search

Ons nieuws van zondag 17 januari 2021

'Snowpiercer' seizoen 2 - hoe goed zijn de eerste recensies?
Series / Nieuws

'Snowpiercer' seizoen 2 - hoe goed zijn de eerste recensies?

Snowpiercer gaat binnenkort weer verder en dan wel met Sean Bean als Mr. Wilford.

De serie Snowpiercer trapte verleden jaar zeer redelijk af en het einde van seizoen één onthulde dat niemand minder dan Game of Thrones-acteur Sean Bean het personage Mr. Wilford zal spelen.

Nu zijn de eerste recensies online verschenen en de fans hopen ongetwijfeld dat de ontvangst goed is. Hieronder de details en vanaf 26 januari op Netflix.

Eerste recensies Snowpiercer
Het eerste seizoen van Snowpiercer noteert 61% op de Tomatometer op Rotten Tomatoes, met een betere 71% als Audience Score. Die cijfers zijn nog niet beschikbaar, maar via Comicbookmovie.com en The Playlist verschenen al de eerste recensies.

"De grote vraag is hoeveel kijkers er nog aan boord zijn als de show die eindbestemming bereikt," meldt Brian Tallerico van The Playlist over het nieuwe seizoen van de serie van de zender TNT.

Josh Wilding van ComicBookMovie.com: "Sean Bean steelt de show in elke scène, maar hoewel Snowpiercer een actievolle, vermakelijke rit blijft, moet seizoen drie de boel opschudden en stoppen met het veilig te spelen. Anders is het misschien tijd voor kijkers om uit te stappen op het station."Lees ook: Eerste trailer 'Snowpiercer' seizoen 2: snel op Netflix!
Lees ook: Mr. Wilford uit 'Snowpiercer' keert terug in een zeer leuke video
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bizar grote set voor een nieuwe 'Star Wars'-serie gespot in Engeland
Series / Foto's

Bizar grote set voor een nieuwe 'Star Wars'-serie gespot in Engeland

In Engeland is een compleet Star Wars dorp uit de grond gestampt.

Dit jaar blijft het nog redelijk rustig wat betreft de Star Wars-series. Eind dit jaar krijgen we The Book of Boba Fett te zien en niet lang daarna, vermoedelijk in januari of februari 2022, volgt het derde seizoen van The Mandalorian. In 2022 staan er meer te gebeuren.

Zo is de kans groot dat ook Andor en Obi-Wan Kenobi in 2022 gaan verschijnen. De eerste wordt al opgenomen en de voorbereidingen voor de serie met Ewan McGregor als Obi-Wan lijken in volle gang.

Enorme set voor Obi-Wan Kenobi
Hieronder zie via The Sun je foto's van een enorme set die in Engeland is gebouwd. De beelden laten een soort van Star Wars-dorp zien, maar dit zou volgens de kenners niet Tatooine kunnen zijn.

Overigens verschenen er later berichten dat het mogelijk om een set voor Andor zou gaan. Duidelijk is wel dat het enorm is. De omgeving zou overigens minder blij zijn met de aanwezigheid van Disney in hun natuurgebied.Lees ook: Liam Neeson wil terugkeren in 'Star Wars'-serie rond Obi-Wan Kenobi
Lees ook: 'Star Wars'-serie Obi-Wan Kenobi komt met iconische schurken
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prachtige beelden 'Lord of the Rings'-achtige serie 'The Wheel of Time'
Series / Video/clip/featurette

Prachtige beelden 'Lord of the Rings'-achtige serie 'The Wheel of Time'

Amazon-serie The Wheel of Time ziet er echt mooi uit op deze nieuwe concept art.

Amazon Prime Video werkt hard aan The Wheel of Time, een gloednieuwe televisieserie gebaseerd op de epische fantasyboeken van Robert R.R. Jordan.

De serie is qua schaal en omvang net zo groots als The Lord of the Rings en dat blijkt ook weer uit nieuwe concept art die vandaag online is gezet door Amazon.

Korte teaser
In een korte teaser van 17 seconden zien we heel wat prachtige concept art voorbij komen. Zo zien we de caravaan van Tinker, de viering van Winternight op Emond's Field, en ook wat andere locaties. Zo lijkt het erop dat de protagonist Rand en zijn vriend Mat zien staan terwijl ze op een brug naar de wereld kijken.The Wheel of Time speelt zich af in een fantasiewereld die nog hersteld van de 'Breaking of the World'. Dat was een moment waarop alle mannen die magie kunnen gebruiken helemaal gek werden toen de bron van hun krachten gecorrumpeerd werd.

De serie draait om een groep jongeren die verzeild raken in een grootste profetie rond de wedergeboorte van de Dragon, de kampioen van het licht en de persoon die de wereld ooit stuk maakte.

Lees ook: 'Lord of the Rings'-achtige fantasyserie 'Wheel of Time' wijkt af van het originele verhaal

Lees ook: Nieuwe korte trailer peperdure Amazon-serie 'The Wheel of Time': de nieuwe 'Game of Thrones?'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Snoeiharde kritiek op nieuwe Disney+-serie 'WandaVision'
Series / Nieuws

Snoeiharde kritiek op nieuwe Disney+-serie 'WandaVision'

WandaVision scoort bij critici enorm goed, maar lang niet iedereen is zo enthousiast.

Hoewel televisieserie WandaVision op dit moment het best ontvangen Marvel Studios-project is tot nu toe, doet de serie het bij fans een stuk minder goed.

WandaVision is het eerste MCU-project in achttien maanden. De serie is te zien op Disney+ en begint heel opvallend. Waar we van Marvel Studios gewend zijn dat men behoorlijk grote projecten heeft vol actie en spektakel, begint WandaVision heel anders.

Forse kritiek
De serie begint met een hommage aan de Dick van Dyke-komedies van vroeger. Maar dat valt niet helemaal lekker bij de fans, is duidelijk te zien in de volgende reacties:Showrunner Jac Schaeffer en haar castleden hebben zich wel volledig overgegeven aan het concept van sitcoms. Alles klopt: van de aspect ratio tot de visuele stijl en muziek en de dialoog. Alles laat zien wat het vroeger was om een sitcom van 22 minuten te zien.

Wel weten we dat de serie snel meer actie laat zien. Tegelijk is het wel een opvallend rustig begin. Elke vrijdag zet Disney+ een nieuwe aflevering online.

Lees ook: Disney+ lanceert vandaag 'WandaVision': We bereiden je vast voor

Lees ook: Nieuwe Disney+-serie 'WandaVision' krijgt meteen een tweede seizoen?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix cast 'Game of Thrones'-ster in 'The Sandman'
Series / Nieuws

Netflix cast 'Game of Thrones'-ster in 'The Sandman'

The Sandman voegt Gwendoline Christie toe aan zijn cast voor een nog onbekende rol.

Netflix werkt al enige tijd aan een The Sandman-serie. Het is een verfilming van het gelijknamige werk van Neil Gaiman, en nu is er voor de tweede keer een castlid gevonden.

Actrice Gwendoline Christie is namelijk toegevoegd aan de cast van de serie. Het is niet zeker welke rol zij gaat spelen, maar duidelijk is dat ze de tweede is die gecast is in de serie. Eerder castte men Tom Sturridge in het project als hoofdpersoon Dream. Er zijn nog geen castleden gevonden voor de rollen van Desire en Death.

Nieuwe serie
De serie The Sandman is een comicreeks die meer dan 75 nummers kreeg en liep tussen januari 1989 en maart 1996. Het verhaal is een bijzondere mix van moderne mythes met een donkere fantasie, hedendaagse fictie, historisch drama en legendes.

The Sandman volgt Morpheus, de Dream King, die kosmische en menselijke fouten herstelt die hij gemaakt heeft.

Het eerste seizoen van de Netflix-serie staat gepland voor dit jaar, maar zal waarschijnlijk door het coronavirus pas in 2022 uit kunnen komen. Het is de bedoeling om met elf afleveringen te komen.

Lees ook: Hoe betrokken is de bedenker van 'The Sandman' bij de Netflix-serie?

Lees ook: Hemsworth is mogelijk The Corinthian in 'The Sandman' van Netflix
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead' brengt Maggie terug in nieuwe promo
Series / Video/clip/featurette

'The Walking Dead' brengt Maggie terug in nieuwe promo

Maggie is straks weer te zien in het tiende seizoen van The Walking Dead.

The Walking Dead brengt na enige jaren afwezigheid Maggie terug. Dat laat een heel nieuwe teaser voor het derde deel van het tiende seizoen zien.

Maggie keerde terug in de oorspronkelijke finale van het tiende seizoen van de serie. We zagen hoe Maggie haar vriend Father Gabriel van verdoemenis redde. Ze hielp ook de Whisperer War tot een einde brengen en deed dat samen met haar bondgenoot Elijah.

Een terugkeer
Maggie keert in Home Sweet Home weer terug en zal dan tegenover haar bondgenoten staan. We zullen zien hoe Maggie en haar inmiddels acht jaar oude zoon Hershel Rhee, het verleden onder ogen moeten komen, in de hoop een toekomst te hebben.

Dat betekent dat het dus nog heel spannend wordt als Maggie en Negan tegenover elkaar staan. Hieronder kan je de promo zien:"Het is heel opwindend om Lauren [Cohan] terug te hebben", zei showrunner Angela Kang een tijd geleden over de terugkeer van het personage Maggie. "We zeggen al langere tijd dat we meer wilden doen met Maggie."

Lees ook: Trailer voor 6 nieuwe afleveringen 'The Walking Dead' seizoen 10

Lees ook: Niet Shane maar [SPOILER..] ging bijna dood in 'The Walking Dead'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.