search

Ons nieuws van donderdag 21 juli 2022

Goed nieuws voor fans van hitserie 'Bridgerton'
Series / Nieuws

Goed nieuws voor fans van hitserie 'Bridgerton'

Het nieuwe seizoen zal vooral draaien rond Penelope en Colin, de personages van Nicola Couglan en Luke Newton...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Velen kijken ongetwijfeld al uit naar het verschijnen van het derde seizoen van de serie Bridgerton. Voor deze mensen is er nu alvast goed nieuws. De opnames van dat derde seizoen zijn namelijk ondertussen begonnen!

De aankondiging van de start van de opnames van het derde seizoen van Bridgerton gebeurde door Netflix en Shandaland. Van het derde seizoen is bekend dat ze hoofdzakelijk zal draaien rond de personages van Nicola Couglan en Luke Newton, namelijk Penelope en Colin.

Video
Speciaal voor de aankondiging van de start van de opnames werd er een korte video met enkele leden van de cast de wereld ingestuurd. In het filmpje wordt er onder meer langsgegaan bij de verschillende kleedkamers op de set.

In alweer het derde seizoen van Bridgerton heeft Penelope Featherington een streep getrokken onder haar eeuwige verliefdheid voor Colin Bridgerton. Ze heeft voor zichzelf bepaald dat de tijd rijp is geworden om een (andere) man te vinden. Bij voorkeur uiteraard iemand die haar voldoende vrijheid wil geven.

Ondertussen is Colin zelf teruggekeerd van één van zijn reizen. Ondanks het feit dat hij best goed in zijn vel blijkt te zitten is het gemis aan Penelope duidelijk aanwezig. Zij is volgens hem immers de enige persoon die hem altijd heeft gewaardeerd. Zou er dan toch nog iets moois tussen de twee kunnen bloeien?

Het is tot dusver nog niet bekend wanneer het derde seizoen van Bridgerton te zien zal zijn op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom 'The Rings of Power' geen 'Lord of the Rings'-prequel is
Series / Nieuws

Waarom 'The Rings of Power' geen 'Lord of the Rings'-prequel is

The Rings of Power-showrunner Patrick McKay legt uit waarom de serie geen prequel is van The Lord of the Rings.

The Rings of Power is een van de meest geanticipeerde fantasieseries die dit jaar uitkomt, uiteraard omdat het zich afspeelt in het The Lord of the Rings-universum. Maar het is geen prequel.

Dat zegt The Rings of Power-showrunner Patrick McKay. De seriespeelt zich af in de Second Age, oftewel duizenden jaren voor de gebeurtenissen uit The Lord of the Rings.

The Rings of Power geen prequel
Maar als het zich voor de films afspeelt, waarom is het dan geen prequel? McKay legt het uit:

"We waren niet geïnteresseerd in het doen van een serie over de jongere versie van een wereld die je al kende, waar het in feite een soort prequel is. We wilden ver, ver teruggaan en een verhaal vinden dat op zijn eigen benen kan staan. Dit was een verhaal dat nog niet verteld is op de schaal en met de diepgang die we vinden dat het verdient."

Prequel of niet, dezelfde wereld zal gebruikt worden en zelfs enkele personages keren terug voor The Rings of Power. Zo zien we een jongere Elrond (nu gespeeld door Robert Aramayo) en Galadriel (gespeeld door Morfydd Clark). Ook gaan we de opkomst van de duistere heer Sauron meemaken.

The Rings of Power verschijnt 2 september op Amazon Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zelfs George R.R. Martin mag pilot geannuleerde 'Game of Thrones' spin-off niet zien
Series / Nieuws

Zelfs George R.R. Martin mag pilot geannuleerde 'Game of Thrones' spin-off niet zien

Zelfs A Song of Ice and Fire-schrijver George R.R. Martin mag de geannuleerde Bloodmoon spin-off niet zien.

Het brein achter de boeken waar Game of Thrones op gebaseerd is, mag niet eens de pilotaflevering zien van de geannuleerde spin-off Bloodmoon. Was het zo slecht?

In juni 2018 gaf HBO groen licht voor de productie van de Game of Thrones spin-off Bloodmoon. Deze pilot kostte maar liefst 30 miljoen dollar, maar zag nooit het daglicht. De serie werd geannuleerd.

spin-off Bloodmoon
Volgens The Hollywood Reporter mag zelfs George R.R. Martin de pilot niet zien. Niet omdat de pilot zo slecht was, maar omdat het gewoon niet als Game of Thrones aanvoelde. Aldus Casey Bloys en Robert Greenblatt van HBO:

Bloys: "Het vereiste een stuk meer vernieuwing; het was een groter risico. Er was niets enorm fout mee. Ontwikkeling en pilots zijn moeilijk."

Greenblatt: "Het was niet dat het niet om aan te zien was, ofzo. Het was enorm goed geproduceerd en zag er fantastisch uit. Maar het gaf me niet hetzelfde gevoel als de originele serie. Het had die diepgang niet die de originele pilot wel had."

En dus werd Bloodmoon geannuleerd. Niemand zal er nu nog achter komen wat we precies hadden gekregen als de serie door was gegaan. Het verhaal volgde de gebeurtenissen in de wereld van Game of Thrones tienduizend jaar eerder, gedurende de Long Night van de White Walkers.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: 'Virgin River' seizoen 4
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: 'Virgin River' seizoen 4

Het vierde seizoen is met 12 afleveringen ook wat langer dan we gewend zijn...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans hebben er even op moeten wachten, maar het vierde seizoen van de populaire serie Virgin River is eindelijk te bekijken op streamingdienst Netflix. Het vierde seizoen is bovendien ook iets langer dan we gewend zijn.

Het vierde seizoen van Virgin River zal onder meer duidelijkheid moeten brengen over de baby van Mel. Is de baby namelijk van haar overleden man Mark of toch van Jack? Jarenlang heeft Mel ervan gedroomd om moeder te worden, maar nu het eindelijk zover is wil ze toch vooral graag duidelijkheid over wie de vader is.

Ook voor Jack wordt het er dit seizoen niet makkelijker op. Ook hij zit immers met het knagende gevoel van het vaderschap. De zaken worden bovendien nog een stuk ingewikkelder wanneer er een nieuwe, knappe arts op het toneel verschijnt. Ook hij is duidelijk zinnens om een gezin te stichten.

12 afleveringen
Het vierde seizoen introduceert ook een nieuw lid van de cast, namelijk Tom Butler. Hem kan je onder meer kennen van de reeks Chesapeake Shores. Hij neemt in het vierde seizoen de rol van Sam Sheridan op zich. Voor Barbara Polland, bekend van onder meer Supernatural geldt dan weer dat ze in de huid kruipt van een zekere Melissa. De rol van Nate Brenner is weggelegd voor acteur Dan Payne.

Het vierde seizoen van Virgin River is vanaf nu te bekijken op streamingdienst Netflix. Ze bestaat bovendien uit 12 afleveringen waardoor ze iets langer is dan normaal.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars'-acteur John Boyega over 'Obi-Wan Kenobi'
Series / Nieuws

'Star Wars'-acteur John Boyega over 'Obi-Wan Kenobi'

John Boyega, die Finn speelt in de Star Wars-sequels, heeft zijn mening gedeeld over de Obi-Wan Kenobi-serie.

John Boyega speelde Finn in de controversiële Star Wars-sequels, maar verwacht niet meer terug te keren naar de franchise. Wel deelde hij onlangs zijn mening over Obi-Wan Kenobi, de recente Disney Plus-serie.

Boyega gaf aan dat hij na zijn rol als Finn in de Star Wars-sequels niet "Disney Plused" wilde worden, waarmee hij duidelijk maakt niet terug te keren voor zijn rol. Genoeg andere acteurs doen dat wel, zoals Ewan McGregor voor Obi-Wan Kenobi.

John Boyega over Obi-Wan Kenobi
Boyega heeft zich onlangs uitgelaten over Obi-Wan Kenobi, waar hij vooral positief over is:

"Ik denk dat het leuk was, het was goed om Ewan te zien. Het was goed om onze vriend Anakin te zien - of ja, mijn vriend Anakin, MIJN vriend, terug! Voor hem om meer diepgang en verhaal te hebben, was voor fenomenaal om te zien."

Vooral de terugkeer van Hayden Christensen als Anakin Skywalker en Darth Vader is Boyega dus goed bevallen.

Boyega die positief is over Star Wars is trouwens weleens anders geweest. Zo was hij in het verleden kritisch over de manier waarop personages als Finn en Rose behandeld werden in de sequels.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gaan we dit 'Better Call Saul'-personage nog eens zien?
Series / Nieuws

Gaan we dit 'Better Call Saul'-personage nog eens zien?

Rhea Seehorn heeft zich uitgelaten over de toekomst van haar personage in Better Call Saul.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De meest recente Better Call Saul-aflevering was hartbrekend voor de fans: we zagen hoe de twee hoofdpersonages Jimmy en Kim uit elkaar gingen. Nu is de vraag: zien we Kim ooit nog terug?

Het zat er wellicht aan te komen, maar toch kwam de manier waarop Jimmy en Kim uit elkaar gingen voor veel fans als een verrassing. Met nog vier afleveringen van het laatste seizoen in de serie te gaan, is het de vraag of we Kim ooit nog terugzien.

Rhea Seehorn over terugkeer
Rhea Seehorn, die Kim speelt in Better Call Saul, is er uiteraard vaag over. Ze wil niets voorzeggen. In een recent interview zegt ze echter wel het volgende over de gebeurtenissen uit aflevering 9:

"Wat ik wel kan zeggen, is dat het een hartverscheurende keuze is die ze maakt en het einde van de relatie - de Jim en Kimmy die we kenden - en haar werk als advocaat is een eigen einde, zonder twijfel. Het is pijnlijk. En het was een enorme klap in het gezicht toen ik het moest spelen."

Het einde van de relatie tussen Jimmy en Kim had de definitieve transformatie voor Jimmy naar Saul als gevolg. De laatste scène liet Saul zien zoals in de Breaking Bad-tijdlijn, waar we de komende afleveringen waarschijnlijk nog meer van te zien krijgen.

Of Kim hierin terugkeert, is dus nog onzeker. Wellicht zien we haar in de tijdlijn ná Breaking Bad, waarin Sauls identiteit veranderd is naar Gene.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vader-en-zoon-duo deel van cast Apple TV's spin-off Godzilla
Series / Nieuws

Vader-en-zoon-duo deel van cast Apple TV's spin-off Godzilla

De twee beroemde Hollywoodacteurs zullen in de nieuwste serie uit de MonsterVerse spelen.

Vorige maand maakten Apple TV+ en Legendary de eerste namen bekend van de castleden uit de aankomende spin-off van Godzilla. In de aanloop van Comic-Con zijn de laatste namen nu naar buiten gebracht: Kurt Russell and Wyatt Russell. Welke rollen ze gaan spelen, is nog onbekend. Zullen ze als vader en een zoon ook die rollen laten spelen?

Voor de spin-off, die de volgende installatie van de MonsterVerse-franchise zal vormen, zijn er reeds enige castleden bekend. Hiertoe behoren Anna Sawai, Ren Watabe, Kiersey Clemons, Joe Tippett en Elisa Lasowski. Voor hen allen is nog niet bekend welke rollen ze zullen spelen.

De opnames van de serie moeten nog beginnen, maar helaas zal dat pas tegen 2023 gaan gebeuren. De inhoud van de serie is voor nu nog een mysterie, behalve dat het te maken zal hebben met het grote, Japanse monster.

De Russells in actie
Logischerwijs zullen vader en zoon ook een familietje vormen in de aankomende serie. Naast zijn rol als Ego in Guardians of the Galaxy Vol. 2 heeft de oudere Kurt Russell een respectabele geschiedenis binnen de genrefilms. Zo speelde hij in The Thing, Escape From new York en de cultklassieker Big Trouble In Little China.

Zijn zoon is nog niet zo bekend, maar Wyatt is goed op weg. Zo speelde hij ook al binnen de MCU als John Walker in The Falcon and the Winter Soldier, en de geruchten circuleren dat hij wederom te zien zal zijn in de Thunderbolts-films.

Een releasedatum heeft de spin-off over Godzilla helaas nog niet.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Houd je van sport én goede series? Dan is Viaplay wat voor jou!
Series / Streaming-diensten

Houd je van sport én goede series? Dan is Viaplay wat voor jou!

Naast live sport biedt de streamingdienst ook erg goede films en series uit Scandinavië en daarbuiten aan.

Viaplay - veel mensen kennen de naam wel als een aanbieder van live sport. Maar de van origine Noorse streamingdienst heeft nog veel meer te bieden, waaronder Viaplay Originals en series uit het genre van Nordic Noir. Is Viaplay de moeite waard?

In 2007 lanceerde de streamingdienst uit Stockholm onder de naam Viasat on Demand, en leverde vooral Scandinavische content aan haar buurlanden. In 2011 werd het platform omgedoopt tot Viaplay en verkreeg steeds meer naamsbekendheid.

Sinds maart 2022 is de dienst in Nederland actief, en wist veel kijkers te trekken door meerdere uitzendrechten binnen te trekken, waaronder voor de Formule 1, Premier League, Bundesliga en de competities van de Professional Darts Corporations. Maar daarnaast staat ook op de planning Nederlandse series en documentaires aan te gaan bieden.

Wat biedt Viaplay aan?
Door haar Scandinavische wortelen staat er veel content van onze noorderburen op de streamingdienst, van detectivedrama's tot thrillers. Maar ook enkele internationale Viaplay Originals zijn er te vinden, zoals de goed ontvangen serie Billy the Kid over de Amerikaanse outlaw.

Verder kan je de series Black Sails, Walker en Hell on Wheels er vinden, die het Amerikaanse publiek vast moet warm maken om allemaal Viaplay te nemen. Qua films en docu's is er ook voldoende aanbod, met de opmerkelijke keuze voor de korte documentaire Verstappen - Lion Unleashed.

Mensen, die zich voor 1 augustus aanmelden, zijn per maand €9,99 kwijt aan Viaplay met een hele hoop sport, series en films. Benieuwd naar andere streamingdiensten, waar je gratis series kan kijken? Bekijk onze 4 alternatieve streamingdiensten voor Netflix, waar je GRATIS series kan kijken!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
TRAILER: Ryan Reynolds schaduwcarrière krijgt eigen docureeks
Series / Trailer

TRAILER: Ryan Reynolds schaduwcarrière krijgt eigen docureeks

Na het heimelijk opkopen van een kwakkelende voetbalclub heeft de acteur besloten er een serie over te schieten.

Niet veel mensen kunnen zeggen zowel Hollywoodster als voetbalcoach te zijn. Ryan Reynolds en Rob McElhenney kunnen dat wel, en laten het zelfs zien in een nieuwe docuserie over de bizarre samenkomst. In 2020 kocht het duo een oude voetbalclub op, en heeft de schouders eronder gezet om hen weer op de kaart van Wales te krijgen. Bekijk de trailer van Welcome to Wrexham hieronder!

In november 2020 kochten de twee acteurs de club Red Dragons op, oftewel de voetbalclub van Wrexham in Wales. Ze voelden naar verluid een connectie met het 'underdog'-gevoel van de club, die worstelde om mee te blijven spelen in de nationale competitie. Sinds februari 2021 zijn ze dan ook de officiële eigenaren.

FX besloot een serie te gaan maken over dit uitzonderlijke verhaal, waar Ryan Reynolds en Rob McElhenney ook in te zien zullen zijn.

Wat zullen we te zien krijgen?
In de serie volgen de kijkers de levens van de teamleden van de Wrexham Red Dragons tijdens hun moeizame worsteling om mee te blijven spelen op topniveau. Ze hebben namelijk een eer om hoog te houden, aangezien ze de titel dragen van 's werelds oudste professionele voetbalclub.

Zie in de trailer hieronder hoe Reynolds en McElhenney het ook moeilijk hebben om daadwerkelijk een voetbalclub te leiden. Op 24 augustus zal de serie te zien zijn op FX. De dag erna zal de serie uitkomen op Hulu.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trevante Rhodes vecht zich als Mike Tyson naar de top in trailer 'Mike'
Series / Trailer

Trevante Rhodes vecht zich als Mike Tyson naar de top in trailer 'Mike'

De acteur uit \'Moonlight\' gaat de controversiële loopbaan van \'s wereld jongste zwaargewicht ooit naar het kleine scherm brengen.

Hulu heeft de bel geluid voor een nieuwe biopic over het leven van de beroemde bokser Mike Tyson. In een serie van twee afleveringen zal Trevante Rhodes het zwaargewicht gaan vertolken tijdens zijn moeizame weg naar de absolute top. Bekijk de trailer hieronder!

Mike komt uit de handen van regisseur en scenarist Steven Rogers, en is gemaakt onder leiding van showrunner Karin Gist. Gedurende een periode van dertig jaar laat de serie het zware en diverse leven van de bokser zien, die van armoede naar glorie opklimt binnen een racistisch land.

Trevante Rhodes zal Tyson gaan belichamen. Met Moonlight brak de acteur door, en daarna heeft hij nog mooie rollen vervuld in Bird Box en The Predator.

Wat staat ons te wachten?
In de trailer worden verschillende stadia van het leven van Tyson belicht. Voordat hij lichamen deed vallen in de ring, was hij een probleem op de straat en een doorn in het oog van de lokale politie. Maar Rhodes laat zien dat hard werk alles kan veranderen.

Bekijk de trailer hieronder. Vanaf 25 augustus is de serie te streamen op Hulu.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.