search

Ons nieuws van zaterdag 2 mei 2020

Stopt 'The Flash' dan toch na seizoen 7?
Series / Nieuws

Stopt 'The Flash' dan toch na seizoen 7?

Acteur Grant Gustin is in gesprek om langer aan te blijven als The Flash. Maar voor nu lijkt seizoen 7 de laatste.

The CW rondde met een achtste seizoen de eerste Arrowversie-serie Arrow dit jaar af. En gaat de afronding van de tweede Arrowversie-serie The Flash volgend jaar volgen? Het zou zomaar kunnen!

Via TV Line blijkt dat titelheld Grant Gustin nog een contract heeft voor één seizoen na het huidige zesde seizoen. Dit betekent dat seizoen 7 een zekerheidje is, uiteraard afhankelijk van de impact van de coronacrisis.

8e en 9e seizoen mogelijk
TV Line meldt dat de zender en Gustin al in gesprek waren voor een uitbreiding met een achtste en negende seizoen, maar door de coronacrisis zijn de onderhandelingen stop gezet. Gustin geeft tegenover TV Line aan dat hij bedenkingen heeft:

"Ik had al heel vroeg het vertrouwen dat de show wel een tijdje zou doorgaan. Er zijn genoeg dingen die ik heb gemist. The Flash is zo geweldig, maar we zijn nu 6 jaar verder en de afgelopen vier zomeronderbrekingen heb ik een project gehad dat is mislukt vanwege The Flash. Er zijn veel kansen die zijn verdwenen vanwege conflicten in de planning. Je kunt gewoon niet alles hebben."

Lees ook: Nieuwe seizoensfinale 'The Flash' wordt episch en verrassend
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een aantal steengoede series bij de NPO in het kader van 75 jaar bevrijding
Series / Nieuws

Een aantal steengoede series bij de NPO in het kader van 75 jaar bevrijding

In mei staat op NPO Start 75 jaar Vrijheid centraal met een groot aantal steengoede series.

In mei staat op NPO Start 75 jaar Vrijheid centraal. Een groot aantal series staat in het teken van dit thema. Verder start Belgravia, een Brits kostuumdrama van de makers van Downton Abbey, en zijn er twee Scandinavische detectives. Daarnaast is er de Nederlandse dramaserie Dertigers.

Belgravia
Kostuumdrama | 8 mei

Nieuw kostuumdrama van de makers van Downton Abbey. Vlak voor de slag bij Waterloo wordt Sophia Trenchard verliefd op de veel rijkere Edmund Bellasis. Jaren later zijn de Trenchards dusdanig opgeklommen dat ze zich in dezelfde kringen begeven als Edmunds familie. Als een oud geheim wordt onthuld, kan dat uitlopen op een groot schandaal.

Het hele seizoen vanaf 8 mei beschikbaar op NPO Plus. Vanaf 9 mei wekelijks te zien op NPO 2 en NPO Start.

Face to Face
Scandinavische detective | 15 mei

Zweedse detective waarin rechercheur Bjørn een onverwachte wending aan een moordzaak aantreft. Als Bjørn een routinebezoekje aan de patholoog brengt in verband met de vermoedelijke zelfmoord van een jonge vrouw, doet hij een schokkende ontdekking. Hij gaat op zoek naar de ware toedracht rond haar dood maar wordt daarbij ook geconfronteerd met zijn eigen tekortkomingen als mens en politieman.

Het hele seizoen vanaf 15 mei beschikbaar op NPO Plus. Vanaf 17 mei te zien op NPO 1 extra.

The Sommerdahl Murders
Scandinavische detective | 22 mei

In het Deense Helsingør lost de recherche diverse moordzaken op. Dan Sommerdahl heeft de leiding over de onderzoeken. Hij werkt nauw samen met zijn vrouw Marianne, die op het technisch laboratorium werkt, en met collega-rechercheur Flemming Top. Maar Dan staat erom bekend dat hij zich helemaal laat opslokken door zijn werk, en dat blijft niet zonder gevolgen.

Het hele seizoen vanaf 22 mei beschikbaar op NPO Plus. Vanaf 23 mei te zien op NPO 3 en NPO Start.

NPO staat stil bij de herdenking van 75 jaar bevrijding met een selectie bijzondere oorlogsseries:

De overloper
Duits oorlogsdrama | 4 mei

Walter Proska, een jonge soldaat bij de Wehrmacht, keert in de zomer van 1944 terug naar het oostfront. Door een ontmoeting met de partizane Wanda en de vriendschap met lotgenoot Kürschner krijgt hij zo zijn twijfels over de zin van zijn taak. Ondertussen rukt het Rode Leger steeds verder op en lijkt de positie van Proska en zijn eenheid onhoudbaar te worden.

Het hele seizoen vanaf 4 mei beschikbaar op NPO Plus. Op 6 en 13 mei te zien op NPO 1 extra en NPO Start.

Unsere Mütter, unsere Väter
Serie | VPRO
2, 3 en 4 mei te zien op NPO 3 en NPO Start. De hele serie is al te zien op NPO Plus.

En verder:
The Durrells in Corfu
Drama serie | Seizoen 3 | MAX
Het hele seizoen vanaf 1 mei beschikbaar op NPO Plus. Vanaf 6 mei elke werkdag op NPO 2 en NPO Start.

Bulletproof
Detective | Seizoen 2 | BNNVARA
Vanaf 9 mei op NPO 1 extra. Het hele seizoen vanaf 29 mei op NPO Plus.

Dertigers
Dramaserie | BNNVARA
Vanaf 18 mei vooruit te kijken op NPO Plus. Vanaf 18 mei van maandag tot en met donderdag te zien op NPO 3 en NPO Start.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer grote HBO-serie 'Lovecraft Country' van J.J. Abrams!
Series / Trailer

Trailer grote HBO-serie 'Lovecraft Country' van J.J. Abrams!

Samen met onder meer Jordan Peele maakte J.J. Abrams de nieuwe grote HBO-serie Lovecraft Country.

Na de teasers van gisteren zie je nu de teaser trailer voor de serie Lovecraft Country die gebaseerd wordt op het gelijknamige boek uit 2016 van Matt Ruff. Het betreft een duistere fantasy-horrorserie, en dat maken onderstaande beelden wel duidelijk!

Lovecraft Country lijkt te starten als een drama waarin het personage Atticus Black, gespeeld door Jonathan Majors, samen met zijn vriendin Letitia (Jurnee Smollett-Bell) en zijn oom George (Courtney B. Vance) door het racistische Amerika van de jaren 50 reist. Ze zijn op zoek naar de ouders van Black.

Monsters op hun pad!
Naast de vele racisten komen ze echter ook enge monsters op hun pad tegen en dat maakt de boel misschien nog wel akeliger.

Lees ook: J.J. Abrams onthult zijn nieuwe serie: Lovecraft Country!

De serie van showrunner Misha Green moet in augustus op HBO verschijnen, met als eerste de aflevering "A History of Violence".

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 kneitergoede series die gewoon op Netflix staan
Series / Featured

3 kneitergoede series die gewoon op Netflix staan

Het zijn dikke vette aanraders: deze series op Netflix wil je niet missen!

Op Netflix staan series van Netflix zelf, maar ook heel veel andere series uit de States of andere landen. Hieronder tref je drie kneitergoede series die je gewoon op Netflix kunt vinden!

Ragnarok (1 seizoen)
Dit is de tweede Noorse Netflix Original Series. De fantasyserie duikt de Noorse mythologie in en speelt zich af in het fictieve plaatje Edda waar de fabriek van een steenrijke familie de boel vervuilt. De familie blijkt echter Jötunn te zijn, zogenaamde vorstreuzen. Maar dan verschijnt er een jonge Thor die het tegen de verwoestende Jötunn opstaat.



Jessica Jones (3 seizoenen)
Na Daredevil was dit het tweede kleinere Marvel-figuur dat een eigen show kreeg op Netflix. Het eerste seizoen is misschien wel het beste wat de complete reeks te bieden heeft met de pakkende slechterik Kilgrave van acteur David Tennant. Actrice Krysten Ritter was in drie soloseizoenen te zien en dook ook in de andere series op, met uiteraard The Defenders.



Aquarius (2 seizoenen)
Na een veelbelovende aftrap raakte de glans van deze serie af, maar er zijn zeker fans van deze misdaadserie met X-Files-ster David Duchovny als het hoofdpersonage Sam Hodiak. De serie verscheen op de zender NBC en kreeg uiteindelijk slechts twee seizoenen. Er wordt vooral gekeken naar Charles Manson.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mooi nieuw aanbod van series op Disney+
Series / Streaming-diensten

Mooi nieuw aanbod van series op Disney+

Dit verscheen er allemaal nieuw op de streamingdienst van Disney! En het is deze week een mooi aanbod.

Als het op films aankomt was het geen topweek voor abonnees op Disney+. Gelukkig bieden de series iets meer soelaas, al blijft het ook op dit vlak eigenlijk opvallend rustig op de streamingdienst. Deze week zijn er zes nieuwe series toegevoegd.

Allereerst maar de serie Prop Culture, waarvan een volledig seizoen online kwam. In de serie zien we Dan lanigan, die iconische Disney-rekwisieten met filmmakers, acteurs en creatievelingen die ze hebben gemaakt herenigt. Het is een interessante serie vol mooie voorwerpen en het verhaal dat daarachter zit.

Dan is er National Geographic-serie Paradise Islands. Die draait om de tropische eilanden tussen Azië en Australië en laat, zo had je vast al geraden, de natuur zien die daar verborgen is. We zien planten en dieren, waaronder boomkangoeroes en spookdiertjes.

Nieuwe afleveringen
Dan zijn er nog nieuwe afleveringen in de series Family Sundays (nummer 26 van seizoen 1) en Be Our Chef (nummer zes van seizoen 1). Iets interessanter zijn wellicht Star Wars: The Clone Wars, met een aflevering waarin we Ahsoka zien proberen Order 66 te overleven (en meteen de opzet voor de finale komende week!).

En dan is er nog One Day at Disney, dat draait om een van de presentatoren van ABC-programma Good Morning America.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix verwijdert aflevering 'Designated Survivor'
Series / Nieuws

Netflix verwijdert aflevering 'Designated Survivor'

Wat gaat er precies mis in Turkije met Netflix en Designated Survivor? Lees het hier!

Netflix heeft een aflevering van de serie Designated Survivor verwijderd op verzoek van Turkije. De streamingreis verwijderde een aflevering in het tweede seizoen, waarin een fictieve Turkse president te zien is en afgeschilderd wordt als een schurk.

De aflevering waar het om gaat heet Family Ties. Het is de tweede aflevering van het tweede seizoen. Daarin zien we een fictieve Turkse president met de naam Fatih Turan, die in conflict raakt met de oppositie in zijn land, tijdens een bezoek aan de Verenigde Staten voor een NAVO-top.

Lees ook: Kiefer Sutherland reageert op (definitief?) einde 'Designated Survivor'

Verwijderd in Turkije
"Naar aanleiding van een eis van de Turkse wetgever, hebben we een aflevering van Designated Survivor uit onze Turkse versie van Netflix verwijderd, om te voldoen aan de lokale wet," laat Netflix in een statement weten.

Lees ook: Netflix stopt definitief met 'Designated Survivor': maar waarom?

De aflevering is in de rest van de wereld gewoon beschikbaar. De aflevering werd overigens nog onder ABC gemaakt; de show werd pas bij het derde seizoen door Netflix overgenomen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Legends of Tomorrow'-serie doet weer iets heel erg goed!
Series / Foto's

'Legends of Tomorrow'-serie doet weer iets heel erg goed!

Het personage ziet er nu veel beter uit dan toen we haar in het DCEU te zien kregen!

Legends of Tomorrow blijft maar nieuwe personages toevoegen. Vandaag hebben we voor het eerst de magische Enchantress in de serie gezien. Waar het DCEU het gave personage een beetje verpest heeft met de film Suicide Squad, doet het Arrowverse het ogenschijnlijk wel goed.

In de aflevering The Great British Fake Off waren de Legends op jacht naar de Loom of Fate. Dat was duizenden jaren geleden verborgen door Charlie, toen ze nog Clotho was (een van de Hands of Fate). Het blijkt nu dat het laatste deel van de Loom verborgen was op een plek die zelfs zij niet kon bereiken.

Lees ook: Hilarische trailer 'Legends of Tomorrow' seizoen 5

Oude Egypte
Charlie legde in een flashback uit dat ze door het Oude Egypte reisde totdat ze de ene persoon tegenkwam die het voor haar kon verbergen: Enchantress. Het personage was maar heel kort te zien, maar het was een mooie versie. We zagen een zelfverzekerde vrouw die volledig in controle was.

Lees ook: 'Legends of Tomorrow' neemt controversieel afscheid van hoofdpersoon

En dat was heel anders dan Enchantress in de film, een soort oeroud en mythisch wezen dat vooral bezeten was. We hopen nu maar dat ze snel terugkeert in het Arrowverse!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De kijkcijfers zijn prima voor 'Westworld' seizoen 3
Series / Nieuws

De kijkcijfers zijn prima voor 'Westworld' seizoen 3

Het vergaat de serie dit derde seizoen niet heel erg slecht eigenlijk en dus komt er een vierde reeks!

Hoe staat het er deze week voor met de kijkcijfers van HBO's Westworld? Elke week kijken we naar de kijkcijfers van een individuele aflevering. En het lijkt erop dat het op dit moment best prima gaat.

Westworld trok met de zevende aflevering, de op een na laatste van dit derde seizoen, nog 810.000 Amerikanen naar HBO. Op de première van dit seizoen na, werd geen enkele aflevering zo goed bekeken. Daarmee kan HBO tevreden zijn dit nieuwe seizoen.

Lees ook: Het einde breekt aan in TV-trailer 'Westworld'

Vierde reeks
HBO heeft al een nieuw, vierde seizoen besteld voor de serie. Afhankelijk van hoe de finale komende zondag gaat, weten we waar men heen wil met de serie. Dit seizoen droeg de naam The New World en laat vooral zien hoe Dolores zich letterlijk in een nieuwe wereld begeeft.

Lees ook: Hoe vergaat het HBO's 'Westworld' nu met de kijkcijfers?

Tegelijk doet ze er alles aan om de wereld een plek te maken waar ook de hosts kunnen bestaan. Dat laatste is natuurlijk ook een betje een nieuwe wereld, want ze werkt letterlijk aan het maken daarvan. Hieronder de kijkcijfers tot nu toe.
1. Parce Domine: 901.000 kijkers
2. The Winter Line: 780.000 kijkers
3. The Absence of Field: 800.000 kijkers
4. The Mother of Exiles: 780.000 kijkers
5. Genre: 770.000 kijkers
6. Decoherence: 770.000 kijkers
7. Passed Pawn: 810.000 kijkers
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Pijnlijk slechte kijkcijfers voor 'The Flash'
Series / Nieuws

Pijnlijk slechte kijkcijfers voor 'The Flash'

Ooit keken er vele miljoenen Amerikanen maar dat aantal is de afgelopen tijd flink teruggelopen.

The Flash heeft een van zijn best bekeken afleveringen van de afgelopen weken achter de rug. De serie trok 1,21 miljoen kijkers naar televisiezender The CW.

Ook deed de serie het best prima als het aankomt op de 18-49 rating (de belangrijkste demografie, omdat advertenties het meest lucratief zijn als ze voor die groep gemarket worden). Daarin scoorde men namelijk 0,4 miljoen kijkers. Daarmee heeft The Flash zijn best bekeken aflevering in zeven weken achter de rug.

Lees ook: 'The Flash' veel eerder dan gedacht voorbij

Teruglopende kijkcijfers
De kijkcijfers van The Flash lopen al sinds de serie bestaat terug. Elk seizoen weer trekt er minder. Gemiddeld begon men nog met 4,62 miljoen Amerikaanse kijkers per aflevering. Dat aantal daalde in het tweede seizoen naar 4,25 miljoen, vervolgens naar 3,5 miljoen en daarna naar de 3,04 miljoen. Het vijfde seizoen trok er nog 2,43 miljoen.

Lees ook: Deze helden zaten ook bijna in Crisis on Infinite Earths

Dit seizoen dook de serie een aantal keren ruim onder de anderhalf miljoen kijkers en zo dus ook deze aflevering. Maar onder het miljoen ging men nog niet.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Flash'-finale S6 belooft een groots mega-gevecht
Series / Nieuws

'The Flash'-finale S6 belooft een groots mega-gevecht

De serie heeft nog nooit zo'n groot gevecht gehad in zijn zesjarige geschiedenis.

Het zesde seizoen van The Flash bevat het grootste gevecht tot nu toe in de franchise. De serie rond de rode snelheidsduivel is eerder dan verwacht klaar met uitzendingen, maar dat bleek al een geluk bij een ongeluk.

De aflevering bevat namelijk een van de grootste gevechten die we tot nu toe zagen in de serie. Aflevering 19, dat nu dus de finale van de serie is, biedt ons hoe dan ook een enorme knaller om dit seizoen mee af te ronden.

Lees ook: 'The Flash' veel eerder dan gedacht voorbij

Groot gevecht
"Ik denk dat mensen het zullen waarderen, want dit is toevallig een van de grootste afleveringen van dit seizoen," vertelde showrunner Eric Wallace recentelijk. "Dus, een van de grootste afleveringen met een van de grootste gevechten die we ooit opgenomen hebben in de zes seizoenen durende geschiedenis van The Flash, is nu de nieuwe seizoensfinale. Het is heel opwindend ondanks alle tragedie."

Lees ook: Groot offer voor Team Flash in 'The Flash' op komst

De aflevering was inderdaad niet gepland als de finale, maar wordt het nu dus wel.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.