search

Ons nieuws van woensdag 8 mei 2019

Tick tock. Eerste trailer voor 'Watchmen' van HBO!
Series / Trailer

Tick tock. Eerste trailer voor 'Watchmen' van HBO!

Misschien wel het interessantste wat HBO in 2019 heeft te bieden.

De film Watchmen uit 2009 van Justice League-regisseur Zack Snyder was geen doorslaand succes. Toch wordt de film gezien als een van de betere superheldenfilms tot op heden gemaakt. Nu verschijnt er een soort van vervolg, middels een miniserie die voortborduurt op de comic van Alan Moore en Dave Gibbons. Check hieronder de eerste trailer!

De comic Watchmen wordt gezien als de beste comic die ooit is verschenen. Voor zover bekend is Snyder niet bij de serie betrokken. Het is namelijk Damon Lindelof, bekend van de series Nash Bridges en The Leftovers, die de showrunner is. De serie Watchmen speelt zich af in een andere tijd na de gebeurtenissen in de strip, met een duidelijk vergelijkbare grauwe maatschappelijke achtergrond.



In Watchmen zijn er rollen voor namen als Don Johnson (Chief Judd), Regina King (Angela Abraham), Tim Blake Nelson (Looking Glass), Louis Gossett Jr. (Old Man), Adelaide Clemens (Pirate Jenny), Andrew Howard (Red Scare), Yahya Abdul-Mateen II (Cal Abraham), Sara Vickers (Erika Manson / Marionette), Tom Mison (Marcos Maez / Mime) en Jeremy Irons als Adrian Veidt / Ozymandias.

In de herfst van 2019 moet Watchmen op HBO verschijnen!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
The CW bevestigt volledig seizoen voor 'Batwoman'
Series / Nieuws

The CW bevestigt volledig seizoen voor 'Batwoman'

Goed nieuws voor de fans van DC Comics!

Geoffrey Ketels
Goed nieuws voor de fans van DC Comics en Batwoman! The CW heeft namelijk officieel bekend gemaakt dat de reeks een volledig eerste seizoen zal krijgen. Tot dusver was er alleen nog maar sprake van een pilot, al was de interesse van The CW in een volledig seizoen meteen duidelijk. Met de bekendmaking van het eerste volledige seizoen van Batwoman wordt er een extra DC Comics titel aan de line-up van The CW toegevoegd. Op moment van schrijven bestaat deze dan ook reeds uit Arrow, The Flash, Legends of Tomorrow en natuurlijk ook Supergirl.

De aankondiging van The CW zorgt er natuurlijk ook meteen voor dat Kate Kane haar eigen serie krijgt. Het personage verscheen voor het eerst in de grote crossover tussen Arrow, The Flash en Supergirl genaamd 'Elseworlds'. Op dat ogenblik was er echter nog helemaal niets wat deed vermoeden dat er binnen de kortste keren ook een eigen serie rond het personage zou worden gelanceerd. Daar is nu dus verandering in gekomen.

Cast & crew
Caroline Dries is aangesteld als executive producer voor de serie. Dries wist in het bijzonder bekendheid te verwerven als schrijver en producer van de populaire serie 'The Vampire Diaries'. Andere executive producers die bij de reeks betrokken zijn, zijn met name Greg Berlanti, Sarah Schechter, Geoff Johns en David Nutter.

Ruby Rose wist menig aantal kijkers reeds te overtuigen door haar optreden als Kate Kane / Batwoman in de 'Elseworlds' crossover. Het kostuum dat ze droeg in deze reeks werd ook meteen gebombardeerd tot de absolute favoriet van velen. In de Batwoman pilot werd Rachel Skarsten (bekend van 'Birds of Prey') gecast als vijand van Batwoman.

Eén staat in ieder geval als een paal boven water, de aankondiging van een volledig eerste seizoen voor Batwoman zorgt er voor dat fans van DC Comics alweer een extra serie hebben om naar uit te kijken!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Professor X onthuld in nieuwe trailer 'Legion' seizoen 3
Series / Trailer

Professor X onthuld in nieuwe trailer 'Legion' seizoen 3

Nog een laatste ronde voor de ambitieuze serie van FX.

FX heeft vandaag een officiële trailer en poster vrijgegeven van het derde en tevens laatste seizoen van X-Men spinoff-serie Legion. In de trailer zien we o.a. eerste blikken op Lauren Tsai als Switch en Harry Lloyd als professor Charles Xavier. Het derde seizoen van Legion gaat op 24 juni a.s. van start. Je kunt de psychedelische beelden en poster hieronder bekijken.

Legion is gebaseerd op de gelijknamige Marvel Comics-reeks van Chris Claremont en Bill Sienkiewicz en gaat over David Haller (Dan Stevens), een man die dacht dat hij schizofreen was, maar al snel ontdekt dat hij de krachtigste mutant ter wereld is. Met hulp van een groep specialisten weet David zijn unieke krachten in bedwang te krijgen en komt hij erachter dat hij wordt achtervolgd door een boosaardige parasiet. David moet het nu opnemen tegen Amahl Farouk (Navid Negahban), iemand die nog krachtiger dan David wenst te worden en zo de wereld wil vernietigen.

Talentvolle cast laat nog eenmaal zijn kunsten zien
Naast Stevens en Negahban zijn er in de serie ook rollen weggelegd voor Rachel Keller, Aubrey Plaza, Bill Irwin, Jeremie Harris, Amber Midthunder, Katie Aselton, Jean Smart, Jemaine Clement en Hamish Linklater. Noah Hawley doet dienst als uitvoerend producent en wordt vergezeld door John Cameron, Lauren Shuler Donner, Simon Kinberg, Jeph Loeb en Jim Chory.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things'-rechtszaak gaat niet door
Series / Nieuws

'Stranger Things'-rechtszaak gaat niet door

Toch maar de keutel intrekken dus.

Charlie Kessler heeft lang bij hoog en laag beweerd dat Stranger Things gebaseerd was op zijn idee. Een idee dat Matt en Ross Duffer, die momenteel de serie mogen maken voor Netflix en werken aan het derde seizoen, van hem gestolen zouden hebben.

Maar nu laat Kessler de rechtszaak vallen. Sterker nog, hij schrijft een verklaring aan The Hollywood Reporter en stelt dat de Duffers de serie helemaal los van hem bedacht hebben. Hij heeft de getuigenverklaring gehoord en acht zichzelf kansloos in een eventuele zaak. En dus trekt Kessler er nu de stekker uit.

Plagiaat gepleegd
Vorig jaar beweerde Kessler dat het idee voor de serie van hem gestolen was. Hij had de Duffers op een feestje verteld over zijn serie-idee, dat zij vervolgens daadwerkelijk gebruikt zouden hebben. Nu blijkt dat dus niet te kloppen.

Ondertussen is de Netflix-serie toe aan zijn derde seizoen, dat vanaf 4 juli te zien is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO heeft een probleem met lekken 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

HBO heeft een probleem met lekken 'Game of Thrones'

Het gaat niet zo lekker.

En weer is er een aflevering van Game of Thrones gelekt. Een paar dagen geleden verscheen de complete aflevering, The Last of the Starks, van afgelopen zondag (alhoewel, maandag voor ons) online. Kort voordat de premiere plaatsvond op zender HBO.

Daarmee lijkt het erop dat HBO een flink probleem heeft. Tot nu toe lekte namelijk elke aflevering van dit achtste en laatste seizoen uit. Het is ook een probleem dat de serie al lange, lange tijd teistert.

Steeds meer maatregelen
HBO nam voor de opnames van de laatste reeks extreme maatregelen om lekken te voorkomen. Maar dat trof eigenlijk vooral de cast en crew, die niets konden onthullen omdat niet iedereen van het einde op de hoogte was. Tegelijk werden er voor de kijker minder merkbare maatregelen getroffen.

Zo kregen recensenten en critici geen afleveringen meer te zien voor de premiere. Zo kon HBO in elk geval voorkomen dat zij iets zouden lekken. Maar vorige week nog lekte de Duitse Amazon een aflevering en deze week was het raak in Thailand.

Kortom: met nog twee afleveringen te gaan, is het te hopen voor HBO dat de zaak nu beter gaat.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Mandalorian' is fenomenaal
Series / Nieuws

'The Mandalorian' is fenomenaal

Dat vindt een van de hoofdrolspelers.

Wat Werner Herzog betreft, is Jon Favreau in het onmogelijke geslaagd. De live-action Star Wars-serie The Mandalorian is zowaar nog geslaagd ook. Sterker nog, volgens de van oorsprong Duitse regisseur/acteur is het een fenomenale serie die precies doet wat 'ie moet doen.

De acteur sprak met AP Entertainment en vertelde dat hij uitgenodigd werd door Favreau om mee te werken. "Ik keek naar de scenario's en had het gevoel, alhoewel ik niet zoveel van Star Wars weet, dat ik het kon doen. Het is een personage dat je niet kunt vertrouwen en dat kan ik wel spelen."

Eind dit jaar
Eind dit jaar nog moet de serie te zien zijn. De show speelt zich af in de jaren na de film Return of the Jedi en de val van het Keizerrijk. Het zijn onzekere tijden en tegen die achtergrond moet een premiejager een missie zien te volbrengen die heel erg gevaarlijk zal blijken te zijn.

Het is de eerste live-action serie in de geschiedenis van de franchise en meteen het vlaggenschip van Disney Plus, de nog te lanceren streamingdienst van The Mouse House.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.