search

Ons nieuws van zaterdag 7 september 2019

Krijgt 'Lost' een reboot of prequel?
Series / Nieuws

Krijgt 'Lost' een reboot of prequel?

Het is heel goed mogelijk.

Acteur Jorge Garcia weet het wel. Een prequel of reboot van Lost zou prima moeten kunnen. Toen de serie in 2004 van start ging op ABC was dat een groot succes. Maar toen de show in 2010 stopte, bleven veel fans teleurgesteld achter.

Alhoewel de finale een teleurstelling was voor veel kijkers, is de serie tien jaar nadien nog altijd populair. Gek is dat niet: de serie vormde met zijn manier van verhalen vertellen en de vele mysteries het begin van een heel nieuw type kwaliteitstelevisie. Onlangs bleek al dat ABC wel interesse heeft in meer Lost.

Lees ook: Reboot van 'LOST' lijkt mogelijk

Ook Garcia wil meer
Ook acteur Jorge Garcia wil wel meer maken. "Nou, er is heel veel helemaal niet uitgebreid bekeken. Zoals de zaken die gebeurd zijn voordat ons vliegtuig crashte, wat er op dat eiland gebeurd is. Dat zouden allemaal waardevolle verhalen kunnen zijn. Of, als het een reboot wordt, zou iemand anders onze archetypes kunnen spelen. Of ditmaal een persoon een vrouw laten zijn. Je weet wel wat ik bedoel, ik zou dat echt gaaf vinden," aldus de acteur tegenover The Storm: A Lost Rewatch Podcast.

Lees ook: Geen formele gesprekken over 'Lost'-revival
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer tweede deel Netflix-serie 'Disenchantment'
Series / Trailer

Trailer tweede deel Netflix-serie 'Disenchantment'

Het avontuur van de makers van The Simpsons gaat door!

Netflix heeft de volledige trailer voor het tweede deel van Disenchantment vrijgegeven. Die laat behoorlijk weinig te raden over hoe Elfo terugkeert. Ook blijkt heel erg duidelijk dat de serie nog veel grootser wordt dan deze tot nu toe was.

In het eerste seizoen had Elfo, een klein magisch wezen, een crush op Bean. Samen met Luci, een demon die de prinses gewoonlijk in de problemen wist te krijgen, ondernam Elfo heel wat leuke avonturen. Maar aan het eind van deel 1 van de serie kwam Elfo om het leven. Als je gedacht had dat de kleine groene kerel dood zou blijven, dan wist je vrij snel dat dit niet het geval zou zijn en dat vooral de vraag zou zijn: hoe keert hij terug? De trailer voor het tweede deel vult dat al voor een groot deel in.



Het tweede seizoen lijkt onderverdeeld te worden in een tweedelig avontuur, waarin Bean, Luci en King Zog proberen het einde van deel 1 ongedaan te maken. En dus gaan ze naar de hel om Elfo terug te halen en het koninkrijk te herstellen. En dan is er Beans moeder die haar dochter in haar voetsporen wil laten volgen.

Lees ook: Netflix gunt 'Disenchantment' tweede seizoen
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hulu schrapt ambitieuze plannen TV-universum
Series / Nieuws

Hulu schrapt ambitieuze plannen TV-universum

John Grisham krijgt toch geen serieuniversum.

Hulu was vastberaden om de boeken van John Grisham tot leven te brengen in een gedeeld universum. Er waren minimaal twee dramaseries in de maak, maar nu is besloten daar toch maar van af te zien.

Vorig jaar werd het Hulu-universum met Grisham-boeken aangekondigd. Die draaien om advocaten die spannende avonturen beleven. Zo kregen we boeken als A Time to Kill, The Pelican Brief en The Firm te zien. Hulu ging de samenwerking met Grisham aan om twee boeken te verfilmen tot series. De personages en verhaallijnen moesten vervolgens door elkaar gaan lopen.

Gedeeld universum
De bedoeling was om de boeken The Rainmaker en Rogue Lawyer te verfilmen. Daarin volgen we enerzijds een jonge man die net afgestudeerd is aan de rechtenopleiding en de grootste verzekeringsfraude van de Verenigde Staten ontdekt. Rogue Lawyer speelt zich daar twee decennia na af en draait om Sebastian Rudd, een advocaat die ongewone zaken aanneemt.

The Wrap stelt nu dat de series geannuleerd zijn. Waarom is niet bekend, maar vermoedelijk had men er geen vertrouwen in.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: girlpower in 'The Bletchley Circle: San Francisco'!
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: girlpower in 'The Bletchley Circle: San Francisco'!

De reeks is een spin-off van de Britse miniserie 'The Bletchley Circle'...

Mensen met een Netflix-abonnement kunnen zich wederom gaan opmaken voor een nieuwe topper die er zit aan te komen. Morgen, namelijk zondag 8 september 2019 verschijnt op Netflix immers de serie The Bletchley Circle: San Francisco. Deze serie is zoals de naam reeds laat vermoeden een spin-off van de Britse miniserie The Bletchley Circle.

In The Bletchley Circle: San Francisco volgen we twee hoogopgeleide vrouwelijke detectives uit het Verenigd Koninkrijk welke een samenwerkingsverband aangaan met hun Amerikaanse collega's. Het doel? Hun code-cracking talenten inzetten om een reeks van onopgeloste moorden op te lossen. De cast van The Bletchley Circle: San Francisco bestaat onder meer uit 'Julie Graham', 'Rachael Stirling' evenals 'Crystal Balint'.

Tijdsprong van 3 jaar
De nieuwe The Bletchley Circle: San Francisco speelt zich af drie jaar na de gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden in de oorspronkelijke reeks. Dit betekent dat we de hoofdpersonages volgen in het San-Francisco van het jaar 1956. Jean en Millie beslissen in deze periode om hun teergeliefde Londen achter zich te laten om de oceaan over te steken richting San-Francisco. Slagen de dames er uiteindelijk in om een reeks van onopgeloste moorden alsnog op te helderen? Je kan het vanaf morgen ontdekken op Netflix!

The Bletchley Circle: San Francisco is op Netflix te zien vanaf zondag 8 september 2019 en zal in totaal bestaan uit 8 afleveringen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nightwing komt snel naar 'Titans'
Series / Nieuws

Nightwing komt snel naar 'Titans'

Het tweede seizoen omvat een mooie verrassing.

In het tweede seizoen van DC-serie Titans krijgen we mogelijk ook Nightwing te zien. Showrunner Greg Walker hintte daarnaar tijdens een interview over de serie, die op DC Universe en bovenal op Netflix een hit bleek te zijn.

In het eerste seizoen ontmoetten we Dick Grayson al. Maar het personage wordt mogelijk meer. Walker vertelt dat een zeker personage waarvan fans al langer willen dat het te zien zal zijn, mogelijk sneller dan je zou verwachten naar de serie komt: Nightwing.

Lees ook: Nieuwe poster 'Titans' onthult de helden en schurken!

Nightwing komt eraan
Tijdens een interview met de site ComicBook vertelde Walker dat Dick Grayson snel te zien zal zijn. "Het ligt nog in de schaduwen, dus blijf vooral kijken als je Nightwing wil zien dit jaar. Dan denk ik namelijk dat je voor het einde van het jaar tevreden zal zijn."

Lees ook: 'Titans' seizoen 2 trailer: de DC-helden zijn terug!

Vermoedelijk heeft de komst van Nightwing te maken met de komst van Bruce Wayne. "Ik wilde graag kijken naar de band tussen Dick en Bruce, om Dick beter te leren kennen. We wilden dat Bruce Wayne die band zou proberen te herstellen, zoals een vader en een zoon. Het zou nooit meer Batman en Robin worden, dat is Dick immers ontgroeid. Maar wat krijg je daarna?"
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sony maakt minstens vijf of zes Spider-Man tv-series
Series / Nieuws

Sony maakt minstens vijf of zes Spider-Man tv-series

Het Sony's Marvel Universe wordt groter en groter!

Nu Marvel Studios vele tv-series in ontwikkeling heeft rond personages als Hawkeye, She-Hulk, Ms. Marvel en Falcon en de Winter Soldier stapt nu ook Sony Pictures in de live action tv-wereld. Het is bekend geworden dat er vele Spider-Man series in de maak zijn.

In gesprek met Variety heeft Sony Pictures Chairman en CEO Tony Vinciquerra onthuld dat Spider-Man op het kleine scherm avonturen zal beleven. Volgens Vinciquerra zouden er tenminste "vijf of zes" series in ontwikkeling zijn.

Spider-Man wereld
De series draaien uiteraard niet alleen om Spider-Man. Sony kan namelijk putten uit heel wat verhaallijnen rond andere helden en schurken uit het Spider-Man subuniversum waar Marvel Studios nu niet over kan beschikken.

Over het beëindigen van de samenwerking met Feige zei de CEO: "We hebben een geweldige reeks gehad met Feige. We hebben gekeken naar een hernieuwde samenwerking. De Marvel-mensen zijn geweldige mensen, we hebben veel respect voor ze, maar aan de andere kant hebben we ook een aantal geweldige eigen mensen."

Verdere details over de series had Vinciquerra niet.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Helen Mirren in nieuwe trailer HBO-miniserie 'Catherine the Great'
Series / Nieuws

Helen Mirren in nieuwe trailer HBO-miniserie 'Catherine the Great'

De vierdelige miniserie wordt vanaf 21 oktober a.s. op HBO uitgezonden.

HBO heeft de eerste trailer vrijgegeven van de nieuwe miniserie Catherine the Great, waarin we zien hoe de Russische tsarina een hoop obstakels moest zien te overkomen om de Russische troon te bestijgen. In de hoofdrol zien we Oscarwinnaar Helen Mirren.

Catherine the Great is een vierdelige dramaserie vol politieke en seksuele intriges over de machtigste vrouwelijke heerser uit de wereldgeschiedenis. Catherina was de almachtige heerser van Rusland gedurende de eerste helft van de 18e eeuw. Ze had een sterke wil, was onafhankelijk, uitermate intelligent en had geen moeite met het tonen van haar seksualiteit.

Lees ook: Trailer 'Catherine the Great': Helen Mirren als iconische Russische tsarina

Talent voor en achter de camera
Naast Mirren zijn er in de serie ook rollen weggelegd voor Jason Clarke, Gina Mckee, Rory Kinnear, Nikita Ivanovich Panin en Richard Roxburgh. Het script werd geschreven door Nigel Williams en de regie is in handen van Philip Martin. Uitvoerend producenten zijn David M. Thompson, Charlie Pattinson, Helen Mirren en Philip Martin.

Op 21 oktober a.s. wordt de eerste aflevering van Catherine the Great door HBO uitgezonden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vertrek Michonne uit 'The Walking Dead' gaat veel onthullen
Series / Nieuws

Vertrek Michonne uit 'The Walking Dead' gaat veel onthullen

Danai Gurira\'s Michonne doet nog één seizoen mee.

Na het vertrek van personages als Rick, Maggie, Tara, Henry en Enid in seizoen negen van The Walking Dead zien we in seizoen tien weer een aantal gezichten vertrekken. De grootste naam die de serie verlaat lijkt Danai Gurira's Michonne te zijn. Haar vertrek gaat ook veel onthullen.

In gesprek met TVLine heeft showrunner Angela Kang beloofd dat het vertrek van Michonne gepaard gaat met enkele belangrijke onthullingen over de veelbesproken zombieserie van de zender AMC. "We zullen bepaalde dingen komen te weten die van groot belang zijn en enorme gevolgen hebben," aldus Kang die daarna aangaf dat we in seizoen tien Michonne ook gewoon zien als de "ouderwetse bad-ass" die ze is.

Sinds seizoen 3
Ondanks dat Michonne niet gelijk te zien was in de zombieserie, is ze al vanaf seizoen 3 een bepalend gezicht. De rol betekende voor Gurira haar definitieve doorbraak in Hollywood. Ze is op dit moment ook te zien als het personage Okoye in het Marvel Cinematic Universe.

Seizoen tien start op 6 oktober op AMC en de afleveringen zijn ongetwijfeld ook te zien op de Nederlandse zender FOX.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.