search

Ons nieuws van maandag 3 februari 2014

'Breaking Bad' zet zegetocht door bij WGA
Series / Nieuws

'Breaking Bad' zet zegetocht door bij WGA

Daarnaast won Veep in de comedy categorie.

Breaking Bad zet zijn zegetocht voort. Won de serie eerder bij de DGA Awards, Golden Globes, SAG Awards en PGA, ook bij de gisteren uitgereikte Writers Guild Awards ging de serie er met de belangrijkste prijs vandoor.

De serie won daar niet alleen de prijs voor de beste dramaserie, maar ging er ook vandoor met de prijs voor de beste aflevering van een dramaserie. De aflevering Confessions van Gennifer Hutchinson won daarbij. In de comedycategorie won de HBO-productie Veep als beste serie. De aflevering Hogcock van 30 Rock (geschreven door Jack Burditt en Robert Carlock) won in de categorie van de beste aflevering van een comedyserie.

Tot slot was Netflix-serie House of Cards volgens de Writers Guild de beste nieuwe dramaserie. Hieronder een trailer van Breaking Bad, en daaronder de volledige lijst van winnaars. Mocht je benieuwd zijn naar de winnaars in de filmcategorieën, verwijzen we je door naar FilmTotaal.



DRAMA SERIES
Breaking Bad (WINNER)
The Good Wife
Homeland
House of Cards
Mad Men

COMEDY SERIES
Veep (WINNER)
30 Rock
Modern Family
Parks and Recreation
Orange Is the New Black

DAYTIME DRAMA
Days of Our Lives (WINNER)
General Hospital
The Young and the Restless

NEW SERIES
House of Cards (WINNER)
The Americans
Masters of Sex
Orange is the New Black
Ray Donovan

COMEDY / VARIETY(INCLUDING TALK) "“ SERIES
The Colbert Report (WINNER)
Conan
The Daily Show With Jon Stewart
Jimmy Kimmel Live!
Portlandia
Saturday Night Live

ANIMATION
"A Test Before Trying" (The Simpsons), Written by Joel H. Cohen; Fox (WINNER)
"Game of Tones" (Futurama), Written by Michael Rowe; Comedy Central
"Hardly Kirk-ing" (The Simpsons), Written by Tom Gammill & Max Pross; Fox
"Murder on the Planet Express" (Futurama), Written by Lew Morton; Comedy Central
"Saturday Morning Fun Pit" (Futurama), Written by Patric M. Verrone; Comedy Central
"Yolo" (The Simpsons), Written by Michael Nobori; Fox

EPISODIC COMEDY
"Hogcock!" (30 Rock), Written by Jack Burditt & Robert Carlock; NBC (WINNER)
"Career Day" (Modern Family), Written by Paul Corrigan & Brad Walsh; ABC
"Farm Strong" (Modern Family), Written by Elaine Ko; ABC
"Lesbian Request Denied" (Orange Is the New Black), Written by Sian Heder; Netflix
"Leslie and Ben" (Parks and Recreation), Written by Michael Schur & Alan Yang; NBC
"Pilot" (Orange Is the New Black), Teleplay by Liz Friedman and Jenji Kohan; Netflix

EPISODIC DRAMA
"Confessions" (Breaking Bad), Written by Gennifer Hutchison; AMC (WINNER)
"Buried" (Breaking Bad), Written by Thomas Schnauz; AMC
"Episode 101" (House of Cards), Teleplay by Beau Willimon; Netflix
"Granite State" (Breaking Bad), Written by Peter Gould; AMC
"Hitting the Fan" (The Good Wife), Written by Robert King & Michelle King; CBS
"Pilot" (Masters of Sex), Written by Michelle Ashford; Showtime

COMEDY / VARIETY "“ MUSIC, AWARDS, TRIBUTES "“ SPECIALS
Blake Shelton's Not So Family Christmas (WINNER)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jerry Seinfeld and George Costanza herenigd voor de Super Bowl (video)
Series / Video/clip/featurette

Jerry Seinfeld and George Costanza herenigd voor de Super Bowl (video)

De twee vrienden zijn te zien in een nieuwe aflevering van 'Comedians in Cars Getting Coffee'

Een paar dagen terug meldden we al dat er een Seinfeld-reünie aan zat te komen en het resultaat is nu te bekijken. Jerry Seinfeld en George Costanza (Jason Alexander) zijn nu te zien in George Costanza: The Over-Cheer, de nieuwe aflevering van Seinfelds nieuwe online show Comedians in Cars Getting Coffee. Ook Wayne Knight is te zien in de rol van de onuitstaanbare Newman.

De video vind je hier

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Michael Pitt tekent voor rol in 'Hannibal'
Series / Nieuws

Michael Pitt tekent voor rol in 'Hannibal'

Hij stroomt de tweede helft van seizoen 2 binnen als Mason Verger, een patiënt van dokter Lecter.

Michael Pitt, bekend uit de serie Boardwalk Empire, gaat een rol spelen in NBC's Hannibal. Zijn personage, Mason Verger, zal in het tweede deel van seizoen 2 worden geïntroduceerd. Verger, in Ridley Scotts Hannibal (2001) nog gespeeld door een onherkenbare Gary Oldman, is een rijke patiënt van dokter Lecter (Mads Mikkelsen). Hij ontdekt het geheim van zijn psychiater en begint een dodelijk spelletje met hem te spelen.

In de serie zien we de vroege jaren van FBI-agent Will Graham (Hugh Dancy) en de tijd dat hij samenwerkte met Hannibal Lecter (voordat hij wist dat Lecter een kannibaal was). Hannibal neemt een aantal vrijheden en volgt niet de continuïteit van de film en de boeken. We zien namelijk hoe Graham terugkeert naar de FBI, iets dat ook al gebeurde in Red Dragon/Manhunter, maar in dat verhaal zat Hannibal al gevangen en was Will mentaal uitgeput.

Het tweede seizoen van Hannibal gaat op 28 februari van start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meer bekend over hoofdpersonen 'How I Met Your Dad'
Series / Nieuws

Meer bekend over hoofdpersonen 'How I Met Your Dad'

De spin-off van How I Met Your Mother komt eraan!

In maart is How I Met Your Mother voorbij, en dan is het tijd voor de spin-off: How I Met Your Dad. Veel details over de serie zijn nog niet bekend, maar nu in een verhaal van ScreenCrush, weten we iets meer over de personages.

Hoofdpersoon is Sally. Zij is slordig en onvoorspelbaar: "een vrouwelijke Peter Pan die nooit volwassen geworden is en geen idee heeft waar ze heengaat met haar leven." Ze denkt eraan om te scheiden van haar man Gavin, met wie ze pas een jaar getrouwd is. Ze heeft haar vrienden nodig voor advies en steun tijdens de onvermijdelijke scheiding. En die vriendengroep bestaat uit:

Juliet: Sally's beste vriendin. Ze feest graag, heeft veel energie, is sexy en flamboyant. Ze heeft een succesvol modeblog en is er blij mee dat Sally eindelijk de zaken met Gavin wil beëindigen.

Danny: Sally's oudere homoseksuele broer. Hij is een advocaat die net iets teveel zijn best doet, en met wie Sally weinig gemeenschappelijk heeft. Toch is hun band erg sterk. Sally's beslissing om bij hem in te trekken na haar scheiding van Gavin, belooft die band te testen.

Todd: Danny's echtgenoot, en een van Sally's beste vrienden van de universiteit. In tegenstelling tot Danny, verwelkomt Todd Sally in hun huis.

Frank: Het hoofd van IT van Juliets modeblog. Hij is een echte nerd met gevoelens voor Sally. Maar die komen (voorlopig) alleen van zijn kant.

Verteller: Sally van de toekomst, die haar verhaal aan haar kinderen vertelt.

Verder is er nog maar weinig bekend over de serie. We weten dat How I Met Your Mother bedenkers Carter Bays en Craig Thomas de hulp ingeroepen hebben van Up All Night bedenker Emily Spivey. Zo kunnen ze nauwkeuriger de stem van een vrouw laten horen in de spin-off.

Ook krijgt de serie een volledig eigen pilot. De personages worden dus niet geïntroduceerd in de laatste afleveringen van How I Met Your Mother. Wanneer de serie van start gaat is niet zeker.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Super Bowl spots '24: Live Another Day'
Series / Trailer

Super Bowl spots '24: Live Another Day'

Jack Bauer is terug!



Fox heeft de Super Bowl spot van 24: Live Another Day vrijgegeven, waarin Jack Bauer (Kiefer Sutherland) terugkeert om een grote terroristische aanslag te voorkomen. De spot kun je hierboven bekijken, en de vier trailers die Fox voor de spot plaatsten hieronder.

De serie pikt het verhaal enkele jaren na de gebeurtenissen in 24 op. Jack Bauer is op de vlucht in Londen, maar zijn oude collega's blijken zijn hulp weer nodig te hebben. Hij moet een ondenkbare terroristische aanslag voorkomen, die de wereld voor altijd zou kunnen veranderen.

Rollen in deze miniserie zijn naast Sutherland voor Mary Lynn Rajskub, Kim Raver en William Devane. Onder de nieuwkomers zijn Yvonne Strahovski, Giles Matthey, Gbenga Akinnagbe, Michael Wincott en Judy Davis.







Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Andrew Lincoln over laatste afleveringen 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Andrew Lincoln over laatste afleveringen 'The Walking Dead'

Het wordt totaal anders dan wat we gewend zijn.

In een gesprek met EntertaintmentWeekly ging hoofdrolspeler Andrew Lincoln in op wat we mogen verwachten van de komende acht afleveringen van The Walking Dead. Hij vertelt dat de nieuwe afleveringen tot zijn favorieten van de hele serie horen.

"Ik kijk echt uit naar de laatste acht afleveringen. Ik denk dat ze een andere toon hebben dan de rest," aldus Lincoln. "Je zult veel personages onder de microscoop zien. Ze krijgen eindelijk hun kans om te schitteren. En mensen hebben echt geweldig geacteerd. Ik denk dat er drie scenario's waren die tot mijn favorieten behoren."

"Het is anders dan wat we gewend zijn en dat is zo bewonderenswaardig in Scott Gimple's visie. De show krijgt een andere toon en ik denk dat je er veel van kunt leren. Het is erg personagegedreven," ging Lincoln verder. "Het doet me denken aan het eerste seizoen, omdat ze allemaal weer ronddwalen en kwetsbaar zijn. En omdat ze zover van elkaar vandaan zijn. Zonder elkaar sterft de familie uit. Het zijn eigenlijk allemaal personagestudies. Onderliggend is de hoop dat ze elkaar kunnen vinden."

En daardoor zal de serie ook een ander ritme krijgen volgens Lincoln. "We laten ook meer zien over de achtergrond van bepaalde personages."

In Nederland zendt Fox vanaf 11 februari elke dinsdag om 22.10 uur de nieuwe aflevering uit, dus 48 uur na de release in de VS.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Descent'-regisseur regisseert pilot 'Constantine'
Series / Nieuws

'The Descent'-regisseur regisseert pilot 'Constantine'

DC Comics/Vertigo-personage behoudt zijn Britse achtergrond en blonde haar.

Enkele weken geleden werd bekend NBC een pilot heeft besteld voor een tv-serie rond het DC Comics/Vertigo-personage Constantine, die eerder in Francis Lawrence's film Constantine (2005) verscheen. Nu weet Deadline dat Neil Marshall, bekend van de horrorfilm The Descent (2005), deze pilot zal regisseren.

Regisseur Marshall werkt al langer voor het kleine scherm, aangezien hij de afgelopen periode twee afleveringen regisseerde van zowel HBO's Game of Thrones als de nieuwe piratenserie Black Sails van de zender Starz.

De website Bleeding Cool meldt hier bovenop dat de serie zich meer vasthoudt aan het originele personage uit de comics. Hij zou volgens de website niet alleen zijn blonde haar uit de strips behouden, maar John Constantine zou ook gespeeld moeten gaan worden door waarschijnlijk een Britse acteur, aangezien het personage een Britse achtergrond heeft.

De drijvende krachten achter de Constantine-serie zijn David S. Goyer en Daniel Cerone en zij werkten reeds aan een script voor een tv-serie rond het personage dat is bedacht door Alan Moore en voor het eerst verscheen in de comic "Swamp Thing". Vervolgens kreeg het personage een eigen comic-serie met de titel "Hellblazer". De verwachting is dat de tv-serie zich zal focussen op de jongere Constantine, die opdook in de recente comic-reeks "New 52".

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Een van de best ontvangen en meest indrukwekkende films van 2024 staat nu op Disney+

Bekijk alle artikelen