search

Ons nieuws van vrijdag 26 juli 2019

Als 'The Sopranos'-film een succes wordt komt er mogelijk een revival van de serie!
Series / Nieuws

Als 'The Sopranos'-film een succes wordt komt er mogelijk een revival van de serie!

Het zou zomaar kunnen dat deze iconische serie een vervolg krijgt...

Geoffrey Ketels
Regelmatig verschijnen er wel eens geruchten over een mogelijke revival van een bekende serie. Wanneer dat gebeurt is het belangrijk om te onderzoeken vanuit welke hoek het gerucht wordt gelanceerd. Deze keer verscheen er opwindend nieuws over een mogelijke lancering van een The Sopranos revival. Het nieuws komt ook niet zomaar van de minste partij, in tegendeel. Het was namelijk de 'President of Programming' van HBO die bekend maakte dat hij een revival van deze serie zeker niet uitsluit.

The Sopranos werd oorspronkelijk gelanceerd op 10 januari 1999. De reeks kwam van de hand van 'David Chase' en zou uiteindelijk zes seizoenen krijgen. In het bijzonder in de vroege en midden jaren 2000 werd de serie aanzien als "prestige TV". Hiermee legde ze de lat dan ook ongelofelijk hoog voor toekomstige HBO toppers zoals Game of Thrones. Uiteraard mag ook het triestige overlijden van The Sopranos ster 'James Gandolfini' niet over het hoofd worden gezien. Hij overleed in het jaar 2013 op 51-jarige leeftijd.

Nieuwe serie
Dat er mogelijks een nieuwe serie van The Sopranos zal verschijnen hoeft eigenlijk niet zozeer te verbazen. HBO zou er bijvoorbeeld perfect voor kunnen kiezen om de gebeurtenissen in de The Many Saints of Newark film te gebruiken als uitgangspunt. Toch moeten fans nog niet meteen een vreugdedansje doen, vanuit het kamp van HBO werd immers het volgende aangegeven:

"Er liggen nog geen concrete plannen op tafel. Ook worden er nog geen discussies over gevoerd. Dit gezegd zijnde is Michael (de zoon van de overleden 'James Gandolfini') een erg goede acteur en wij kunnen het weten. Eerder hebben we immers natuurlijk al met hem samengewerkt voor The Deuce. Ondanks het feit dat er nog niets concreets op tafel ligt worden alle opties wel open gehouden."

The Many Saints of Newark
De lancering van de film The Many Saints of Newark wordt momenteel verwacht op 25 september 2020. De verwachtingen er rond staan bovendien zeker hooggespannen. Dit niet alleen omwille van 'Michael Gandolfini' welke in de sporen van zijn vader treedt, maar ook omwille van het feit dat de film van de hand komt van 'Alan Taylor'. Bovendien zou het succes van deze film ook zomaar voor een belangrijk deel verantwoordelijk kunnen zijn voor de mate waarin HBO het licht op groen wil zetten voor een eventuele vervolgserie. Wordt ongetwijfeld vervolgd!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Foto's onherkenbare Thora Birch (American Beauty) als whisperer in 'The Walking Dead' S10!
Series / Nieuws

Foto's onherkenbare Thora Birch (American Beauty) als whisperer in 'The Walking Dead' S10!

Er verschijnen weer heel wat nieuwe gezichten in het tiende seizoen...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Nieuw beeldmateriaal welke is verschenen toont actrice 'Thora Birch' als de Whisperer 'Gamma' in het tiende seizoen van The Walking Dead. De comic reeks mag dan eerder dit jaar ten einde zijn gekomen, de AMC serie blijft gewoon door gaan. Deze herfst wordt dan ook het tiende seizoen gelanceerd. Ook het negende seizoen was er al eentje die behoorlijk wat veranderingen met zich meebracht.

In het negende seizoen namen kijkers afscheid van twee bekende en gedurende lange tijd cruciale personages, namelijk deze van 'Andrew Lincoln' en 'Lauren Cohan'. Over de exit van deze laatste bestaat echter de nodige twijfel. Het zou namelijk zomaar kunnen dat Cohan na het cancellen van haar ABC serie Whiskey Cavalier alsnog haar wederopwachting zal maken. Een andere belangrijke gebeurtenis in het negende seizoen van The Walking Dead was de komst van 'The Whisperers' en hun gekke leider 'Alpha' (gespeeld door Samantha Morton).

Oorlog
De komst van 'The Whisperers' zorgde meteen voor enkele drastische veranderingen in de reeks. Verschillende personages werden dan ook uit de weg geruimd. Het ging hierbij niet alleen om Tara (Alanna Masterson), maar ook om Enid (Katelyn Nacon) en natuurlijk ook Henry (Matt Lintz). Het lijkt er dan ook naar uit te zien dat we ons in het tiende seizoen op gaan maken voor een heuse oorlog tussen de Whisperers en de verschillende gemeenschappen. In het tiende seizoen van de reeks wordt ook een nieuw personage voorgesteld genaamd 'Gamma'. Het is actrice 'Thora Birch' die in de huid zal kruipen van dit personage.

Eerste beeldmateriaal
Voorafgaand aan de introductie van 'Gamma' in de reeks heeft AMC er voor gekozen om reeds het nodige beeldmateriaal de wereld in te sturen. Op één van de foto's is het personage te zien met masker en op een andere foto zonder masker. Met de introductie van onder meer het personage 'Gamma' en nog tal van andere nieuwe gezichten houdt AMC vast aan de gecreëerde traditie.



Elk nieuw seizoen begint dan ook met een handvol nieuwe personages in de hoop om de reeks "fris" te houden. Dit laatste lijkt de voorbije seizoenen echter steeds minder goed te werken. Benieuwd of het tiende seizoen van The Walking Dead de fans terug ten volle zal weten te overtuigen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO bespreekt fanpetitie om 8e seizoen 'Game of Thrones' opnieuw te maken
Series / Nieuws

HBO bespreekt fanpetitie om 8e seizoen 'Game of Thrones' opnieuw te maken

HBO baas Casey Bloys heeft eindelijk een reactie gegeven op de fanpetitie om het 8e seizoen van 'Game of Thrones' opnieuw te maken.

HBO baas Casey Bloys heeft eindelijk een reactie gegeven op de fanpetitie om het 8e seizoen van Game of Thrones opnieuw te maken. Het laatste seizoen van de epische HBO-serie heeft, zacht uitgedrukt, 'zeer gemengde reacties' opgeroepen bij recensenten en fans.

Met stip op nummer 1 klaagden kijkers van het laatste seizoen Game of Thrones over de plotselinge kanteling van Daenerys Targaryen (Emilia Clarke). Als 'held van het gewone volk' laat ze ineens haar draken los op de (voornamelijk) onschuldige burgers van King's Landing.

Fans klaagden ook dat bepaalde personages halfbakken verhaallijnen hadden. Met name Cersei en Jaime Lannister, die na acht spannende seizoenen in feite off-screen stierven nadat de Red Keep op hen instortte tijdens de woedeuitbarsting van Daenerys.

Ook over de donkere cinematografie, de vrouwonvriendelijkheid en de manier waarop ineens de dreiging van de 'White Walkers' uit het niets opgelost werd, is veel geschreven en geklaagd. Uiteindelijk is er zelfs een petitie gestart waarin HBO werd opgeroepen het laatste seizoen opnieuw te maken, zonder de betrokkenheid van showrunners David Benioff en Dan Weiss.

Eindelijk reactie HBO
In een reactie op de petitie laten de HBO-bazen weten dat er geen nieuwe opnames gemaakt gaan worden van het 8e seizoen.

Baas Casey Bloys zegt het volgende over de petite:

"Er zijn heel, heel weinig nadelen aan het hebben van een enorm populaire show, maar een die ik kan bedenken is dat wanneer je probeert het te beëindigen, veel mensen een mening hebben over hoe het zou moeten eindigen. De petitie toont veel enthousiasme en passie voor de show, maar het was niet iets dat we serieus hebben overwogen."

Wat je ook van de populaire serie en zijn laatste seizoen vindt, het is nu allemaal afgerond en hopelijk zijn de fans wel weer te spreken over de spin offs.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Streamingdiensten zoals Netflix lopen miljoenen mis door piraterijfenomeen 'IPTV'
Series / Streaming-diensten

Streamingdiensten zoals Netflix lopen miljoenen mis door piraterijfenomeen 'IPTV'

Niet alleen verkopers, maar ook gebruikers maken zich schuldig aan inbreuken...

Geoffrey Ketels
Stichting BREIN benadrukt dat IPTV of televisie via internet één van de snelst groeiende vormen van piraterij is. Zowel het aanbod op vlak van kastjes als abonnementen heeft een aanzienlijke boost gekregen. In eerste instantie heeft dit er voor gezorgd dat de satelliethandel een sterke terugval heeft gekend. Deze wordt dan ook steeds vaker vervangen door de illegale IPTV service. Niet alleen films, maar ook series worden massaal via deze dienst bekeken.

Vergis je niet, ondanks het illegale karakter van IPTV is deze dienst niet gratis. Er zijn dan ook twee kosten om rekening mee te houden. In eerste instantie is er het abonnement waarvoor op moment van schrijven een kostprijs in rekening wordt gebracht van 15 euro per maand. Het kastje welke gebruikers nodig hebben heeft een kostprijs van 100 euro. Door gebruik te maken van deze IPTV dienst krijgt de gebruiker toegang tot duizenden verschillende kanalen uit allerhande landen.

De duizenden kanalen omvatten een groot aantal betaalkanalen met niet alleen sport en films, maar ook de nieuwste series. Dit zal bij veel mensen uiteraard als muziek in de oren klinken, maar feit blijft dat de signalen van de kanalen wel gestolen zijn. Dit maakt deze dienst honderd procent illegaal.

Miljoenen verlies
Op moment van schrijven heeft Stichting BREIN meer dan driehonderd acties tegen verkopers ingesteld. Deze acties hebben aan het licht gebracht dat er minstens honderdduizenden kastjes en abonnementen zijn verkocht. Deze cijfers hebben uiteraard alleen maar betrekking tot hetgeen bekend is. Daar komt ook nog bij wat nog niet bekend is. Het aanbod neemt dan ook stelselmatig verder toe. De voorbije maanden alleen al was er sprake van een verviervoudiging op bepaalde online platforms. De gevolgen voor legale aanbieders zijn inmiddels niet te overzien. Het verlies loopt op tot ettelijke miljoenen aan abonnementen en pay per view inkomsten.

Risico's
Het bekijken van series via IPTV is overigens ook niet zonder risico. Niet alleen de verkopers, maar ook de gebruikers worden geconfronteerd met verschillende risico's. De service mag dan wel goedkoop zijn, daar staat tegenover dat de dienst zomaar vanuit gerechtelijke kringen kan worden stopgezet. Gebruikers moeten er zich dan ook van bewust zijn dat het criminele organisaties zijn die verantwoordelijk zijn voor het stelen van de signalen evenals het opzetten van de infrastructuur. Stichting BREIN lijkt in ieder geval vastbesloten te zijn om de strijd aan te blijven binden met deze dubieuze partijen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dacre Montgomery (Billy in 'Stranger Things') op Instagram: "Ik had echt een rotjeugd"
Series / Celebrity

Dacre Montgomery (Billy in 'Stranger Things') op Instagram: "Ik had echt een rotjeugd"

In navolging van zijn Stranger Things-collega Gaten Matarazzo, vertelt nu ook Dacre Montgomery over de worsteling om door te breken als acteur.

In navolging van zijn Stranger Things-collega Gaten Matarazzo, vertelt nu ook Dacre Montgomery over de worsteling om door te breken als acteur.

Dacre Montgomery vertelt in een uitgebreide Instagram-post openhartig over zijn begindagen als acteur en over zijn reis naar succes.

Bekijk op instagram


Montgomery schrijft over de afwijzingen en zijn dromen, hij voelde zich regelmatig "verloren". Als onderschrift bij een jeugdfoto schrijft hij ook dat hij een moeilijke tijd had op school: "Ik was een dik kind die van drama hield".

In zijn lange verhaal, vertelt Montgomery verder dat hij nooit goede cijfers haalde, was niet populair en al helemaal niet sportief.

"Meisjes waren niet in mij geïnteresseerd. Ik had last van angstaanvallen. Ik was snel afgeleid en had geen focus. Maar ik had een droom, en ik had geluk - ik wist wat ik wilde doen. Elke avond ging ik naar huis en richtte me daarop."

Montgomery heeft ook een oude auditie opname gedeeld op Instagram, met het bericht: "Ik heb tien jaar lang een carrière achterna gejaagd voordat ik ook maar ergens geboekt werd. Je moet een ongelooflijk en onverwoestbaar vertrouwen hebben in je kunnen en jezelf. Vind jouw passie en visualiseer je doelen."

Bekijk op instagram


Dat het echt een goed is gekomen zie je in onderstaande video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans opgelet: nieuw op Netflix 'Orange Is The New Black' seizoen 7
Series / Nieuws

Fans opgelet: nieuw op Netflix 'Orange Is The New Black' seizoen 7

Het einde van de razend populaire Netflix serie nadert!

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans hebben er even op moeten wachten, maar het zevende en laatste seizoen van Orange Is The New Black staat nu op Netflix! Dat deze serie ontzettend populair is bleek recent nog uit een bekendmaking van Netflix-chef 'Cindy Holland'. Zij maakte immers bekend dat deze reeks de populairste Netflix-original is tot dusver. Daarmee laat ze onder meer Stranger Things achter zich.

Verschillende (mysterieuze) details werden inmiddels de wereld ingestuurd over het zevende en laatste seizoen. Zo lijkt het nu al vast te staan dat er geen happy end zit aan te komen. In een recent interview hebben 'Kate Mulgrew' en 'Dascha Polanco' alvast hun licht laten schijnen op het einde van de reeks. Zij lieten zich onder meer het volgende ontglippen:

"We weten uiteraard hoe de reeks gaat eindigen en het is triest. Echter, omwille van het feit dat 'Jenji Kohan' het belangrijk vindt om het werkelijke leven in de gevangenis zo nauwkeurig mogelijk weer te geven is het natuurlijk. Het is hard, maar het geeft perfect weer wat er gebeurt met vrouwen van mijn type en leeftijd. Dit uiteraard rekening houdende met de aard van de omstandigheden".

Mogelijke spin-offs
Toen bekend raakte dat het zevende seizoen meteen het laatste zou worden voor Orange Is The New Black ging de bal over een mogelijke spin-off nagenoeg meteen aan het rollen. De producenten zouden op dit vlak reeds verschillende pistes in gedachten hebben. Zo zou Mulgrew een spin-off over 'Nicky Nichols' (gespeeld door Natasha Lyonne) wel zien zitten. Polanco heeft dan weer aangegeven dat een spin-off over de verboden liefde tussen Daya en gevangenisbewaker Bennett een interessante optie kan zijn.

Uitstekende cijfers
De populariteit van Orange Is The New Black staat eigenlijk buiten kijf. Uiteraard is er de bekendmaking van het feit dat het de populairste Netflix original is, maar dat is niet alles. Daarnaast is het namelijk ook zo dat ze kan rekenen op prima cijfers op verschillende, gespecialiseerde websites. Op IMDB beschikt ze bijvoorbeeld over een score van 8,1/10. Op de website Rotten Tomatoes heeft ze zelfs een rating van 89 procent. Het hoeft dan ook niet gezegd dat de verwachtingen rondom het zevende seizoen terug (zeer) hoog gespannen staan.

Het zevende seizoen van Orange Is The New Black is vanaf morgen te zien op Netflix!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Controversiële 'Confederate' van 'Game of Thrones'-makers gaat niet door
Series / Nieuws

Controversiële 'Confederate' van 'Game of Thrones'-makers gaat niet door

Het lijkt er in elk geval niet meer op.

Het is even wachten wat het nieuwe project is van David Benioff en D.B. Weiss, makers van HBO-serie Game of Thrones. Sowieso gaan ze aan de slag met Star Wars, maar er is ook nog een HBO-serie waar ze aan werken: Confederate. Die lijkt echter geannuleerd.

HBO-baas Casey Bloys vertelde dat Benioff en Weiss een deal zullen sluiten met iemand en dat die partij erg blij kan zijn. Projecten die ze met HBO in de maak hebben, zullen dan echter vermoedelijk niet meer doorgaan. "Bij wie ze ook terecht komen, diegene kan erg blij zijn dat ze er komen. Ik wil dat talent zoveel geld verdient als mogelijk," aldus Bloys.

Geen Confederate meer?
Maar het lijkt er dan niet meer op dat de serie Confederate er nog komt. "Ik denk dat alles wat ze met ons in de maak hebben, dan niet meer door zal gaan," aldus Bloys. HBO kondigde in 2017 nog aan dat de serie Confederate er zou komen, maar daar werd enorm kritisch op gereageerd.

Daarop hield HBO echter voet bij stuk; de serie zou gewoon doorgaan. Maar sinds januari 2018 kregen we geen updates meer tot nu.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Watchmen'-bedenker keurt nieuwe HBO-serie zwaar af
Series / Nieuws

'Watchmen'-bedenker keurt nieuwe HBO-serie zwaar af

Alan Moore wil eigenlijk gewoon dat iedereen van zijn comics afblijft.

Forse kritiek op HBO-serie Watchmen. Alan Moore is niet bepaald blij met de beslissing van HBO om een serie te maken, gebaseerd op zijn comics. Hij was in het verleden al niet blij toen er prequels op zijn comics werden gemaakt, niet toen Zack Snyder een film maakte en ook niet toen DC Comics er een crossover met comicreeks Doomsday Clock van maakte.

Maar Damon Lindelof, showrunner van de serie, is niet geschokt door die opmerkingen. Hij respecteert de schrijver heel erg en noemt hem zelfs een genie. Moore heeft het in het verleden ook "heel duidelijk gemaakt dat hij geenszins geassocieerd wil worden met Watchmen. Op welke manier dan ook."

Duidelijk antwoord
Lindelof heeft echter een duidelijk antwoord klaar op het commentaar van Moore. Hij weet precies wat Moore zou zeggen als hij te horen zou krijgen dat hij iets niet zou mogen doen: "dan zou hij zeggen, 'Fuck you' en het alsnog maken. In die geest, dus de geest van Alan Moore, zou ik hem ook zeggen, 'Fuck you. Ik ga het alsnog doen.'"

En dus gaat HBO gewoon verder met de serie. Die zal in oktober te zien zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix stopt definitief met 'Designated Survivor': maar waarom?
Series / Nieuws

Netflix stopt definitief met 'Designated Survivor': maar waarom?

Netflix gaat niet verder met de populaire serie.

Netflix heeft een punt gezet achter Designated Survivor. De streamingdienst nam de serie na het tweede seizoen over van ABC, dat er na twee seizoenen een punt achter had gezet. En dus besloot Netflix door te gaan met de serie rond President Tom Kirkman, gespeeld door Kiefer Sutherland.

Netflix gunde de serie een nieuw seizoen van tien afleveringen. Dat de boel nu alweer stopgezet wordt, is dan ook enigszins verrassend. Het lag naar het schijnt niet aan de kijkcijfers, maar eerder aan andere factoren.

Waar het mis ging
Acteur Kiefer Sutherland sprak met Simon Mayo op Scala Radio en vertelde dat de serie goed bekeken werd op Netflix. "Het was geweldig om met Netflix te werken en de vrijheid was buitengewoon. Maar de realiteit is, dat de contracten zo complex en anders van netwerken waren, dat ze de acteurs die aan de serie werkten niet geboekt hebben, waardoor zij ander werk geaccepteerd hadden."

Om die reden is de serie volgens Sutherland dan ook stopgezet en niet om een andere reden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.