Recap: 'Better Call Saul' aflevering 7 - Bingo

Recap: Better Call Saul aflevering 7

Toch maar weer Slippin' Jimmy?

Jim Pedd, 18 maart 2015 15:58

Wat vooraf ging
We zijn alweer toe aan de zevende aflevering van AMC-serie Better Call Saul. Het beeld dat we krijgen van Jimmy McGill (Bob Odenkirk) is dat van een weinig succesvolle advocaat, die uit alle macht probeert op het rechte pad te blijven. Heel goed is hij daar niet in en het is dan ook vooral broer Chuck (Michael McKean) die hem daarvan weerhoudt. Ondertussen heeft Jimmy met een billboard-actie de bal aan het rollen gekregen en heeft hij zijn eerste bijzondere klanten gehad… Maar blijft het goed gaan?

Lees hier onze recap van aflevering 3, Nacho
Lees hier onze recap van aflevering 4, Hero
Lees hier onze recap van aflevering 5, Alpine Shepherd Boy
Lees hier onze recap van aflevering 6, Five-O
Lees hier onze recap van aflevering 7, Bingo
Lees hier onze recap van aflevering 8, RICO
Lees hier onze recap van aflevering 9, Pimento
Lees hier onze recap van aflevering 10, MarcoAFLEVERING 7: BINGO
Waar de vorige aflevering van Better Call Saul in z’n geheel om Mike Ehrmantraut (Jonathan Banks) draaide, speelt Jimmy McGill in Bingo eindelijk weer de hoofdrol. De aflevering toont aan hoe oprecht Jimmy is in zijn pogingen om het goede te doen. Maar ook hoe moeilijk hij het daarmee heeft. Jimmy helpt eerst Mike uit de brand (door het notitieboekje terug te brengen) en gaat vervolgens langs bij broer Chuck.

Die blijkt zijn best te doen om resistentie op te bouwen tegen elektriciteit. Het lijkt er daardoor op dat Chuck binnen afzienbare tijd weer terug gaat naar Hamlin, Hamlin & McGill. Dat Jimmy vervolgens dossiers achterlaat in de woning van Chuck en die meteen als Jimmy vertrekt ze door begint te lezen, laat verder zien hoe graag hij weer mee wil draaien in de samenleving.

Daarna zien we Kim (Rhea Seehorn) en Jimmy samen in een leegstaand kantoor. Daar biedt Jimmy een partnerschap aan en stelt hij voor dat Kim het grootste kantoor krijgt. Maar zij weigert, want haar carrière ligt bij Hamlin (die ook haar studie betaalde). Direct daarna zien we de Kettlemans weer. Zij zien het niet zitten om een deal met justitie te sluiten en het geld terug te geven. Geld dat ze zeggen niet gestolen te hebben en dus willen ze weg bij Kim.

Craig en Betsy met veel stampij naar Jimmy, die ze eigenlijk niet wil accepteren als klanten. Hij doet het, zodra Betsy hem eraan herinnert dat ze hem steekpenningen betaald heeft (met geld waarvan ze tegelijk beweert het niet te hebben). Als Jimmy er vervolgens achter komt, dat de Kim daardoor gedegradeerd is bij Hamlin, besluit hij haar uit de brand te helpen.

Mike is Jimmy nog een gunst verschuldigd en brengt de steekpenningen terug naar de Kettlemans. Vervolgens breekt Mike daar in en brengt hij het hele geldbedrag naar justitie. Jimmy laat de Kettlemans vervolgens naar Kim gaan en daarmee is ook haar carrière weer gered. Maar zelf is Jimmy er weinig mee opgeschoten. Niet alleen is hij het geld kwijt, maar ook kan hij nog steeds niet werken met Kim. En daar komt bij, dat het weer een crimineel plannetje was, waarmee hij de zaak kon rechtzetten. Hoe graag hij ook goed doet, Jimmy blinkt uit in het slechte.Nog wat citaten:
”Im working with a lot of elders, maybe dementia is contagious”
“Jesus. Get’s bigger everytime I look at it.”
“You thief!” / “Takes one to know one”
“You stole from us. We will have you arrested”


Lees meer over: better call saul, recensie, recap, seizoen 1, netflix, amc, bingo, aflevering 7, jimmy mcgill, bob odenkirk, vince gilligan, raymond cruz, michael mando, rhea seehorn, michael mckean, jonathan banks

Informatie over de serie: Better Call Saul

Populair nieuws