HBO-serie 'The Last of Us' zal de populaire games versterken

HBO-serie 'The Last of Us' versterkt de games

HBO en de makers van Chernobyl werken momenteel keihard aan de scenario's van de gameverfilming.

Zilko Tarici, 2 augustus 2020 om 15:19

Er wordt al jaren gesproken over een verfilming van Naughty Dogs The Last of Us-franchise, maar een aantal maanden geleden werd officieel aangekondigd dat HBO, Craig Mazin (Chernobyl) en Neil Druckmann van Naughty Dog er een big budget serie van zullen maken.
Lees ook: 'The Last of Us' vindt misschien al een hoofdrolspeler

Ondanks de betrokken namen, blijven de fans toch altijd wat huiverig over de verfilming van hun favoriete games. Mazin liet tijdens een korte update over de serie echter weten dat de serie de games alleen maar zal doen versterken, in plaats van er afbreuk aan te doen:

"Mensen die fan ergens van zijn, maken zich er altijd zorgen over dat iemand die een verfilming maakt van alles zal veranderen. In mijn geval maak ik de serie met de gast die de spellen heeft bedacht. De veranderingen die we maken zijn dan ook enkel bedoeld om het verhaal van de spellen te versterken en uit te breiden. We willen absoluut geen afbreuk doen aan wat de games hebben gedaan."[/i]

Mazin zei daarnaast dat hij een enorme fan is van The Last of Us en dat de serie een droomproject van hem is. Hij voegde daar echter ook aan toe dat het een intimiderend project is, zeker als je bedenkt hoe emotioneel veel mensen reageren op de franchise.

[b]Lees ook: 'Game of Thrones'-acteur in HBO's 'The Last of Us'?


Meer Chernobyl-talent betrokken
Naast Mazin is ook Johan Renck, regisseur van alle afleveringen van Chernobyl, betrokken bij het project. Hij is niet alleen uitvoerend producent, maar zal ook de pilot-aflevering regisseren. Hij sluit echter niet uit dat hij in de toekomst meer afleveringen zal regisseren.

Bron: BBC

Lees meer over: HBO, Chernobyl, Craig Mazin, The Last of Us, Neil Druckmann

Populair nieuws