search

Ons nieuws van maandag 1 juli 2019

Gerucht: 'Game of Thrones' spin-off krijgt de titel 'Bloodmoon'?
Series / Nieuws

Gerucht: 'Game of Thrones' spin-off krijgt de titel 'Bloodmoon'?

Althans, die lijkt gelekt te zijn.

HBO is druk bezig met de opnames van een prequel op Game of Thrones. De werktitel bleek Bloodmoon te zijn, maar nu lijkt het erop dat dit ook echt de titel van de serie wordt. Er is namelijk een logo gelekt, iets wat normaal niet gebeurt rond werktitels.

De prequel speelt zich duizenden jaren af voor de gebeurtenissen in Game of Thrones. De boel speelt zich af in de Age of Heroes, als er eerste grote huizen van Westeros pas net ontstaan, zoals de Starks, Baratheons en Lannisters. Tegelijk leren we de eerste mythen kennen, denk aan de White Walkers.

The Long Night
In eerste instantie werd gedacht dat de serie The Long Night zou heten. Maar dat bleek niet te kloppen. Vervolgens lekte dus de werktitel uit en nu lijkt dat de echte titel te zijn. De site Watchers on the Wall heeft een foto van de set gekregen en die kunnen we om copyrightredenen niet plaatsen, al kunnen we wel naar de site doorverwijzen.

Zoals je zal zien, is het logo in typische Game of Thrones-stijl ontworpen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jean-Luc Picard is een heel ander personage dan we gewend zijn in 'Star Trek: Picard'
Series / Nieuws

Jean-Luc Picard is een heel ander personage dan we gewend zijn in 'Star Trek: Picard'

De serie is eind dit jaar te zien!

Als we Jean-Luc Picard eind dit jaar weer kunnen zien in Star Trek: Picard, zien we een heel ander personage dan we gewend zijn. Alex Kurtzman, producent van de serie, laat weten dat dit komt door bepaalde keuzes die het personage heeft moeten maken sinds de gebeurtenissen in de film Star Trek: Nemesis.

"Er is een boel gebeurd met Jean-Luc Picard in de tussenliggende jaren [sinds Nemesis]," aldus Kurtzman. "Er is een boel gebeurd en hij heeft met wat nieuwe dingen te maken gehad, tegelijk ook met wat oude zaken. En sommige van die twee botsen met elkaar."

Moeilijke keuzes
Volgens Kurtzman heeft het personage moeilijke keuzes met grote gevolgen moeten maken. "Hij heeft keuzes gemaakt waar hij zich niet per se goed bij voelt, en toch denk ik dat het publiek precies zal weten waarom hij die gemaakt heeft," aldus Kurtzman. Waar de serie precies om zal draaien is de vraag.

We weten dat Picard het moeilijk heeft en Starfleet achter zich heeft gelaten als de serie begint. Maar er is een gebeurtenis waardoor hij terug in actie moet komen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kaley Cuoco (The Big Bang Theory) 'in bed' met Warner Bros.
Series / Nieuws

Kaley Cuoco (The Big Bang Theory) 'in bed' met Warner Bros.

Ze kan haar rol als 'Penny' nu echt definitief achter zich laten!

Geoffrey Ketels
Kaley Cuoco, vooral bekend omwille van haar rol als 'Penny' in The Big Bang Theory heeft een nieuwe deal met de Warner Bros. TV Group op zak. Opvallend is dat de actrice met de nieuwe deal echt een compleet andere weg in slaat. Ze laat komedie dan ook duidelijk achter zich om zich te gaan focussen op... drama!

De nieuwe overeenkomst die Cuoco heeft getekend is er eentje die betrekking heeft tot de thriller The Flight Attendant. Cuoco zal niet alleen te zien zijn in de reeks, daarnaast is ze ook aangesteld als executive producer. Ze zal deze taak op zich nemen samen met producer 'Greg Berlanti'. Vanuit het kamp van de Warner Bros. TV Group werd bovendien benadrukt dat het gaat om een exclusieve overeenkomst.

Dan rest de vraag hoe het financiële plaatje van de deal precies in elkaar steekt. Wellicht staat er een meer dan behoorlijk verloning tegenover de diensten van Cuoco. De afleveringen die ze inblikte voor The Big Bang Theory leverden haar zoals bekend zo'n slordige 1 miljoen dollar per episode op. Dit gezegd zijnde werd er niet aangegeven welk bedrag er met het nieuwe contract is gemoeid.

Harley Quinn
De overeenkomst betekent een zoveelste uitbreiding van de deal tussen Cuoco en de Warner Bros. TV Group. Eerder werd immers ook reeds bekend gemaakt dat de actrice de voice cast zal leiden en werd aangesteld als executive producer voor de adult-focused animatieserie 'Harley Quinn'. Deze serie is in handen van Warner Bros. Animation en wordt ergens in de loop van het volgende jaar verwacht.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste beelden Netflix-serie 'The Witcher'!
Series / Foto's

Eerste beelden Netflix-serie 'The Witcher'!

Dat ziet er helemaal niet slecht uit!

Netflix weet dat mensen heel benieuwd zijn naar de aankomende verfilming van de gamereeks en boeken The Witcher. In afwachting van de eerste trailer, heeft men nu de eerste foto's vrijgegeven. Het gaat om een zestal foto's die ons de hoofdrolspelers laten zien, aangevuld met een poster.

Vandaag heeft Netflix verschillende beelden vrijgegeven. Daarop zien we Henry Cavill als Geralt, Freya Allan als Princess Ciri en Anya Chalotra als de tovenares Yennefer. De foto's laten zien dat er heel wat geld in de franchise zit, want het ziet er ontzettend goed uit.

Meer materiaal
Er is ook ander materiaal vrijgegeven. Showrunner Lauren Schmidt Hissrich plaatste namelijk een aantal logo's op haar Twitter-account. Laten we daarmee beginnen, aangevuld met de foto's.


De bedoeling is dat The Witcher in de loop van het najaar nog te zien zal zijn op Netflix. Een precieze premièredatum is er nog niet, al lijkt het er gezien de eerste beelden, wel op dat men langzaamaan de marketing op zal schalen. Dat betekent ook meteen dat er vermoedelijk volgende maand tijdens de San Diego Comic-Con een trailer komt.







Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Helaas! Seizoen 5 is echt het laatste voor 'Lucifer'
Series / Nieuws

Helaas! Seizoen 5 is echt het laatste voor 'Lucifer'

De executive producer van de reeks benadrukt het einde van de serie...

Geoffrey Ketels
Zelden hebben fans zoveel moeite gedaan om een serie nadat deze werd gecanceld toch nog een extra leven te geven. Meteen toen Netflix bekend maakte dat het vijfde seizoen het laatste zou zijn voor Lucifer werd er door de fans actie ondernomen. Het is de executive producer van de reeks die nu heeft aangegeven of er mogelijks nog een toekomst is voor Lucifer na seizoen 5. Het antwoord laat weinig aan de verbeelding over.

Om alle hoop van de fans meteen de kop in te drukken heeft de executive producer van Netflix, namelijk 'Ildy Modrovich' een toch wel uitgebreid statement op Netflix geplaatst. Daarin staat onder meer te lezen dat het cancellen van Lucifer na seizoen 5 anders is dan de vorige keer het geval was (door Fox). Bovendien benadrukt ze dat er op de beslissing niet meer terug zal worden gekomen. Daarmee lijkt alle hoop voor de fans op een vervolg definitief vervlogen.

Intense finale
Nu het vast staat dat de reeks met het vijfde seizoen zal eindigen kan er worden toegewerkt naar een mooie en intense finale. Dat is een voorrecht dat lang niet elke serie heeft, in tegendeel. Toen Lucifer voor het eerst door Fox naar de eeuwige jachtvelden werd verwezen had ze dat voorrecht bijvoorbeeld niet. De pick-up door Netflix heeft daar verandering in gebracht.

Het is nu dus uitkijken naar het vijfde en duidelijk echt laatste seizoen van de reeks. Deze zal bestaan uit 10 afleveringen en zal ergens in de loop van het jaar 2020 te zien zijn. Wanneer dat precies zal zijn is nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
James Franco verfilmt bizarre verhaal achter Doom tot een serie
Series / Nieuws

James Franco verfilmt bizarre verhaal achter Doom tot een serie

Dat kan wel eens interessant worden.

USA Network heeft een pilot besteld van Masters of Doom, een dramaserie gebaseerd op het gelijknamige non-fictieboek van David Kushner. De bedoeling is dat James en Dave Franco de serie maken onder hun Ramona Films. De serie, die als anthologie beoogd is, baseert zich in eerste instantie op het boek.

Het verhaal wordt geschreven, en de serie eveneens geproduceerd, door Tom Bissell. Het is het waargebeurde verhaal van een tweetal computergenieën die in een obscure hoek van de Verenigde Staten een van de grootste hitfranchises maakten: Doom. John Carmack en John Romero waren toen nog beste vrienden, maar dat veranderde in een bittere rivaliteit.

Werk aan de gang
Het werk aan de serie is al in volle gang. Bissell maakt de serie en moet hem snel klaar hebben, want USA Network wil dit jaar nog een pilot zien, om te beslissen of de show volgend jaar te zien zal zijn. Bissell schreef de scripts van games als Gears of War en Uncharted.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
George R.R. Martin twijfelt over spin-offs 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

George R.R. Martin twijfelt over spin-offs 'Game of Thrones'

Zou The Long Night wel een succes worden?

George R.R. Martin is de man achter A Song of Ice and Fire, en daarmee ook achter het monstersucces Game of Thrones, waar HBO een van de meest succesvolle series ooit mee maakte. Geen wonder dus dat men, ondanks dat de boel na acht seizoenen voorbij is, werkt aan spin-offs. Toch is Martin niet zo enthousiast.

De eerste van de spin-offs die we krijgen is The Long Night en toevallig zijn de opnames van de pilot net van start. De verwachting van Martin is dat de serie het succes van Thrones niet kan evenaren. "Het succes van Game of Thrones, dat overal in de wereld te zien was en een echt cultureel evenement werd, was iets dat niemand ooit had verwacht," aldus Martin. Het wordt dan ook moeilijk dat te evenaren.

Fans zullen moeilijk doen
Het zal mogelijk aan de fans liggen. "Het internet is vergiftigd op een manier waarop oude fancultuur van vroeger, in de tijdschriften, dat niet was. Er waren mensen die het oneens met elkaar waren, er waren ruzies, maar niets wat je tegenwoordig voorbij ziet komen." Kijkers zullen wellicht dus te kritisch zijn, en mogelijk nooit tevreden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.