search

Ons nieuws van donderdag 21 april 2022

Populaire Netflix-serie stopt na drie seizoenen
Series / Nieuws

Populaire Netflix-serie stopt na drie seizoenen

De opnames van het derde seizoen van de reeks zijn ondertussen wel aangevat...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans van de Deense Netflix-serie Ragnarok kijken ongetwijfeld al uit naar het verschijnen van het derde seizoen. De opnames van dat derde seizoen zijn ondertussen begonnen. Er is echter ook slecht nieuws. Het derde seizoen wordt immers het laatste.

Het was een post op Instagram die duidelijk maakte dat de opnames voor het nieuwe seizoen van start zijn gegaan. De aankondiging gebeurde met een foto van de cast. Het is tot dusver nog niet bekend over welk plot het derde seizoen zal beschikken. Daar blijft het dus vooralsnog een beetje gissen naar.

Pas te zien in 2023?
Dat de opnames van het derde seizoen ondertussen zijn aangevat is natuurlijk goed nieuws. Anderzijds is het zo dat de start van de opnames relatief laat komt wanneer we dat derde seizoen nog dit jaar te zien willen krijgen.

Verwacht wordt in ieder geval dat het derde seizoen ten vroegste ergens richting het jaareinde te zien zal zijn. De kans is echter zeer groot dat het zelfs 2023 zal worden.

Een officiële lanceringsdatum voor het derde seizoen van Ragnarok is er in ieder geval nog niet. Heb jij de eerste twee seizoenen van deze reeks nog niet gezien? Dan kan je ze uiteraard nog steeds bekijken op streamingdienst Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix krijgt rake klappen na tegenvallende groei aantal abonnees
Series / Nieuws

Netflix krijgt rake klappen na tegenvallende groei aantal abonnees

Voor de eerste keer in zomaar even 10 jaar tijd ziet Netflix haar aantal abonnees afnemen...

Geoffrey Ketels
Netflix mag zich reeds enige tijd met gepaste trots 's werelds grootste streamingdienst noemen. Toch wordt er geknaagd aan het marktaandeel van het bedrijf. Voor het eerst in tien jaar tijd blijkt Netflix nu ook echt abonnees te verliezen.

In januari werd door Netflix nog aangegeven dat ze beschikte over 221,84 miljoen abonnees aan het einde van het voorgaande jaar. Tussen 1 januari en 31 maart van dit jaar daalde dat aantal naar nog "slechts" 221,64 miljoen abonnees. Dat ondanks het verschijnen van onder meer het tweede seizoen van de ontzettend populaire serie Bridgerton.

Eerste daling in 10 jaar
Het is voor de eerste keer in zomaar even tien jaar tijd dat Netflix abonnees verloor tijdens een kwartaal. Bovendien is het zo dat Netflix bij het aangeven van de verliezen ook geen rekening heeft gehouden met haar vertrek uit Rusland. De verliezen zijn dus in de praktijk nog groter dan aangekondigd.

Dat er sprake is van een verlies is des te opmerkelijk omdat Netflix in eerdere voorspellingen reeds had aangegeven een verdere groei in het vooruitzicht te stellen. De streamingdienst had dan ook de verwachting zo'n 2,5 miljoen betalende gebruikers aan haar klantenbestand toe te kunnen voegen.

Op Wall Street waren ze zelfs nog optimistischer. Daar werd verwacht dat er zo'n 2,8 miljoen nieuwe betalende abonnees zouden worden toegevoegd aan het klantenbestand van Netflix.

Als verklaring voor de daling in het aantal abonnees verwijst 's werelds grootste streamingdienst naar de sterk toegenomen concurrentie op de streamingmarkt. Bovendien werd er ook (hoe kan het ook anders) opnieuw verwezen naar het feit dat heel wat abonnees hun account delen met anderen.

Wellicht dat heel wat mensen er vooral voor hebben gekozen om hun abonnement op te zeggen naar aanleiding van de continue prijsstijgingen die Netflix heeft doorgevoerd. Die doorgevoerde prijsverhogingen konden bij heel wat abonnees immers op maar weinig begrip rekenen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt met goedkoper abonnement maar dan MET advertenties
Series / Streaming-diensten

Netflix komt met goedkoper abonnement maar dan MET advertenties

Netflix verliest terrein voor het eerst en heeft besloten daar wat aan te doen.

Reed Hastings, co-CEO van Netflix, laat weten dat de streamingdienst ervoor open staat om zijn verdienmodel iets aan te passen. Althans: hij zegt het iets anders, namelijk door te suggeren dat het mogelijk is om consumenten meer keuze te bieden.

Netflix worstelt momenteel met de groeiende concurrentie die uitgaat van andere streamingdiensten. Voor het bedrijf is het daarom belangrijk om zo goedkoop mogelijk te zijn en tegelijk een zo groot mogelijk aanbod te hebben.

Advertenties op Netflix
Tot nu toe liet Netflix nooit een advertentie zien. Het bedrijf steunt op abonnementen om zijn bedrijfsmodel in stand te houden. Maar wellicht verandert dit.

Netflix bekijkt volgens The Wrap, dat met Hastings sprak, de mogelijkheid om toch advertenties te laten zien voor mensen die minder willen betalen voor een abonnement.

Hastings benadrukte tegenover The Wrap dat hij echt geen fan van advertenties is. Maar: "ik ben groot fan van consumentenkeuze. En consumenten die een goedkoper model willen, en advertenties kunnen tolereren, die moeten we kunnen geven wat ze willen. Dat is iets waar we nu naar kijken en de komende twee jaar uit denken te vogelen."

"Ik denk wel dat wij ervoor open staan nog goedkopere abonnementen aan te bieden, als consumentenkeuze."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Fear the Walking Dead'-sterren hinten naar sterfgevallen in komende oorlog
Series / Nieuws

'Fear the Walking Dead'-sterren hinten naar sterfgevallen in komende oorlog

De Fear the Walking Dead-sterren Lennie James en Coman Domingo hinten ernaar dat de aankomende oorlog slecht af kan lopen voor sommigen.

In Fear the Walking Dead zit er een oorlog aan te komen met Victor Strand. Twee acteurs van de serie hinten ernaar dat dit weleens slecht af kan gaan lopen voor bepaalde bekende personages.

Lennie James en Colman Domingo, die Victor Strand en Morgan Jones spelen in Fear the Walking Dead, hebben onlangs gehint naar wat we kunnen verwachten van de oorlog tussen beide personages. En het zou natuurlijk geen oorlog zijn zonder dat belangrijke levens verloren gaan.

Oorlog in Fear the Walking Dead
Lennie James trapt af door het volgende te zeggen: "Ik zal eerst gaan door te zeggen dat, zoals in iedere oorlog, het altijd anders loopt dan je verwacht. Wat we vaak het meest herinneren, zijn de verliezen. En ik denk dat dat ons vooral bij zal blijven over het tweede deel van seizoen 7. Ja, er zijn overwinningen, maar er zijn ook grote verliezen."

Colman Domingo is het vooral eens met zijn collega: "Ik denk dat ik vooral Lennie's uitspraken wil herhalen. Eerlijk, ik denk dat we de wereld op een zeer unieke manier gaan verkennen na de nucleaire fallout in Texas. De karakterverhalen zullen er nog sterker van worden."

Aflevering 10 van seizoen 7 van Fear the Walking Dead is 24 april te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Twisted Metal'-serie heeft regisseur gevonden
Series / Nieuws

'Twisted Metal'-serie heeft regisseur gevonden

The aankomende Twisted Metal-serie heeft een regisseur gevonden, namelijk Kitao Sakurai bekend van The Eric Andre Show.

De langverwachte live-actie verfilming van de populaire videogamefranchise Twisted Metal heeft een regisseur gevonden. De eer is aan Kitao Sakurai, bekend van de zijn werk aan meerdere afleveringen van The Eric Andre Show.

Naast The Eric Andre Show werkte Kitao Sakurai recentelijk ook aan de komediefilm Bad Trip. De Twisted Metal-serie lijkt ook veel focus te leggen op het komedieaspect, dus het aanstellen van Sakurai komt niet volledig uit de lucht vallen.

Twisted Metal
Marvel-ster Anthony Mackie gaat de hoofdrol spelen in Twisted Metal. Dit is de rol van melkman John Doe, een man die een mysterieus pakketje levert in een apocalyptische woestenij. De eerste game in de serie verscheen in 1995, en sindsdien zijn er nog een groot aantal sequels en spin-off games uitgekomen. De laatste Twisted Metal-game dateert echter alweer uit 2012.

Twisted Metal wordt gemaakt door Peacock en Sony, en wordt een belangrijk onderdeel van de nog steeds jonge filmafdeling van PlayStation Studios, dat onlangs de Uncharted-film uitbracht.

Het is nog niet duidelijk wanneer Twisted Metal uit moet komen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix voegt deze 24 series nieuw toe in mei
Series / Featured

Netflix voegt deze 24 series nieuw toe in mei

De streamingdienst Netflix maakt van mei een heerlijke maand vol nieuwe content.

Vandaag maakte Netflix de vele titels bekend die het deze maand toevoegt aan zijn aanbod. We duiken er diep in!

VANAF 4 MEI
The Circle (seizoen 4): Status en strategie botsen in deze combinatie van sociaal experiment en competitieserie waarin onlinedeelnemers zich een weg flirten, bonden en faken naar 100.000 dollar.

Summertime (seizoen 3): Twee jongvolwassenen van zeer verschillende komaf worden verliefd tijdens een zomer aan de Adriatische kust van Italië. Gebaseerd op de boeken van Federico Moccia.

VANAF 5 MEI
El maringal (seizoen 5): Een ex-politieman onderzoekt een ontvoering en infiltreert een gevangenis. Hij is er omringd door gevaarlijke criminelen die zijn identiteit absoluut niet mogen weten.

The Pentaverate: Een geheim genootschap beïnvloedt al eeuwen wereldgebeurtenissen, maar krijgt nu te maken met een interne dreiging. Kan een Canadese journalist hen redden, en de wereld?

Clark: Dit is het bizarre verhaal van Clark Olofsson, de omstreden misdadiger die de inspiratie vormde voor de term 'Stockholm-syndroom'. Gebaseerd op zijn waarheden en leugens.

Blood Sisters: Beste vriendinnen Sarah en Kemi, aan elkaar verbonden door een gevaarlijk geheim, moeten vluchten nadat een rijke bruidegom is verdwenen op zijn eigen verlovingsfeest.

VANAF 6 MEI
Welcome to Eden

The Sound of Magic: Een goochelaar die in een verlaten pretpark woont, doet de problemen verdwijnen van een ontmoedigde teenager die het hard te verduren heeft, en geeft haar weer hoop.

VANAF 10 MEI
Workin' Moms (seizoen 6): Het zwangerschapsverlof is voorbij. Deze vier moeders moeten weer aan de slag en tegelijkertijd het hoofd bieden aan hun kinderen, bazen, liefde en het leven in Toronto.

VANAF 11 MEI
Brotherhood (seizoen 2): Een eerlijke advocate komt voor een moreel dilemma te staan als de politie haar dwingt om haar broer te verlinken, die het hoofd van een nieuwe gevangenisbende is.

42 Days of Darkness

VANAF 12 MEI
Savage Beauty: Een mysterieuze vrouw zoekt wraak voor haar tragische verleden en besluit zich in te bedden bij een machtige familie met een wereldwijd beauty-rijk, en duistere geheimen.

VANAF 13 MEI
Bling Empire (seizoen 2): Deze realityserie volgt LA's superrijke Aziatische en Aziatisch-Amerikaanse plezierzoekers die helemaal losgaan met fantastische feesten, glamour en drama.

The Life and Movies of ErÅŸan Kuneri: Een bekend figuur in erotische cinema besluit uit te breiden naar andere genres.

The Lincoln Lawyer: Topadvocaat Mickey Hallera uit L.A. is na een ongeluk aan de kant gezet. Hij start zijn carrière "” en zijn bekende Lincoln "” weer op als hij een moordzaak aanneemt.

New Heights: Bedrijfsadviseur Michi Wyss erft de noodlijdende boerderij van zijn overleden vader en moet zijn plattelandsverleden "” en de toekomst van zijn familie "” onder ogen zien.

VANAF 17 MEI
The Future Diary (seizoen 2): In deze realityserie leren volslagen vreemden elkaar kennen en krijgen ze een dagboek met het script van hun eigen liefdesverhaal. Kan dit tot echte romantiek leiden?

VANAF 18 MEI
Who Killed Sara? (seizoen 3): ílex is vastbesloten om wraak te nemen en te bewijzen dat hij erin is geluisd voor de moord op zijn zus. Hij wil meer aan het licht brengen dan alleen de echte dader.

Love on the Spectrum U.S.: Liefde vinden kan voor iedereen moeilijk zijn. Voor jongvolwassenen in het autismespectrum is het verkennen van de onvoorspelbare wereld van dating nog ingewikkelder.

VANAF 19 MEI
Insiders (seizoen 2): Twaalf mensen denken dat ze in de laatste castingronde van een realityshow zitten. In werkelijkheid worden ze al stiekem gefilmd, en staat er 100.000 euro op het spel.

VANAF 20 MEI
Love, Death & Robots (volume 3): Angstaanjagende wezens, vreemde verrassingen en een duistere samenloop van comedy in deze NSFW-anthologie van animaties, gepresenteerd door Tim Miller en David Fincher.

Our Blues: Romantiek is bitterzoet en het leven zit vol ups en downs in deze verschillende verhalen over mensen die wonen en werken op het bruisende eiland Jeju.

VANAF 25 MEI
Somebody Feed Phil (seizoen 5): Phil Rosenthal, de maker van Everybody Loves Raymond, reist de wereld rond en leert de lokale keuken en cultuur van bijvoorbeeld Bangkok, Lissabon en Mexico-Stad kennen.

VANAF 27 MEI
Stranger Things (seizoen 4, deel 1): Nadat een jongetje is verdwenen, komen in een stadje mysterieuze zaken aan het licht, zoals geheime experimenten, bovennatuurlijke krachten en een vreemd meisje.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Netflix-serie breekt alle records
Series / Nieuws

Nieuwe Netflix-serie breekt alle records

Bridgerton scoort enorm goed met zijn tweede seizoen op Netflix en vestigt records.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Bridgerton is nu officieel de meest populaire Engelstalige televisieserie van Netflix ooit. De serie brak een record dat de serie eerder met zijn eerste seizoen zelf gevestigd had.

De show Bridgerton speelt zich af in het negentiende eeuwse Engeland en verkent de romances en drama's van de familie Bridgerton. Seizoen 1 werd zo populair, dat het de meest populaire originele serie ooit op de streamingdienst ooit bleek. Het tweede seizoen verscheen op 25 maart en focust zich op Anthony.

Bridgerton seizoen 2
Variety meldt dat het tweede seizoen van Bridgerton het eerste seizoen ingehaald heeft en de meest populaire engelstalige Netflix-serie ooit geworden is.

In minder dan een maand tijd, verzamelde men meer dan 627 miljoen uren aan kijkers. Bridgerton seizoen 2 werd dus enorm veel bekeken! Alleen al deze week trok de serie 66 miljoen uur aandacht van de kijkers en was de serie in 88 landen in de top 10 meest bekeken series van de week terug te vinden.

Bridgerton nam eerder nog een risico door af te stappen van het koppel dat fans in het eerste seizoen konden volgen en de serie opgebouwd had.

Gelukkig had Netflix er alle vertrouwen in en daarom een derde en vierde seizoen besteld, ver voordat het tweede te zien was.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen