search

Ons nieuws van donderdag 5 september 2019

'Watchmen'-serie heeft een premièredatum!
Series / Nieuws

'Watchmen'-serie heeft een premièredatum!

Eindelijk duidelijkheid over wanneer de langverwachte serie te zien zal zijn.

Watchmen is een van die hoog geanticipeerde series van HBO en heeft eindelijk een premieredatum. De serie, die volgt op de comics zal vanaf 20 oktober te zien zijn. Dat laat HBO weten op sociale media.

De serie speelt zich af in het heden en borduurt voort op het verhaal uit de comics die we in de jaren tachtig konden lezen. De boel speelt zich af in een alternatieve geschiedenis waarin superhelden gezien worden als outlaws. De serie omarmt volgens HBO de nostalgie van de graphic novel maar probeert ook iets heel nieuws te doen.

Lees ook: 'Watchmen'-bedenker keurt nieuwe HBO-serie zwaar af

Bijna te zien
Gelukkig is de serie al bijna te zien. Deze staat op het lijstje van indrukwekkende HBO-series waar we al tijden naar uitkijken en waar ook al lange tijd teasers van vertoond worden. Nu is er eindelijk duidelijkheid over wanneer we deze kunnen verwachten. De serie borduurt voort op de comics van Dave Gibbons en Alan Moore en speelt zich af in een wereld waarin Dr. Manhattan de enige echte superheld is en meteen vrijwel almachtig is.

Lees ook: Eerste trailer nieuwe HBO serie 'Watchmen' met Dr. Manhattan!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste hoofdrolspeler bekend voor 'Lord of the Rings'!
Series / Nieuws

Eerste hoofdrolspeler bekend voor 'Lord of the Rings'!

Hij wordt een van de hoofdrolspelers in de Amazon-serie.

Amazons aankomende Lord of the Rings-serie heft een van zijn hoofdpersonen gevonden. Will Poulter heeft volgens Variety getekend voor een rol. Welk personage hij zal spelen is maar de vraag, maar hij voegt zich bij Markella Kavenagh, die in juli al tekende voor de serie.

De kans is groot dat we de komende tijd meer van dit soort berichten krijgen, want de opnames moeten binnenkort al van start gaan. Toen Amazon de rechten kocht, moest er ook haast gemaakt worden met eerste seizoenen. Voor Polter is het een mooie prestatie, nadat hij onder meer in filmreeks Narnia en recent Netflix-film Bandersnatch te zien was.



Lees ook: Eerste seizoen 'The Lord Of The Rings' zal wellicht 20+ afleveringen bevatten

Tweede era
De serie wordt gemaakt door JD Payne en Patrick McKay en geregisseerd door J.A. Bayona. Er is weinig bekend over de serie, al weten we dat de serie een verhaal vertelt dat zich ver voor The Fellowship of the Ring van J.R.R. Tolkien afspeelt. Ook mogen de makers niet afwijken van het canon zoals dat door Tolkien ooit uitgewerkt is.

Lees ook: Verhaal peperdure 'Lord of the Rings'-serie bekend?

Eerder dit jaar bleek al dat de serie in elk geval gesitueerd is in de tweede era van de fictieve wereld van Tolkien. De boel krijgt meerdere seizoenen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Grace and Frankie' gaat stoppen
Series / Nieuws

'Grace and Frankie' gaat stoppen

Het zesde seizoen van de reeks moet nog volgend jaar verschijnen...

Netflix heeft het zevende seizoen aangekondigd van haar komische serie Grace and Frankie. Dat is natuurlijk geweldig nieuws voor de fans. Er is echter ook een keerzijde aan de medaille. De streaminggigant heeft namelijk meteen ook bekend gemaakt dat het zevende seizoen het laatste zal worden.

Het zevende deel uit de populaire reeks van Netflix zal uit zestien afleveringen bestaan. Op moment van schrijven is Grace and Frankie de langstlopende Netflix-serie. Er zijn in totaal dan ook 78 afleveringen van de serie verschenen.

Lees ook: Netflix geeft 'Grace and Frankie' zesde seizoen

Langstlopende Netflix serie
Tot op vandaag is Grace and Frankie dus de langst lopende serie welke door Netflix is gelanceerd. De setting van de reeks en de uitstekende optredens van de hoofdpersonages hebben er dan ook voor gezorgd dat ze in een mum van tijd erg populair is geworden. De serie vertelt het verhaal van twee dames die beslissen om samen te gaan wonen wanneer duidelijk wordt dat hun echtgenoten een relatie met elkaar krijgen. De hoofdrollen in de serie Grace and Frankie zijn weggelegd voor 'Lily Tomlin' evenals 'Jane Fonda'. Deze laatste wist inmiddels twee Oscars achter haar naam te verzamelen.

De twee hoofdrolspeelsters hebben naar aanleiding van het cancellen van de serie na het zevende seizoen een gezamenlijke verklaring de wereld ingestuurd. In deze verklaring stond het volgende te lezen; " We zullen deze twee oude dames absoluut gaan missen. Het gemis zal net zo groot zijn als onze fans".

Dat Netflix nu al bekend heeft gemaakt dat het zevende seizoen van Grace and Frankie het laatste wordt is opvallend. Het zesde seizoen van de reeks zal immers pas ergens in de loop van volgend jaar worden gelanceerd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het verschil tussen Boba Fett en The Mandalorian
Series / Nieuws

Het verschil tussen Boba Fett en The Mandalorian

Ze lijken alleen op elkaar.

Op 12 november is het dan eindelijk zover. Disney+ gaat van start en het heugelijke nieuws daaraan is dat dan ook de grauwe Star Wars-serie The Mandalorian te zien is. Je kunt je afvragen of dit personage niet gewoon een soort van Boba Fett is.

In gesprek met Entertainment Weekly zei hoofdrolspeler Pedro Pascal dat de personages wel zeker van elkaar verschillen. Hij sprak met EW, samen met showrunner Jon Favreau en regisseur Dave Filoni. "Onze man is een Mandalorian, en we verkennen absoluut de cultuur van de Mandalorian," gaf Favreau aan.

Lees ook: Eerste trailer online voor Star Wars-serie 'The Mandalorian'!

Boba is een kloon
"Boba Fett is een kloon, volgens Attack of the Clones, en als je het aan bedenker George Lucas zou vragen, dan zou hij zeggen dat Boba Fett geen Mandalorian is. Hij is niet op Mandalore geboren. Hij is meer een persoon die erdoor is geïndoctrineerd, door de manier van leven. Hij krijgt het pantser te pakken," voegde Filoni toe.

Het blijkt dat het personage van Pascal meer een duistere held is. "Uiteindelijk wil hij het juiste doen. Maar zijn plichten kunnen erg in strijd zijn met zijn lot, en het juiste doen heeft vele gezichten. Het kan een zeer hobbelige weg zijn," verduidelijkte Pascal.



Lees ook: Poster 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian'!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Robert Downey Jr. niet klaar als Iron Man!?
Series / Nieuws

Robert Downey Jr. niet klaar als Iron Man!?

Wow dit hadden we niet verwacht!

Het lijkt erop dat Robert Downey Jr. niet helemaal klaar is als Iron Man in het Marvel Cinematic Universe. Hij schijnt te gaan spelen (of spreken) in een van de nieuwe series die op Disney+ verschijnen. Volgens de site We Got This Covered is de acteur straks te horen in een serie rond Ironheart.

Iron Man is klaar in de live-action films. Dat is iets dat we zeker weten. Downey Jr. wilde al stoppen en dat deed hij ook echt. Maar terugkeren als stem, waarom niet? Dat lijkt nu een serieuze mogelijkheid te zijn.

Assistent van Ironheart
De site We Got This Covered meldt dat Downey Jr. mogelijk te horen zal zijn in een serie rond Ironheart. De site baseert dat verhaal op een bron die eerder ook al punten goed had rond het MCU. Hoe dan ook: Ironheart is een donker meisje dat in de comics de boel overneemt van Iron Man als hij met pensioen besluit te gaan.

Zij heeft natuurlijk ook een eigen AI nodig, net zoals Spider-Man en Iron Man dat ook hebben. En dat zou dan de stem van niemand minder dan Tony Stark, c.q. Robert Downey Jr. zelf worden.Daarmee zou het dus zomaar kunnen!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Star Wars 'The Mandalorian' vecht met Aliens op nieuwe foto
Series / Foto's

Star Wars 'The Mandalorian' vecht met Aliens op nieuwe foto

Fans zullen deze aliens vermoedelijk wel herkennen.

Na decennia op het grote scherm, krijgen we eindelijk een Star Wars-serie die zich afspeelt op televisie en live-action is. Dat wordt The Mandalorian van makers Jon Favreau en Dave Filoni. Er is vandaag een gave nieuwe foto vrijgegeven van de serie.

Op de foto, die Entertainment Weekly mocht vrijgeven, zien we The Mandalorian vechten met een stel Trandoshans. Dat zijn buitenaardse wezens die vermoedelijk alleen de meest toegewijde fans van de franchise herkennen.



De serie vertelt een verhaal dat zich afspeelt tussen Return of the Jedi en The Force Awakens, in de nasleep van de val van het Keizerrijk. We volgen een premiejager in een van de uithoeken van het sterrenstelsel. Wat hij daar doet is onzeker, maar aan de hand van de eerste trailer weten we dat hij te maken krijgt met heel wat schimmige figuren in het sterrenstelsel ver, ver weg.

The Mandalorian is vanaf 12 november wekelijks te zien op Disney+.

Lees ook: Namen en details personages Star Wars-serie 'The Mandalorian' onthuld!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bingen! Het blijft toch gewoon mogelijk op Netflix!
Series / Nieuws

Bingen! Het blijft toch gewoon mogelijk op Netflix!

We kunnen weer gerust ademhalen!

Netflix maakte het bingemodel groot en leek even afscheid te nemen. Gek vonden we dat niet: immers leven series die de streamingdienst maken vaak niet heel lang. Er staat immers al iets nieuws op als je klaar bent.

Maar nu laat Netflix weten dat het niet van plan is om te stoppen met het bingemodel. Je kan dus gerust ademhalen: alhoewel sommige series zoals The Great British Baking Show wel wekelijks een aflevering krijgen, zal dat niet het standaardmodel worden.

Lekker blijven bingen
Op Twitter laat Netflix nu weten dat het niet van plan is te veranderen. "We gaan niet veranderen," schrijft Netflix op Twitter. Daarmee kunnen we dus weer gerust ademhalen en gewoon blijven bingen.

Netflix werd in 2013 gelanceerd als streamingdienst en heeft het steeds zwaarder met concurrentie als Disney+, die wekelijks afleveringen live zetten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.