search

Ons nieuws van woensdag 24 september 2014

Idris Elba niet de titelheld in tv-serie 'Luke Cage'
Series / Nieuws

Idris Elba niet de titelheld in tv-serie 'Luke Cage'

Die kans is voorbij sinds hij al een rol in de Marvel Cinematic Universe heeft.

Acteur Idris Elba, onder meer bekend uit de serie Luther en de film Pacific Rim, heeft enige tijd terug bekend dat hij met Marvel in gesprek was om de rol van Luke Cage te spelen in een film over de superheld. Ondanks dat het onbekend is of dit voor of na het accepteren van de rol als Thor-personage Heimdall was, geeft hij nu aan dat de kans verkeken is dat hij Luke Cage gaat spelen in de geplande tv-serie.

Onlangs zei Elba het volgende over de rol: "Uh, ik denk dat er al een acteur getekend heeft, gelukkig of helaas." Het blijkt dat Marvel zorgvuldig omgaat met het bekendmaken van hoofdrolspelers. Eerder werd gesuggereerd dat Marvel reeds een actrice heeft gevonden voor de rol van de heldin Jessica Jones. Ook dit comic-personage krijgt op den duur een eigen serie.

Marvel werkt op dit moment nauw samen met Netflix aan de serie Daredevil, daarna moeten series verschijnen rond de eerdergenoemde Luke Cage en Jessica Jones. Een vierde en vijfde serie worden gebaseerd op Iron Fist en The Defenders.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Poll: Welk 'Walking Dead'-personage moet overleven?
Series / Poll

Poll: Welk 'Walking Dead'-personage moet overleven?

Zoals bekend, sneuvelt er regelmatig iemand in de serie van AMC.

Op twaalf oktober begint AMC weer met nieuwe uitzendingen van The Walking Dead. Zoals bekend, is de serie er niet vies van hoofdpersonen dood te laten gaan. Vooral komend seizoen schijnt niemand veilig te zijn en kan iedereen zomaar sneuvelen. Dat bleek ook wel uit de synopsis die onlangs werd vrijgegeven.

"Seizoen vijf pikt het verhaal vlak na de gebeurtenissen in het vierde seizoen op. Wat volgt is een verhaal waarin de werkelijke motieven van de mensen van Terminus worden verweven met het hoopvolle perspectief op een geneesmiddel in Washington. Het lot van de verloren kameraden wordt verkend, net als dat van nieuwe personages, nieuwe conflicten en nieuwe obstakels die het de groep moeilijk maken om samen te blijven en in leven te blijven."

Wij vragen ons dus af: welk personage moet volgens jou blijven leven? We hebben een selectie gemaakt van de hoofdpersonen, maar mocht je nog iemand anders willen noemen, horen we dat uiteraard graag in de reacties!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blu-ray recensie - 'The Blacklist' seizoen 1
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie - 'The Blacklist' seizoen 1

Uitzonderlijke uitgave bomvol extra's van een spannende serie.

Bedenker: Jon Bokenkamp | Cast: James Spader (Raymond Reddington), Megan Boone (Elizabeth Keen), Diego Klattenhoff (Donald Ressler), Ryan Eggold (Tom Keen), Harry Lennix (Harold Cooper) | Jaren: 2013 "“ heden | Release: NBC, RTL4

Kortgeleden hadden we een opvallend nieuwtje. Online streamingdienst Netflix bleek maar liefst twee miljoen dollar per aflevering van The Blacklist betaald te hebben. Dat zijn erg dure uitzendrechten dus, maar heel vreemd is dat niet. De serie is namelijk immens populair bij de kijker.

In The Blacklist neemt een van de meest gezochte misdadigers van de Verenigde Staten een opmerkelijke beslissing. Raymond "Red" Reddington heeft namelijk besloten schoon schip te maken en de FBI te helpen bij de jacht op ongrijpbare criminelen. In ruil daarvoor heeft hij één eis: hij wil samenwerken met Elizabeth "Liz" Keene, een FBI-agente die net klaar is met haar opleiding. Voor Liz een enorme sprong in het diepe.

Qua kijkcijfers heeft NBC niets te klagen. De première werd in september 2013 bekeken door zo'n 12,58 miljoen mensen en de finale van het eerste seizoen door 10,44 miljoen. Relatief gezien valt het verlies van het aantal kijkers dan wel mee. In Nederland keken op RTL4 zo'n 1,1 miljoen mensen per aflevering. Een mooi aantal, aangezien de populairste programma's op de Nederlandse televisie gemiddeld hooguit 1,5 miljoen tot 1,8 miljoen kijkers trekken. (Alleen The Voice, Boer Zoekt Vrouw en een paar andere programma's zijn echte uitzonderingen op die regel.)

Ook de recensies zijn erg positief. Op Metacritic scoort het eerste seizoen een score van 74 op 100. RottenTomatoes kent de serie een hoger percentage toe: 82 op basis van 45 recensies. De consensus van critici lijkt op het volgende neer te komen. Vooral James Spader speelt de sterren van de hemel als de crimineel Red, die besluit informant van de FBI te worden. Zijn aanwezigheid maakt de vele twists en soms nogal ongeloofwaardige misdaden meeslepend.



Blu-ray: The Blacklist | Duur: 939 min. | Release: september 2014 | Video: 1.78:1 | Audio: Engels, Duits, Portugees 5.1 DTS-HD MA | Discs: 6x Blu-ray | EAN: 8-712609-604047 | Met dank aan: Sony Pictures

De Blu-ray uitgave is apart. Normaal gesproken krijgen we een slipcover en een gewone hoes voorgeschoteld. Dat is nu niet het geval. In plaats daarvan zitten de zes (!) schrijven in een driedubbel zo dikke hoes. Op de cover een beeld van een aan een stoel geboeide James Spader, met kenmerkende hoed van zijn personage en een uitgebreide glimlach.

Maak je de hoes open, tref je de zes schijven aan met informatie over wat erop staat. Alleen staat niet aangegeven welke featurette op welke schijf staat. Verder zie je binnenin "“ en dat vinden we een mooie toevoeging "“ de synopsis van elke aflevering. Dit soort toevoeging zien we graag bij Blu-ray uitgaves en we kunnen alleen maar zeggen dat we het graag vaker zo willen zien.

De beeld- en audiokwaliteit op deze uitgave zijn van hoog niveau. De kleuren komen goed tot hun recht; vooral huidskleuren zien er vrijwel altijd natuurlijk uit. De enige iets mindere kant van de beeldkwaliteit is het zwart. Verder is het zo mooi als je maar wil hebben. De opnames zijn scherp en van hoog niveau. Datzelfde geldt voor het geluid. De 5.1 soundtrack is indrukwekkend en zorgt voor goed dialoog. De muziek overheerst verder nooit en actiescènes klinken goed.

Extra's
De extra's op deze uitgave zijn van hoog niveau. Zoals vaak het geval is, heeft Sony ook bij deze uitgave commentaren toegevoegd. het betreft drie afleveringen: de Pilot, Anslo Garrick: Part 1 en Berlin: Conclusion. Het commentaar komt van de uitvoerend producenten van de serie: jon Bokenkamp, Joe Carnahan en ohn Eisendrath. Dan is er nog The Insider: Achter de schermen bij het eerste seizoen, een mini-documentaire van een kwartier die een breder beeld geeft van wat de bedoelingen waren van de schrijvers met het eerste seizoen. Leuk om te zien, maar niet diepgaand.

De derde toevoeging bestaat uit 22 afleveringen van Beyond the Blacklist. Deze featurettes duren ongeveer vijf minuten en geven een perfecte blik achter de schermen bij de productie van elke aflevering. Dan hebben we nog de featurette Inception: De making-of van de Pilot, die acht minuten duurt en iets meer aandacht geeft aan de pilot. Niet veel langer dan de Beyond-featurettes en biedt nauwelijks meer informatie.

Toevoeging nummer vijf is Fotogalerij: De Blacklisters en gaat over de slechteriken van de serie. Dat zijn er nogal wat, dus misschien net iets teveel voor de twaalf minuten die deze featurette duurt. Tot slot is er nog een mooie 40 minuten durende featurette (verspreid over de vijf discs) met de titel Personage Dossiers. Het team van FBI-agenten waar Red mee samenwerkt komt daarin aan bod.



Toekomst
De première van The Blacklist vond plaats op 23 september. Een kleine twee weken later, op 4 oktober, besloot NBC het eerste seizoen volledig te laten maken en op 3 december werd het tweede seizoen besteld. Dat ging op 22 september in première en zal later op RTL4 te zien zijn. Ook mogen we, gezien de twee miljoen dollar die Netflix voor elke afzonderlijke aflevering betaalde, dat de serie binnen afzienbare tijd in Nederland te streamen is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Shea Whigham gecast in 'Marvel's Agent Carter'
Series / Nieuws

Shea Whigham gecast in 'Marvel's Agent Carter'

De Boardwalk Empire-acteur speelt een personage dat in de strips de She-Hulk opjoeg.

Marvel heeft aangekondigd dat Shea Whigham (Boardwalk Empire) een rol heeft bemachtigd in de nieuwe serie Agent Carter. Hij zal de rol spelen van SSR Chief Roger Dooley. Hayley Atwell speelt de rol van Agent Peggy Carter, Chad Michael Murray speelt SSR Agent Jack Thompson, Enver Gjokaj is SSR Agent Daniel Sousa en James D'Arcy nemet de rol van Edwin Jarvis op zich.

Hoewel het personage van Whigham wordt beschreven als 'hard maar eerlijk', zullen die-hard Marvel Comic-fans Dooley herinneren als een minder plezante S.H.I.E.L.D.-agent, die in John Byrne's graphic novel The Sensational She-Hulk uit 1985 de groene reuzin opjoeg en probeerde te vangen.

Marvel's Agent Carter werd geschreven door Christopher Markus en Stephen McFeely. De serie wordt geproduceerd door Tara Butters, Michele Fazekas, Christopher Markus, Stephen McFeely, Chris Dingess, Kevin Feige, Louis D'Esposito, Alan Fine, Joe Quesada, Stan Lee en Jeph Loeb voor ABC Studios en Marvel Television

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Extra aflevering 'GTST' via app
Series / Nieuws

Extra aflevering 'GTST' via app

Ter ere van de vijfduizendste aflevering van de Nederlandse soap.

RTL 4 verwent de trouwe kijkers van de langlopende soap Goede Tijden, Slechte Tijden binnenkort met iets speciaals. Tijdens de vijfduizendste aflevering is het mogelijk om via een tweede scherm, bijvoorbeeld met een smartphone of tablet, gelijktijdig een extra aflevering te bekijken.

Tijdens de 3000ste en 4000ste aflevering kregen de fans ook al een extra aflevering voorgeschoteld, maar dit is de eerste keer dat dit gelijktijdig via een tweede scherm gebeurt. Via de app is het mogelijk om de gebeurtenissen uit de 5000ste aflevering vanuit een ander perspectief te volgen.

Mocht je interesse hebben, dan moet je wel eerst de speciale GTST 5000-app downloaden. Deze is vanaf 10 oktober verkrijgbaar voor iOS en Android. Een week later zal aflevering 5000 worden uitgezonden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ook Vince Vaughn definitief in tweede seizoen 'True Detective'
Series / Nieuws

Ook Vince Vaughn definitief in tweede seizoen 'True Detective'

Een paar dagen geleden werd Colin Farrell ook al bevestigd.

Een paar dagen terug werd bevestigd dat Colin Farrell zal gaan meewerken aan het tweede seizoen van HBO's True Detective en nu kunnen we weer een acteur bevestigen. Ook Vince Vaughn behoort nu honderd procent zeker tot de cast van de show.

Verder weten we nu ook zeker dat regisseur Justin Lin (Fast & Furious) de eerste twee afleveringen van het seizoen zal gaan regisseren. Het verhaal, geschreven door Nic Pizzolato, volgt drie politieagenten en een crimineel die tijdens de nasleep van een moord te maken krijgen met een groot complot. Farrell speelt Ray Velcoro, een rechercheur die enerzijds te maken heeft met zijn corrupte politiebazen en anderzijds een gangster bij wie hij in het krijt staat. Vaughn is Frank Semyon, een crimineel die na de moord op een zakenpartner bang is zijn imperium kwijt te raken.

Wat betreft de vrouwelijke hoofdrollen is er nog niets bevestigd, maar met namen als Rachel McAdams, Jessica Chastain Jessica Biel en Elisabeth Moss zijn er kandidaten in overvloed. Er zullen ongetwijfeld snel nieuwe bevestigingen volgen aangezien de productie aan het einde van het jaar van start moet gaan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sharlto Copley & co. op nieuwe foto's 'Powers'
Series / Foto's

Sharlto Copley & co. op nieuwe foto's 'Powers'

De nieuwe superhelden-/detectiveserie van Sony Pictures Television.

Sony Pictures Television heeft vier nieuwe foto's van hun nieuwe serie Powers vrijgegeven. Deze foto's kun je hieronder bekijken. Daarnaast werd onthuld dat de eerste beelden van de serie vertoond zullen worden tijdens de New York Comic Con, die in oktober plaatsvindt.

Sharlto Copley (District 9, Elysium) speelt de hoofdrol van voormalig superheld Christian Walker, die nu een rechercheur is. Michelle Forbes (The Killing) werd onlangs nog gecast als superheldin Retro Girl.

De twee worden vergezeld door Susan Heyward als rechercheur Pilgrim, Max Fowler, Adam Godley, Noah Taylor, Olesya Rulin eb Eddie Izzard.

De comic-serie Powers werd geschreven door Brian Michael Bendis en getekend door Michael Avon Oeming en gaat over twee rechercheurs, Christian Walker en Deena Pilgrim, die superhelden-gerelateerde moorden onderzoeken. De reeks ging van start in 2004 via Image Comics en wordt tegenwoordig uitgegeven door Marvels Icon-imprint.

Charlie Huston zal de eerste aflevering schrijven en samen met Remi Aubuchon de show runnen. David Slade (Hannibal, 30 Days of Night) zal de eerste twee afleveringen regisseren van de serie, die vanaf december wordt uitgezonden op het Playstation Network.








Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.