Geflopte 'Game of Thrones'-serie kostte bizar veel geld

'Game of Thrones'-serie kostte bizar veel geld

The Long Night kreeg een pilot die maar liefst 30 miljoen dollar kostte.

Jim Pedd, 3 december 2021 om 10:05

HBO blijkt een vrij bizarre 30 miljoen dollar uitgegeven te hebben aan de pilot voor de geannuleerde Game of Thrones-prequel The Long Night.
Komend jaar zien we House of the Dragon, de eerste volwaardige spin-off van Game of Thrones die op HBO debuteert. Sinds het einde van de serie werkt HBO al aan spin-offs, maar met wisselend succes.

The Long Night
De eerste poging die leek te gaan slagen was The Long Night. Men nam zelfs een pilot op voor de serie die zich 10.000 jaar voor de gebeurtenissen van Game of Thrones af zou spelen.

Naomi Watts tekende voor de hoofdrol en HBO maakte een pilot van de serie over de tijd toen de White Walkers voor het eerst Westeros binnenvielen.

Maar de pilot beviel niet en de boel werd geannuleerd. WarnerMedia-voorzitter Bob Greenblatt: "Ze hadden al meer dan 30 miljoen dollar uitgegeven aan een Game of Thrones-pilot die in productie was toen ik begon. En ik zag een versie van de pilot, een paar maanden daarna. Ik zei tegen Casey: 'Dit werkt gewoon niet en levert niet op de belofte van de originele serie. Daar was hij het niet mee oneens, wat best een opluchting was."

Game of Thrones staat op Ziggo Movies & Series XL.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: The Long Night, HBO, Game of Thrones, George RR Matin

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws