search

Ons nieuws van donderdag 15 augustus 2019

Nieuw op Netflix: 'Mindhunter' seizoen 2!
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: 'Mindhunter' seizoen 2!

Het tweede seizoen staat vanaf vrijdag 16 augustus op Netflix!

In mei van dit jaar verscheen voor het eerst het gerucht dat het tweede seizoen van de serie Mindhunter in de zomer op Netflix zou verschijnen. Uiteindelijk was het 'Charlize Theron' die met de bevestiging naar buiten kwam. Zij liet zich tijdens een interview ontglippen dat het tweede seizoen in augustus op Netflix te zien zal zijn. Ook 'David Fincher' bevestigde het nieuws. Op vrijdag 16 augustus 2019 is het dan echt zover!

De serie Mindhunter vertelt het verhaal van twee FBI-agenten die luisteren naar de naam 'Jonathan Groff' en 'Holt McCallany'. Beide agenten beslissen om een nieuwe sectie op te richten. Deze sectie heeft als doel om in dialoog te kunnen gaan met seriemoordenaars. Het idee dat hierachter schuil gaat is om op die manier te proberen achterhalen wat er in hun hoofden om gaat. Op basis van deze bevindingen zou het beter mogelijk moet worden om hun gedrag te voorspellen. Het hoeft niet gezegd dat dit idee meteen op felle weerstand stuit binnen de FBI. Toch zal het uiteindelijk baanbrekend werk zijn die een belangrijke meerwaarde kan betekenen bij het oplossen van menig aantal zaken.

Lees ook: Eerste blik op 'Mindhunter' seizoen 2!

Mindhunter komt van de hand van regisseur 'David Fincher'. Het verhaal dat in de reeks wordt verteld is gebaseerd op deze van het non-fictieboek 'Mind Hunter: Inside FBI's Serial Crime Unit'.

Bijzonder populair
Er kan met recht en rede worden gesteld dat Mindhunter op vlak van populariteit hoge ogen weet te gooien. Op de gespecialiseerde website IMDB heeft ze dan ook een score van 8,5/10 gekregen. Een nog betere score valt te ontdekken op de website Rotten Tomatoes. Daar staat de 'Average Tomatometer' op een slordige 97 procent! De 'Average Audiance Score' geeft eveneens een indrukwekkende 95 procent aan. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat ook de verwachtingen voor het tweede seizoen hooggespannen zijn.

Kan je al niet meer wachten tot morgen het nieuwe seizoen op Netflix verschijnt? In dat geval kan je alvast even de trailer bekijken. Deze maakt meteen duidelijk dat er weer een fantastisch seizoen in het verschiet ligt!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'De Nederlandse Netflix-kijker is verzot op superhelden- en sciencefictionseries'
Series / Nieuws

'De Nederlandse Netflix-kijker is verzot op superhelden- en sciencefictionseries'

Ze blijken zelfs populairder te zijn dan detectives en ziekenhuisseries...

De voorbije jaren kon er worden vastgesteld dat er heel wat superhelden en sciencefiction series op de markt zijn verschenen. Dat bleek niet zonder reden. Dergelijke series blijken immers populairder dan ooit. Dit niet in het minst bij Nederlandse kijkers.

Een onafhankelijk onderzoek welke werd uitgevoerd naar de populairste series van de streamingdienst 'Netflix' heeft aangetoond dat vooral namen zoals Stranger Things, Star Trek: Discovery evenals The Umbrella Academy het ronduit uitstekend doen. Nederlanders die er voor kiezen om te bingen beschikken duidelijk over een grotere voorkeur voor dergelijke series dan kijkers in andere landen. Traditionele kijkers geven dan ook nog steeds vaak de voorkeur aan detectives evenals ziekenhuisseries. Dat geldt dus niet voor het gros van de Nederlandse Netflix-kijkers.

Een onderzoek dat werd uitgevoerd door het onderzoeksbureau 'Parrot Analytics' heeft aan het licht gebracht dat in het merendeel van de landen series zoals Narcos, Orange is the New Black en The Handmaid's Tale het prima doen. Dit gezegd zijnde is het niet zo dat het kijkgedrag overal hetzelfde is. In Nederland blijken het dus vooral superhelden en sciencefiction series te zijn die de bovenhand nemen. Ondanks het feit dat Netflix er om bekend staat eigenlijk zelden kijkcijfers te vermelden deed het dat wel voor Stranger Things. Van deze reeks maakte Netflix bekend dat 40 miljoen huishoudens binnen de eerste vier dagen na de lancering van de serie er voor hadden gekozen om ten minste één aflevering te bekijken. Behoorlijk indrukwekkend toch...

Meer transparantie
De resultaten waar de onafhankelijke onderzoeken op zijn gebaseerd zijn geen harde kijkcijfers. Dat kan ook niet. Netflix heeft namelijk de reputatie de lippen doorgaans stijf op elkaar te houden voor wat de kijkcijfers betreft. Op enkele toppers na is het dan ook vaak gissen hoe goed een reeks het echt doet. Dit gezegd zijnde heeft het bedrijf wel aangegeven dat het in de toekomst meer transparantie aan de dag zal leggen. Of ze ook daadwerkelijk de daad bij het woord zal voegen valt echter nog maar af te wachten.

De populariteit van de series is in ieder geval in kaart gebracht door rekening te houden met verschillende data. Het gaat hierbij niet alleen om data van videodiensten, maar ook om data van social media, blogs evenals recensiesites.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bloedmooie 'Arrow'-actrice 'Katrina Law' gecast voor tiende seizoen van Hawaii Five-0!
Series / Nieuws

Bloedmooie 'Arrow'-actrice 'Katrina Law' gecast voor tiende seizoen van Hawaii Five-0!

Nemen we ook van een vast lid van de cast afscheid?

Het einde van het negende seizoen van Hawaii Five-0 heeft menig aantal fans naar de keel gegrepen. De finale aflevering van dit seizoen eindigde dan ook met een vrouw die een wapen trok en in het rond begon te schieten binnen in het Five-0 hoofdkwartier. Tot op moment van schrijven is het niet duidelijk of iemand daarbij is geraakt. Dit gezegd zijnde is er wel een nieuwe series regular gecast voor het tiende seizoen van de reeks.

De nieuwe actrice die is gecast voor het tiende seizoen van Hawaii Five-0 is zeker niet de minste. Het gaat namelijk om Arrow actrice 'Katrina Law'. In het tiende seizoen van de serie kruipt Law in de huid van het personage 'Quinn Liu'. Quinn was een lid van de staff van de 'Army's Criminal Investigation Division'. Ze werd op een zeker ogenblik echter gedegradeerd voor insubordinatie.

Lees ook: Grace Park vertelt meer over vertrek uit Hawaii Five-0

Cliffhanger van formaat
Het negende seizoen van de serie Hawaii Five-0 eindigde met een cliffhanger van formaat. Aan het einde van de finale aflevering begint de vrouw van Omar Hassan namelijk in het rond te schieten binnen de Five-0. Zoals eerder reeds aangegeven is het niet duidelijk of er fatale schoten zijn gelost. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat vooral het personage van 'Steve McGarrett' (gespeeld door 'Alex O-Loughlin') in vraag wordt gesteld. Dit omdat de eigenschappen waar het personage van Law over beschikt eigenlijk in lijn liggen met die van O-Loughlin. Dit gezegd zijnde zijn er weinig indicaties dat de acteur daadwerkelijk de reeks zal gaan verlaten. Niets valt echter helemaal uit te sluiten.

Ook de showrunner van de serie, namelijk 'Peter Lenkov' laat er weinig twijfel over bestaan dat Law gewoon een versterking zal zijn van de cast en geen ander castlid zal vervangen. In een reactie op de casting van Law liet hij dan ook het volgende optekenen; "We zijn bijzonder tevreden met het casten van Katrina. Ze weet vanaf het begin te overtuigen als 'Quin', de nieuwste aanvulling op het team. Kijkers zullen meer dan tevreden zijn met wat ze te zien zullen krijgen. De eerste ontmoeting tussen Quinn en McGarrett en Danny (!) is er eentje die nog lang zal blijven nazinderen".

Mogelijks dat er dus wel iemand wordt geraakt door de rondvliegende kogels aan het einde van het negende seizoen, maar de kans dat er een vast lid van de cast door komt te verdwijnen lijkt eerder klein. Of niet?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Van je collega's moet je het maar hebben: "Alison Brie is te aardig"
Series / Celebrity

Van je collega's moet je het maar hebben: "Alison Brie is te aardig"

Betty Gilpin (GLOW) en Joel McHale (Community) roddelen in James Cordon's show over collega's en reboots

Betty Gilpin (GLOW) en Joel McHale (Community) waren te gast bij The Late Late Show met James Corden. Aangezien ze allebei met Alison Brie hebben gewerkt, worden er wat sappige verhalen bijgehaald over de actrice.

In de talkshow vertelt Cordon dat Alison Brie graag horrorverhalen over Community-collega McHale verzint. Betty Gilpin, die op dit moment met Brie samenwerkt aan de damesworstelshow GLOW dacht daardoor dat Joel McHale een echte engerd was. Ze probeerde op de set sappige verhalen over McHale los te wringen, maar dat is niet gelukt.

Lees ook: Jackie Tohn over 'GLOW' seizoen 3: "persoonlijk en emotioneel"

GLOW-ster Alison Brie is getrouwd met een andere beroemde acteur, Dave Franco. Onlangs werkten de twee samen om zijn regiedebuut The Rental te filmen. "Ze [Alison en Dave] zouden niet zo cool moeten zijn, als ze zijn. Ze zijn zo aardig dat ik ze pijn wil doen" grapt Joel. Blijkbaar kan het jonge stel weinig fout doen.

James Cordon probeert nog te achterhalen of er een reboot van Community komt "Donald Glover smeekt om een reboot. Die heeft toch helemaal niks te doen."Lees ook: Nieuw op Netflix: 'GLOW' seizoen 3!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer laatste seizoen 'Star Wars: Resistance'!
Series / Trailer

Trailer laatste seizoen 'Star Wars: Resistance'!

Ja nu ineens na twee seizoenen is het al gedaan!

Disney Channel heeft een gloednieuwe trailer vrijgegeven voor het tweede seizoen van Star Wars: Resistance. Opvallend genoeg is nu ook meteen bekend gemaakt dat dit het laatste seizoen van de serie gaat zijn, dat daarmee eerder voorbij is dan we hadden verwacht.

In dit tweede seizone zullen we zien hoe Kaz en de rest van de rebellen proberend e First Order te verslaan. Maar die lijkt hen telkens een stap voor te zijn en nu weten we waarom. De Rebellen vechten immers tegen mensen als Captain Phasma en Kylo Ren. Dat is een ingewikkeld gevecht, zoals je hieronder ziet.Kylo Ren is hierboven in de trailer te zien als hologram. Maar meteen zien we hoe dodelijk Ren wel niet kan zijn, zelfs als hij niet meer dan een hologram is. Aangezien de serie zich afspeelt tussen Star Wars: The Last Jedi en Star Wars: The Rise of Skywalker, is het belangrijk voor fans om goed op te letten. De boel gaat ook hints bevatten voor de laatste film in de reeks.

Vanaf 6 oktober te zien.

Lees ook: Ontmoet de piloten van 'Star Wars Resistance'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer '13 Reasons Why' seizoen 3! Wie heeft [spoiler..] vermoord?
Series / Trailer

Trailer '13 Reasons Why' seizoen 3! Wie heeft [spoiler..] vermoord?

Netflix heeft een intense nieuwe trailer vrijgegeven van het derde seizoen '13 Reasons Why'.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Netflix heeft de trailer vrijgegeven van het derde seizoen van 13 Reasons Why. Bryce Walker is vermoord en dit nieuwe seizoen concentreert zich op het vinden van de moordenaar en waarom ze hem wilden vermoorden.

13 Reasons Why is een controversiële serie omdat het een nieuwe discussie startte over depressie en zelfmoord onder tieners. De heftige zelfmoordscène uit het eerste seizoen is verwijderd op aanraden van verschillende zelfmoordpreventie-organisaties in de VS. Afgaande op de trailer, wordt het derde seizoen ook weer behoorlijk intens.

Lees ook: Netflix verwijdert schokkende zelfmoordscène '13 Reasons Why'

De nieuwe trailer komt met het bijschrift: "Iedereen had een reden om Bryce Walker dood te willen. Maar wie ging er eigenlijk mee door?". Het onderzoek rond de dood van Bryce brengt 'Liberty High' in chaos; iedereen is een verdachte en iedereen verdenkt de anderen. Clay (Dylan Minnette), ooit achtervolgd door de pijn van Hannah's zelfmoord, is nu de centrale persoon in het mysterie rondom Bryce's moord.

13 Reasons Why seizoen 3 gaat op 23 augustus in première en er volgt nog een vierde en laatste seizoen, dat zal afspelen tijdens het afstuderen op Liberty High.

Lees ook: Netflix-serie '13 Reasons Why' eindigt na seizoen 4

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is dit de volgende 'Walking Dead'?
Series / Nieuws

Is dit de volgende 'Walking Dead'?

Zombie-comics Zombie Fallout komen naar televisie.

Zombie Fallout is de volgende zombieserie die eraan zit te komen. Volgens Deadline wordt de comicreeks geproduceerd door Buffalo 8 voor televisie en zal het dus de eerstvolgende zombieserie in een alsmaar groeiende lijst worden.

De comics komen van de hand van Mark Tufo. Eerder werd al geprobeerd er een serie van te maken, maar die pogingen klapten in 2016. Er verschenen in totaal veertien boeken, die sinds februari 2010 uitkomen. Nog altijd komen er meer delen, audioboeken en graphic novels uit.

Duistere komedie
Zombie Fallout is een duistere komedie die een groep helden, monsters, lafaards en anderen volgt in een wereld die overheerst wordt door zombies. Centraal staat Michael Talbot, een veteraan van de Amerikaanse marine. Hij is bang voor de apocalypse en bereidt zich voor op een wereld vol zombies.

Als dat echt gebeurt, moet hij samen met zijn familie zien te overleven door te steunen op de mensen die Michael altijd heeft vermeden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel TV-baas over einde Netflix-series
Series / Nieuws

Marvel TV-baas over einde Netflix-series

Dit zag natuurlijk niemand aan komen.

Na drie seizoenen kwam er al een einde aan Daredevil. Dat terwijl de Marvel-serie, die gemaakt werd met vier andere series voor Netflix, een succes was. Marvel TV-baas Jeph Loeb laat nu weten dat zij verrast werden door die keuze.

"Het moeilijkste van de situatie bij Netflix, waar ik verder niet op in kan gaan, is dat we verrast waren. Er zaten nog nieuwe dingen aan te komen en we waren er nog niet klaar voor," aldus Loeb. "Er was wat ruimte tussen, waarbij het erop leek dat we gingen stoppen, maar ineens kwam we weer op als een feniks."

Lees ook: Revival Marvel-series van Netflix mogelijk!

Toch het einde
Maar het was nooit de bedoeling om nu al te stoppen. "Eerlijk gezegd dachten we op een gegeven moment dat als het ware de bumper van de auto was gevallen en leek het toen voorbij. Maar de auto ging door en dus hadden we het er niet meer over." Later bleek echter dat alle series gingen eindigen.

"Voor ons is het wel belangrijk dat we de kans kregen om televisie te veranderen door vier helden samen te brengen. Dat was natuurlijk ongehoord en nooit eerder vertoond."

Lees ook: Charlie Cox over cancellen 'Daredevil'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.