search

Ons nieuws van dinsdag 11 april 2017

Netflix komt met 'The Haunting of Hill House'
Series / Nieuws

Netflix komt met 'The Haunting of Hill House'

Iets dat Jan de Bont ook eens probeerde.

Volgens Deadline - en ondertussen bevestigd door de beste man zelf - gaat regisseur Mike Flanagan (Oculus, Ouija: Origin of Evil) aan de slag met een serie gebaseerd op het bekende boek 'The Haunting of Hill House' uit 1959 van Shirley Jackson. Netflix heeft in samenspraak met Amblin TV en Paramount TV de opdracht gegeven om een seizoen met tien afleveringen op te leveren.

Het boek volgt een paranormaal onderzoeker die twee vrouwen uitnodigt die in het verleden ervaringen hebben opgedaan met het bovennatuurlijke. Ze moeten verblijven in een verondersteld spookhuis. Het boek wordt ook wel 'het beste spookhuisboek ooit geschreven' genoemd.

In 1963 verscheen er een verfilming met de titel The Haunting. In 1999 verscheen nog de remake van onze eigen Jan de Bont en met onder meer Liam Neeson en Lili Taylor.

Van Flanagan verschijnt binnenkort de Stephen King-verfilming Gerald's Game op Netflix, met onder meer Carla Gugino en Brice Greenwood.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kevin Bacon in eerste trailer Amazon-serie 'I Love Dick'
Series / Trailer

Kevin Bacon in eerste trailer Amazon-serie 'I Love Dick'

Ook Kathryn Hahn en Griffin Dunne spelen belangrijke rollen in de serie.



Amazon Studios heeft een nieuwe trailer voor de serie I Love Dick onthuld via Deadline. De hoofdrollen in de serie worden gespeeld door Kathryn Hahn, Griffin Dunne en Kevin Bacon. De serie is gebaseerd op het boek van Chris Kraus uit 1997. I Love Dick werd bedacht door Transparent-bedenker Jill Soloway en vertelt het verhaal van een gehuwd koppel (Hahn en Dunne), die een befaamde professor genaamd Dick (Bacon) ontmoeten, waarna hun leven verandert. De eerste aflevering van I Love Dick wordt op 12 mei a.s. beschikbaar gesteld door Amazon.

De serie wordt geproduceerd door Soloway, Andrea Sperling en Victor Hsu. De eerste afleveringen werden vertoond tijdens het jaarlijkse Sundance Film Festival, dat eerder dit jaar plaatsvond. Soloway beschreef de serie aan de pers als een "heerlijke psychoseksuele comedy-serie die zich in een klein dorp afspeelt".

Actrice Hahn kennen we uit films als We're the Millers en The Secret Life of Walter Mitty, Dunne zagen we eerder in films als Dallas Buyers Club en An American Werewolf in London, en Bacon is natuurlijk bekend uit grote films als Apollo 13 en Footloose.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vandaag start 'Better Call Saul' seizoen drie!
Series / Nieuws

Vandaag start 'Better Call Saul' seizoen drie!

Zijn volgende stappen op weg naar 'Walter White'....

We hebben er iets meer dan een jaar op moeten wachten! Maar vandaag is er weer een gloednieuwe aflevering van Better Call Saul te zien op Netflix. De eerste aflevering is getiteld 'Mabel' en heeft de volgende synopsis.

Chuck denkt na over zijn volgende stap en Jimmy wordt achtervolgd door nog een leugen. Mike is nerveus en probeert erachter te komen wie hem in de gaten houdt, en hoe.

De komende maanden wordt iedere week een nieuwe aflevering live gezet. Dat is niet helemaal wat we verwachten van Netflix (liever alles in één keer online) maar dat komt omdat de show is ontwikkeld met AMC, een Amerikaanse kabelnetwerk. Die zenden wekelijks een aflevering op TV uit en vinden het niet zo prettig als iedereen alles al inline heeft gezien.

Better Call Saul is een Amerikaanse TV-serie gestart in 2015 en bedacht door Vince Gilligan en Peter Gould. De serie is een spin-off van Breaking Bad, waarin het personage Saul Goodman (Bob Odenkirk) een zeer louche advocaat is. In Better Call Saul wordt het eerdere leven Saul verder verteld, voordat hij Walter White, het hoofdpersonage van Breaking Bad, leerde kennen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Crossover 'Inhumans' en 'Agents of SHIELD' onwaarschijnlijk
Series / Nieuws

Crossover 'Inhumans' en 'Agents of SHIELD' onwaarschijnlijk

De kans dat het gaat gebeuren is niet heel groot volgens de showrunner.

Aangezien Inhumans de afgelopen drie seizoenen behoorlijk wat in de spreekwoordelijke pap van Marvel-serie Agents of S.H.I.E.L.D. te makken hadden, is het apart dat de Inhumans nu een eigen serie krijgen op zender ABC. Gek genoeg mogen we er niet vanuit gaan dat er een crossover komt tussen de series. Jed Whedon, uitvoerend producent van SHIELD, legt uit dat de series een universum delen, maar enkel in abstracte zin.

"Zonder echt iets over de serie te kunnen zeggen, het bestaat in zijn eigen wereld, net zoals wij hebben geprobeerd een eigen wereld op te bouwen. Of er een crossover komt, moeten we nog zien," aldus Whedon.

"Alles is verbonden en het is leuk om daarmee te spelen. Maar het punt van onze serie is dat het onze serie is en we willen dat onze fans beloond worden voor het kijken ervan, zonder iets anders te moeten kijken. Tegelijk willen we ook dat er iets belonends is voor de mensen die ze allemaal volgen, zodat ze connecties beginnen te zien. Het is leuker voor mensen die het hele spel meespelen, maar als je dat niet doet, moet je er ook plezier in hebben."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Rip Hunter ook in 3e seizoen 'Legends of Tomorrow'
Series / Nieuws

Rip Hunter ook in 3e seizoen 'Legends of Tomorrow'

De Time Master heeft gewoon een plek in het volgende seizoen.

DC's Legends of Tomorrow eindigde het tweede seizoen onlangs met een grote cliffhanger rond het personage van Arthur Darvill, Rip Hunter. Gedacht wordt dat het personage de serie snel zal verlaten, maar volgens uitvoerend producent Marc Guggenheim is dat niet het geval.

De Time Master heeft gewoon een plek in de nieuwe reeks. "We hebben plannen voor Rip volgend jaar. Het is gewoon in een andere capaciteit, dus niet per se als lid van het team." Nu is het verder de vraag waarom het tweede seizoen geen invloed heeft op andere The CW-series, die zich in hetzelfde fictieve universum afspelen.

"We benaderen in de schrijversruimte de tijd als een puzzel. Wat de Legends in de finale deden, was de puzzeldoos nemen, en die door elkaar schudden. We hebben de tijd dus kapot gemaakt vanuit het verlangen de boel nog gekker te maken in seizoen drie. […] Er zal een verklaring komen in seizoen drie, over waarom je geen dinosaurussen ziet in Central City. We willen de shows in dat opzicht graag gescheiden houden."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.