search
Vermaak en strijd: De schrijvers van deze populaire animatieserie gaan op hilarische wijze in protest tegen de WGA
Series / Nieuws

Vermaak en strijd: De schrijvers van deze populaire animatieserie gaan op hilarische wijze in protest tegen de WGA

De schrijvers strijden voor uitgebreidere schrijverskamers en beperkingen op het gebruik van kunstmatige intelligentie

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Ook de schrijvers van The Simpsons hebben zich onlangs aangesloten bij de schrijversstaking van de Writers Guild of America.

Week zes


De staking, die zojuist week 6 heeft afgesloten, begon toen de Alliance of Motion Picture and Television Producers geen overeenkomst kon bereiken met de WGA.

De schrijvers strijden voor uitgebreidere schrijverskamers, beperkingen op het gebruik van kunstmatige intelligentie, financiële vergoedingen voor series op streamingsites en vele andere kwesties die de beloning en baanzekerheid in Hollywood hebben beïnvloed.

Heden en verleden


Schrijvers van zowel klassieke als moderne afleveringen van The Simpsons hebben zich onlangs bij de piketlijnen buiten Fox gevoegd, waaronder Conan O'Brien, James L. Brooks, Matt Selman, Al Jean en Dana Gould.

Ook aanwezig was mede-bedenker van de serie, Matt Groening. Terwijl veel betogers hun eigen Simpsons-gerelateerde borden meebrachten, tekende Groening ook aangepaste borden met Simpsons-personages en slogans zoals "Lisa heeft vergoedingen nodig."

Bekijk hieronder enkele berichten op sociale media over de Simpsons-staking:









Wordt The Simpsons beïnvloed door de schrijversstaking?


De schrijvers van The Simpsons worden direct getroffen door de staking en staan solidair achter hun medeleden van de WGA.

Ondanks dit zal de uitzending van de serie waarschijnlijk niet al te veel worden beïnvloed door de staking zelf.

Vanwege de lange productietijd van animatie, vooral voor primetime-series, is het waarschijnlijk dat het aankomende 35e seizoen van The Simpsons later dit jaar zoals gepland zal worden uitgezonden.



Afhankelijk van hoe de onderhandelingen verlopen, zou de toekomst van The Simpsons uiteindelijk een van de grootste troeven kunnen worden om een eerlijke overeenkomst voor schrijvers te bereiken.

Alle aflevering van The Simpsons kun je hier bekijken.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen