search
Steven Spielberg produceert tv-serie 'Brave New World'
Series / Nieuws

Steven Spielberg produceert tv-serie 'Brave New World'

Gebaseerd op het literaire meesterwerk van auteur Aldous Huxley.

Syfy en Amblin Television hebben aangekondigd dat ze werken aan een tv-versie van Aldous Huxley's literaire klassieker Brave New World. Steven Spielberg zal de serie produceren. De verschillende partijen werkten eerder samen aan Steven Spielberg Presents: Taken, een serie die een 2003 een Emmy won voor beste miniserie en daarnaast nog zes andere nominaties kreeg.


Brave New World gaat over een wereld zonder armoede, oorlog of ziektes. In deze wereld krijgen mensen gemoedsveranderende medicijnen, gratis seks en vrij spel op het gebied van cosumeren. Mensen mogen zich daarnaast niet zelf meer voortplanten, maar worden als het ware gekweekt. Zij die niet gehoorzamen krijgen de nodige maatregelen te verduren. Als echter een van deze moeilijke gevallen het systeem uitdaagt, loopt de gehele sociale orde gevaar. Brave New World werd voor het eerst gepubliceerd in 1932 en stond op nummer vijf in de lijst van 100 beste Engelstalige boeken uit de 20e eeuw, zoals gekozen door de Modern Library.

Darryl Frank en Justin Falvey van Amblin Television zullen de serie produceren. Les Bohem zal het script schrijven en ook als uitvoerend producent fungeren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen