search

Ons nieuws van woensdag 6 augustus 2014

Eerste zeven minuten van 'Star Wars Rebels'
Series / Video/clip/featurette

Eerste zeven minuten van 'Star Wars Rebels'

Sabine, Kanan, Hera, Ezra, Zeb en Chopper trappen de animatieserie af in oktober.



De Star Wars-fans kunnen nu de eerste zeven minuten bekijken uit Lucasfilm en Walt Disneys' animatieserie Star Wars Rebels. De redelijk vrolijk ogende serie focust zich op de personages Sabine, Kanan, Hera, Ezra, Zeb en Chopper. De groep rebellen krijgt te maken met de donkere tijd die het Galactisch Keizerrijk heeft ontketent in het heelal. Samen vormen ze een vuist tegen de vele vijanden die hun pad kruizen. Hierdoor zullen ze uitgroeien tot de strijdbare gezichten van de rebellenbeweging.

Star Wars Rebels speelt zich af in de periode tussen de films Episode III: Revenge of the Sith (2005) en Episode IV: A New Hope (1977) en in oktober trapt de animatieserie af met een uur durende aflevering op de Disney Channel. Daarna volgen de nodige afleveringen op Disney XD.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
DVD-recensie: 'Hell on Wheels' seizoen 1 & 2
Series / Blu-ray Review

DVD-recensie: 'Hell on Wheels' seizoen 1 & 2

Een mooie uitgave met extra's die de moeite van het kijken meer dan waard zijn.

Bedenkers: Joe Gayton, Tony Gayton | Cast: Anson Mount (Cullen Bohannan), Colm Meaney (Thomas Durant), Common (Elam Ferguson), Christopher Heyerdahl (The Swede), Dominique McElligott (Lily Bell), Robin McLeavy (Eva) | Jaren: 2011 "“ heden | TV-release: AMC

De serie Hell on Wheels is een spannende, goed ontvangen serie die zich afspeelt rond het bouwen van een transcontinentale treinrails in de Verenigde Staten. Ondanks dat de serie in Nederland niet uitgezonden is, hebben we nu de DVD-uitgave van de eerste twee seizoenen.

Hell on Wheels speelt zich af in het Amerika van 1865, van net na de burgeroorlog. Om wraak te nemen op de soldaten die zijn vrouw vermoordden, vertrekt Cullen (Mount) naar Hell on Wheels, een gevaarlijke, ruige en wetteloze nederzetting die meereist met de bouw van de eerste transcontinentale spoorweg. Het tweede seizoen zet het verhaal van soldaat Cullen Bohannon voort. Hij keert terug naar 'Hell on Wheels', de meereizende nederzetting rondom de aanleg van de eerste transcontinentale spoorweg. Daar tref hij dezelfde verdorven wereld van verraad en corruptie aan, waar hebzucht de norm is.



DVD: Hell on Wheels seizoen 1 & 2| Duur: 20 x 41 min. | Release: juni 2014 | Video: 16:9 (1.78:1) | Audio: Engels Dolby Digital 5.1 | Discs: 6x DVD| EAN: 8713045242503 | Met dank aan: eOne Benelux

De Dvd-uitgave ziet er vrij standaard uit. Aangeleverd is een slipcase met daarin twee standaard Dvd-hoezen. Omdat het een uitgave is van twee seizoenen, heeft de slipcase andere coverart dan de Dvd-hoezen. De cover van de hoes van het eerste seizoen is dezelfde als een van de posters en dat geldt ook voor de hoes van het tweede seizoen. Het design is mooi, vooral dat van het tweede seizoen.

Binnen in de DVD-hoes van het eerste seizoen tref je helemaal geen informatie aan. De binnenkant is compleet wit en rechts in de hoes vind je enkel de op elkaar gestapelde Dvd's. In de hoes van seizoen twee vind je binnenin informatie over andere series van AMC, zoals The Walking Dead. Ook hier zijn de drie discs opgestapeld. Op alle discs vind je informatie over wat erop staat. Van elk seizoen bevatten discs één en twee vier afleveringen en disc drie twee afleveringen en de extra's.

Qua vormgeving is het in elk geval een prima uitgave, al hadden we zoals gebruikelijk graag wat meer informatie gekregen, over de afzonderlijke afleveringen. Denk daarbij aan de titels van afleveringen en een korte synopsis.



Extra's
Wat de extra's betreft zit het wel snor in deze uitgave. Zo tref je bij het eerste seizoen een speciale featurette aan, die ingaat op een belangrijke scène in het eerste seizoen: het laten crashen van een trein. Verder vind je de reguliere zaken, zoals korte featurettes die ingaan op het maken van afleveringen en zien we andere beelden van achter de schermen.

De Dvd van het tweede seizoen bevat verder een mooie feature waarin het eerste seizoen nog eens kort samengevat wordt. Ook is er een verhaal van de cast over hoe hun personages ervoor staan in het tweede seizoen en zijn er korte featurettes over het maken van specifieke afleveringen. Grotendeels zijn de extra's vrij standaard, maar er zitten een paar pareltjes tussen die het kijken meer dan waard zijn.



Toekomst
Ondertussen is de serie in de Verenigde Staten alweer toe aan zijn vierde seizoen. Half oktober komt er een uitgave van het derde seizoen op Dvd en Blu-ray en niet lang daarna zal het tijd zijn voor het vierde seizoen. Dat is in de Verenigde Staten bezig sinds 2 augustus en zal dertien afleveringen tellen. Nog altijd ligt de focus op het bouwen van de transcontinentale rails en zien we een conflict ontstaan tussen de regering en kleine bedrijven.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Problemen 'The Big Bang Theory' opgelost
Series / Nieuws

Problemen 'The Big Bang Theory' opgelost

De opnames gaan op tijd van start en het achtste seizoen komt niet in de problemen.

Nadat gisteren bleek dat Jim Parsons, Johnny Galecki en Kaley Cuoco-Sweeting al een nieuw contract gesloten hadden voor The Big Bang Theory, kunnen we nu melden dat ook Kunal Nayyar en Simon Helberg een nieuw contract hebben. Daarmee zijn de problemen voor de opnames van het achtste seizoen afgewend en kan de productie vandaag van start.

Oorspronkelijk zou de productie 30 juli van start gaan met een eerste table read, maar die werd toen er nog geen contracten waren met de vijf acteurs uitgesteld tot vandaag. Die plannen gaan nu dus ook daadwerkelijk door. Wat voor deal Nayar en Helberg gesloten hebben is niet bekend. Volgens TV Line verdiende Helberg 125.000 dollar per aflevering en Nayyar 75.000 dollar per aflevering.

Ondanks dat hun salarisverhoging substantieel zal zijn, verbleekt deze waarschijnlijk in vergelijking met de verhoging die Jim Parsons, Johnny Galecki en Kaley Cuoco-Sweeting kregen. Zij kregen elk een salarisverhoging van zo'n 300.000 dollar per aflevering, waarmee ze volgens de laatste berichten elk zo'n één miljoen dollar per aflevering verdienen. Daarnaast hebben ze uitzicht op een gigantische bonus van 90 miljoen dollar per persoon.

Het achtste seizoen van The Big Bang Theory zal 24 afleveringen tellen en op 22 september van start gaan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Grey's Anatomy'-ster Ellen Pompeo ontwikkelt dramaserie 'Debt'
Series / Nieuws

'Grey's Anatomy'-ster Ellen Pompeo ontwikkelt dramaserie 'Debt'

De actrice waagt eens een kansje achter de schermen.

Ellen Pompeo, bekend van de populaire ziekenhuisserie Grey's Anatomy, gaat samen met ABC Family aan de slag met een nieuwe dramaserie gebaseerd op Rachel Carey's boek Debt (2013). Het betreft een satire waarin de aandacht uitgaat naar de financiële crisis van 2008.

Lillian, een vrouw van ergens in de twintig, werkt als lerares om haar studieschuld af te betalen. Ze komt er langzaam achter dat alle mensen om haar heen, waaronder ook de steenrijke vader van een van haar leerlingen, ergens een schuld heeft.

Pompeo treedt bij de productie van Debt op als uitvoerend producent. Gezien haar verplichtingen t.o.v. Grey's Anatomy is het niet waarschijnlijk dat ze ook een rol voor haar rekening neemt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Regisseur en cast voor de 'Scream' tv-serie bekendgemaakt
Series / Nieuws

Regisseur en cast voor de 'Scream' tv-serie bekendgemaakt

MTV boekt vooruitgang met de op Wes Cravens films gebaseerde show.

MTV en Dimension TV boeken vooruitgang met de ontwikkeling van de geplande Scream tv-serie. Tot nu toe werd het concept bekendgemaakt en hoorden we het een en ander over de hoofdpersonages. Nu meldt Deadline dat Jamie Travis (For A Good Time Call, Faking It) is ingehuurd om de pilot te regisseren. Verder weten we nu ook dat de hoofdrollen zullen worden gespeeld door Willa Fitzgerald (Alpha House, Royal Pains), Amy Forsyth (Torment, Reign), John Karna (Premature, The Neighbors), Carlson Young en Amadeus Serafini.

-Fitzgerald speelt Emma Duval, een klassieke schoonheid wiens sociale betrekkingen met de populaire mensen ervoor zorgt dat ze nog maar weinig meekrijgt van haar beste vriendin Audrey.

-Amy Forsyth is Audrey Jesen, de biseksuele dochter van een Lutheraanse pastoor. Zij droomt ervan een filmmaker te worden en heeft een sterke band met technologisch genie Noah.

-John Karna speelt Noah Foster. Hij heeft het in zich de volgende Steve Jobs te worden en een beschikt over een geweldig gevoel voor humor. Hij heeft verder een haast encyclopedische kennis van boeken, films, televisie etc.

-Young is Brooke Maddox, de charismatische leider van de populaire mensen.

-Tot slot speelt Amadeus Serafini de rol van Kieran Wilcox, de mysterieuze nieuwe jongen met een duistere kant. Hij is moeilijk te doorgronden en lijkt voor z'n leeftijd al aardig wat meegemaakt te hebben.

De pilot werd geschreven door Jay Beattie en Dan Dworkin, bekend van Criminal Minds en Revenge. Scream wordt geproduceerd door onder meer Wes Craven, de regisseur van alle films tot nu toe.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
David Cubitt gecast als Manhunter in 'Arrow' seizoen 3
Series / Nieuws

David Cubitt gecast als Manhunter in 'Arrow' seizoen 3

Het aantal helden in het nieuwe seizoen groeit gestaag verder.

Het derde seizoen van Arrow is opnieuw een held rijker. David Cubitt (Medium) zal de rol spelen van Mark Shaw, alias Manhunter. Cubitt zal voor het eerst te zien zijn als Shaw in de derde aflevering van het nieuwe seizoen. Shaw werkt voor A.R.G.U.S. in Corto Maltese en kruist paden met Diggle.

Shaw werd bedacht door comic-legende Jack Kirby, en nam de gedaante van Manhunter aan na teleurgesteld te zijn in het Amerikaanse rechtssysteem.

Manhunter is niet de enige nieuwe held in het derde seizoen van Arrow. Voormalig Superman Brandon Routh speelt de rol van Ray Palmer, alias The Atom en J.R. Ramirez speelt Ted Grant, alias Wildcat.

Het derde seizoen van Arrow gaat op 8 oktober 2014 van start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nickelodeon en Paramount maken tv-serie van 'School of Rock'
Series / Nieuws

Nickelodeon en Paramount maken tv-serie van 'School of Rock'

Het eerste seizoen zal bestaan uit 13 afleveringen.

Nickelodeon en Paramount Television zullen voor het eerst samenwerken om een tv-serie te maken van de succesvolle film School of Rock uit 2003 (van Paramount Pictures). Nickelodeon heeft 13 afleveringen besteld van de serie, waarvan de opnames dit najaar van start moeten gaan en de eerste aflevering in de lente van 2015 moet worden uitgezonden. Castleden zullen binnenkort worden aangekondigd.

School of Rock gaat over de avonturen van Dewey Finn, een aan lager wal geraakte rocker die als invalkracht aan de slag gaat op een prestigieuze middelbare school en muziekles geeft aan excentrieke, non-conventionele, extreem slimme kinderen.

School of Rock zal geschreven worden door Jim en Steve Armogida (Crash & Bernstein, My Family), die ook de rol van uitvoerend producent en showrunner op zich nemen. Richard Linklater (regisseur van de filmversie) en Scott Rudin zullen de serie co-produceren.

De film met Jack Black bracht in 2003 wereldwijd 131,3 miljoen dollar in het laatje.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.