search

Ons nieuws van woensdag 10 december 2014

Teen Titans tv-serie 'Titans' in 2015 in productie
Series / Nieuws

Teen Titans tv-serie 'Titans' in 2015 in productie

De zoveelste DC Comics tv-serie wordt binnenkort werkelijkheid.

Waar Marvel voorlopig het witte doek domineert, stampt DC Comics de ene naar de andere tv-serie uit de grond. Enige tijd terug werd al bekend dat TNT werkt aan een serie rond de 50 jaar oude comic Teen Titans. De creatieve baas van DC Geoff Johns heeft nu bekend gemaakt dat de pilot van Titans in 2015 wordt opgenomen.

Titans zal zich focussen op Dick Grayson a.k.a. Nightwing, een side-kick van Batman. Grayson stelt een team van superhelden samen die onder meer bestaat uit Starfire en Raven.

Het script voor Titans wordt op dit moment geschreven door Oscar-winnaar Akiva Goldsman (Fringe). Vermoedelijk eind 2015 of begin 2016 op de buis.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zevende en laatste seizoen voor 'The League'
Series / Trailer

Zevende en laatste seizoen voor 'The League'

Het einde van FXX's populaire sportkomedie is nabij.

FXX heeft aangekondigd dat de sportkomedie The League nog één laatste seizoen krijgt. Seizoen 6 is net afgelopen, dus fans van de serie hebben weer iets om naar uit te kijken. Het zevende en laatste seizoen zal dertien afleveringen bevatten.

The League gaat over een groep vrienden die samen in een fantasy football-league zitten. Hoewel ze dol zijn op elkaar, doen ze er alles aan om elkaar het leven zuur te maken. Stephen Rannazzisi speelt Kevin, een gelukkig getrouwde vader en tevens de oprichter van de competitie. Katie Aselton is Jenny, de vrouw van Kevin, terwijl Mark Duplass de rol van de onvolwassen Pete speelt. Jon Lajoie is Taco, het jongere broertje van Kevin en daarnaast een part-time muzikant en full-time stoner. Andre, gespeeld door Paul Scheer, is al sinds hun schooltijd de pispaal van de groep. Tot slot speelt Nick Kroll de rol van Ruxin, die ervan overtuigd is dat hij de slimste is van de groep.

The League is afkomstig van het getrouwde stel Jeff Schaffer (Curb Your Enthusiasm, Seinfeld) en Jackie Marcus Schaffer (Disturbia, Eurotrip). Het zevende seizoen gaat in het najaar van 2015 in première.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe featurette Netflix-serie 'Marco Polo'
Series / Video/clip/featurette

Nieuwe featurette Netflix-serie 'Marco Polo'

De eerste aflevering wordt komende vrijdag uitgezonden!



Om de uitzending van de eerste aflevering van Netflix-serie Marco Polo op vrijdag 12 december te vieren, heeft PlayStation een nieuwe blik achter de schermen van de serie vrijgegeven. Je kunt de beelden hierboven bekijken.

Marco Polo gaat over de beroemde Italiaanse ontdekkingsreiziger en toont de periode van zijn leven waarin hij zich aan het hof van Kublai Khan bevond. De serie speelt zich dus af in een woelige tijd van het dertiende eeuwse China. De hoofdrol in de serie wordt gespeeld door Lorenzo Richelmy (Cloud Atlas). Naast Richelmy spelen ook acteurs zoals Zhu Zhu, Joan Chen en Benedict Wong in de serie mee.

Marco Polo werd bedacht door John Fusco (Hidalgo, Young Guns). De serie wordt geproduceerd door Harvey Weinstein, Ben Silverman en Chris Grant. Uitvoerend producent Dan Minahan regisseerde twee afleveringen van het 10 afleveringen durende seizoen en regisseursduo Joachim Rønning en Espen Sandberg (Kon-Tiki) regisseerden de eerste twee afleveringen van het eerste seizoen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jamie Lee Curtis en Emma Roberts gecast in 'Scream Queens'
Series / Nieuws

Jamie Lee Curtis en Emma Roberts gecast in 'Scream Queens'

Een nieuwe komische horror-serie van Ryan Murphy (Glee, American Horror story).

Emma Roberts (We're the Millers, Scream 4) en Jamie Lee Curtis (Halloween, A Fish Called Wanda) zullen de hoofdrollen spelen in Scream Queens, een nieuwe horror-/comedy-serie van Ryan Murphy, Brad Falchuk, Ian Brennan en Dante Di Loreto, de uitvoerende producenten van Glee en American Horror Story.

Het eerste seizoen van de serie gaat over een universiteitscampus die wordt opgeschrikt door een serie moorden. Fox heeft vijftien afleveringen besteld van de serie, waarvan de opnames in de lente van 2015 van start gaan. De eerste aflevering zal in het najaar van datzelfde jaar worden uitgezonden.

Scream Queens is een productie van 20th Century Fox Television, in samenwerking met Ryan Murphy Television. De serie werd bedacht door Ryan Murphy, Brad Falchuk and Ian Brennan. Murphy, Falchuk, Brennan en Dante Di Loreto zullen fungeren als uitvoerend producenten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blu-ray recensie - 'De Nieuwe Wildernis'
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie - 'De Nieuwe Wildernis'

Prachtige uitgave die deze haast BBC-achtige documentaire van eigen bodem eer aan doet.

Cast: Menno Bentveld (commentaar) | Jaren: 2013 | Release: VARA (Nederland 1)

In december 2014 werd op de VARA een zeer bijzondere driedelige Nederlandse documentairereeks uitgezonden: De Nieuwe Wildernis. Die reeks volgde op een van de populairste Nederlandse natuurdocumentaires, die in de bioscoop succesvol bleek. Nu is de serie, van het niveau van de gemiddelde BBC natuurdocumentaire, op Blu-ray en Dvd verkrijgbaar.

De serie bestaat uit drie delen, waarin de Circle of Life wordt gevolgd in Nederlands meest aansprekende natuurgebied: De Oostvaardersplassen. In één van 's werelds dichtst bevolkte landen, op een voormalige zeebodem op lang van nog maar 40 jaar oud heeft zich spontaan een natuurgebied ontwikkeld van internationale allure. Hier speelt zich een voor Nederland uniek 'experiment' af: natuur mag hier zijn gang gaan.

De serie werd net als de film alom bejubeld. Recensenten noemden het eigenlijk gewoon een on-Nederlands goede reeks, gemaakt met uitzonderlijk vakmanschap. Kleine kritiek was er natuurlijk ook, vooral op het feit dat de omstreden kanten aan het natuurgebied, zoals het afschieten van zieke herten, onbelicht blijven. Maar al met al is De Nieuwe Wildernis vooral een uitzonderlijk mooi project van eigen bodem.



Blu-ray: De Nieuwe Wildernis | Duur: 150 min. | Release: november 2014 | Video: 1080p (16:9) | Audio: Nederlands (Dolby Digital 2.0) | Discs: 2x Blu-ray | EAN: 8-715664-109335 | Met dank aan: DFW

Nu is er dus een Blu-ray vrijgegeven van de serie, die bestaat uit een dubbeldikke Blu-ray keepcase, met daar omheen, zoals gebruikelijk, een slipcover. Voorop zie je niet zoals bij de film het iconische shot van de wilde paarden, maar zie je een ijsvogel die net een vis gevangen heeft en uit het water omhoog komt. Een majestueus shot, zoals er velen in de serie te zien zijn.

Sla je de uitgave open, tref je enkel twee schijven aan. Op eentje staat de driedelige serie en op de andere staan alle extra's op deze uitgave. En dat zijn er flink wat, maar daar zo meer over. Eerst de beeldkwaliteit. Dit is uitzonderlijk goed en soms wel heel erg mooi. De heldere shots van de dieren die op intieme wijze in beeld gebracht worden, komen helemaal tot hun recht en maken het een genot om op televisie terug te kijken.

Ook het geluid is goed. Je hoort de geluiden die bij de dieren horen mooi uit de boxen komen en het stemgeluid van Menno Bentveld overheerst op geen enkel moment, wat natuurlijk ook erg fijn is. Dan heb je nog een hele reeks extra's die je kunt bekijken, die ook online beschikbaar zijn.

Omdat de serie van de VARA afkomstig is, tref je natuurlijk de items van De Wereld Draait Door en Pauw & Witteman aan op de uitgave. Dat zijn ook programma's van de VARA dus het is niet vreemd dat de publieke omroep daar extra aandacht aan zijn eigen serie besteed heeft. Dan is er nog een premièreverslag, dat interessant is om te kijken. Maar mooier zijn de vele items van Vroege Vogels, die op de uitgave terug te kijken zijn en veel beter aansluiten bij de serie dan de items van DWDD en Pauw & Witteman.

De toekomst
In de toekomst hoeven we geen vervolg te verwachten op de serie. Maar wel komt er een nieuwe documentairereeks uit van Jacques Perrin en Jacques Cluzaud, die we kennen van hits als Oceans en Microcosmos. Zij brengen een nieuwe reeks over wilde dieren op het Europese continent, waarin ook de wilde paarden van de Oostvaardersplassen te zien zullen zijn. Geen direct vervolg dus, maar wel een indirect.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Cuba Gooding Jr. is O.J. Simpson in 'American Crime Story'
Series / Nieuws

Cuba Gooding Jr. is O.J. Simpson in 'American Crime Story'

Ook Sarah Paulson (American Horror Story) is te zien in de nieuwe show van Ryan Murphy en Brad Falchuk.

FX heeft Cuba Gooding Jr. en Sarah Paulson aangesteld voor de rollen van respectievelijk O.J. Simpson en aanklaagster Marcia Clark in American Crime Story: The People v. O.J. Simpson. Dit betekent na American Horror Story een nieuwe samenwerking tussen Paulson en bedenkers Ryan Murphy en Brad Falchuk. De nieuwe show is gebaseerd op het boek The Run of His Life: The People v. O.J. Simpson van Jeffrey Toobin.

American Crime Story: The People v. O.J. Simpson gaat over het proces van Simpson, bekeken vanuit de ogen van de advocaten. Er is ook aandacht voor de chaotische afspraken en verhullingen die achter de schermen plaatsvonden. We zien hoe er bij de jury twijfel wordt gezaaid door een combinatie van een zelfverzekerde aanklager, een gewiekste verdediging en de geschiedenis van de L.A.P.D. binnen de zwarte gemeenschap.

De opnames van American Crime Story: The People v. O.J. Simpson gaan begin 2015 van start. Net zoals American Horror Story zal de show jaarlijks gereboot worden met een compleet nieuw misdaadverhaal.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.