos draait om de Italiaans-Amerikaanse Tony Soprano (Gandolfini). Hij woont met zijn familie in New Jersey en heeft twee levens. Enerzijds is er zijn gezinsleven, waarin hij pretendeert de baas van een afvalverwerkingsbedrijf te zijn. Anderzijds is hij de baas van het misdaadsyndicaat in New Jersey, waar hij op dagelijkse basis te maken krijgt met verraad, de politie en allerlei gevaarlijke aangelegenheden. Omdat hij moeite heeft met dit dubbelleven, voelt Tony zich depressief, en in de serie ligt de nadruk dan ook op zijn relatie met psychiatrische Jennifer Melfi.

True Detective

Het eerste seizoen van True Detective volgt detectives Rust Cohle en Martin Hart tijdens een 17-jaar durende klopjacht naar de dader van een bizarre moord in Louisiana uit 1995

Over the Garden Wall

Halfbroers Wirt en Greg zijn totaal verschillend. Wirt is de oudste en is graag op zichzelf. Hij houdt van poëzie en klarinet spelen, maar houdt dit geheim omdat hij niet gepest wil worden. Greg is de jongste broer en kent geen zorgen. Hij houdt van spelen en brengt zichzelf en anderen soms onbedoeld in gevaar. De broers komen vast te zitten in een mysterieuze wereld. Ze moeten het magische bos doorkruisen om hun weg naar huis terug te vinden. Gelukkig hoeven ze dit niet alleen te doen! Ze worden geholpen door een wijze oude houthakker, Woodsman, en een irritante lijster, genaamd Beatrice. Er reist ook nog een kikker met Greg mee, waar Greg via liedjes mee kan communiceren.

Frozen Planet

Natuurdocumentaires die het leven op de Polen laten zien.

Avatar: The Last Airbender

Er zijn mensen die een van de vier elementen kunnen besturen. Water, aarde, vuur en lucht. Daarnaast is er de Avatar, die alle vier de elementen kan beheersen. De vuurnatie heeft de andere naties veroverd, en de Avatar is al honderd jaar niet gezien. Aang is die Avatar, en heeft honderd jaar in het ijs gevangen gezeten. Hij ontwaakt en gaat samen met zijn nieuwe vrienden Sokka en Katara erop uit om de vuurheer te verslaan, en de wereld te bevrijden.

Daredevil

Charlie Cox speelt de blinde advocaat Matt Murlock die samen met zijn beste vriend een nieuw advocatenkantoor is begonnen. 's Avonds gaat hij gemaskerd de straten van Hell's Kitchen op om daar de georganiseerde misdaad aan te pakken, die in handen is van een mysterieuze 'Mr. Fisk'.

Chef's Table

Filmmaker David Gelb, bekend van Jiro Dreams of Sushi, ging voor deze nieuwe Netflix Original-docuserie op bezoek bij een groot aantal topchefs om letterlijk een kijkje in hun keuken te nemen. De chefs die gevolgd worden in Chef’s Table zijn Massimo Bottura (Osteria Francescana in Modena, Italië), Dan Barber (Blue Hill Restaurant in Stone Barns en in New York City, USA), Francis Mallmann (El Restaurante Patagonia Sur in Buenos Aires, Argentinië), Niki Nakayama (N/Naka Restaurant in Los Angeles, VS), Ben Shewry (Attica Restaurant in Melbourne, Australië) en Magnus Nilsson (Fäviken in Järpen, Zweden). Ze laten allemaal zien wat er komt kijken bij hun beroep van het harde werken tot hun creativiteit en het nemen van avontuurlijke culinaire risico's.

Firefly

Deze sci-fi serie van Joss Whedon speelt zich af in het jaar 2517. De mensheid woont in een nieuw sterrenstelsel, waar twee superkrachten de dienst uit maken: de Verenigde Staten en China. Samen vormen deze regeringen de Alliance, waardoor de culturen van de respectievelijke naties gefuseerd zijn. De serie speelt zich af vlak na een burgeroorlog, en volgt de bemanning van het ruimteschip ‘Serenity’. Zij vochten aan de verliezende kant van de oorlog. Centraal in de serie staat hun aanhoudende strijd met de autoriteiten, en de manier waarop de bemanning langzaam naar elkaar groeit.

House of Cards

Francis Underwood is een ambitieus lid van de democratische partij in het Amerikaanse congres. Hij helpt Garrett Walker bij zijn verkiezing als Amerikaanse President, in ruil voor een positie als Chief of Staff. Maar dan krijgt Francis te horen dat die afspraak niet gehonoreerd zal worden. Uiteraard is Underwood not amused, en is hij van plan wraak te nemen. Samen met zijn vrouw Claire, die aan het hoofd staat van een grote non-profit organisatie, ontketent Underwood een politieke strijd tegen Walker. Daarbij maken ze gebruik van de diensten van congreslid Peter Russo en de jonge politiek verslaggeefster Zoe Barnes.

Arrested Development

De rijke, disfunctionele familie Bluth komt in de problemen als het gezinshoofd naar de gevangenis moet. De oudste zoon, Michael, moet de leiding over de familiezaken overnemen, maar de rest van de verwende gezin maakt dat onmogelijk.

Life

Vervolg op de natuurdocumenaires 'Planet Earth'. Ditmaal volgen we specifiek de verschillende strategieën die dieren gebruiken om te kunnen overleven.

Human Planet

Net als alle levensvormen heeft ook de mens zich aangepast aan zijn omgeving. In deze documentairereeks zien we hoe de mens zich aan extreme omstandigheden aanpast. We zien bijvoorbeeld mensen op de Noordpool, in woestijnen, berggebied en jungles.

Fargo

Lorne Malvo is een manipulatieve man die het leven van verzekeringsadviseur Lester Nygaard voor altijd veranderd. Verder is er nog politieagent Gus Grimly, een alleenstaande vader die moet kiezen tussen zijn persoonlijke veiligheid en zijn taak als agent wanneer hij oog in oog komt te staan met een moordenaar.

Dexter

Dexter Morgan is een analist voor het Miami Metro Police Department. Hij onderzoekt de bloedspetters op plaats delicten, om de moorden te kunnen reconstrueren. Maar daarnaast leidt hij in het diepste geheim een leven als seriemoordenaar. Hij vermoordt enkel de mensen die het verdienen: criminelen die aan de handen van justitie ontsnapt zijn.

Freaks and Geeks

De cult serie Freaks and Geeks uit 1999 heeft de carriere van heel wat acteurs gelanceerd, denk: James Fanco, Set Rogen, Jason Segal, Martin Starr en Busy Philipps. We zien al deze sterren geregeld terug in de allergrootste hollywood producties. De serie was geen succes toen hij op tv kwam, het eerste seizoen werd zelfs niet in zijn geheel uitgezonden. Toen de serie in 2004 op dvd kwam, kreeg de serie een echte cult status. De serie draait om twee groepen jongeren die opgroeien in Detroit, de freaks en de geeks.

Friends

De serie draait om een groep van zes vrienden: Rachel Green, Ross Geller, Monica Geller, Chandler Bing, Joey Tribbiani en Phoebe Buffay. De zes twintigers wonen en werken in Manhattan, New York. Als het verhaal begint, heeft Rachel net haar verloofde Barry voor het altaar achtergelaten en is ze samen gaan wonen met haar beste vriendin uit haar kindertijd, Monica. Het tweetal woont in een appartement tegenover dat van Chandler en Joey en ze trekken veel op met Monica's broer, Ross - die recent gescheiden is van zijn lesbische echtgenote. Daarnaast is er Phoebe, Monica's ex-kamergenote. Het verhaal speelt zich af in verschillende appartementen. Vooral in dat van Monica wordt veel beleefd, maar ook in dat van Ross en dat van Chandler en Joey. Daarnaast brengen ze ook veel tijd door in het koffiehuis om de hoek van hun appartementen, 'Central Perk'.

Narcos

Narcos vertelt het ongelooflijke verhaal van het Medellin kartel, ooit een van de meest ambitieuze en gewelddadige drugsorganisaties ter wereld.