search

Ons nieuws van woensdag 14 september 2016

Kaley Cuoco: Elfde seizoen 'Big Bang Theory' is dure vraag
Series / Nieuws

Kaley Cuoco: Elfde seizoen 'Big Bang Theory' is dure vraag

1 miljoen dollar per aflevering lijkt niet genoeg te zijn.

CBS wist de vorige keer dat er een nieuw contract onderhandeld moest worden voor The Big Bang Theory de hoofdrolspelers te laten tekenen voor seizoenen 8,9 en 10. Nu al zijn de castleden bezig met onderhandelen over een elfde seizoen en dat doen ze precies zoals het moet: via de media.

Actrice Kaley Cuoco neemt klaarblijkelijk geen genoegen met de 1 miljoen dollar die ze op dit moment per aflevering betaald krijgt. Een elfde seizoen is, stelde ze tijdens Jimmy Kimmel Live, "een erg dure vraag". De belangrijkste conclusie die we daaruit kunnen trekken, is dat Cuoco meer geld wil zien. Mocht die opzet slagen, dan worden de sterren waarschijnlijk de best betaalde acteurs op televisie.

Showrunner Steve Molaro vertelde al eens over een mogelijk elfde seizoen dat de castleden allemaal terug moeten keren. Anders zou dat voor een vreemde situatie gaan zorgen. Maar of ze terugkeren hangt waarschijnlijk vooral af van de vraag of CBS bereid is de vele miljoenen die gevraagd worden neer te tellen.

Voorlopig is er gelukkig nog genoeg te genieten: het tiende seizoen gaat op 19 september in première en krijgt waarschijnlijk 24 afleveringen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jen Richards krijgt terugkerende rol in Nashville
Series / Nieuws

Jen Richards krijgt terugkerende rol in Nashville

Ze wordt de eerste transgender actrice voor CMT ooit.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

De transgender actrice Jen Richards zal de cast vervoegen van het country music drama Nashville. Ze zal te zien zijn in het vijfde seizoen van de reeks in een terugkerende rol. Richards speelt in het vijfde seizoen een harde, maar begripvolle fysiotherapeute die één van de hoofdpersonages zal helpen bij het maken van enkele lastige keuzes. De casting van Richards betekent meteen ook de eerste van een transgender actrice voor het netwerk.

Het lijkt er inmiddels in ieder geval terug heel wat beter uit te zien voor Nashville dan enkele maanden geleden. Toen maakte ABC immers bekend dat het na vier seizoenen niet meer verder wou met de reeks. Het was uiteindelijk CMT samen met Hulu die er voor kozen om de serie terug op te pikken.

Inmiddels raakte bekend dat er verschillende nieuwe gezichten zullen opduiken in het vijfde seizoen en dat zijn niet van de minste. Niet alleen Richards heeft immers een rol gekregen, hetzelfde geldt ook voor Grammy winnares Rhiannon Giddens. Giddens zal in het vijfde seizoen van Nashville in de huid kruipen van Hanna Lee "Hallie" Jordan, een sociaal werkster met de 'stem van een engel'.

Helaas is er ook een keerzijde aan de medaille. Door de komst van enkele nieuwe personages moesten er ook enkele van de series regulars verdwijnen. Het gaat hierbij om Will Chase en Aubrey Peeples. Kijk jij uit naar het vijfde seizoen van Nashville?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blu-ray recensie: X-Files The Event Series
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie: X-Files The Event Series

Mooie uitgave van de zes nieuwe afleveringen.

Bedacht door: Chris Carter | Cast: Gillian Anderson (Dana Scully), David Duchovny (Fox Mulder), Mitch Pileggi (Walter Skinner), Joel McHale (Tad O'Malley), William B. Davis (Cigarette Smoking Man) e.a. | Jaren: 1993 "“ heden | Zender: FOX

Jaren is er gesproken over een mogelijk vervolg op The X-Files. Gesprekken gingen eerst over een film, maar na het succes van 24: Live Another Day besloot televisiezender FOX om maker Chris Carter en zijn hoofdrolspelers, David Duchovny en Gillian Anderson de kans te geven een nieuw seizoen te maken voor de serie.

De zes afleveringen tellende revival werd in maart 2015 aangekondigd en zou twee belangrijke afleveringen krijgen die gekoppeld waren aan de mythologie rond buitenaardse wezens. Die afleveringen kregen we, compleet met open einde. De kritische reactie van precies deze twee afleveringen was gemengd, maar de meeste kijkers en seriecritici vonden de terugkeer van The X-Files op zichzelf geweldig. Afleveringen 2-5 werden ter illustratie wel goed ontvangen. Ook de kijkcijfers waren goed: de première trok 16 miljoen mensen naar FOX in de Verenigde Staten, de rest gemiddeld zo'n 8 miljoen mensen.

In deze nieuwe reeks moeten Dana Scully en Fox Mulder weer samenwerken om mysterieuze zaken op te lossen. De eerste daarvan lijkt te draaien om buitenaardse wezens, waardoor de interesse van Fox weer getrokken is. Maar daarna zijn er ook andere zaken, die ogenschijnlijk iets te maken hebben met het bovennatuurlijke…



Blu-ray: The X-Files Event Series | Duur: 4,5 uur | Video: 1.78:1 | Audio: Dolby Digital 5.1: Engels, Frans | Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels | Schijven: 2x Blu-ray | EAN: 8-712626-066200 | Met dank aan: 20th Century Fox

De Blu-rays worden in een mooie slipcover met daarin een hoes die iets dikker is dan normaal. Voorop de slipcover zien we enkel Scully de Mulder en de opmerking dat de waarheid nog altijd daarbuiten is. Kijk je op de Blu-ray hoes, zie je niet alleen Scully en Mulder, maar ook Walter Skinner en de Cigarette Smoking Man. Binnen in tref je verder de twee schijven aan. Op schijf 1 staan de eerste drie afleveringen, op schijf twee 5 en zes. Nu vraag je je natuurlijk af waar de vierde aflevering heen is, maar die staat gewoon op de schijven.

Video en audio
Fox heeft niet alleen gekozen voor een mooie Blu-ray hoes, ook heeft men gekozen voor hoogwaardige beelden en geluid. De beelden zijn gedetailleerd en redelijk cinematisch gemaakt, precies wat past bij een legendarische serie als deze. De kleinste details zijn verder zichtbaar, wat het geheel tot een prachtig kijkervaring maakt. De soundtrack wordt verder voorzien van sterke achtergrondmuziek en een altijd aanwezige nadruk op het dialoog. Ook hier hebben we niets op aan te merken.

Extra's
Niet alleen hebben een aantal afleveringen audiocommentaar gekregen, ook zijn er wat losse en interessante featurettes aan de uitgave toegevoegd. Zo is er een uur durende blik op de afleveringen My Struggle, die draaien om de buitenaardse mythologie. Erg interessant om te zien waarom men bepaalde keuzes heeft gemaakt. Maar ook Season X is geinig om naar te kijken, want deze mini-docu (bestaande uit 13 delen) gaat in op het uitwerken van de zes afleveringen die men mocht maken. Verder is er een geinige featurete die Monster of the Week: A Recap of the Wildest and Scariest from the Original Series heet en gepresenteerd wordt door Kumail Nunjiani.

Toekomst
Of er meer afleveringen volgen is bijna zeker. Zowel FOX als de hoofdrolspelers en de makers willen het verhaal van Dana Scully en Fox Mulder voortzetten. Het is echter vooral wachten op het moment dat alle afzonderlijke planningen op elkaar afgestemd kunnen worden. Formeel groen licht is er overigens nog niet.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dromen in nieuwe trailer voor HBO's 'Westworld'!
Series / Trailer

Dromen in nieuwe trailer voor HBO's 'Westworld'!

Nog zo'n twee weken!



Op de website DiscoverWestworld.com is een nieuwe trailer opgedoken voor de grootse HBO-serie Westworld. De trailer draagt de simpele titel "Dreams," iets dat het in de serie opgenomen attractiepark probeert te doen laten uitkomen.

Jonathan Nolan en Lisa Joy's Westworld is ondertussen niet ver meer verwijderd van verschijning. De serie die is gebaseerd op de gelijknamige low-budget film uit 1973 zou eigenlijk al in 2015 verschijnen, maar door enkele productie-hobbels werd de serie met zo'n jaar uitgesteld.

In de sci-fi serie bezoeken we dus een toekomstig pretpark. Het park belooft dat de bezoekers interactie kunnen hebben met robots die zich bewegen in beroemde historische omgevingen. De robots blijken echter een eigen willetje te hebben en vormen een bedreiging van de enthousiaste bezoekers.

Met rollen voor Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandie Newton en Jeffrey Wright start HBO op 2 oktober met uitzenden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Boyd Holbrook over 3e reeks 'Narcos'
Series / Nieuws

Boyd Holbrook over 3e reeks 'Narcos'

Waar gaat het over en is hij te zien?

Recentelijk kregen we te horen dat Netflix-serie Narcos een derde en vierde seizoen krijgt. Het is nog de vraag wie ervoor terugkeren, al kunnen we er vanuit gaan dat Wagner Moura niet meer te zien is. Voor de personages acteurs Boyd Holbrook en Pedro Pascal is echter mogelijk nog genoeg te doen. Acteur Holbrook ging daarop in:

"Er zijn veel gesprekken over op dit moment. Dus laten we kijken hoe de boel zich ontwikkelt. We hebben natuurlijk een goede positie nu, met het succes van de serie. Dus ik denk dat het ons wat ruimte geeft." De grote vraag is eigenlijk vooral of het OK zou zijn om de verhalen van Javier Pena en Steven Murphy te veranderen, zodat ze nog altijd met de Cali's bezig zijn.

Ook over het precieze verhaal wordt nog gedacht: "We denken er nog over na. Steve stopte niet met werken bij de DEA tot twee jaar geleden. Hij was erg lang erg actief, dus ik laat het aan jullie om dit verder uit te zoeken. Maar ik denk dat de show nu een geweldige kans heeft, nu Pablo er niet is. Hij bracht immers drugs direct naar Miami. Daarna nam de Cali Cartel het over en die dachten, 'Laat gaan, we geven het aan Mexico en laten het aan hen over om het spul over de grens te krijgen'. En dat is de evolutie van El Chapo en de zijnen. Het is een geweldige kans voor de serie, en dat is altijd het plan van [uitvoerend producent] Eric Newman geweest. Het is Narcos, niet Pablo Escorbar."


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ben Barnes gecast als schurk in 'The Punisher'
Series / Nieuws

Ben Barnes gecast als schurk in 'The Punisher'

Wie hij precies speelt is niet zeker.

Er is afgezien van de release in de loop van 2018 of later nog maar weinig bekend over Netflix spin-off The Punisher. Toch heeft men nu een nieuwe hoofdrolspeler gevonden: Ben Barnes, die we kennen van de Chronicles of Narnia-films, mag het opnemen tegen Frank Castle (Jon Bernthal).

De informatie over het personage van Barnes is schaars. Gerucht gaat dat hij de rol van Bobby Siant speelt, een corrupte agent die al snel lijnrecht tegenover Castle komt te staan. Andere geruchten gaan dat er nog gezocht wordt naar personages als Dennis Landstrom (Micro, eveneens een schurk).

Showrunner van The Punisher is Steve Lightfoot, die eerder meeschreef aan afleveringen van de NBC-serie Hannibal. Het is overigens de vraag wanneer we Frank Castle weer zien, mogelijk is hij te zien in The Defenders, maar dat is nog altijd niet honderd procent zeker.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.