Recap: 'Better Call Saul' aflevering 5 - Alpine Shepherd Boy

Recap: Better Call Saul aflevering 5

Wordt Jimmy McGill weer Slippin' Jimmy?

Jim Pedd, 04-03-2015 11:46

Wat vooraf ging
We zijn alweer toe aan de vijfde aflevering van AMC-serie Better Call Saul. Het beeld dat we krijgen van Jimmy McGill (Bob Odenkirk) is dat van een weinig succesvolle advocaat, die uit alle macht probeert op het rechte pad te blijven. Maar daar niet heel goed in is en steeds weer kansen krijgt om er van af te wijken. Vooral zijn broer Chuck (Michael McKean) lijkt hem daarvan te weerhouden.

Lees hier onze recap van aflevering 3, Nacho
Lees hier onze recap van aflevering 4, Hero
Lees hier onze recap van aflevering 5, Alpine Shepherd Boy
Lees hier onze recap van aflevering 6, Five-O
Lees hier onze recap van aflevering 7, Bingo
Lees hier onze recap van aflevering 8, RICO
Lees hier onze recap van aflevering 9, Pimento
Lees hier onze recap van aflevering 10, MarcoAFLEVERING 5: Alpine Shepherd Boy

De vorige afleveringen van Better Call Saul gingen allemaal van start met een flashback of flashforward, maar van dit patroon wordt nu voor het eerst afgeweken. Het verhaal wordt ditmaal direct na de gebeurtenissen in Hero opgepikt en we zien hoe de politie aanklopt bij Chuck, om hem te vragen naar de krant die hij stal van zijn overbuurvrouw. De aanvaring met de politie verloopt niet heel positief en de nasleep daarvan vormt het belangrijkste plotpunt van de aflevering.

Jimmy treffen we vervolgens aan, als hij langs gaat bij de eerste klanten die hij opgepikt heeft na het incident met het billboard. Hij schrikt er niet voor terug om akkoord te gaan met bizarre zaken, zoals een man die een eigen land wil oprichten en een man met een hele foute manier om z'n kinderen zindelijk te maken.

Maar Jimmy is nog altijd een zachtaardige man. Dat blijkt wel als we hem in een erg aandoenlijke scène de nagels van Kim (Rhea Seehorn) zien lakken. Vervolgens gaan de twee naar het ziekenhuis, waar Chuck is opgenomen. Bij aankomst probeert Jimmy zoveel mogelijk van de elektrische apparatuur uit te schakelen, tot scepticisme van de behandelend arts, die zelfs aantoont dat er geen sprake is van een elektroallergie.

Toch blijft Jimmy zijn broer steunen en dat laat zien dat hij nog altijd niet Saul Goodman is. Als Chuck dan eindelijk thuis komt, hebben de twee het over het billboard. Jimmy zegt dat het een eenmalig iets was en dat hij echt niet "Slippin' Jimmy" zal worden. Het billboard was nodig om de bal rollende te krijgen en Chuck gunt hem het voordeel van de twijfel.

Jimmy geeft zelfs aan zich te willen richten op ouderenrecht en dat vindt Chuck een goed plan. Vervolgens zien we Jimmy kort in een bejaardentehuis en rijdt hij naar zijn werk, waar Mike (Jonathan Banks) nog altijd parkeerwachter is. En dan krijgen we een cadeautje, in ruil voor het ontbreken van een flashback of flashforward. Nu is er een blik op het leven van Mike, dat Jimmy uiteindelijk misschien wel leidt naar een leven van misdadigheid. Mike volgt een vrouw (zijn dochter?) en hangt thuis voor de televisie, tot oud-collega's langskomen.

Daarmee is de aflevering alweer voorbij. Waar de vorige aflevering qua opbouw van personages misschien wel de beste tot nu toe was, kan dat eigenlijk niet gezegd worden van Alpine Shepherg Boy. Niet dat het een slechte aflevering was, maar de nieuwigheid lijkt er nu een beetje vanaf te zijn. Toch lijkt het erop dat het verhaal de komende aflevering weer in hyperdrive schiet en dat schept grote verwachtingen.Nog wat citaten:

"Meet Tony the Toilet Buddy."
"Fill me up Chandler, put it in me."
"Some of the wealthier Pacific Rim nations will love it, those crazy bastards."
"Need a will, call McGill"


Lees meer over: better call saul, recensie, recap, seizoen 1, netflix, amc, alpine shepherd boy, aflevering 5, jimmy mcgill, bob odenkirk, vince gilligan, raymond cruz, michael mando, rhea seehorn, michael mckean, jonathan banks

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Deze 2 gave series verrijken deze week NPO Plus

Deze 2 gave series verrijken deze week NPO Plus

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in