search
'Game of Thrones'-showrunners uitgerangeerd? Projecten komen niet van de grond na einde serie
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-showrunners uitgerangeerd? Projecten komen niet van de grond na einde serie

David Benioff en D.B. "Dan" Weiss hebben geen deuk in een pakje boter geslagen.

Dat de showrunners van de fantasyserie de eerste seizoenen prima vorm hebben gegeven staat buiten kijf. Toen de serie de boeken voorbijstreefde waren de twee op zichzelf aangewezen.

Velen waren teleurgesteld door het einde van Game of Thrones, en Benioff en Weiss hebben magere jaren gehad sinds het einde van de serie. Hieronder lees je meer.

Confederate


Het tweetal neemt duidelijk de nodige risico's. Het einde van de geliefde serie was hier een voorbeeld van, hetzelfde kan gezegd worden over hun project Confederate.

Deze serie zou voor HBO gemaakt worden, en biedt een alternatieve realiteit. De Amerikaanse Burgeroorlog was in dit verhaal gewonnen door het Zuiden, waardoor de slavernij nooit was afgeschaft. Dit idee is uiteindelijk als gevolg van scherpe kritiek afgewezen. Gezien het publieke debat over racisme, zowel in de VS als daarbuiten, zou een serie als deze niet erg gepast zijn.

Star Wars-films


Daarnaast was er sprake van dat Benioff en Weiss een filmtrilogie zouden maken over de oorsprong van de Jedi. Hieronder viel ook het regisseren van een van de films.

Dit idee is nooit van de grond gekomen. Disney, die de eigenaar is van de franchise, wilde het liefst op zeker spelen. Om die reden waren te grote veranderingen niet iets waar hogerhand op zat te wachten. Benioff en Weiss zijn uiteindelijk zelf vertrokken, helemaal toen de heren een kans kregen om met Netflix samen te werken.

The Three-Body Problem


Benioff en Weiss gaan de populaire science fiction-trilogie 'Het drielichamenprobleem' van de Chinese schrijver Liu Cixin verfilmen. Deze trilogie gaat over een buitenaards ras dat de aarde wil veroveren aangezien hun eigen wereld op sterven na dood is.

Het complexe verhaal is een kolfje naar de hand van de makers, en de serie is momenteel in productie. Door de schrijversstaking kan het langer duren voor we deze te zien krijgen. We zullen dus nog even moeten wachten om te zien wat Benioff en Weiss van deze populaire boekenserie gemaakt hebben.

Game of Thrones kun je zien op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen