Eerste aflevering 'The Mandalorian' nu online op Disney+!

Aflevering één 'The Mandalorian' nu op Disney+!

Wat heeft de aflevering voor ons in petto?

Bram de Groot, 12 november 2019 om 18:23

Met de officiële release van Disney+ is ook de Star Wars-serie The Mandalorian gestart. Vanaf nu kun je namelijk de eerste aflevering bekijken. Deze heet Chapter One en introduceert de eenzame schutter en premiejager uit de titel in het Star Wars-sterrenstelsel vijf jaar na de film Star Wars: Return of the Jedi.
De eerste live action Star Wars-serie - met een productiebudget van $120 miljoen - speelt zich ook zo'n 25 jaar jaar voor Star Wars: The Force Awakens af en bevindt zich dus in het vacuüm tussen de val van het Keizerrijk en de opkomst van de First Order.

Van de New Republic heeft de Mandalorian ook geen last, aangezien hij ver buiten de autoriteit van de New Republic handelt. In de eerste aflevering wordt de Mandalorian op pad gestuurd om een belangrijk iemand gevangen te nemen.

Veel nieuwe Star Wars-personages
Naast het titelpersonage van acteur Pedro Pascal zijn er nog heel wat andere belangrijke nieuwe personages, met onder meer Gina Carano als de huurling Cara Dune, Nick Nolte als de Ugnaught-boer Kuiil en Giancarlo Esposito als Moff Gideon, een oud Empire-gouverneur. Carl Weathers is te zien als Greef Carga, de persoon die de Mandalorian inhuurt. Daarnaast zijn er uiteraard nog meer rollen van bekendere namen, met onder meer Werner Herzog (The Client), Taika Waititi (stem IG-11) en Ming-Na Wen (Fennec Shand).

Lees ook: Wanneer de afleveringen van 'The Mandalorian' verschijnen op Disney+

Op naar Chapter Two en Seizoen 2
De eerste aflevering is geregisseerd door Dave Filoni en het verhaal komt van showrunner Jon Favreau. Aankomende vrijdag verschijnt al de tweede aflevering Chapter Two op Disney+ online. De achtste en laatste aflevering van The Mandalorian staat voor 27 december op de agenda. Een tweede seizoen is al in de maak!


Lees ook: Verhaal aftrap 'The Mandalorian' bekend!

Lees meer over: Star Wars, Walt Disney, Jon Favreau, Iron Man, Pedro Pascal, The Mandalorian, Nick Nolte

Populair nieuws