search
Deze Hollywood-ster negeert tv-series compleet: is er een logische reden voor?
Films / Featured

Deze Hollywood-ster negeert tv-series compleet: is er een logische reden voor?

De acteur uit onder meer Face/Off speelde nog nooit een rol in een tv-serie.

Wie kent Nicolas Cage eigenlijk niet? De acteur won al snel een Oscar, speelde in grote Hollywood-films en duikt nog altijd op in allerlei films van wisselende kwaliteit. Toch zagen we hem nog nooit in een tv-serie.

Doordat de kwaliteit en de hoogte van de budgetten van tv-series rond in de '90 en '00 flink omhoog gingen, verschenen er steeds meer grote Hollywoodsterren in tv-series. Cage lijkt er anders over te denken.

Alleen films


In 1981 startte Cage zijn carrière overigens wel op televisie, in de tv-film The Best of Times, onder de naam Nicolas Coppola. Daarna werkte hij nog één keer mee aan een tv-productie, namelijk de tv-film Industrial Symphony No. 1: The Dream of the Brokenhearted uit 1990.

Verder was de acteur in maar liefst 112 films te zien, soms in een grote rol en soms ook in een cameo of bijrol. Op dit moment heeft hij ook vier films in de planning staan, waaronder Lords of War en The Surfer.

Filmreeksen


Cage lijkt ook niet zo enorm gecharmeerd van filmreeksen. Hij speelde er in enkelen, waaronder in twee Ghost Rider-films en twee National Treasure-films. Verder lijkt hij liever voor losstaande films te gaan. Hieronder de trailer voor zijn nieuwste film, Butcher's Crossing:



Een reden waarom Cage niet in tv-series heeft gespeeld is niet terug te vinden. Het lijkt erop dat de personages die Cage doorgaans graag speelt beter passen en films en mogelijk wil hij zich niet graag verbinden aan producties met een waarschijnlijk langere verbintenis.

Of toch wel?


Alweer even geleden werd Cage in verband gebracht met de tv-serie Highfire, een verfilming van het gelijknamige boek van Eoin Colfer. De serie zou gemaakt worden voor Paramount+. Door de huidige stakingen en problemen bij streamingdiensten is het de vraag of die serie er nog wel gaat komen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen