search

Ons nieuws van donderdag 16 mei 2024

Hierin steekt de Netflix-serie 'Bodkin' met kop en schouders boven andere misdaadseries uit
Series / Specials

Hierin steekt de Netflix-serie 'Bodkin' met kop en schouders boven andere misdaadseries uit

De serie heeft één element erg sterk vormgegeven en dat is ook goed te merken.

Bodkin staat op het moment van schrijven op de vijfde plaats in de Top Tien van Netflix Nederland wat de series betreft. De serie speelt zich af in het verzonnen kustplaatsje Bodkin, waar twee sullige podcasters en een uitgerangeerde onderzoeksjournalist verslag willen doen van mysterieuze verdwijningen.

De serie laat goede acteerprestaties zien maar is zoekende naar het evenwicht tussen humor en mysterie. De makers hebben wat Ierse taal en cultuur betreft echter hun huiswerk gedaan. Schijnbaar terloops worden verwijzingen gedaan naar de taal, geschiedenis en mythologie van Ierland waardoor je als geïnteresseerde kijker dingen meekrijgt over het land.

Indrukwekkend


De Ierse natuur is indrukwekkend en daarnaast passeren diverse kanten van de Ierse cultuur de revue in Bodkin. Zo wordt er af en toe Iers gesproken in de serie dan wel Ierse woorden gebruikt. Het Iers is een aparte taal van het Engels en wordt door de Ieren zelf Gaeilge genoemd. Gaeilge is tot op heden de officiële eerste taal van Ierland.

De Amerikaanse Gilbert (Will Forte), zijn assistente Emmy (Robyn Cara) en de Ierse journaliste Dove (Siobhán Cullen) willen de verdwijning van twee mensen tijdens de viering van Samhain, jaren geleden, gebruiken als onderwerp voor Gilberts podcast. Daarnaast werd één van de bewoners destijds als kind gewond aangetroffen aan de kant van de weg zonder zich te herinneren wat er gebeurd was. Gilbert, Emmy en Dove hebben ieder zo hun eigen idee wat de insteek van dit verhaal moet zijn.

Piratenkoningin


Als kijker leer je direct aan het begin van het verhaal dat 'samhain' wordt uitgesproken als 'sauwin'. Dove verbetert haar twee collega's wanneer het Amerikaanse tweetal de naam van het festival verkeerd uitspreekt. Ze is niet de enige die de Ierse taal machtig is. Zo spreekt ze gedeeltelijk Iers met de non moeder Bernadette (Fionnula Flanagan). Dove kan op een gegeven moment niet op een bepaald woord komen en Bernadette citeert de dichter en politiek activist Pádraig Pearse: "Tír gan teanga, tír gan anam" ('Een land zonder taal is een land zonder ziel').Ook wordt naar de Ierse piratenkoningin Gráinne Ní Mháille (Grace O'Malley) verwezen. Deze kleurrijke vrouw leefde in de zestiende eeuw en was de dochter van welgestelde handelaar. Zij was een stevig figuur en voerde piratenacties uit tegen de Engelsen. In die tijd werden zware belastingen opgelegd aan de Ieren die daar natuurlijk niet op zaten te wachten. Op een bepaald moment sloot Gráinne een overeenkomst met de Engelse koningin Elizabeth. Hierbij werd afgesproken dat ze haar acties mocht voortzetten zolang het maar niet tegen Engelse schepen was gericht.

Poítin en scolteen


Bekende dranken uit Ierland komen ook aan de orde in het verhaal. Poitín (wat uitgesproken wordt als 'potsjien') komt als eerste langs. Deze beruchte drank is ook wel bekend als 'moonshine' en werd meer dan eens zelf gestookt, met een duizelingwekkend hoog alcoholpercentage. Je ziet hoe Dove een slokje aangeboden krijgt van de plaatselijke begrafenisondernemer. Een andere typisch Ierse drank is scolteen ('skoltien'). Deze mengeling van whiskey en bier werd warm gedronken en in de serie noemt zuster McDonagh (Áine Ní Mhuirí) scolteen als een van haar favoriete drankjes.Een mythologisch element is de wolf die Dove in de loop van het verhaal meerdere malen tegenkomt. In de Ierse mythologie speelt de wolf een prominente rol. Het dier heeft heeft symbolische connecties met de onderwereld en met transformatie. Zonder teveel te willen verklappen heeft de aanwezigheid van de wolf te maken met bepaalde zaken uit Dove's verleden. Ze heeft dingen voor zichzelf weggestopt. Deze gebeurtenissen en bijbehorende emoties moet Dove verwerken en een plek geven. Het verschijnen van de wolf kan dus geïnterpreteerd worden als een symbolische verwijzing naar Dove's eigen 'onderwereld'.

Context


Van de kijkers krijgt Bodkin 71% op Rotten Tomatoes, wat een nette waardering is. De serie is absoluut verfrissend in de manier waarop de context van het verhaal is neergezet. Bodkin kun je in zijn geheel bekijken op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Oogverblindende advocate warmt Netflix en de top 10 flink op
Series / Netflix Kijktip

Oogverblindende advocate warmt Netflix en de top 10 flink op

Sinds enkele dagen staat de serie Thank You, Next hoog in de lijst.

Netflix heeft zijn volgende Turkse originele serie online gezet en deze is gelijk een hit op de streamingdienst. De serie Thank You, Next alias Kimler Geldi Kimler Geçti staat nu op de derde plaats in de top 10.

De hoofdrol is voor de 31-jarige actrice Serenay Sarikaya die duidelijk de show steelt in de romantische dramaserie. Thank You, Next bestaat uit acht afleveringen en wordt door Netflix omschreven als soapachtig, romantisch en dramedy's.

Hoogvlieger?


Thank You, Next is duidelijk een dertien in een dozijn Netflix-serie. Opnieuw is de ontvangst mager te noemen, met slechts een 5,8 op de IMDb, op basis van 2200 stemmen. Op Rotten Tomatoes zien we geen reviews.

In de romantische dramakomedie heeft een jonge advocaat net een pijnlijke relatiebreuk achter de rug. Zij duikt vervolgens in de verwarrende wereld van het moderne daten, gesteund door haar beste vrienden.

Tweede seizoen


Andere rollen worden gespeeld door Metin Akdülger en Hakan Kurtas. Het is nog niet bekend of Netflix ook een tweede seizoen heeft besteld van Thank You, Next. Bekijk hieronder de trailer, en oordeel of je de serie wil zien op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Daredevil: Born Again' krijgt eindelijk een flinke update van Marvel: hint naar verschijningsmoment
Series / Nieuws

'Daredevil: Born Again' krijgt eindelijk een flinke update van Marvel: hint naar verschijningsmoment

Tijdens Disneys presentatie is een stuk meer duidelijk geworden over de start van de serie.

Het ziet er naar uit dat het lange wachten van de fans beloond gaat worden. Eerder berichtten wij dat de opnames van Daredevil: Born Again in maart zijn afgerond.

Tijdens Disneys presentatie van haar programma-aanbod is de premièremaand bekendgemaakt. De precieze datum is nog niet bekend, maar Daredevil: Born Again gaat van start in maart 2025.

Opluchting


Dit moet voor de liefhebbers een opluchting zijn, aangezien de productie een behoorlijk turbulent verloop heeft gekend. Sommigen vroegen zich af of Matt Murdock (Charlie Cox) überhaupt weer op het scherm terug zou keren.

In eerste instantie zou de reboot een andere insteek hebben dan de Netflix-serie uit 2015. Hogerhand besloot echter om het roer drastisch om te gooien en juist dichter bij de vorige reeks Daredevil te blijven.

Enthousiasme


Daarnaast zijn de nodige vertrouwde personages teruggekeerd in de reboot, wat door velen met veel enthousiasme is ontvangen. Daredevil: Born Again is momenteel in post-productie en we houden jullie uiteraard op de hoogte.

Bekijk op instagram


Daredevil: Born Again wordt in maart 2025 verwacht op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel onthult startdatum voor eerste 2024-serie op Disney+ met een nieuwe titel
Series / Nieuws

Marvel onthult startdatum voor eerste 2024-serie op Disney+ met een nieuwe titel

Op dinsdag 14 mei onthulde Disney de naam en premièredatum van deze langverwachte spin-off.

Eerder berichtten wij over het uitstel van verschillende Marvel-series. Hier lijkt een einde aan te komen aangezien de serie over Agatha Harkness (Kathryn Hahn) over niet al te lange tijd te zien zal zijn.

De miniserie zal uit negen afleveringen bestaan en is een vervolg op WandaVision uit 2021. Naast hoofdrolspeelster Hahn zien we ook andere vertrouwde personages terug. Tegelijkertijd werd de titel aangekondigd: Agatha All Along.

Afleiding


Tijdens de officiële aankondiging werd aangegeven dat de vorige titels, zoals Agatha: Coven of Chaos en Agatha: the Darkwood Diaries bedoeld waren geweest als afleiding.

De titel is eveneens een verwijzing naar een lied uit WandaVision, waarmee tegelijkertijd de continuïteit van de twee series geïllustreerd wordt. Agatha gaat op zoek naar een manier om haar krachten terug te krijgen.

Overig


Naast Hahn zijn Aubrey Plaza, Joe Locke en Patti LuPone ook weer te zien. De schrijver, en tevens regisseur, van de serie is Jac Schaeffer. Gandja Monteiro en Rachel Goldberg zijn mederegisseurs. Kevin Feige, Louis D'Esposito, Victoria Alonso en Brad Winderbaum zijn uitvoerend producent.
De eerste twee afleveringen van Agatha All Along zijn vanaf 18 september te zien op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
4 verborgen en intrigerende docuseries op Netflix die je waarschijnlijk nog niet gezien hebt
Series / Nieuws

4 verborgen en intrigerende docuseries op Netflix die je waarschijnlijk nog niet gezien hebt

Met deze titels is het verstandig om snacks in te slaan, want je blijft aan de buis gekluisterd.

Netflix betrad op 11 september 2013 de Nederlandse markt en sindsdien is hun catalogus gegroeid tot enorme hoogte. Te midden van deze lading aan topseries zitten er verborgen juweeltjes tussen die vaak over het hoofd worden gezien. We hebben vier van deze pareltjes voor je uitgelicht. Zijn deze wat voor jou?

Conversations with a Killer: The Ted Bundy TapesSeries en documentaires over misdaad en moordenaars doen het sowieso heel goed op Netflix. Deze docuserie over gesprekken met de beruchte seriemoordenaar krijgt op Rotten Tomatoes met een 76% een dikke voldoende.

In Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes krijgt de kijker een uniek inzicht in de geest van de Amerikaanse seriemoordenaar Ted Bundy, aan de hand van daadwerkelijke interviews die met hem zijn afgenomen vlak voor zijn ter dood veroordeling.Evil Genius: The True Story of America's Most Diabolical Bank HeistDit is echt zo'n docuserie waar je vier afleveringen lang gefascineerd naar blijft kijken. De critici en het publiek waren er ook weg van. Het scoort op de Tomatometer een dikke 81%.

Het waargebeurde misdaadverhaal van Evil Genius: The True Story of America's Most Diabolical Bank Heist begint met de gruwelijke dood van een pizzabezorger die een bank berooft met een bom om zijn nek. Daarna wordt het alleen maar vreemder.Madoff: The Monster of Wall StreetVeel mensen hebben van de acties van één man wereldwijd last gehad. Dit intrigerende verhaal wordt gewaardeerd met een uitstekende 90% op Rotten Tomatoes.

Madoff: The Monster of Wall Street is een docuserie over de Amerikaanse ondernemer Bernie Madoff. Hij nam miljarden aan van beleggers om een leven van luxe en ongebreidelde macht te leiden. Toen zijn plan in duigen viel, waren levens geruïneerd.The Program: Cons, Cults, and KidnappingHet leven in een sekte blijft voor velen een fascinerend fenomeen. Deze titel blijkt ook nog een hele goede, daar het op Rotten Tomatoes de perfecte score van 100%

Deze docuserie wordt als volgt beschreven: "Niet praten. Niet glimlachen. Niet naar buiten gaan. Op Ivy Ridge werden tieners lichamelijk en geestelijk mishandeld in een programma dat functioneerde als een sekte."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'X-Men '97': levert alles dat 'X-Men'-fans willen en nog een beetje meer
Recensie

'X-Men '97': levert alles dat 'X-Men'-fans willen en nog een beetje meer

Een nagenoeg perfect update van de tekenfilmserie uit de jaren negentig.

Regie: Chase Conley, Emi Yonemura, Jake Castorena | Cast (stemmen): Cal Dodd (Wolverine), George Buza (Beast), Holly Chou (Jubilee), Jennifer Hale (Jean Grey), Lenore Zann (Rogue), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 30-37 minuten | Jaar: 2024

De X-Men zijn terug met een gloednieuw seizoen voor de tekenfilmserie uit de jaren negentig. X-Men '97 brengt de foute charme van dat decennium perfect over, maar stopt daar niet. Het is een nagenoeg perfecte update van Wolverine en de andere mutanten.

De X-Men bestaan al sinds de jaren zestig in stripvorm, maar qua populariteit bereikten ze hun hoogtepunt in de jaren negentig, met de gelijknamige tekenfilmserie. Die werd ook op Fox Kids uitgezonden in Nederland en bracht een hele reeks aan merchandise met zich mee, van speelgoed tot videogames en nog veel meer.

Dat overtuigde Hollywood ook om in 2000 eindelijk een live-action film uit te brengen, al kon Marvel daar niet meer van genieten omdat ze eerder de filmrechten aan 20th Century Fox hadden verkocht. Disney kocht jaren later Marvel én daarna 20th Century Fox, dus de mutanten zijn weer thuis bij de oorspronkelijke bedenkers. Hoe kun je beter die terugkeer vieren dan met X-Men '97?

Wat de nieuwe en oude animatieserie goed doen, is de focus leggen op de discriminatie van mutanten. Sommige mensen worden geboren met superkrachten, van telekinese tot laserogen. Normale mensen zijn bang voor deze groeiende groep geboren superhelden, dus er dreigt constant een soort burgeroorlog. De mutant Charles Xavier heeft een school voor zijn soortgenoten opgericht, waarin hij de verloren zielen helpt om te gaan met hun krachten. De sterksten van hen vormen een elite-eenheid, de X-Men, die af en toe uitrukt om de vrede in de wereld te herstellen.

Vrede onder die leden is er echter zelden, wat X-Men '97 ook uitstekend overneemt van het origineel. Het foute soapsfeertje van de oude tekenfilm is weer helemaal terug. Wolverine en Cyclops kunnen elkaar nog steeds niet uitstaan, terwijl hun grote liefde Jean ertussenin zit. Ook Gambit en Rogue hebben als vanouds hun liefdesperikelen. Xavier blijft ondertussen een gecompliceerde vriendschap houden met Magneto, een terroristische mutant die in het verleden meerdere keren de mensheid probeerde uit te roeien. Alleen: Xavier is overleden aan het begin van het seizoen, door een aanslag van een mutantenhater.

Tot ieders schok erft Magneto de school en de X-Men, maar misschien nog wel schokkender, hij gaat die uitdaging aan en probeert samen te leven met de mensen. Het is een van de manieren waarop X-Men '97 verrast door meer de diepte in te gaan dan de oude serie. Visueel ziet de Disney+-serie er sowieso stukken beter uit. Marvels eigen animatiestudio heeft expres de jaren negentig animaties proberen na te tekenen en er zit zelfs een donker filter over de beelden om de illusie van ouderwetse celanimatie te geven.

Als de actie eenmaal begint zie je het kwaliteitsverschil in de animatie direct. Elke aflevering heeft minstens één prachtig getekende vechtscène waarin de X-Men zich van hun beste kant laten zien. De creativiteit spat er dan vanaf. De tien afleveringen hebben een overkoepelend mysterie zoals tegenwoordig de standaard is voor series. Wel zijn er nog een paar avonturen die in een half uur worden gepropt en die behoren ook tot de zwakste. X-Men '97 heeft haast want er zijn veel personages en verhaallijnen om te volgen. Gelukkig is dat helemaal niet erg. Alle personages komen geweldig uit de verf en er is ook meer ruimte voor diepgang.

Wolverine blijkt een zachtere kant te hebben, Cyclops is niet langer de eeuwige goedzak en vooral vrouwelijke personages zoals Storm, Jubilee en Jean krijgen aanzienlijk meer te doen dan in de jaren negentig, waarin ze toch wat vaker dan de mannen gered moesten worden. Ondanks dat het precies op de kinderserie van vroeger lijkt, groeit de serie alsnog mee met het publiek. Er zijn een paar verrassend duistere en gewelddadige scènes; al blijft het binnen de perken van de gemiddelde Marvel-film.

Zo is X-Men '97 alles dat de fans willen en nog een beetje meer, door de superieure animatie en de meer diepgaande karakterisering van de hoofdpersonages. Later dit jaar verschijnt Deadpool & Wolverine in de bioscoop, waarna Marvel de mutanten gestaag in hun overkoepelende Cinematic Universe willen introduceren. Als deze animatieserie het begin van de X-Men hun terugkeer is, dan komen er weer mooie Marvel-tijden aan.

★★★★★

X-Men '97 is te zien bij Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe mysteriethriller 'Cross' onthult eerste beelden: dit jaar op Prime Video
Series / Trailer

Nieuwe mysteriethriller 'Cross' onthult eerste beelden: dit jaar op Prime Video

In eerdere verfilmingen had Morgan Freeman de hoofdrol, de serie heeft een 'nieuwe' Alex Cross.

De ongelooflijk populaire boekenserie van James Patterson resulteerde in drie films en in twee daarvan had de Oscarwinnaar de hoofdrol: Kiss the Girls (1997) respectievelijk Along Came a Spider (2001). Tyler Perry speelde de rechercheur en forensisch psycholoog in Cross (2012).

Prime Video heeft een serie gemaakt over deze briljante speurder en de eerste trailer is nu online te bekijken. Aldis Hodge, bekend als Hawkman in Black Adam, speelt de hoofdrol als Cross.

Wereldwijd


Cross woont in Washington D.C., is getrouwd en heeft twee kinderen. De brave huisvader heeft daarnaast een enorme passie voor zijn werk, waarin hij ingewikkelde zaken tot een goed einde brengt.

Patterson heeft inmiddels ruim dertig boeken geschreven met Cross in de hoofdrol. Vernon Sanders, Hoofd Televisie bij Amazon MGM Studios, heeft het volgende verklaard: "Het is een droom die werkelijkheid wordt voor Prime Video. We kunnen niet wachten om een van James Pattersons meest iconische personages ooit wereldwijd te delen met de kijkers van Prime Video".

Vertrouwen


Prime Video heeft duidelijk vertrouwen in haar nieuwste productie. Cross is nog voor de première vernieuwd met een tweede seizoen.Cross is in de loop van 2024 te zien op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze Marvel-serie komt in 2025 eindelijk naar Disney+
Series / Nieuws

Deze Marvel-serie komt in 2025 eindelijk naar Disney+

Deze serie is al een tijdje klaar, maar door verschuivingen in het schema en de strategie van Marvel, komt hij pas in 2025 uit.

Disney+ heeft inmiddels zo vaak verschuivingen aangebracht in hun schema, dat zelfs wij soms de draad kwijt zijn wanneer welke serie nu precies verschijnt.

Gelukkig is er nu in elk geval duidelijk over de aankomende Marvel Studios-series. Zo werd bekend dat WandaVision-spinoff Agatha All Along in september 2024 verschijnt en Daredevil: Born Again in maart 2025.

Nieuw logo


Maar dat is niet alles: Ironheart, de serie over het personage dat we voor het eerst zagen in Black Panther: Wakanda Forever, zal officieel verschijnen in 2025. Een exacte datum is helaas nog onbekend.

Disney onthulde tevens een nieuw logo voor de serie. Dit logo kun je hieronder bekijken.

Personage met een verleden


Black Panther-regisseur Ryan Coogler is als uitvoerend producent verbonden aan de serie. Chinaka Hodge, scenarist van Snowpiercer en The Midnight Club, is de hoofdzakelijke schrijver van de serie.Ironheart is overigens geen volledig nieuw personage. Het personage had een eigen Marvel Comics-reeks die werd bedacht door Brian Michael Bendis en Mike Deodato.

Ambitieuze miniserie


De zesdelige miniserie werd gefilmd in Atlanta en Chicago. Die opnames werden eerder dit jaar afgerond. Nu wordt er hard gewerkt aan de visuele effecten en het verdere post-productieproces.

Naast Dominique Thorne als Ironheart zien we in de serie ook acteurs als Alden Ehrenreich (Solo: A Star Wars Story, Oppenheimer) en Anthony Ramos (Transformers: Rise of the Beasts).
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De laatste aflevering van de allerbeste Marvel-serie verschijnt deze week op Disney+
Series / Nieuws

De laatste aflevering van de allerbeste Marvel-serie verschijnt deze week op Disney+

Nieuwe serie X-Men '97 brengt fans terug naar geliefde wereld van mutanten in directe voortzetting.

X-Men '97 staat klaar om fans terug te brengen naar de geliefde wereld van mutanten, met een directe voortzetting van de geliefde X-Men: The Animated Series uit de jaren 90. Dit is wat je moet weten van deze nieuwe serie:

Waar gaat de serie over?


De serie pikt het verhaal op na de gebeurtenissen van de seizoensfinale in 1997 van X-Men: The Animated Series. Nadat Professor X in een coma raakte door de acties van Henry Gyrich, nemen de X-Men het op zich om hun mentor te redden. De serie volgt hun avonturen terwijl ze vechten tegen bekende schurken zoals Mister Sinister en hun eigen innerlijke demonen.

Moet ik alles van the X-Men hebben gezien?


Nee, hoewel het kijken van X-Men: The Animated Series je een dieper begrip kan geven van de personages en de wereld waarin ze leven, is het niet noodzakelijk om van X-Men '97 te genieten. De serie biedt genoeg context om nieuwe kijkers mee te nemen in het verhaal.

Wie spelen er in de serie?


De drie hoofdpersonages zijn Cyclops, Jean Grey en Wolverine. Cyclops staat nu aan het roer van de X-Men, terwijl Jean Grey en Wolverine hun teamgenoten blijven in de voortdurende strijd voor gerechtigheid. De cast bestaat uit een mix van nieuwe stemacteurs en terugkerende stemmen uit de originele serie.

Voor wie is deze serie?


X-Men '97 is perfect voor fans van alle leeftijden die houden van actie, drama en een vleugje nostalgie. Het spreekt zowel degenen aan die opgegroeid zijn met de originele serie als nieuwe kijkers die op zoek zijn naar een spannend avontuur vol met superhelden.

Is de serie te bingen?


Ja, de serie heeft al een tweede seizoen gekregen, hoewel het onduidelijk is of er een derde seizoen zal komen. Met tien afleveringen per seizoen van ongeveer 20 minuten per stuk, is X-Men '97 perfect te bingen in één weekend.De laatste aflevering van X-Men '97 komt op 15 mei online op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fan van de 'Halo'-serie? Dan is deze gerenommeerde scifi-serie ook wel iets voor jou
Series / Specials

Fan van de 'Halo'-serie? Dan is deze gerenommeerde scifi-serie ook wel iets voor jou

Ontdek deze steengoede scifi-serie op Apple TV+ als je fan bent van Halo.

De gloednieuwe actieserie Halo valt bij velen in de smaak. Veel kijkers waren al bekend met het verhaal door de gelijknamige game van Bungie en 343 Industries. Nu heeft de serie een volledig nieuwe fanbase gecreëerd. Ben je één van deze fans en wil je graag een soortgelijke serie kijken? Dan is dit de perfecte aanrader.

Halo is een sciencefiction drama met veel actie en spanning. Deze elementen zijn ook te vinden in de ijzersterke Stargate SG-1. De serie is voor het eerst in première gegaan in 1997 en liep tot maart 2007. In totaal heeft Stargate SG-1 10 seizoenen en 214 afleveringen. Er is genoeg om te kijken dus.

Stargate SG-1


Stargate SG-1 heeft een lange geschiedenis en deze begint in 1994. Toen kwam namelijk de film Stargate uit, waar de serie op gebaseerd is. In 2004 kreeg Stargate SG-1 een spin-off, Stargate Atlantis.

In 2006 werd bekendgemaakt dat Stargate SG-1 ging stoppen. Uitvoerend producent Robert C. Cooper was echter nog niet klaar om afscheid te nemen van de serie en creëerde in de daaropvolgende jaren twee films: Stargate: The Ark of Truth en Stargate: Continuum.

Het plot


Waar gaat Stargate SG-1 eigenlijk over? De serie speelt zich af na de gebeurtenissen van de film en volgt de militaire teams die het heelal verkennen met het apparaat de Stargate.Deze missie wordt in het geheim uitgevoerd en in hun zoektocht komen de ontdekkingsreizigers nieuwe werelden en vijanden tegen. Ze moeten alles op alles zetten om de aarde te beschermen van de gevaren van buitenaf.

Apple Tv+


Stargate Sg-1 is te streamen op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bekijk deze serie van de makers van 'La Casa De Papel' gewoon op NPO Plus
Series / Specials

Bekijk deze serie van de makers van 'La Casa De Papel' gewoon op NPO Plus

Op zoek naar leuke series? Check dan deze serie van de makers van La Casa De Papel of dit drama met een Rotten Tomatoes score van 95%.

Ben je nog op zoek naar leuke series op de Nederlandse NPO Start of NPO Plus? Dan zijn deze vier series een perfecte aanrader. Kijk ze gezellig met vrienden of familie of alleen voor een avondje rust.

Angela BlackDe thriller Angela Black bestaat uit zes afleveringen en heeft een score van 75% op Rotten Tomatoes. De serie is uiteraard gewoon te streamen op NPO Plus.

Angela Black zit samen met haar twee zoons gevangen in een gewelddadige relatie. Haar echtgenoot lijkt charismatisch, maar niets is minder waar. Wanneer Angela benaderd wordt door een privédetective die haar echtgenoot in de gaten houdt, verandert alles.Best InterestsDe Britse dramaserie is vorig jaar uitgekomen en scoort een fantastische score van 95% op Rotten Tomatoes. Best Interests is dus een steengoede aanrader op NPO Plus.

Best Interests gaat over een gezin met twee kinderen, maar dan krijgt hun jongste dochter een ernstige spierziekte. Nicci en Andrew moeten de moeilijkste keuzes van hun leven maken die allemaal serieuze consequenties hebben.ShadowplayShadowplay (ook bekend als The Defeated) is een historisch drama, geschreven door de Zweedse regisseur en scenarioschrijver, Måns Mårlind. De serie op NPO Plus heeft in totaal 8 afleveringen en volgt de nasleep van de Tweede Wereldoorlog.

Het is 1946 en een Amerikaanse politieman, Max McLaughlin, is naar Berlijn gestuurd om de politie te helpen in de chaos na de Tweede Wereldoorlog. In het geheim gaat hij op zoek naar zijn vermiste broer, die ex-nazi's vermoordt.The PierHoudt je meer van romantiek? Dan is The Pier op NPO Plus, van de makers van La Casa De Papel, een goede aanrader. De serie heeft in totaal 8 afleveringen, die allemaal ongeveer 45 minuten duren.

In The Pier komt de Spaanse Alejandra erachter dat haar echtgenoot, Oscar, van 15 jaar plots overleden is en een dubbelleven had. Ze besluit om de minnares van Oscar op te zoeken en komt daardoor terecht in een totaal andere wereld.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.