search

Ons nieuws van woensdag 3 juni 2015

Marvel tv-series: Hulk prequel en Punisher?
Series / Nieuws

Marvel tv-series: Hulk prequel en Punisher?

En er wordt gesproken over series rond Cloak and Dagger, Ms. Marvel, Blade, Ghost Rider, Punisher en zelfs Black Widow en Hawkeye.

Heroic Hollywood meldt dat Marvel Studios druk bezig is om het Marvel Cinematic Universe verder uit te breiden naar het kleine scherm. Dit jaar verwelkomen we de series Daredevil en A.K.A. Jessica Jones en volgend jaar is het de beurt aan Luke Cage. Vervolgens volgt nog een serie rond Iron Fist en de helden verenigen zich in The Defenders. Maar er lijkt meer in ontwikkeling.

Volgens Heroic Hollywood zijn er bij ABC series in ontwikkeling rond Cloak and Dagger, Ms. Marvel en Hulk. De serie rond Hulk zou een prequel moeten worden. Tevens werd bevestigd dat Elektra een rol heeft in het tweede seizoen van Daredevil.

Maar er is meer. Er zouden ook gesprekken worden gevoerd om personages als Blade, Ghost Rider en Punisher een serie te geven op Netflix. Tevens zou het gerucht dat Doctor Strange eerst opduikt in The Defenders kloppen en zou Netflix erg graag een film of mini-serie maken rond personages als Black Widow en Hawkeye.

Overigens stipt Heroic Hollywood aan dat de Marvel filmbaas Kevin Feige het tv-universum ziet als een 'noodzakelijk kwaad' dat Walt Disney eist. In een eerder interview liet Feige al weten dat hij Netflix' Daredevil nog niet had gezien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd-recensie: 'De Fractie' seizoen 1
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'De Fractie' seizoen 1

Een prima uitgave van een interessante politieke dramaserie.

Cast: Joris Smit (Tim Snel), Sandra Mattie (Marise Collee), Han Kerkhoffs (Jan Leusing), Tijn Docter (Vincent Capteijn), Marie Louise Stheins (Corine van Daalen) | Jaren: 2015 "“ heden | Uitzending: VPRO

Een tijd geleden trok Femke Halsema, oud fractievoorzitter van GroenLinks in de Tweede Kamer, naar de VPRO met een sterk plan voor een serie. Ze wilde een Nederlandse versie maken van series als Borgen en The West Wing, die geworteld was in de realiteit. Die serie kwam er daadwerkelijk eerder dit jaar en nu zijn alle afleveringen op Dvd verkrijgbaar.

De politieke dramaserie was bijzonder van opzet. Afleveringen moesten geworteld zijn in de realiteit en zodoende dus, dat er in de serie zo nu en dan ook echte politici voorbij komen. Dat allemaal om een gevoel van actualiteit en nut te geven aan De Fractie, dat daar zeker in slaagt. Toch werd de boel ondanks een positieve ontvangst (met wat kritische punten over het acteerwerk) niet bijster goed bekeken. De Fractie ging van start met 713.000 kijkers, maar zakte af naar een gemiddelde van 250.000 per aflevering.

Centraal staat Tim Snel, die tijdens het kerstreces over stapt naar de Vrijzinnige Partij Nederland. Tim is een jong en ambitieus kamerlid. Hij heeft een ideaal: Hij wil Nederland radicaal veranderen door de inkomstenbelasting af te schaffen. Bij zijn eigen partij kreeg hij geen voet aan de grond, tot de VPN hem een kans bood. Met zijn overstap naar de VPN besluit hij helemaal voor de politiek te gaan, en verhuist hij naar Den Haag. Niets kan hem meer tegenhouden. Geen vriendin, geen oude vrienden. Alleen zijn moeder bindt hem nog aan zijn oude leven, zeker omdat zijn vader recent is overleden. Jan Leusingh, de charismatische partijleider van de VPN, heeft Tim gevraagd om als woordvoerder Financiën bij zijn partij te komen - zonder dit te overleggen met de ambitieuze fractieleider Marise Collee. Niet iedereen is dus even blij met Tims komst. Zeker Michael niet, die zijn kamer moet afstaan. Zijn kamergenote Dara Westerveld is juist erg gecharmeerd van Tim, en niet alleen op het politieke vlak.DVD: De Fractie seizoen 1 | Duur: 10 x 30 min. | Release: april 2015 | Video: 16:9 | Audio: Nederlands Dolby Digital 5.1 | Discs: 2x DVD| EAN: 8-717344-756709 | Met dank aan: Just Entertainment

De Dvd-uitgave is niet heel mooi gemaakt. Voorop zien we de drie hoofdpersonen en op de achterkant is een uitgebreide synopsis te lezen. Die verhaalt helder over wat we mogen verwachten van de serie (namelijk veel politieke intrige en spel). Verder tref je achterop nog de gebruikelijke technische details aan.

Maak je de dubbeldikke Dvd-hoes open, tref je twee schijven aan met elk daarop vijf afleveringen. Verder heeft Just Entertainment nog een boekje bijgevoegd, met daar reclame voor andere Nederlandse series in. Heel interessant is de vormgeving van de schijven niet, al is het wel opmerkelijk dat we hoofdpersoon Tim daar niet op terug zien.

De beeld- en audio kwaliteit zijn prima. De beelden zijn niet super scherp, wat waarschijnlijk te wijten valt aan het feit dat de boel vrij vlot opgenomen is. Als er gelopen wordt door gangen, gaat het beeld bijvoorbeeld flink op en neer, alsof je zelf deel uitmaakt van de actie. Verder is het geluid ook prima, maar niet spetterend. De muziek staat zo nu en dan wat hard, maar over het algemeen voert dialoog de boventoon.

Toekomst
Een tweede seizoen is er ook op komst. Ondanks de ietwat teruggelopen kijkcijfers, vonden producenten VPRO en Column Film het toch de moeite waard om meer afleveringen te maken. Er zullen er maar liefst twintig komen, compleet met actuele feitjes. Het valt voor de makers eigenlijk te hopen dat het Kabinet valt, zodat een mooie blik gegeven kan worden op het proces dat schuil gaat achter het organiseren van verkiezingen en het voeren van campagne.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Comedy-serie 'Children's Hospital' krijgt zevende seizoen
Series / Nieuws

Comedy-serie 'Children's Hospital' krijgt zevende seizoen

Bedenker Rob Corddry speelt ook de hoofdrol in de serie.

Adult Swim heeft vandaag aangekondigd dat de absurde, maar medisch accurate live-action comedy Children's Hospital een zevende seizoen krijgt. De serie won in het verleden twee Emmy Awards en werd bedacht door Rob Corddry (Hot Tub Time Machine), die de serie ook produceert én er de hoofdrol in speelt. Nieuwe afleveringen van het huidige seizoen, worden momenteel elke vrijdagavond op Adult Swim uitgezonden.

Children's Hospital gaat over de emotionele en seksuele taferelen van een groep dokters. Deze doktoren houden zich alleen maar bezig met hun persoonlijke leventjes, die soms worden onderbroken door het behandelen van zieke kinderen. De serie wordt naast Corddry geproduceerd door Jonathan Stern en David Wain.

Children's Hospital is een productie van Abominable Pictures, The Corddry Company en Warner Bros. Television Groups Studio 2.0. De serie is gebaseerd op de gelijknamige Webby Award-winnende webserie die in 2008 werd uitgezonden op TheWB.com.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Alone' vormt de ultieme survival uitdaging
Series / Nieuws

'Alone' vormt de ultieme survival uitdaging

De serie is vanaf 24 juni te zien op HISTORY.

HISTORY komt 24 juni met een nieuwe survival show genaamd Alone, waarin de deelnemers echt op zichzelf zijn aangewezen om te overleven. Hierdoor wordt het een van de meest gedurfde en openhartige survival experimenten ooit op TV genoemd en vormt daarmee de ultieme overlevingstest.

Tien mannen worden de wildernis van de westkust op Vancouver Island ingestuurd, een eiland aan de westkust van Canada waar beren, cougars en wolven leven. Het enige dat deze survivalmannen bij zich hebben past in een rugzak, waarna ze alleen worden achtergelaten in deze omgeving. Hun missie is om de uitdaging zo lang mogelijk vol te blijven houden.

De deelnemers zijn echt volledig op zichzelf aangewezen, zonder camera- of productieteam. Ze moeten alles zelf filmen en de enige keer dat zij met mensen contact hebben, is als ze besluiten om de uitdaging te verlaten. Elke deelnemer kan zelf bepalen wat hij in zijn rugzak stopt, maar al het andere is afhankelijk van zijn omgeving en zijn eigen vindingrijkheid. Wie het langste het weet vol te houden, wint 500.000 dollar.

Alone is vanaf 24 juni iedere week te zien, exclusief op HISTORY, om 21:00 uur.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Adam Rodriguez gecast in nieuwe seizoen 'Empire'
Series / Nieuws

Adam Rodriguez gecast in nieuwe seizoen 'Empire'

De acteur van 'Magic Mike XXL' en 'CSI: Miami' zal een vlam van Cookie gaan spelen.

In Amerika is Empire het grote kijkcijferkanon van de zender Fox en voor het nieuwe seizoen pakken ze groots uit met meer bijrollen en cameo's van grote sterren en meer afleveringen. Ook acteur Adam Rodriguez is gecast voor seizoen 2, meldt Variety. Rodriguez speelt momenteel in de serie The Night Shift en zal binnenkort in de bioscoop te zien zijn in de film Magic Mike XXL naast Channing Tatum.

Rodriguez zal in Empire de rol spelen van Laz Delgado, een promoter uit New York met een vlotte babbel die mensen vaak om de tuin weet te leiden. Hij zou ook mogelijk de nieuwe love interest kunnen vormen voor Cookie, een van de hoofdpersonages in de serie gespeeld door Taraji P. Henson. Eerder werd bekend gemaakt, dat in het volgende seizoen in ieder geval Chris Rock, Lenny Kravitz, Alicia Keys en Ne-Yo te zien zullen zijn.

Empire is een muzikaal drama dat zich afspeelt rond een hip hop magnaat, die erachter komt dat hij ongeneselijk ziek is. Hij heeft drie zoons en wil dat een daarvan in zijn voetsporen treedt. Het liefst eentje, die zelf ook een muzikale ster is waarna twee van zijn zoons alles op alles zetten om door te breken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Ben 10'-bedenkers maken animatieserie 'Mega Man'
Series / Nieuws

'Ben 10'-bedenkers maken animatieserie 'Mega Man'

In 2017 moeten de 26 afleveringen van het tweede seizoen te zien zijn.

Ben 10-bedenkers Joe Casey, Joe Kelly, Duncan Rouleau en Steven T. Seagle zullen een nieuwe serie produceren en schrijven gebaseerd op Capcoms iconische videogame-reeks Mega Man voor Dentsu Entertainment. Er moet nog een zender worden gevonden die de animatieserie zal uitzenden.

De groep creatieve geesten ontwikkelen momenteel een 26 afleveringen durend eerste seizoen van de animatieserie. In de jaren '90 was er al een Mega Man-animatieserie en sinds 1987 werden er rondom de blauwe robot ruim 130 videogames gemaakt.

Het is de bedoeling dat de animatieserie in 2017 wordt uitgezonden, om zo het 30-jarige bestaan van het personage te vieren.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix Kijktip: 'Millennium-trilogie'
Series / Netflix Kijktip

Netflix Kijktip: 'Millennium-trilogie'

Fijne serie gebaseerd op de reeks misdaadromans van de Zweedse journalist en schrijver Stieg Larsson.

De drie misdaadromans van de Zweedse journalist en schrijver Stieg Larsson werden allemaal meteen bestsellers. Het kon dan ook niet anders dan dat deze Millennium-trilogie verfilmd zou worden. Eerst kreeg het met veel succes een miniserie in Scandinavië, daarna werden ze met veel fanfare in de VS verfilmd met Daniel Craig in de hoofdrol. Deze kon echter niet tippen aan de kwaliteit van de originele Scandinavische serie en aangezien de Millennium-trilogie op Netflix te zien is, vormt dat genoeg reden om deze eens uit te lichten.

Hoofdpersonen zijn Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is journalist en uitgever van het Zweedse maandblad Millennium. Voor een van de nummers heeft hij een verhaal gepubliceerd over een Zweedse industrieel. Een rechtszaak wordt aangespannen wegens laster tegen Blomkvist, die hij verliest. Hiermee begint de serie, want hij moet tijdelijk even de spotlight verlaten na publiekelijk door het slijk te zijn gehaald. Maar dan krijgt hij het aanbod om op bezoek te komen bij de bekende rijke zakenman Henrik Vanger om diens familiegeschiedenis te schrijven. Blomkvist ontdekt al snel dat de familiekroniek eigenlijk maar een excuus is om hem te laten onderzoeken wat er gebeurd is met Vangers nicht Harriet, die 40 jaar geleden is verdwenen.

Lisbeth is werkzaam bij een privédetective bureau. Haar onconventionele manier van doen, werpt altijd vruchten af. Ze weet als geen ander om aan info te komen. Haar bijzondere capaciteiten als onderzoeker brengen haar in contact met Blomkvist en zij raken verwikkeld in de duistere zaken rond de verdwijning van Harriet.

In het eerste deel draait de intrige om de opsporing van de vermiste Harriet en wie haar mogelijk heeft vermoord. De spanning zit er vanaf het moment dat Blomvkist wordt uitgenodigd om bij de Vangers op bezoek te komen er goed in. Want hierin blinkt de Scandinavische serie uit ten opzichte van de Amerikaanse verfilming; de manier waarop het een sfeer weet te scheppen. Ook zijn de acteurs perfect gecast. In de Scandinavische serie begrijp je het personage van Lisbeth. Ze is excentriek vol piercings en gekleed in leer van top tot teen, maar zoals Noomi Rapace haar speelt, zie je hoe gevoelig ze is en begrijp je zonder dat het wordt uitgelegd wat voor vreselijk leven ze achter de rug moet hebben gehad om zo te zijn geworden. Ook de soort van romance tussen de twee hoofdrolspelers komt geloofwaardig over (terwijl er tussen Craig en Rooney Mara als Lisbeth geen enkele chemie was).

Als je eerst The Girl with the Dragon Tattoo hebt gekeken, maakt dat niks uit voor de kijkervaring. De serie is namelijk zoveel beter en spannender, dat je de filmversie gewoon vergeet. Daarbij heb je ook de twee volgende delen dan om te kijken, die eveneens erg leuk zijn. De eerste is qua spanning verreweg de beste, maar de tweede en derde zijn ook meer dan de moeite waard.

Net als bij The Bridge en The Killing hoef je niet van Scandinavische series te houden, om de Millennium- trilogie leuk te vinden. Een echte aanrader voor wie houdt van spannende series met goed uitgewerkte personages. Neem er wel de tijd voor, want elke aflevering duurt anderhalf uur en als je eenmaal begint, wil je ze het liefst allemaal meteen achter elkaar kijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.