search

Terence Shea

Recensent

Schrijft voor serietotaal sinds 6 juli 2022

Terence Shea

Bio

Terence is een manusje van alles (bioscoop- , winkel- en callcentermedewerker, grondsteward, groepsfitnessinstructeur) maar zijn passie ligt voornamelijk bij muziek als zanger, componist en DJ van House/Techno, en bij film en televisie als afgestudeerd scenarioschrijver bij de Nederlandse Filmacademie.

In beide categorieën zijn vrijwel alle soorten welkom, als het maar enige originaliteit toont of op z'n minst dat het teweeg brengt wat het zou moeten doen. Zoals horrorfilms: het wiel hoeft niet opnieuw uitgevonden te worden, als het hem maar wat dieper in zijn bioscoopstoel laat zakken. Of komedie: als er hardop gelachen kan worden maakt het niet uit of het zo plat als een dubbeltje is.

Terence woont al langer in Amsterdam dan in het Limburg waar hij geboren is waar hij het prima naar zijn zin heeft, maar toch ooit hoopt te kunnen verhuizen naar een rustig plekje met veel natuur. He voordeel van schrijven is dat het overal kan. Andere ambities zijn doorbreken als scenarist, maar Nederlandse producenten hebben een voorkeur voor kopiëren wat anderen reeds gedaan hebben terwijl Terence liever iets nieuws laat zien - zonder dat het kunstzinnig of experimenteel wordt. En anders in het buitenland, want Engels is als een tweede primaire taal en er liggen wat verhalen op de plank waar producent Jason Blum vast blij van zou worden. Heeft iemand zijn nummer?


Terence heeft 174 artikelen geschreven.

Laatste artikelen