search

Ons nieuws van dinsdag 18 juni 2019

'Stranger Things' nog twee nieuwe seizoenen?
Series / Nieuws

'Stranger Things' nog twee nieuwe seizoenen?

De jongens van 'Stranger Things' willen nog zeker twee seizoenen door!

Met de première van seizoen 3 van 'Stranger Things' voor de deur, draait de persmolen op volle toeren. De jonge acteurs van 'Stranger Things' hopen dat de serie nog één of twee seizoenen krijgt om alle verhaallijnen goed af te ronden.

Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo en Noah Schnapp vertellen op de rode loper van de MTV Movie & TV Awards dat ze het derde seizoen van 'Stranger Things' het beste seizoen tot nu toe vinden.

En wat komt daarna?

De acteurs zeggen nog niet zeker te weten of er na het derde seizoen een vervolg komt. Noah Schnapp, die de rol van Will speelt, denkt dat vijf seizoenen het perfecte aantal voor 'Stranger Things' is.

Finn Wolfhard voegt eraan toe dat er minstens nog één seizoen moet komen om alle eindjes aan elkaar te knopen, maar twee is nog beter.

Gaten Matarazzo, die de rol van Dustin speelt, hoopt vooral dat de serie niet te lang doorgaat. Hij vindt dat de serie moet stoppen als ze voelen dat het verhaal is afgerond, en niet te lang doorgaan als er geen verhaal meer is om te vertellen.

Einde serie

De acteurs zeggen tevergeefs te hebben geprobeerd met makers Matt en Ross Duffer te praten over het einde van de serie. Het derde seizoen van 'Stranger Things' gaat op 4 juli in première op Netflix. Of er meer seizoenen komen is nog onbekend!


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
85% van Nederlanders kijkt video-on-demand
Series / Streaming-diensten

85% van Nederlanders kijkt video-on-demand

In het bijzonder de toegenomen populariteit van streaming platformen stuwt de cijfers naar omhoog.

Geoffrey Ketels
Een onderzoek dat werd uitgevoerd door onderzoeksbureau Multiscope heeft aan het licht gebracht dat om en bij de 85% van de Nederlanders video-on-demand kijkt. Het aantal Nederlanders die video-on-demand kijken ligt in de praktijk wel nog wat lager ten opzichte van het aantal mensen die naar de lineaire tv kijken. Het lijkt echter nog slechts een kwestie van tijd te zijn vooraleer daar verandering in zal komen.

Op moment van schrijven zouden 88 procent van de volwassen Nederlanders naar de lineaire televisie kijken. De voorbije jaren is het aantal kijkers van video-on-demand evenwel sterk toegenomen. In vergelijking met het voorgaande onderzoek dat is gebeurd in het jaar 2017 is er sprake van een stijging van 4,3 procent. Concreet betekent dit een stijging van 11,2 naar 11,7 miljoen kijkers. Voor het aantal kijkers van lineaire TV is een dalende trend waarneembaar. Het aantal kijkers daalde daarbij van 12,5 naar 12,2 miljoen.

Streamingdiensten
De aangehaalde cijfers vormen uiteraard slechts een benadering van de realiteit. De exacte cijfers zijn dan ook slechts terug te vinden in het betaalde rapport 'Smart Media Monitor' van 'Multiscope'. De cijfers konden worden afgeleid op basis van de gemiddelde kijktijd van gebruikers bij video-on-demand en lineaire televisie evenals de totale kijktijd van alle Nederlanders die Multiscope heeft berekend. Vervolgens heeft men de kijktijd gedeeld door het aantal minuten per gebruiker. Op deze manier kon er worden berekend hoe groot de doelgroep in kwestie precies is. Vide-on-demand is bij Multiscope een vrij uitgebreid begrip. Zo vallen zowel Netflix, YouTube, Videoland als NPO Start onder deze noemer.

In het bijzonder liefhebbers van series lijken steeds vaker gebruik te maken van streamingdiensten. Zij vinden het dan ook fijn wanneer ze niet telkens een week moeten wachten vooraleer de nieuwe aflevering van hun favoriete serie te kunnen bekijken. Steeds meer series, zoals met name het laatste seizoen van 'Lucifer' en 'Designated Survivor' zijn op Netflix meteen in hun totaliteit te aanschouwen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-serie 'Bodyguard' krijgt een tweede seizoen!
Series / Nieuws

Netflix-serie 'Bodyguard' krijgt een tweede seizoen!

De miniserie was afgelopen jaar een groot succes.

BBC-miniserie was vorig jaar een grote hit in het Verenigd Koninkrijk voordat Netflix de serie opkocht en het als een Original-serie wereldwijd aan de man bracht. Richard Madden (Game of Thrones, Rocketman) speelt de hoofdrol in de serie, die gaat over een (je raadt 't nooit) bodyguard die verstrengeld raakt in een complot om een hoogstaande functionaris (Keeley Hawes) om te brengen.

Jed Mercurio, bedenker van de serie, heeft nu aangegeven serieuze gesprekken te hebben gevoerd met de BBC over een tweede seizoen. Hij zei hier het volgende over tijdens het Banff World Media Festival:

"We voeren gespreken over een tweede seizoen en proberen uit te vogelen hoe we het vorm gaan geven."

Goed nieuws voor de fans
Voor fans van het eerste seizoen zal dit zeer welkom nieuws zijn, aangezien de oorspronkelijke miniserie een op zichzelf staand iets leek. Het is nog onduidelijk wanneer we het tweede seizoen van Bodyguard kunnen verwachten, maar wij vermoeden dat dit ergens in 2020 zal zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste foto Netflix-versie 'Ghost in the Shell'
Series / Foto's

Eerste foto Netflix-versie 'Ghost in the Shell'

Als dat maar wat wordt...

Netflix heeft voor het eerst een beeld vrijgegeven van de aankomende Ghost in the Shell-serie. De franchise begon als mangaserie in 1989 in Japan en werd vooral na de anime in 1995 wereldwijd bekend. Het leidde tot vervolgen, videogames en series, maar niet zo breed als Netflix.

De streamingdienst bestelde in 2017 een serie van franchise regular Kenji Kamiyama. Hij mocht het project samen met Shinji Aramaki regisseren. De serie draagt de naam Ghost in the Shell: SAC_2045 en is de eerste poging in de franchise om van 3DCG gebruik te maken. Er komen twee seizoenen, elk van twaalf afleveringen.

Eerste beeld
Nu heeft Netflux dus een eerste beeld vrijgegeven van hoe de serie eruit zal zien. Dat is opvallend: minder gritty en kleurrijker dan de oorspronkelijke serie, waar fans zo weg van waren. Details over het verhaal en de personages zijn er opvallend genoeg nog helemaal niet, maar het onderstaande beeld maakt hoe dan ook duidelijk dat de serie een unieke kijkervaring zal bieden.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Titans' vindt zijn Aqualad
Series / Nieuws

'Titans' vindt zijn Aqualad

Opvallend nieuws voor deze DC Universe-serie.

De cast van Titans wordt groter. DC Universe heeft naar verluidt Drew van Acker ingehuurd om de rol van Aqualad te spreken. Het DC-personage was overigens de afgelopen tijd te zien onder de naam Tempest, maar zal nu als jongvolwassenen in de serie te zien zijn.

Daarmee neemt het team in grootte toe. Het eerste seizoen introduceerde al een cast die bestaat uit Dick Grayson a.k.a. Robin, Kory Anders a.k.a. Starfire, Rachel Roth a.k.a. Raven en Gar Logan a.k.a. Beast Boy. Ook zagen we andere helden voorbijkomen, waaronder Hawk, Dove en Jason Todd a.k.a. Robin. Nu kunnen we er dus nog een aan het rijtje toevoegen.

Tweede seizoen
Het tweede seizoen van de serie lijkt enigszins te exploderen. Zo zagen we in de post-credits scène van de eerste reeks al een teaser met Superboy en Krypto the Superdog. En hoorden we de afgelopen tijd dat Batman, Deathstroke, Jericho, Ravger en Mercy Graves in de tweede reeks te zien zijn. Aqualad is dus de volgende toevoeging.

In de serie zal Aqualad vermoedelijk net gestopt zijn als hulpje van Aquaman, precies zoals Dick Grayson dat had gedaan. Hieronder een foto die Van Acker op zijn Instagram zette:
Bekijk op instagram


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.