search
Is dit belangrijke personage in 'The Last of Us' nu echt dood?
Series / Nieuws

Is dit belangrijke personage in 'The Last of Us' nu echt dood?

De laatste aflevering sloot namelijk af met een behoorlijk nijpende situatie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het was weer een aflevering vol spannende momenten en dit keer ook vooral veel personage-ontwikkeling. Kijkers kregen meer diepgang van de personages mee en vooral die van hoofdpersoon Joel. Maar wat kunnen we concluderen na het hartverscheurende einde?

Het was de opzet vanaf eigenlijk het eerste moment. Ellie is immuun en Joel moet haar naar de Fireflies zien te krijgen zodat haar bloed gebruikt kan worden als vaccin. Al een aantal afleveringen is die reis bezig en uiteindelijk zijn ze dan aangekomen op de plaats waar de Fireflies hun kampement hebben. Echter blijkt de locatie verlaten, op een paar apen na.

Zien we Joel terug?


Helaas stuit het duo op een groepje bendeleden en wordt Joel in zijn buik gestoken. Ze weten ter paard te ontsnappen en een eindje verderop bezwijkt Joel aan zijn verwonding en valt van het paard. Waarop een wanhopige Ellie hem smeekt wakker te worden. De vraag of Joel het overleeft kan ook niet aan de preview van de volgende aflevering worden ontleend omdat dit een terugblik-aflevering wordt van Ellie tijdens haar opleiding aan de FEDRA school.

Mocht dit zo zijn wijkt het verhaal in de serie in ieder geval sterk af van die uit de videogame. Hierin weet Joel het grotendeels ongedeerd te redden tot het einde. Het zal in ieder geval nog een kleine twee weken duren voordat hier meer duidelijk over is.

Kijk alle afleveringen van The Last of Us op HBO Max.






Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen