search

Ons nieuws van vrijdag 28 november 2014

Poll: Van welke 'Game of Thrones'-verhaallijn wil je een film zien?
Series / Poll

Poll: Van welke 'Game of Thrones'-verhaallijn wil je een film zien?

Zoveel mogelijkheden, en slechts één keuze.

Al een tijdje zingen er geruchten over een film voor Game of Thrones rond. Die komen grotendeels voort uit het feit dat de makers nu zoveel personages hebben, dat sommige verhaallijnen niet of nauwelijks tot hun recht komen in de nieuwe seizoenen. Zo moesten David Benioff en D.B. Weiss de verhaallijn van Bran Stark (Isaac Hempstead Wright) laten vallen in het vijfde seizoen.

Om die reden hebben we dus maar eens een lijstje gemaakt van de verhaallijnen die in de serie gevolgd worden tot op het vierde seizoen. Uiteraard is het teveel om een lijst op te stellen van alle verschillende personages en daarom hebben we ervoor gekozen ons te beperken tot de locaties in de serie.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SBS 9 wordt zender met volop series
Series / Nieuws

SBS 9 wordt zender met volop series

Vanaf 1 januari moet op de nieuwe zender een flink aantal series te zien zijn.

SBS Broadcasting start vanaf 1 januari met een nieuwe zender: SBS 9. Naar verluidt gaat het tweede SBS-kanaal de nieuwste en beste series uitzenden.

SBS 9 wordt na SBS 6, Net5 en Veronica de vierde zender van SBS Broadcasting. Er is bekendgemaakt dat er elke avond een andere programmering is, met elke dag om 20.30 uur een film. Er zal gewerkt worden met thema's, namelijk 'Variatie' op maandag, 'Komedie' op dinsdag, 'Actie' op woensdag, 'Drama' op donderdag, 'Familie' op vrijdag, 'Spanning' op zaterdag en op zondag is het tijd voor 'Romantiek'.

Met grote Amerikaanse producenten als Disney, Warner en Universal zijn er deals gesloten zodat 'de nieuwste en beste series' in huis gehaald kunnen worden. The Good Wife zal in ieder geval te zien zijn op SBS 9.

"De thema's per avond zijn tot stand gekomen door naar de programmering van onze andere drie zenders te kijken en hierbij complementair te zijn. We bieden juist een alternatief voor de kijker. Met SBS 9 hebben we een mooie aanvulling op ons huidige aanbod," aldus zenderdirecteur Remko van Westerloo.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meerderheid wil nieuwe 'Star Trek'-serie
Series / Poll

Meerderheid wil nieuwe 'Star Trek'-serie

The X-Files is een andere favoriet van jullie.

Onlangs vroegen we jullie welke serie jullie het liefst zouden zien terugkeren op televisie. Uit die poll is een hele duidelijke winnaar naar voren gekomen. Een grote meerderheid wil graag dat Star Trek, na een afwezigheid van bijna tien jaar, terugkeert naar het kleine scherm.

Verder kozen velen van jullie voor de optie Anders, namelijk. Veel reacties kwamen er helaas niet, maar veelgenoemd zijn series als Firefly, Carniví le en Stargate. Hieronder de uitslag van de poll.

Star Trek - 27 procent
The X-Files - 22 procent
The Wire - 7 procent
The Twilight Zone - 6 procent
Deadwood - 5 procent
Oz - 5 procent
M*A*S*H - 3 procent
The West Wing - 3 procent
Six Feet Under - 1 procent

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wie doet de stem van Gideon in 'The Flash'?
Series / Nieuws

Wie doet de stem van Gideon in 'The Flash'?

Monica Baccarin (Homeland) verzorgt de stem van de supercomputer.

In de nieuwste aflevering van CW's The Flash werd het personage van Gideon, de supercomputer die wordt gebruikt door Tom Cavanagh's Dr. Harrison Wells, geïntroduceerd. TV Line heeft nu onthuld dat de stem van de computer afkomstig is van niemand minder dan Homeland-actrice Monica Baccarin! Dit is niet de enige connectie die Baccarin heeft met het DC-universum; ze was ook al te horen als Black Canary in de Justice League-animatieserie en Cheetah in Batman: The Brave and the Bold. Daarnaast is ze later dit jaar te zien als Dr. Leslie Thompkins in Gotham.

The Flash is een serie van bedenkers Greg Berlanti en Andrew Kreisberg, die samen met Geoff Johns de pilot-aflevering schreven. De pilot werd geregisseerd door David Nutter, die ook de pilot van Arrow regisseerde. Grant Gustin, Candice Patton, Jesse L. Martin en Michelle Harrison"‹ spelen de hoofdrollen in de serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Net5 kondigt vier dramaseries aan
Series / Nieuws

Net5 kondigt vier dramaseries aan

De Nederlandse producties moeten de kijkcijfers wat verhogen.

SBS heeft de plannen voor komend voorjaar voor televisiezender Net5 bekend gemaakt. De zender gaat gebukt onder tegenvallende kijkcijfers en probeert die nu op te krikken met een hele reeks nieuwe dramaseries. De komende tijd maakt de zender er maar liefst vier en van elk is ook al een deel van de cast bekend. Hieronder een overzicht. Wanneer de series er komen is nog niet bekend.

Bagels & Bubbels: In deze romantische komedie staat één vraag centraal: wat als een simpele bakkersjongen verliefd wordt op een internationaal supermodel. De serie volgt het liefdesverhaal van twee jonge mensen, elk met een heel ander leven. De hoofdrollen zijn voor Egbert-Jan Weeber en Bracha van Doesburgh.

De mannen van dokter Anne: De jonge arts Anne, gespeeld door Noortje Herlaar, staat centraal in deze romantische en komische doktersserie. Een week voordat haar huwelijk plaats moet vinden, betrapt ze haar verloofde in bed met een ander. Haar wereld stort in en ze keert terug naar haar ouderlijk huis. Al snel weet haar vader een baan voor haar te regelen in het ziekenhuis en daar komt ze een oude vlam tegen. Maar ook ontmoet Anne andere mannen…

De Jacht: In deze misdaadserie volgen we onderzoeken van een speciale politie-eenheid. Deze wordt aangevoerd door een vrouwelijke rechercheur, die misdrijven oplost met behulp van een mannelijke forensisch psychiater. Het duo specialiseert zich in het jagen op seriemoordenaars die niet passen binnen de traditionele gedragspatronen. In deze serie spelen Loes Haverkort, Fedja van Huet en Peter Paul Muller de hoofdrollen.

Dagboek van een callgirl: De laatste dramaserie van het jaar, die draait om het leven van een normale jonge vrouw. Althans, dat lijkt zo, want ze leidt een dubbelleven als callgirl. Haar privéleven en haar werkzame leven botsen regelmatig. De hoofdrollen zijn voor Sanne Langelaar en Dirk Zeelenberg.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie: Ray Donovan Seizoen 1
Series / Nieuws

Recensie: Ray Donovan Seizoen 1

Iedere serie-fanaat heeft het wel eens meegemaakt: het lege gevoel dat een geliefde tv-serie achter laat wanneer je dan eindelijk de seizoensfinale hebt gezien.

Iedere serie-fanaat heeft het wel eens meegemaakt: het lege gevoel dat een geliefde tv-serie achter laat wanneer je dan eindelijk de seizoensfinale hebt gezien. Zoekend naar nieuwe series om dat gat op te vullen, kwam ik per toeval Ray Donovan tegen. Zonder ook maar enigszins uit te zoeken waar de serie precies over gaat, heb ik Ray Donovan Seizoen 1 meteen een kans gegeven. Een promo-poster met Liev Schreiber in een machtig maatpak, een mysterieuze gezichtsuitdrukking, in een badkamer met wat vrouwelijke accessoires op de grond, was genoeg om mij meteen over te halen. Heel geïnteresseerd en zo onbevooroordeeld mogelijk ben ik begonnen aan de serie, met het idee om af en toe een aflevering te kijken, maar nog geen twee dagen later heb ik iedere minuut van Ray Donovan Seizoen 1 gezien en er met volle teugen van genoten. Waarom? Lees daarvoor verder in mijn recensie van het eerste seizoen. Zoals gewoonlijk, let op mogelijke spoilers.

Liev Schreiber, een van de "unique selling points" van deze serie, staat centraal in dit crime-gangster drama. Na het zien van de eerste paar afleveringen is het al snel duidelijk dat het verhaal zich ook erg richt het drama in de Donovan-familie.. Die is zo glorieus disfunctioneel als het maar zijn kan; bestaande uit een fantastische cast met onder andere Jon Voight (Mickey), Eddie Marsan (Terry) en Paula Malcomson (Abby).

Ray Donovan is een Hollywood fixer, een crisis-fixer, en werkt bij een L.A advocatenkantoor om de vuile klusjes van grote, rijke en beroemde Amerikanen in Californië op te lossen. Van schedels inslaan tot mogelijke PR-rampen oplossen, hij is er goed in en doet het met grote zelfverzekerdheid. Niets gaat hem te ver: chantage, meedogenloze stalkers, vrouwen die een overdosis genomen hebben en ademloos in het bed van atleten liggen.. Hij weet alle brandjes op te lossen, voordat de media er ook maar iets van kan opvangen. En waarom? Hij wordt gewoon goed betaald door zijn mentor en tevens baas Ezra Goodman (Elliott Gould).

Hoe ingenieus, creatief en geweldig Ray ook is in het oplossen van problemen, zijn eigen privéleven houdt hij niet echt op rails. Na een stressvolle dag keert hij terug bij zijn gefrustreerde vrouw Abby, zijn twee opstandige kinderen, Bridget (Kerris Dorsey) en Conor (Devon Bagby), waar het bij lange na niet rooskleurig is. Het vermoeiende werk zorgt ervoor dat Ray bijna geen tijd kan steken in zijn gezin, waardoor Abby ook erg ligt te worstelen met de emotionele afstand van Ray.

Om de hele situatie nog gecompliceerder te maken, stroomt de metaforische emmer over wanneer Ray's onheilspellende vader, Mickey, vroegtijdig vrijgelaten wordt uit de staatsgevangenis. Een gevangenisstraf van twintig jaar waar Ray zelf voor gezorgd heeft! Daarbij komt ook nog eens de aantrekkingskracht die hij op vrouwen uitoefent "“ als vliegen op stroop "“ waardoor het iedere dag één grote "temptation-struggle" wordt om zijn vrouw niet te bedriegen. Zie dan maar eens een balans te vinden tussen werk en privé.

Het eerste seizoen van Ray Donovan bestaat grotendeels uit twee elementen, enerzijds een procedureel element waarbij Ray eerdergenoemde problemen oplost van klanten en anderzijds een voortdurende familie drama met zijn vrouw, kinderen, broers en vervreemde vader. Ray's broers, Bunchy (Dash Mihok) en Terry (Eddie Marsan) hebben een eigen boksschool. Bunchy is een herstellende alcoholist en drugsverslaafde die werd misbruikt door een predikant als kind en Terry is een voormalig bokser met Parkinson; een ziekte die zich begon te ontwikkelen naar aanleiding van een gevecht in de ring.

Naast de acteerprestaties van Liev Schreiber zijn Mihok en Marsan ook erg overtuigend. De rollen worden heel goed neergezet en spelen een belangrijke rol in het verhaal. Mickey "“ gespeeld door Jon Voight "“ is dan toch een klasse apart: een eersteklas eikel met een volledig onbestaand moreel besef en een vleugje racisme, dat overduidelijk gezorgd heeft voor fysieke en mentale schade bij zijn nakomelingen. Kort na zijn vrijlating vermoord Mickey een priester en zorgt hierdoor voor grote problemen in de familie. Schreiber en Voight's genuanceerde prestaties zijn zo ongelooflijk goed, waardoor een mogelijke confrontatie tussen vader en zoon tot ongekende hoogte wordt getild en de angst en woede heftig voelbaar zijn, wanneer deze twee personages eindelijk herenigd worden.

Het twaalf aflevering lange verhaal van Showtime's nieuwe knallende hit-serie Ray Donovan Seizoen 1, waarvan iedere aflevering bijna een uur lang, is vanaf nu ook verkrijgbaar op Dvd en Blu-Ray. De Dvd-uitgave biedt naast een erg goed eerste seizoen niet veel interessante extra's. Deze zijn vaak maar een paar minuten lang en bieden niet echt aanvullende achtergrondinformatie of inzicht in het verhaal. Al met al is deze serie een sterke aanbeveling voor iedereen, maar vooral voor mensen met een voorliefde voor series waarin protagonisten een balans proberen te vinden tussen een geheime identiteit en het gezinsleven. De prestaties van de cast zijn fenomenaal en eigenlijk al genoeg om iedereen Ray Donovan Seizoen 1 aan te raden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoofdrol voor Regina King in komediepilot 'Pariah'
Series / Nieuws

Hoofdrol voor Regina King in komediepilot 'Pariah'

Over een tv-persoonlijkheid die zich misdraagt voor de camera en de gevolgen daarvan moet ondergaan.

Regina King (Jerry Maguire, Daddy Day Care) gaat net as Bill Burr een hoofdrol spelen in FX's nieuwe komediepilot Pariah. Het project wordt geschreven en geproduceerd door John Chernin en Dave Chernin, het duo achter It's Always Sunny In Philadelphia.

Pariah gaat over een een tv-persoonlijkheid (Burr) die zich op een dag misdraagt voor de camera. Het gevolg daarvan is dat hij eruit wordt gewerkt en een nieuw leven moet gaan opbouwen. Het is nog niet bekend welke rol King zal gaan spelen.

Wanneer de pilot wordt uitgezonden, is nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Poster laatste seizoen 'Glee'
Series / Posters

Poster laatste seizoen 'Glee'

In januari gaat het seizoen van start.Komende januari gaat het allerlaatste en zesde seizoen van hitserie Glee op televisiezender Fox van start. TVLine heeft nu een poster vrijgegeven van het laatste seizoen en die toont de van de serie beroemde hand met vingers die een "L" vormen. Het seizoen speelt zich wederom af op de McKinley High School en moet veel van de thema's van eerdere seizoenen opnieuw bezoeken.

Dit seizoen volgt Rachel (Lea Michele) die nadat haar pogingen een carrière op televisie te krijgen, samen met Kurt (Chris Colfer) terug naar McKinley keert. Daar probeert het duo New Directions weer leven in te blazen.

Wat hoop jij te zullen zien in het laatste seizoen van de serie?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Supergirl' maakt mogelijk crossover met 'The Flash' en 'Arrow'
Series / Nieuws

'Supergirl' maakt mogelijk crossover met 'The Flash' en 'Arrow'

DC's gedeelde universum lijkt nog wat groter te worden.

Gedeelde universa zijn al lang niet meer beperkt tot de bioscoopzalen. The CW heeft al een koppeling gemaakt tussen DC-series Arrow en The Flash en nu lijkt het erop dat nog zo'n DC-serie zich af gaat spelen in hetzelfde universum. CBS kondigde een tijd geleden een serie rond Supergirl aan en nu liet producent Greg Berlnati doorschemeren dat er een crossover tussen de drie series gaat bestaan.

Hieronder volgt een stuk van een artikel van Entertainment Weekly:

"Later die middag, in zijn andere kantoor op het terrein van Warner Bros., heeft Berlanti een meeting met mede-producent Ali Adler en Oscar-winnend kostuumontwerper Colleen Atwood, om te kijken naar het uiterlijk van de aankomende nieuwe Supergirl. De serie draait om een 24-jarige Kara Zor-El, het nichtje van Superman. En met een twist die de hersenen van fanboys wel eens zou kunnen laten smelten, zegt Berlanti dat het mogelijk is dat Supergirl zich afspeelt in de werelden van Arrow en The Flash."

Uit het artikel van Entertainment Weekly blijkt niet hoe waarschijnlijk het is dat het idee ook gerealiseerd gaat worden. CBS en The CW zouden dan immers een heleboel zaken moeten afspreken, niet alleen over de promotie van de series, maar ook verhaaltechnische zaken. Lijkt jullie het een goed plan?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.