search

Ons nieuws van donderdag 30 april 2020

Nieuwe streamingdienst Quibi nu al in opspraak
Series / Nieuws

Nieuwe streamingdienst Quibi nu al in opspraak

Quibi is nog geen maand oud, maar lijkt nu al in opspraak vanwege privacyschendingen.

Quibi heeft de e-mailadressen van zijn gebruikers gelekt naar derde partijen en verschillende tracking bedrijven. Dit heeft de streamingdienst gedaan zonder toestemming daarvoor gevraagd te hebben bij de consument.

Minder dan een maand nadat Quibi op 6 april gelanceerd werd wordt duidelijk dat het nieuwe platform de mailadressen heeft gelekt. De bevestigingslinks om een account aan te maken bij de app werden gebruikt om de informatie van gebruikers hun e-mailadressen door te verkopen aan bedrijven als Facebook, Snapchat en Facebook.

Lees ook: Nieuwe streamingdienst 'Quibi' is een succes (90 dagen gratis proberen!)

Foutje of opzet?
Quibi laat aan Variety weten dat het om een fout ging en dat de informatie van gebruikers de hoogste prioriteit heeft. Privacy experts zeggen echter dat het moeilijk te geloven is dat verschillende mensen bij de streamingdienst niet op de hoogte waren van deze privacyschending.

Het lijkt er zelfs op dat de app expres zo gemaakt was om deze informatie door te kunnen verkopen. Nieuwe wetten in de EU schrijven echter voor dat consumenten ingelicht moeten worden als hun mailadres met derden wordt gedeeld. Hier zou Quibi dus flink wat problemen mee kunnen krijgen in de toekomst.

Nieuwe streamingdienst Quibi lanceert trailer merkwaardige rechtszaalshow

Miljoenen e-mailadressen?
Quibi, afkorting voor quick bites, biedt afleveringen die niet langer dan tien minuten duren. In de eerste twee weken na de lancering van de dienst is de app 2,7 miljoen keer gedownload. Het precieze aantal abonnees wil het platform niet prijs geven. Bij het downloaden van de app krijgen gebruikers een gratis proefperiode van 90 dagen.

Het zou dus zomaar kunnen gaan om miljoenen e-mailadressen die het streamingplatform heeft doorverkocht aan derden. Het is een opvallende keuze voor een bedrijf waar bijna 2 miljard dollar in geïnvesteerd is door een aantal grote bedrijven.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel-serie 'Loki' is puur toevallig ontstaan
Series / Nieuws

Marvel-serie 'Loki' is puur toevallig ontstaan

De serie rond Loki voor op Disney+ was geen vooropgezet plan, maar slechts puur toeval.

De Marvel-fans kijken vast uit naar de vele series die op den duur op Disney+ moeten verschijnen. Eén van die series gaat over de bekende schurk Loki en nu blijkt dat die serie niet echt onderdeel is van het grotere plan.

De Loki-serie is namelijk door puur toeval ontstaan. Dit blijkt na de Quarantine Watch Party van de film Avengers: Endgame waarin de 2012 Loki weet te ontsnappen met de Tesseract.

Deze scène is puur toevallig ontstaan om de 'Time Heist' in de film te verstoren. Dit meldden schrijvers Christhoper Markus en Stephen McFeely tijdens de Watch Party via Comicbook.com.Wat krijgen we in de serie te zien
Uiteraard is nog niet exact duidelijk wat de serie Loki met Tom Hiddleston ons gaat laten zien. Duidelijk is wel dat Loki flink gaat tijdreizen en dat hij te maken krijgt met de TVA (Time Variance Authority). Vermoedelijk in 2021 op Disney+.

Lees ook: 'Logan'-ster in eerste Marvel-serie van 2021

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tijdlijn verklapt hoe de tv-serie 'Snowpiercer' aansluit op de film
Series / Foto's

Tijdlijn verklapt hoe de tv-serie 'Snowpiercer' aansluit op de film

De verfilming van Bong Joon-Ho krijgt een prequelserie, en vele andere verhalen.

De prachtige film Snowpiercer uit 2013 van Bong Joon Ho is een verfilming van de Franse comic Le Transperceneige en binnenkort komt er een nieuwe live action-verfilming. Op de zender TNT start namelijk in mei de gelijknamige serie.

En die serie zal een prequel zijn op de film die in 2013 verscheen. Dit onthult een nieuw verschenen tijdlijn. De serie zal zich - zoals je hieronder kunt zien - acht jaar voor de film afspelen. Ben je helemaal gek op het verhaal, dan kun je uiteraard op de nieuwe comics en boeken lezen.Lees ook: Eerste trailer voor 'Snowpiercer'-serie! De aarde is een bevroren woestenij geworden

De tijdlijn van de comics, boeken, serie en film
De nieuwe comics en boeken die verschijnen zijn drie prequels op de serie, eentje tussen de serie en film in en twee na de film. De comics verschijnen dit jaar en in 2021. De titels:

- Prequel Part 1: Extinction (3 maanden voor de uitroeiing)
- Prequel Part 2: Apocalypse (enkele dagen na de uitroeiing)
- Pequel Part 3: Annihiliation (kort na de uitroeiing)
- Tv-serie (7 jaar na de uitroeiing)
- Book 1: The Escape (onbekende tijd na de uitroeiing)
- Film (15 jaar na de uitroeiing)
- Book 2: The Explorers (17 jaar na de uitroeiing)
- Book 3: Terminus (kort na Book 2: The Explorers)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Iconische geanimeerde Batman krijgt een gaaf nieuw uiterlijk!
Series / Nieuws

Iconische geanimeerde Batman krijgt een gaaf nieuw uiterlijk!

De geliefde Batman van 'Batman: The Animated Series' uit 1992 krijgt een fantastisch nieuwe outfit.

Batman: The Animated Series blijft de wereld nog steeds inspireren, ondanks het feit dat de serie al meer dan vijfentwintig jaar oud is. Rafael Grassetti, een niet onverdienstelijke art director van verschillende games, heeft de klassieke Batman uit de geanimeerde series een ongelofelijk gaaf nieuw uiterlijk gegeven.

Batman: The Animated Series blijft een van de meest geliefde bewerkingen van het Batman verhaal. De donkere toon en het volwassen verhaal gecombineerd met het legendarische acteerwerk van de stemacteurs maakt de geanimeerde serie tot op de van vandaag een inspiratiebron.

Lees ook: 'Batwoman' wijst weer op aanwezigheid Batman

Hedendaagse outfits Batman
Een ander geliefd aspect van Batman: The Animated Series was het design van de personages. De hedendaagse update van deze outfits door Grassetti leveren dan ook een ongelofelijk resultaat op.

Grassetti heeft de klassieke personages vertaald naar een 3D-model, maar de originele kenmerken zijn nog steeds te herkennen. Het resultaat ziet er dan ook fantastisch uit. Bekijk hieronder het resultaat van een hernieuwde Batman en een aantal andere geliefde personages.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
BBC van plan om acteurs en regisseurs in quarantaine te plaatsen?
Series / Nieuws

BBC van plan om acteurs en regisseurs in quarantaine te plaatsen?

De productie van series moet volgens de BBC zo snel mogelijk weer op gang komen en heeft daarom een aantal nieuwe plannen klaar liggen.

De Britse publieke omroep wil zo snel mogelijk televisieproducties weer op gang helpen. De BBC heeft al een reeks plannen klaar liggen om binnenkort alweer met nieuw materiaal te kunnen komen.

De omroep zegt klaar te zijn met programma's die via videoconferentie software zoals Zoom is gemaakt. Daarbij denkt de BBC dat het publiek ook klaar is met programma's van deze lagere productiewaarde.

Lees ook: Tom Hardy (Peaky Blinders) gaat kinderen 'verhaaltjes voorlezen'

Dure acteurs ook in quarantaine
Voor de gescripte dramaseries zal dit waarschijnlijk gaan betekenen dat de acteurs en de gehele crew in quarantaine zullen gaan voordat de opnames beginnen. Dit kan betekenen dat bekende acteurs nog duurder worden vanwege het feit dat ze een nog langere tijd op de set moeten doorbrengen.

De BBC lijkt dit feit echter te accepteren, omdat dit een van de weinige manieren is om nog nieuwe dramaseries te kunnen maken. Het is te hopen dat de omroep op deze manier snel weer de productie kan starten zodat kwaliteitsseries als Sherlock geen verdere vertraging oplopen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gelekt: verhaaldetails 'Star Wars'-serie 'Obi-Wan Kenobi'
Series / Nieuws

Gelekt: verhaaldetails 'Star Wars'-serie 'Obi-Wan Kenobi'

Vandaag horen we voor het eerst in tijden nieuwe details over het verhaal van de aankomende serie.

Er wordt nog hard gewerkt aan de Obi-Wan Kenobi televisieserie van Disney+. Vandaag horen we via de site The Illuminerdi wat het verhaal van de serie zou moeten worden.

De site stelt een logline bemachtigd te hebben, die de nodige details onthult over het verhaal. Tatooine, een woestijnplaneet waar boeren hard werken onder de hitte van twee sterren. Ondertussen proberen ze zichzelf en hun geliefden te beschermen tegen de Tusken. Een planeet voorbij de rand van de samenleving. En een plaats waar je waarschijnlijk geen Jedi-meester of een weeskind met de toekomst van het hele sterrenstelsel op zijn kleine schouders zal vinden.

Lees ook: Controversiële 'Star Wars'-personage Jar Jar Binks terug in Disney+-serie?

Nog vaag
Daarmee is het nog behoorlijk vaag wat de serie ons gaat brengen straks. Wel laat het duidelijk zien dat de show draait om Obi-Wan Kenobi die een jonge Luke Skywalker beschermt. Dat doet hij dus ogenschijnlijk vooral tegen de Tusken.

Lees ook: Disney+ maakt bekend wanneer je nieuwe 'Star Wars'-series kan gaan kijken

De kans lijkt ook groot dat het gerucht dat het personage A'Sharad Hett (een Jedi die een Tusken-warlord werd) in de serie voorkomt, bewaarheid wordt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Crossover Arrowverse hierna in de toekomst?
Series / Nieuws

Crossover Arrowverse hierna in de toekomst?

Alles kan natuurlijk in het fictieve serieuniversum van televisiezender The CW.

The CW bouwt al zijn series enorm uit. De meest recente crossover, Crisis on Infinite Earths, bracht vijf series samen. En nu is het wachten op meer crossovers en die zullen er uiteindelijk wel aan zitten komen.

Een van die crossovers heeft mogelijk te maken met Green Arrow and the Canaries, als die serie er tenminste komt. Een van de castleden, Katherine McNamara, vertelde aan TooFab dat ze dolgraag een crossover wil zien.

Lees ook: Doorgaan 'Arrow'-spin-off is door crisis zeer onzeker

Crossover mogelijk
"Ik denk dat de spin-off veel kansen biedt om relaties uit te blijven bouwen die we in Arrow begonnen zijn," begon McNamara. "Er zitten zoveel badass vrouwen in deze wereld, of het nou Nyssa al Ghul is, of Caity Lotz. En Mai heeft natuurlijk een geweldige relatie met Barry Allen."

Lees ook: Dit wordt Arrow spin-off 'Green Arrow and the Canaries'

De setting biedt tegelijk ook de kans om veel meer te bieden. "We hebben ook de kans om een nieuw team te bouwen. En al die nieuwe mensen geven een nieuwe energie, een frisse vibe en dat is iets waar het publiek allicht heel erg van kan genieten."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Batwoman'-debuut scoort wel heel slecht
Series / Nieuws

'Batwoman'-debuut scoort wel heel slecht

De serie keerde na vijf weken terug op televisie en levert helaas ook flink wat kijkers in.

Heel sterk kunnen we het debuut van The CW's Batwoman niet noemen. De serie keerde afgelopen weekend terug na een break van vijf weken en trok wel erg weinig kijkers.

Er stemden slechts 668.000 Amerikanen af op de televisiezender The CW. Daar komt bij dat er slechts 200.000 Amerikanen in de belangrijke 18-42 demografie keken. Eigenlijk is het dus wat aan de weinige kant. Sterker nog, het is het tweede minste in de geschiedenis van de serie.

Lees ook: 'Batwoman' wijst weer op aanwezigheid Batman

Tweede seizoen
Ondanks het feit dat Batwoman hiermee zo'n beetje de slechtst bekeken serie in het Arrowverse is, komt er een tweede seizoen. Dat is mooi, want het verhaal van de serie is nog best prima om te kijken en de plottwists zijn zo nu en dan interessant.

Lees ook: Zeer ernstig ongeluk op de set van 'Batwoman'-serie

Centraal in de serie staat Kate Kane, een jongedame die de mantel van Batwoman op zich genomen heeft. Zij beschermt Gotham, nu Batman al vijf jaar vermist is. Diens vermissing is een van de belangrijkste plotdetails van de serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Schokkende onthulling over Batman in 'Batwoman'
Series / Nieuws

Schokkende onthulling over Batman in 'Batwoman'

Hij blijkt een duistere daad begaan te hebben die we niet van hem verwacht hadden.

Vandaag hebben we een interessant nieuw detail over de wereld van Batman in het Arrowverse. Nu de nieuwste aflevering van Batwoman te zien is geweest, weten we meer over de Joker en Batman.

Het Arrowverse onthulde pas vrij laat dat Gotham City bestond. We vroegen ons toen al snel af wat er met Batman was gebeurd (een mysterie dat nog altijd niet onthuld is). Maar ook begonnen we ons af te vragen of de Joker al eens langsgekomen was. Nu weten we meer!

Lees ook: 'Batwoman' wijst weer op aanwezigheid Batman

Iemand gedood
Kate Kane bleek in de nieuwste aflevering nog altijd te worstelen met het feit dat ze Dr. August Cartwright vermoord had, de man die haar zus Beth ontvoerd had. Tijdens een verhitte discussie met Luke Fox, vertelde ze dat ze nu de niemand-doden-regel van Batman gebroken had.

Lees ook: Zeer ernstig ongeluk op de set van 'Batwoman'-serie

Daarop reageerde hij: "Heb je je ooit afgevraagd waarom de Joker zich al vijf jaar niet meer heeft laten zien? Hij zit niet in Arkham, Kate. Zowel jij als Bruce hebben al eens in die afgrond gestaard."

Het is een belangrijke hint voor het feit dat Batman de Joker vermoord heeft. Allicht is Bruce Wayne daarom ook verdwenen, want de Joker stopte vijf jaar voordat Batwoman begint met zijn terreur en Batman verdween drie jaar eerder. Het wordt dus nog interessant om te leren wat er met Batman is gebeurd!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.