Eindelijk weer beweging in 'Batman'-spinoff 'The Penguin' van HBO Max

Eindelijk weer schot in 'The Penguin' van HBO Max

Nu de stakingen in Hollywood voorbij zijn, kan ook Colin Farrell weer aan de slag als Oswald Cobblepot.

Zilko Tarici, 21-11-2023 14:38

De opnames van The Batman-spinoff The Penguin gaan na een lange onderbreking eindelijk weer van start.
De opnames begonnen oorspronkelijk in maart dit jaar, maar werden in juni stilgelegd door de schrijversstaking en de daarop volgende acteursstaking.

Onherkenbare Farrell

Nu deze stakingen voorbij zijn, kan iedereen weer aan het werk gaan. Waaronder natuurlijk ook Colin Farrell, die opnieuw de rol speelt van Oswald 'Oz' Cobblepot alias The Penguin.

De acht-delige miniserie speelt zich slechts weken na de gebeurtenissen uit The Batman af.

Grote gevolgen

Dit betekent dat de dood van Carmine Falcone (John Turturro) en het onder water gelopen Gotham City nog steeds een belangrijke rol zullen spelen.Nu Falcone er niet meer is, vechten de overige criminelen in Gotham over de heerschappij van de onderwereld van Gotham. The Penguin krijgt het daardoor aan de stok met Sofia Falcone (Cristin Milioti) en de gearresteerde maffiabaas Salvatore Maroni (Clancy Brown).

Dijk van een cast

Andere acteurs die de serie bevolken zijn Rhenzy Feliz, Michael Kelly, Shohreh Aghdashloo, Deirdre O’Connell, Carmen Ejogo, François Chau, Theo Rossi en David H. Holmes. Craig Zobel (Mare of Easttown) regisseert de eerste twee afleveringen en produceert.

Lauren LeFranc neemt de scenario's voor zijn rekening en fungeert als showrunner. Farrell, LeFranc, Dylan Clark, Matt Reeves, Daniel Pipski, Adam Kassanand en Rafi Crohn zijn uitvoerend producenten.

Lees meer over: Colin Farrell, The Penguin, Matt Reeves, The Penguin, HBO Max

Populair nieuws

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in