search

Ons nieuws van zondag 6 oktober 2019

'The Magicians' seizoen 4: Het Monster is ontsnapt (Dvd)
Series / Blu-ray Review

'The Magicians' seizoen 4: Het Monster is ontsnapt (Dvd)

Dit keer niet op Blu-ray...

Auteur | Bedenker: Sera Gamble | John McNamara | Cast: Jason Ralph (Quentin Coldwater), Stella Maeve (Julia Wicker), Olivia Taylor Dudley (Alice Quinn), Hale Appleman (Eliot Waugh) e.a. | Jaren: 2015 - heden | Zender(s): Syfy

De serie The Magicians is gebaseerd op de bestsellers van Lev Grossman en draait om een groep vrienden die ontdekken dat ze magische krachten hebben. Samen moeten zij de wereld beschermen tegen kwaadaardige wezens. Ondertussen maakt de serie van Syfy zich klaar voor het vijfde seizoen.

Universal Pictures bracht recent seizoen vier uit op Dvd. Hieronder een blik op de uitgave, met eerst de synopsis en de trailer.



Na het begin van de epische zoektocht naar de zeven sleutels, hebben de Magicians wellicht de magie hersteld, maar tegen welke prijs? In seizoen vier is hun geheugen gewist en hebben ze nieuwe identiteiten aangenomen en zijn ze kwetsbaarder dan ooit. Uit Castle Blackspire is het Monster onstnapt: onsterfelijk, machtig en neemt de vorm aan van Eliot.



Uitgave: The Magicians - seizoen 4 | Aantal discs 4 x Dvd | Afleveringen: 13 x 44 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5053083185510 | Release: september 2018 | Met dank aan: Universal Pictures

De vier schijven van deze Dvd-uitgave van The Magicians zitten vastgeklikt in een stevige en doorzichtige Blu-ray keepcase. In de keepcase tref je per disc de titels en een korte Engelstalige synopsis aan.

Beeld en geluid
Universal Pictures zette de dertien afleveringen op vier Dvd-uitgaven, wat betekent dat er maximaal vier afleveringen op een enkele schijf staan. Hiermee kan een redelijk tot goede beeldkwaliteit gegarandeerd worden. Maar is dit ook zo? In grote lijnen wel! De scherpte is duidelijk bovengemiddeld en de kleur is sterk en duidelijk beter dat dan bij de gemiddelde Dvd-uitgave. Wel is er een lichtje blokvorming zichtbaar. De geluidstrack is standaard Dolby Digital 5.1 en doet zijn werk.

Het grootste nadeel voor de fans van de serie - en de beste beeldkwaliteit - is dat Universal heeft besloten het vierde seizoen geen Blu-ray uitgave te geven. En dit is jammer, aangezien er waarschijnlijk voldoende Nederlandse fans zijn met de Blu-ray uitgaven van seizoen één tot en met drie in de verzameling.

Bonusmateriaal
Naast dat eerdere seizoenen nog op Blu-ray verschenen, waren er bij die seizoenen ook extra's. Op deze Dvd-uitgave van seizoen vier ontbreken deze jammerlijk.

Seizoen 5 vermoedelijk in januari
Een vijfde seizoen kunnen we ongetwijfeld in januari 2020 verwachten, deze werd namelijk al aangekondigd door Syfy. Hieronder sneak peek die werd vertoond tijdens San Diego Comic-Con 2019.



Lees ook: 'The Magicians' krijgt 5e seizoen
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Will Riker terug op foto 'Star Trek: Picard'!
Series / Foto's

Will Riker terug op foto 'Star Trek: Picard'!

Na achttien jaar zien we het personage weer eens.

In Star Trek: Picard keren diverse oudgedienden van de franchise terug. Centraal staat natuurlijk Patrick Stewart als Jean-Luc Picard, maar we zien ook andere personages uit het verleden. Denk aan Data, Seven of Nine, Deanna Troi en natuurlijk ook Will Riker. Van die laatste is nu een foto vrijgegeven.

Tijdens de New York Comic-Con maakten Amazon en CBS bekend dat de serie op 23 januari van start gaat. Daarna is elke week op donderdag een nieuwe aflevering te zien, negen weken lang, want dit seizoen telt maar tien afleveringen. Vervolgens is een tweede seizoen een optie, want daar wordt al druk aan geschreven.

Lees ook: Terugkeer in 'Star Trek: Picard' viel Jonathan Frakes zwaar

Will Riker
Op onderstaande foto, die is vrijgegeven door CBS All Access, zien we Will Riker voor het eerst in jaren weer. Hij wordt natuurlijk weer gespeeld door Jonathan Frakes, die weer in de huid van het populaire personage kroop. Hij vertelde vorige zomer nog dat hij het wel erg spannend vond: "Ik heb Riker achttien jaar lang niet gespeeld, en was heel druk met regisseren," aldus de acteur.



Riker en Troi hebben straks een nieuw leven. "Ik kan je er niet teveel over vertellen, maar Marina en ik… Nou ja, je zal zien waar we ons bevinden. We zijn samen en het is heel… nou ja, niet-militair, laten we het zo zeggen."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het gevecht is begonnen: Disney verbiedt alle Netflix advertenties op haar netwerken
Series / Streaming-diensten

Het gevecht is begonnen: Disney verbiedt alle Netflix advertenties op haar netwerken

De strijd is duidelijk nu reeds losgebarsten!

Dat Disney de duimschroeven aan wil draaien bij Netflix hoeft helemaal niet te verbazen. Dat heeft ze nu ook in één klap extra duidelijk gemaakt door alle advertenties van Netflix op haar verschillende netwerken te verbannen. Concreet gaat het hierbij onder meer om advertenties die werden getoond op ABC en Freeform. Ook op andere netwerken waar Disney eigenaar van is worden de Netflix advertenties niet langer weergegeven. Enige uitzondering is ESPN.

Netflix is niet langer de enige streamingdienst, maar dat neemt niet weg dat ze wel nog steeds de grootste naam op het bord is. Disney+ wordt algemeen aanzien als de eerste, echt serieuze concurrent voor Netflix en dat wil ze bij deze nog eens extra kracht bijzetten. In eerste instantie werd vooral veel verwacht van Apple TV+ en HBO Max, maar nu lijkt het toch vooral Disney Plus te zijn welke met de meeste aandacht en interesse gaat lopen.

Geen ads van streamingdiensten meer
Dat Disney er nu voor heeft gekozen om de advertenties van Netflix te verbannen van haar netwerken is misschien opvallend, maar hoeft niet helemaal als een verrassing te komen. Het is namelijk zo dat Disney eerder dit jaar reeds tegenover haar medewerkers had aangegeven geen nieuwe advertenties van streamingdiensten meer te mogen accepteren. Echter werd er al snel voor gekozen om deze beslissing terug te draaien omdat ze in strijd zou zijn geweest met enkele zakelijke overeenkomsten die Disney had afgesloten met verschillende streamers en hun moederbedrijven. Belangrijke uitzondering op die regel? Netflix!

13% verlies
Ondanks het feit dat er logica schuilt in de beslissing van Disney moet het gezegd dat het bedrijf op die manier wel geconfronteerd wordt met een niet onaanzienlijk verlies aan inkomsten. Netflix heeft het voorbije jaar zomaar even 99,2 miljoen dollar uitgegeven aan commercials op de televisie. Zo'n 13 procent van dit bedrag werd verspreid over verschillende netwerken waar Disney eigenaar van is. Voor Netflix is de beslissing echter ook een grote domper. Zij adverteert traditioneel ook tijdens de uitzending van de prestigieuze Oscars, maar die wordt volgend jaar uitgezonden op... jawel, ABC.

In ieder geval mag het duidelijk zijn, de streaming oorlog staat op het punt om los te barsten!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix kondigt spin-off aan voor populaire animatieserie 'Big Mouth'
Series / Nieuws

Netflix kondigt spin-off aan voor populaire animatieserie 'Big Mouth'

Het derde deel van de originele animatieserie staat nog maar net op Netflix...

Recent verscheen op Netflix reeds het derde deel van de populaire animatieserie Big Mouth. Nu heeft 's werelds populairste streamingdienst bekend gemaakt dat er ook een spin-off van de reeks zal verschijnen. Dit betekent dat we nog heel wat meer kunnen verwachten van Nick Kroll en co!

Ondanks het feit dat het derde seizoen van de animatieserie Big Mouth nog maar net op Netflix staat mogen de fans van de reeks zich nu dus al opmaken voor nog meer moois. Netflix heeft namelijk niet alleen bekend gemaakt dat er een spin-off zit aan te komen, daarnaast mogen we deze ook nog eens zeer binnenkort verwachten.

Human Resources
Meteen bij de aankondiging heeft Netflix laten optekenen dat de spinoff de naam Human Resources zal krijgen. De zogenaamde tagline is "We manage people". Dit betekent dat we nu al kunnen concluderen dat de spinoff zich zal afspelen in de werkplaats van de zogenaamde 'Hormone Monsters'. De korte teaser die werd getoond op het New York Comic-Con evenement introduceert alvast een nieuw type monster. Dit betekent dat de reeks wellicht zal gaan over alle monsters die de mensen bijstaan. De spinoff zou zich dan ook niet in het bijzonder gaan richten op de Hormone Monsters.

Net zoals de originele animatieserie komt ook de spinoff van de hand van Nick Kroll, Andrew Goldberg, Mark Levin, Jennifer Flackett evenals Kelly Galuska. Fans van de animatieserie mogen de komende tijd hoe dan ook nog heel wat moois verwachten. Niet alleen komt er namelijk een spinoff van de reeks, daarnaast heeft Netflix eerder ook al bekend gemaakt dat er met absolute zekerheid nog een vierde, vijfde en zes deel van de oorspronkelijke animatieserie zal verschijnen.

De korte teaser voor de Big Mouth spinoff is hieronder alvast te bekijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead' krijgt elfde seizoen!
Series / Nieuws

'The Walking Dead' krijgt elfde seizoen!

Het tiende seizoen is net begonnen.

The Walking Dead krijgt een elfde seizoen. Tijdens de New York Comic-Con heeft televisiezender AMC bekend gemaakt dat de serie volgend jaar terugkeert voor een elfde reeks. Dat betekent meteen dat er volgend jaar dus drie (!) series in de franchise te zien zijn.

De serie is afgelopen weekend weer van start gegaan en bevindt zich nu in een opmerkelijke tiende reeks. Hierin nemen we namelijk afscheid van Michonne, waarmee nog een van de hoofdpersonen van de afgelopen tien jaar uit de serie verdwijnt. Maar het wordt anders en dat is misschien wel goed.

Lees ook: Lauren Cohan terug in 'The Walking Dead' als Maggie!

Andere wereld
Volgens showrunner Angela Kang speelt de serie zich nu af in een andere fase van de apocalypse. "In deze wereld, hebben onze mensen de mogelijkheid om kogels te maken, maar of dat nou een goede manier is om met grondstoffen en tijd om te gaan? Aangezien je meestal met zombies te maken hebt, wil je iets dat herbruikbaar is en dat je in je hand hebt. Iets zwaars, maar ook iets stils. Kogels trekken meer zombies. En dus hebben onze mensen geleerd meer als een geheel te vechten."

De serie draait in het tiende seizoen om de oorlog tussen de Whisperers, geleid door Alpha, en onze helden.

Lees ook: Beginscène 'The Walking Dead' seizoen 10 onthuld!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Fear the Walking Dead' krijgt veel duisterder zesde seizoen
Series / Nieuws

'Fear the Walking Dead' krijgt veel duisterder zesde seizoen

De serie neemt een nieuwe wending in de volgende reeks.

Alle kritiek en zelfs een petitie om ze weg te krijgen ten spijt: showrunners Andrew Chambliss en Ian Goldberg gaan door met Fear the Walking Dead. In een interview vertelt het duo wat ze van plan zijn met het zesde seizoen van de serie. Dat moet behoorlijk duister worden.

"We volgen onze personages nu op een heel andere reis, een veel duisterdere reis," aldus het duo. "In seizoen zes moeten ze niet alleen vechten met een vijand die de wereld op een tegengestelde manier zit dan zij, maar staan ze ook op een positie waarin hun geloof in een wereld vol mededogen waar ze voor willen vechten, op elk moment bestreden wordt."

Lees ook: Showrunners 'Fear the Walking Dead' willen niet weg

Duister seizoen
Het vijfde seizoen van de serie eindigde relatief duister en dat was een bewuste keuze. "Dat we het seizoen op een duistere plek als deze lieten eindigen, betekent dat we manieren konden vinden om seizoenen durende verhalen op een manier te laten eindigen die de groei van iedereen dit seizoen een plek kon geven."

De serie zal in 2020 ergens weer verder gaan.

Lees ook: 'Fear the Walking Dead' krijgt heel ander 6e seizoen
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krijgt HBO's 'Watchmen' maar 1 seizoen?
Series / Nieuws

Krijgt HBO's 'Watchmen' maar 1 seizoen?

Tenzij fans echt heel veel meer willen.

HBO-serie Watchmen blijkt niet bedacht te zijn om meerdere seizoenen te krijgen. Damon Lindelof vertelt dat hij de serie bedacht als iets dat maar 1 seizoen moet duren. Hij wil een tweede seizoen tegelijk niet uitsluiten.

"Het antwoord is 1", vertelde de acteur toen hem gevraagd werd op hoeveel seizoenen men rekent. "Betekent dit, dat we niet nog meer Watchmen krijgen? Niet per se. Betekent het dat ik niet aan meer seizoenen van Watchmen zal werken? Ik weet het niet. We hebben deze negen afleveringen ontworpen om net zo op zichzelf te staan als de oorspronkelijke 12 nummers. We wilden een gevoel van volledigheid geven. En het mysterie dat aan het begin staat ook oplossen."

Lees ook: Vijf nieuwe feiten over HBO's 'Watchmen'!

Maar meer is mogelijk
Tegelijk is meer gewoon mogelijk, laat Lindelof weten. "We willen zien hoe jullie de serie ontvangen. Als de serie er is en jullie laten merken dat er meer nodig is, dan zullen we dat absoluut overwegen. We willen echter dat deze negen afleveringen een compleet en buitengewoon verhaal vertellen."

Lees ook: Brute trailer HBO's 'Watchmen'!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sexy Elizabeth Hurley in trailer 'Runaways' seizoen 3!
Series / Trailer

Sexy Elizabeth Hurley in trailer 'Runaways' seizoen 3!

Ze speelt de slechterik Morgan le Fay.

In december start op de Disney-dienst Hulu alweer het derde seizoen van de Marvel-serie Runaways. Hieronder zie je een teaser trailer met heel wat spectaculaire beelden en een aantal nieuwe gezichten.

Onderstaande beelden verschenen tijdens New York Comic Con en in de beelden zie je onder meer Elizabeth Hurley als de sexy slechterik Morgan le Fay. Ook zie je een blik op de cross-over met Cloak & Dagger van de zender Freeform. Tandy Bowen (Olivia Holt) en Tyrone Johnson (Aubrey Joseph) komen opeens oog in oog te staan met de Runaways.



Het nieuwe seizoen begint met dat de tieners zich realiseren dat de aliens hun ouders bezitten. Ook vermoeden ze dat er eentje leeft in een van de Runaways. Het derde seizoen debuteert op 13 december op Hulu en er zijn tien afleveringen.

Seizoen 4 voor Runaways?
De vraag is of Runaways na seizoen drie terugkeert voor meer avonturen. Ondanks een goed ontvangst lijken al Marvel-series geproduceerd te gaan worden door Marvel Studios en gaat Marvel Entertainment zich vooral richten op animatieseries.



Lees ook: Marvels 'Runaways' krijgt derde seizoen
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.