search

Ons nieuws van zondag 4 augustus 2019

'Star Trek: Discovery' krijgt een nieuwe kapitein in seizoen 3!
Series / Nieuws

'Star Trek: Discovery' krijgt een nieuwe kapitein in seizoen 3!

De vierde alweer, afhankelijk van hoe je telt.

Eindelijk is het dan zover. Na een compleet seizoen waarin de Discovery in Star Trek: Discovery het zonder formele kapitein moest doen, krijgt het ruimteschip in het derde seizoen een nieuwe kapitein. Dat vertel medeshowrunner en uitvoerend producent Michelle Paradise tijdens de Television Critics Association Press Tour in Beverly Hills.

De stoel van de kapitein van de USS Discovery is behoorlijk vaak van eigenaar gewisseld. Eerst was het schip van Captain Gabriel Lorca, die het schip leidde tijdens de Klingon War. Vervolgens kwam hij om het leven en werd hij kort vervangen door Saru, die vervolgens weer vervangen werd door Christopher Pike. Maar 930 jaar in de toekomst is er weer een nieuwe nodig.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' breidt het canon uit

Een kapitein kiezen
De bedoeling is dat de Discovery een kapitein kiest uit de bemanning die zich reeds op het schip bevindt. "Ik wil jullie er even aan herinneren dat in de finale, toen Pike vertrok, Saru zei, dat 'We een nieuwe kapitein moeten kiezen'. En dus gaat dat gebeuren. De Discovery heeft een kapitein nodig en dat zullen we in het verhaal ook oppakken."

Volgens Paradise heeft de serie in het tweede seizoen echt zijn draai gevonden. "We hebben onze stijl en toon echt gevonden denk ik. We hebben een mooie mix tussen hart en karakter en avontuur en plezier en humor en actie gevonden." De serie keert in dit derde seizoen, dat eind dit jaar te zien zal zijn, niet terug naar het tijdperk waar de boel begon.

Lees ook: Eerste beelden derde seizoen 'Star Trek: Discovery' tonen de verre toekomst
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tom Hiddleston: 'Loki' TV-serie zal vroeg in 2020 van start gaan
Series / Nieuws

Tom Hiddleston: 'Loki' TV-serie zal vroeg in 2020 van start gaan

De reeks zal exclusief verschijnen op het Disney+ streamingplatform.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Acteur 'Tom Hiddleston' heeft bekend gemaakt dat de productie van de Marvel Studios serie over Loki vroeg in het komende jaar zal beginnen. Inmiddels is ook bekend gemaakt dat de serie vanaf de lente van 2021 te zien zal zijn op Disney+.

De Loki TV-serie werd vorig jaar aangekondigd als één van de vele Marvel Cinematic Universe projecten die exclusief gelanceerd zullen worden op het aankomende streaming platform Disney+. Over de serie bestaat tot op moment van schrijven wel nog enige onduidelijkheid. Fans waren dan ook in eerste instantie erg verrast door de aankondiging van 'Marvel Studios'. Dit is uiteraard het gevolg van het feit dat 'Loki' stierf in Avengers: Infinity War. Als gevolg van deze gebeurtenis leek het er dan ook naar uit te zien dat het personage geen toekomst meer had.

In 2021 op Disney+
Ondanks het feit dat er nog steeds de nodige onduidelijkheid bestaat met betrekking tot de Loki-serie is één en ander inmiddels wel al duidelijk geworden. Toen Loki ontsnapte met de Tesseract in Avengers: Endgame zagen heel wat fans hierin de perfecte setting voor een solo TV-serie. Ondanks het feit dat Marvel Studios in eerste instantie de lippen stevig op elkaar hield lijkt de serie inderdaad dit pad te gaan bewandelen. Hoofd van de Marvel Studios, namelijk 'Kevin Feige' heeft ondertussen ook bevestigd dat de reeks in de lente van 2021 zal verschijnen op Disney+.

Wanneer we de serie kunnen bekijken was dus reeds duidelijk, maar nu heeft terugkerend Loki-acteur 'Tom Hiddleston' ook de start van de productie bekend gemaakt. De acteur deed dit tijdens een interview met 'EW' over zijn rol in de Broadway productie Betrayal. Hoe de serie uiteindelijk precies zal uitpakken is uiteraard nog maar zeer de vraag. Eén ding staat echter vast, de fans zijn er alvast helemaal klaar voor!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komt er nu wel of geen 'Friends' reünie?
Series / Nieuws

Komt er nu wel of geen 'Friends' reünie?

De ultieme droom van 'Friends' fans lijkt verder weg dan ooit...

Wanneer één van de castleden van Friends een interview moet geven kan je er donder op zeggen dat er één vraag altijd zal worden gesteld, namelijk of er nu al dan niet nog een vervolg of een reünie zit aan te komen. 'David Schwimmer' had op die vraag alvast snel een antwoord klaar.

In een interview van 'David Schwimmer' bij 'The Lateish Show' heeft de acteur aangegeven dat de cast van mening is dat de reeks perfect is geëindigd. Net omdat er geen beter einde zou kunnen zijn is er weinig reden om een vervolg of een reünie te maken. Helemaal onverwachts hoeft deze stelling eigenlijk niet te zijn, in tegendeel. Eerder hebben ook andere leden van de cast laten optekenen dat een reünie of een vervolg zeer onwaarschijnlijk is.

Lees ook: Reünie 'Friends' is mogelijk!

"Ik wil het niet meer doen"
Vorig jaar was het nog acteur 'Matt LeBlanc' welke in een interview met 'Femail Magazine' aangaf geen zin meer te hebben in een vervolg op Friends. Toen hem de vraag werd gesteld waarom die keuze antwoordde de acteur kort en scherp; "gewoon omdat ik het niet meer wil doen, simpel". LeBlanc voegde nog toe aan deze stelling dat een vervolg maken op de reeks niet meer interessant zou zijn voor de kijkers. Bijgevolg zou het afbreuk doen aan de kwaliteit die Friends altijd aan de dag heeft weten te leggen.

Ondanks het feit dat LeBlanc en Schwimmer een vervolg of een reünie dus niet meteen zien zitten geldt dat niet voor alle leden van de cast. Eerder hebben zowel 'Adam Sandler' als 'Jennifer Aniston' immers aangegeven wel degelijk gewonnen te zijn voor het idee. Staat de deur dus alsnog op een kiertje of komt er echt geen reünie meer? Eén ding lijkt in ieder geval vast te staan, als niet de volledige cast overstag gaat is de kans op een vervolg nagenoeg onbestaande.

Lees ook: Er komt nooit een revival van 'Friends'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Laatste seizoen 'Homeland' is wéér uitgesteld
Series / Nieuws

Laatste seizoen 'Homeland' is wéér uitgesteld

Twee jaar moeten we het doen zonder Carrie Mathison.

Het achtste seizoen van Homeland is uitgesteld. Eigenlijk wilde Showtime de serie afgelopen juni uitzenden, maar het laatste seizoen werd wegens productie-eisen uitgesteld naar deze herfst. Nu is de serie nog verder uitgesteld naar 2020.

Daarmee is de serie voor twee jaar niet te zien geweest en hebben fans wel heel lang moeten wachten op de laatste reeks rond Carrie Mathison. In ruil daarvoor horen we wel voor het eerst plotdetails over de laatste twaalf afleveringen, die in Marokko worden opgenomen.

Het plot
Het plot wordt als volgt omschreven:
In het laatste seizoen van Homeland herstelt Carrie Mathison van maanden brute opsluiting in een Russische goelag. Haar lichaam geneest, maar haar geheugen blijft gebrekkig. Dat vormt een probleem voor Saul, die nu National Security Advisor is voor de nieuwe President Warner. De topprioriteit van de regering van Warner is om de eindeloze oorlog in Afghanistan te stoppen en Saul moet met de Taliban onderhandelen. Maar Kaboel zit vol warlords en huurlingen, fundamentalisten en spionnen. En dus heeft Saul de kennis en relaties van zijn protegé nodig. Tegen alle medische adviezen in, vraagt hij Carrie dan ook om mee terug te keren naar het hol van de leeuw "“ voor een allerlaatste keer.

Lees ook: Showtime-serie 'Homeland' komt officieel ten einde met seizoen 8
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit zijn de hoofdrolspelers van de 'Halo'-serie!
Series / Nieuws

Dit zijn de hoofdrolspelers van de 'Halo'-serie!

De opnames kunnen bijna van start.

Halo heeft zijn hoofdrolspelers gevonden. Showtime maakt een behoorlijk ambitieuze serie en heeft nu de voornaamste castleden bij elkaar. Tijd dus om te beginnen met de opnames van de serie, die al jaren in de maak is.

Variety meldt dat Natascha McElhone, Bokeem Woodbine, Shabana Azmi, Bentley Kalu, Natasha Culzac en Kate Kennedy zich bij de verfilming van de gamereeks voegen. Zij spelen dan naast Pablo Schreiber, die Master Chief speelt.

Lees ook: Pablo Schreiber (American Gods) is Master Chief in 'Halo'-serie!

Rollen bekend
Ook zijn de rollen van de castleden al bekend. Hieronder zetten we ze voor je op een rij.
Natasha McElhone speelt twee personages: Dr. Catherine Halsey, de maker van de Spartan-superdolaten en Cortana, de meest geavanceerde AI uit de menselijke geschiedenis en de sleutel voor het overleven van de mensheid.
Bokeem Woodbine is te zien als Soren-066, een man die leeft in de uithoeken van de menselijke beschaving en in conflict raakt met zijn oude vriend Master Chief.
Shabana Azmi is te zien als Admiral Margaret Parangosky, het hoofd van de Naval Intelligence.
Bentley Kalu zal de rol van Spartan Vannak-134 spelen, hulpje van Master Chief.
Natasha Culzac speelt Sparttan Riz-028, een dodelijke moordmachine.
Kate Kennedy speelt tot slot Spartan Kai-125, net zo dodelijk als de rest.
De serie is in het eerste kwartaal van 2021 te zien en krijgt negen afleveringen.

Lees ook: 'Halo'-serie wordt net zo episch en complex als 'Game of Thrones'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel wilde meer diversiteit in 'WandaVision'
Series / Nieuws

Marvel wilde meer diversiteit in 'WandaVision'

Marvel was helemaal aan boord in dit geval!

Marvel Studios steunde het verlangen van showrunner Jac Schaeffer van WandaVision om een schrijversruimte vol vrouwen te hebben. Vier van de acht schrijvers zijn vrouw en dat is "behoorlijk bewust en een idee dat Marvel graag ondersteunde".

Volgens Schaffer wilde Marvel heel graag meewerken aan de plannen voor meer diversiteit. "Ik vond het heel belangrijk dat we vrouwen en mensen van alle achtergronden en perspectieven lieten meewerken," vertelde ze tegenover Inverse. "Ik geloof, en denk dat het een feit is, dat verhalen beter worden als je meer perspectieven belicht."

Lees ook: Gerucht: Marvel-serie 'WandaVision' trekt realiteit krom

Vijf jaar later
De serie draait om Wanda Maximoff, die vijf jaar na de dood van haar geliefde Vision weer tot leven gewekt wordt. De zes afleveringen van de serie zijn direct gerelateerd aan de film Doctor Strange in the Multiverse of Madness, waarin Wanda ook een belangrijke rol krijgt. Die combinatie maakt het een uitzonderlijke serie, die in de lente van 2021 op Disney Plus te zien zal zijn.

Lees ook: Marvel-serie 'WandaVision' gaat terug in de tijd!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen