search

Ons nieuws van maandag 13 april 2015

Vier afleveringen 'Game of Thrones' gelekt
Series / Nieuws

Vier afleveringen 'Game of Thrones' gelekt

Het vijfde seizoen is pas net begonnen, maar al veel gedownload.

Er is pas net één aflevering uitgezonden van het vijfde seizoen van HBO-serie Game of Thrones, maar toch zijn er al meerderen online gelekt. De eerste vier afleveringen zijn volgens TorrentFreak op illegale netwerken te verkrijgen en zouden afkomstig zijn van screeners, die naar recensenten gestuurd zijn.

Gedurende de eerste drie uur dat de afleveringen beschikbaar waren, zijn ze al meer dan 100.000 keer gedownload. In een antwoord op het lek, vertelt HBO te zoeken naar de verantwoordelijke. "Helaas, lijkt het dat de gelekte vier afleveringen van het nieuwe seizoen van Game of Thrones, afkomstig zijn van een groep, goedgekeurd door HBO. We werken er actief aan om uit te vinden hoe dit lek kon gebeuren."

De serie doet het sowieso goed op piraterijsites. Afleveringen van de vorige seizoenen werden zo'n zeven miljoen keer illegaal gedownload, tussen februari en april van dit jaar. Het is daarmee de meest gedownloade serie van de afgelopen maanden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe blik op kostuum 'Supergirl'
Series / Nieuws

Nieuwe blik op kostuum 'Supergirl'

Een behind-the-scenes beeld geeft weer een indruk van het kostuum van Kara Zor-El.

Er is een nieuw beeld vrijgegeven van Melissa Benoist als Kara Zor-El, ofwelSupergirl. Ditmaal een behind-the-scenes beeld, dat zo misschien wel een betere indruk van het kostuum geeft dan de vorige vrijgegeven foto. Die was flink bewerkt, waar dat op onderstaande foto helemaal niet het geval is.

De serie van CBS volgt het nichtje van Superman, die jarenlang haar krachten verborgen heeft gehouden. Als ze 24 wordt, besluit ze haar krachten te omarmen en wordt ze minstens net zo bekend als haar beroemde neef.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer 'Scream'
Series / Trailer

Eerste trailer 'Scream'

De tv-serie, gebaseerd op Wes Cravens slasherreeks, gaat op 30 juni in première.



MTV heeft aangekondigd dat Scream, de nieuwe tv-serie gebaseerd op Wes Cravens bekende slasherreeks, op 30 juni in première zal gaan. Tegelijkertijd is ook de eerste trailer van de show online gezet en de eerste beelden doen direct denken aan de filmreeks.

Scream begint op het moment dat een gevalletje cyberpesten leidt tot een een brute moord. Het shockerende geweld doet denken aan een massamoord uit het verleden, die veel mensen nog niet uit het hoofd hebben gezet en misschien zelfs wel als inspiratiebron heeft gediend voor een nieuwe moordenaar. We kijken mee met een nieuwe groep tieners, waaronder twee vriendinnen die weer dichter tot elkaar proberen te komen. En ondertussen loopt er dus weer een moordenaar rond...

Jason Wiles (Third Watch) vervangt Joel Gretsch in de rol van sheriff Clark Hudson, een van de voornaamste personages in de serie. Verder speelt Willa Fitzgerald de slimme maar verlegen Emma Duvall, en wordt diens vriendin Aubrey neergezet door Bex Taylor-Klaus.

Zoals gezegd, vanaf 30 juni te bekijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recap: 'Game of Thrones': The Wars to Come
Recensie

Recap: 'Game of Thrones': The Wars to Come

D.B. Weiss en David Benioff zetten langzaam nieuwe stukken in beweging.

Na lang wachten is het eindelijk zover. HBO is begonnen met de uitzendingen van het vijfde seizoen van hitserie Game of Thrones. Omdat wij als geen ander weten hoe moeilijk het soms is om de reeks met zijn vele personages, verhaallijnen en twists te volgen, zullen we elke maandag een recap plaatsen van de vorige aflevering. Vandaag beginnen we met The Wars to Come.

Lees hier de recap van aflevering 2, The House of Black and White.
Lees hier de recap van aflevering 3, High Sparrow.
Lees hier de recap van aflevering 4, The Sons of the Harpy
Lees hier de recap van aflevering 5, Kill the Boy
Lees hier de recap van aflevering 6, Unbowed, Unbent, Unbroken
Lees hier de recap van aflevering 7, The Gift
Lees hier de recap van aflevering 8, Hardhome
Lees hier de recap van aflevering 9, The Dance of Dragons
Lees hier de recap van aflevering 10, Mother's Mercy

KINGS LANDING

Voor het eerst in de reeks begint een aflevering met een flashback en meteen een die de motivatie van een personage duidelijk maakt. Centraal in de flashback staat een jonge Cersei, die met een vriendinnetje in de bossen naar een heks gaat. Daar krijgt Cersei een toekomstvoorspelling. Volgens de heks wordt ze koningin, maar voor bepaalde tijd. Uiteindelijk verliest ze van een jongere en knappere dame en zullen al haar goudharige kinderen sterven. Dat is bij één van de drie al gebeurd uiteraard: Joffrey kwam in het vierde seizoen om het leven.

Verder maakt het meteen duidelijk waar de haat van Cersei voor Margaery Tyrell vandaan komt. Die haat wordt nog eens benadrukt in de beelden die zich in het 'heden' afspelen. Tijdens de begrafenis van Tywin, die aan het einde van het vorige seizoen door Tyrion vermoord werd (frappant detail: Tywin zat op het toilet), zien we Cersei woedend kijken naar Margaery.

Andere scènes in Kings Landing dienen vooral als herintroductie. Zo zien we Lancel Lannister, het neefje van Cersei, die nu deel uitmaakt van de Sparrows, een religieuze sekte. Hij wil boete doen voor de incestueuze relatie die hij met Cersei had en de dood van koning Robert Baratheon, iets wat ook zijn schuld is. Veel gebeurt er niet tussen de twee, maar het maakt duidelijk dat er nog iets te komen staat. Zo is Jonathan Pryce aan de cast toegevoegd als de High Sparrow, leider van de sekte.

Tot slot worden we er nog kort aan herinnerd dat Margaery vooral koningin wil worden van heel Westeros en niet van plan is zich daarbij te laten dwarsbomen door Cersei. Haar broer Loras moet trouwen met Cersei, zodat zij weggevoerd kan worden naar Highgarden. Wordt vervolgd dus.


PENTOS

Aan de andere kant van de wereld zien we hoe Tyrion, die vorig seizoen met behulp van broer Jaime en spionnenmeester Varys uit Kings Landing ontkwam, wordt vrijgelaten uit de krat waarin hij vervoerd werd. Veel scènes krijgen Tyrion en Varys niet, maar er wordt een boel duidelijk. Varys onthult bijvoorbeeld in het geheim samengespannen te hebben tegen Robert Baratheon, met het idee iemand anders aan de macht te krijgen: Daenerys Targaryen. Na enige discussie gaat een wat grimmig ogende Tyrion akkoord om naar Mereen te reizen en Dany te ontmoeten. Waarschijnlijk worden dat erg amusante gesprekken, maar het is hopen dat Tyrion de vorig seizoen verbannen Jorah Mormont nog even tegenkomt. In de boeken is de dialoog tussen die twee ook erg amusant.


MEREEN

In Mereen heeft Dany het ondertussen zwaar. Ze heeft residentie genomen in de piramide van de oude religie. Om die reden laat ze (in een prachtige scène, die zo in een film past) het grote beeld van de Harpij naar beneden halen. Dat leidt tot verzet en haar leger van Unsullied wordt dan ook aangevallen door de Zonen van de Harpij, een rebellerende groep.

Die zijn vooral niet blij met het afschaffen van de vechtkuilen. Het is Daario Naharis, die haar ervan probeert te overtuigen de vechtkuilen te heropenen. Maar dat wil Dany niet zomaar. Vervolgens loopt ze nog naar haar draken, waar ze alle macht over kwijt is geraakt. Ze happen naar haar en blazen vuur. Of een drakenkoningin zonder draken wel echt koningin kan zijn? Dat merken we in de volgende afleveringen.


THE WALL

Bij de gigantische ijsmuur van de Nachtwacht is een boel aan de hand, nu Stannis Baratheon daar is. Hij redde de wachters van het leger van Wildlingen en heeft plannen met die laatsten. Hij wil dat ze hem aan de macht helpen in Westeros en in ruil daarvoor biedt hij aan hen burgers van het land te maken. Alleen: voordat het zover is, moet Mance Rayder, de koning van de Wildlingen, voor hem knielen en trouw zweren. Dat weigert hij en dus is het aan Jon Snow om Mance om te praten. Die weigert echter en het is Melissandre die Mance uiteindelijk levend verbrand. In een daad van rebellie, maakt Jon uiteindelijk een einde aan het lijden van Mance, door een pijl in zijn borst te schieten.


THE EYRIE

Tot slot bezoeken we deze aflevering nog de Eyrie, waar showrunners David Benioff en D.B. Weiss zich in compleet nieuw terrein begeven. De personages Sansa, Littlefinger, Brienne en Pod zijn allemaal verder dan hun verhaallijnen in de boeken. Veel gebeurt er nog niet met hen in The Wars to Come. Brienne blijkt te twijfelen over haar opdracht van de overleden Catelyn Stark (door het van haar wegrennen van Arya) en Sansa en Littlefinger zijn 'ergens' naar op weg.


CONCLUSIE

The Wars to Come is net als elke eerste aflevering vooral eentje die een boel zaken op zet. We worden weer geïntroduceerd in oude bekenden, maar krijgen tegelijk lucht van wat er nog zal gebeuren. Het is duidelijk dat, met nog drie seizoenen te gaan, de boel nu langzaam weer naar elkaar toe moet gaan bewegen en het lijkt erop dat Tyrion en Dany de eersten zijn die bij elkaar uitkomen. Mogelijk lanceren zij aan het einde van het seizoen een expeditie macht naar Westeros. Maar dat is nog afwachten natuurlijk. Volgende week aflevering twee, The House of Black and White.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.