search

Ons nieuws van vrijdag 4 oktober 2019

Eerste trailer Nederlandse Netflix Original 'Ares'!
Series / Trailer

Eerste trailer Nederlandse Netflix Original 'Ares'!

Dat kan nog een behoorlijk interessante serie worden.

Het heeft even geduurd, maar vandaag hebben we eindelijk de eerste trailer en meteen ook releasedatum voor Netflix-serie Ares. Het is de eerste Original die de streamingdienst hier in Nederland maakt en als we zo kijken, kan het nog best een interessante serie zijn.

In de serie worden de studenten Rosa en Jacob uitgenodigd om lid te worden van een vreemde sociëteit. Alles lijkt prima en in het begin eigenlijk helemaal niet heel erg. Het is wat decadent, maar ook leuk. Tot ineens een vriendin van Rosa verdwijnt en alles erop wijst dat ze verdwenen is door leden van de groep.



Ares krijgt acht afleveringen van Netflix en is vanaf 17 januari te zien op de streamingdienst. Volgens het bedrijf is het een psychologische horrorserie, die laat zien waar ons land zijn rijkdom nou echt aan te danken heeft. En dat zal behoorlijk gruwelijk kunnen worden, want daar hint deze eerste trailer eigenlijk ook wel naar.

Lees ook: Netflix begint opnames eerste Nederlandse original: 'Ares'!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Friends: Matthew Perry weigerde scène in homobar
Series / Celebrity

Friends: Matthew Perry weigerde scène in homobar

De productie besloot dan maar meteen om de scène te schrappen...

Het lijkt acteur Matthew Perry uit Friends momenteel niet bepaald voor de wind te gaan. Privé wordt de acteur geconfronteerd met de nodige problemen terwijl er ook nog eens een pittig nieuwtje opduikt. Zo zou de acteur ooit geweigerd hebben om een bepaalde, "gevoelige" scène op te nemen voor Friends.

Recent verscheen er een boek op de markt welke luistert naar de naam 'Generation Friends: An Inside Look at the Show That Defined a Television Era'. In dit boek, welke afkomstig is van de hand van schrijver Saul Austerlitz worden er verschillende details onthuld die zich achter de schermen van de serie Friends hebben afgespeeld. Eén van deze details gaat over een scène die moest worden ingeblikt door Perry in een homobar. De acteur had daar echter helemaal geen trek in en hield voet bij stuk. Uiteindelijk zag de productie geen andere mogelijkheid dan de scène uit de reeks te schrappen.

Lees ook: Wie is nu eigenlijk het populairste 'Friends'-personage?

Tonijnsandwiches
De scène die het personage van Perry (Chandler Bing) moest inblikken speelde zich af in een homobar. Het personage van Perry zou de bar regelmatig bezoeken omdat hij helemaal verzot is van hun... tonijnsandwiches! In de scène moest hij ongemerkt zien naar binnen te glippen, want hij wou niet dat iemand hem daar zou herkennen. Perry gaf na het lezen van het script echter aan de scène niet te zien zitten.

Als resultaat besloot de productie om de scène uit het script te halen. De reden waarom Perry het fragment niet wou inblikken is tot op vandaag niet bekend. Ook de acteur zelf houdt de lippen stijf op elkaar.

Lees ook: Reboot of reünie 'Friends' uitgesloten
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: Een kind met bovennatuurlijke krachten in 'Raising Dion' seizoen 1
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: Een kind met bovennatuurlijke krachten in 'Raising Dion' seizoen 1

De reeks is gebaseerd op het comic book verhaal van Dennis Liu...

Vanaf morgen, vrijdag 4 oktober 2019 is één van de meest langverwachte nieuwe superheldenseries, namelijk Raising Dion te bekijken op Netflix. Netflix kondigde de reeks reeds aan in oktober 2017, maar het heeft dus uiteindelijk nog twee jaar geduurd vooraleer ze daadwerkelijk te bekijken is.

Raising Dion vertelt het verhaal van Nicole Reese, een moeder, maar tevens ook weduwe die op een bepaalde dag vast moet stellen dat haar zoon Dion over bovennatuurlijke krachten beschikt. Ze doet er alles aan om te achterhalen hoe het komt dat Dion deze krachten heeft, maar stelt tegelijkertijd ook alles in het werk om dit verborgen te houden voor de buitenwereld. De cast van Raising Dion bestaat buiten Alisha Wainwright en Ja'Siah Young onder meer uit Jason Ritter en Michael B. Jordan.

Dennis Liu
De reeks Raising Dion is gebaseerd op het gelijknamige comic book verhaal van Dennis Liu. Volgens menig aantal experts moet dit één van de beste nieuwe superheldenseries worden die er dit najaar op Netflix zullen verschijnen. Kan jij al niet meer wachten tot morgen om kennis te maken met deze gloednieuwe reeks? In dat geval kan je er natuurlijk nu reeds voor kiezen om even de onderstaande trailer te bekijken.



Wil je graag meer zien van Raising Dion? Dan is dat dus vanaf morgen, vrijdag 4 oktober 2019 mogelijk op Netflix!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bekijk de eerste foto's nieuwe 'Walking Dead'-spinoff!
Series / Foto's

Bekijk de eerste foto's nieuwe 'Walking Dead'-spinoff!

Morgen worden de eerste bewegende beelden getoond tijdens de jaarlijks New York Comic-Con.

Vooraf aan de vertoning van de eerste bewegende beelden tijdens het New York Comic-Con panel van morgen, heeft AMC een reeks foto's online geplaatst van de nieuwe The Walking Dead-spinoff. Tijdens dit panel introduceren bedenker Scott M. Gimple en showrunner Matt Negrete castleden Aliyah Royale, Alexa Mansour, Annet Mahendru, Nicolas Cantu, Hal Cumpston en Nico Tortorella.

Lees ook: Derde 'Walking Dead'-serie filmt gigantische vliegtuigcrash

In het derde 'hoofdstuk' van de franchise volgen we twee jongedames die opgroeien in de nasleep van de zombie-apocalyps. Meer dan dat is er eigenlijk nog niet bekend over de plot, dus hier zullen we het (waarschijnlijk tot morgen) moeten doen. De eerder genoemde foto's kun je overigens hieronder bekijken.

Een franchise die nog lang niet dood is
Toen de nieuwe serie een tijd terug werd aangekondigd, zei David Madden, hoofd van AMC Networks er het volgende over:

"We zijn er dolblij mee dat we de franchise kunnen voortzetten met een nieuw hoekje in de post-apocalyptische wereld die de fans kennen. Scott is een onmisbare leider in dit proces en heeft een innovatieve toekomst in gedachten voor The Walking Dead."

Lees ook: Meer beelden vliegtuigcrash 'The Walking Dead'

De derde Walking Dead-serie wordt ergens in 2020 verwacht.









Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: 'Peaky Blinders' seizoen 5!
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: 'Peaky Blinders' seizoen 5!

Het vijfde seizoen is te bekijken via Netflix vanaf vrijdag 4 oktober 2019...

Fantastisch nieuws voor de fans van de hitserie Peaky Blinders! Vanaf morgen, vrijdag 4 oktober 2019 is namelijk het vijfde seizoen te bekijken op Netflix. De reeks ging eind augustus in première op de Britse televisie en is dus vrij snel ook te bekijken op 's werelds populairste streamingplatform.

De naam Peaky Blinders is eigenlijk afgeleid van de gelijknamige bende welke net na afloop van de Eerste Wereldoorlog actief was in het Engelse Birmingham. In het vijfde seizoen zullen de kijkers kunnen zien hoe de bende, onder leiding van Tommy Shelby geconfronteerd wordt met de epische beurscrash van 1929. Met het vijfde seizoen van Peaky Blinders verwelkomen we meteen ook enkele nieuwe namen. Het gaat hierbij onder meer om Sam Claflin evenals Brian Gleeson.

Absolute hitserie
Dat Peaky Blinders bulkt van de kwaliteit valt onder meer af te leiden uit de scores die ze heeft gekregen op gespecialiseerde websites. Op de website IMDB kan ze bijvoorbeeld rekenen op een score van 8,8/10. Op Rotten Tomatoes ligt de score met een 91 procent voor de Average Tomatometer en 96 procent voor de Average Audience Score nog hoger.

Kan jij nu al niet meer wachten om kennis te maken met het vijfde seizoen van Peaky Blinders? Bekijk dan zeker en vast even de onderstaande trailer! Het vijfde seizoen van de Engelse hitserie is vanaf morgen, vrijdag 4 oktober te bekijken op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zit Luke Skywalker in de 'Obi-Wan' serie?
Series / Nieuws

Zit Luke Skywalker in de 'Obi-Wan' serie?

Opvallend gerucht van een doorgaans welingelicht journalist.

Binnen een paar jaar is Obi-Wan Kenobi weer te zien voor fans van Star Wars. Dan keert Ewan McGregor namelijk terug als het personage in een live-action serie, waarin we leren wat de Jedi-master deed in zijn tijd als balling op woestijnplaneet Tatooine. Mogelijk keert een belangrijk personage ook terug.

Volgens journalist Josh Horowitz is Joel Edgerton namelijk waarschijnlijk te zien in de serie. "Ik twijfel er niet over, volgens mij is hij te zien in de Obi-Wan serie van Disney+. Ik heb veel acteurs speels alles zien ontkennen, maar durf er flink op in te zetten dat Owen terug keert."

Lees ook: 'Obi-Wan'-serie met Ewan McGregor vindt regisseur en schrijver!

Na de val
De serie speelt zich af na de val van de Galactic Republic. Obi-Wan bracht de zoon van Anakin Skywalker, Luke, naar zijn oom Owen en zijn tante Beru. Alhoewel ze geen bloedband hadden (Owens vader Cliegg trouwde met Anakins moeder Shmi), voedden Owen en Beru Luke op en steunden ze op hem om hun vochtboerderij draaiende te houden. Uiteindelijk betaalden ze de hoogste prijs voor hun band met Obi-Wan, want Stormtroopers vermoordden hen.

Lees ook: 'Obi-Wan Kenobi': 8 jaar na 'Revenge of the Sith'

Als Edgerton terugkeert in de serie, dan betekent dat, dat we meer te zien krijgen over de band tussen Obi-Wan en Owen Lars. Tegelijk kan dat ook betekenen dat we Luke als kind zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'WandaVision' was idee van Marvel-baas Kevin Feige
Series / Nieuws

'WandaVision' was idee van Marvel-baas Kevin Feige

Hij kwam met de serie om Elizabeth Olsen en Paul Bettany nog langer vast te kunnen houden.

Marvel Studios heeft het druk de komende tijd. De productie is namelijk flink opgevoerd. Waar er eerst alleen films gemaakt werden, produceert de filmstudio nu ook series. Een daarvan wordt WandaVision, dat straks op Disney+ te streamen is.

Details rond de serie zijn schaars. We weten wel dat de boel een jaren vijftig vibe krijgt. Het verhaal van een gelukkige familie staat centraal, maar daar ligt iets sinisters en iets duisters onder. Deze week ging actrice Elizabeth Olsen, die Wanda Maximoff, a.k.a. Scarlett Witch speelt, langs bij Jimmy Kimmel om over de serie te vertellen.

Lees ook: Marvel-serie 'WandaVision' wordt totaal absurd

Idee van Kevin Feige
De serie blijkt bedacht te zijn door Kevin Feige. Maar die vertelde dat niet gewoon: "Toen ik erover hoorde, liet Feige Paul [Bettany, speelt Vision] en mij los langskomen op zijn kantoor. Het voelde heel erg alsof ik bij de directeur langs moest gaan." Bettany dacht dan ook dat zijn tijd bij Marvel voorbij zou zijn. Maar het tegenovergestelde bleek het geval te zijn.

Lees ook: Scarlet Witch eindelijk uitgediept in 'WandaVision'

Feige bedacht de serie volgens Olsen zodat het duo nog te zien kon zijn. "Het is Feige's idee, deze serie. Hij bedacht het. En het is een geweldig idee," concludeerde de actrice. Volgend jaar is de serie al op Disney+ te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix schrapt weer eens een serie: 'Dear White People'
Series / Nieuws

Netflix schrapt weer eens een serie: 'Dear White People'

Ook deze serie eindigt dus.

De afgelopen tijd heeft Netflix van een aantal series bekendgemaakt, dat ze gaan stoppen. Een daarvan was animatiekomedie BoJack Horseman, dat na het zesde seizoen stopt. Maar nu horen we dat ook Dear White People zal eindigen. De serie krijgt nog een vierde seizoen en dan is het schluss.

Het vierde seizoen, dat door Netflix Volume 4 genoemd wordt, breidt dus een einde aan het verhaal van de studenten aan de Winchester University. De reeks krijgt tien afleveringen die wederom gemaakt worden door Justin Simien en Yvette Lee Bowser als showrunners en uitvoerend producenten. Simien zal overigens weer afleveringen schrijven.

Lees ook: Derde seizoen 'Dear White People' staat vanaf vandaag op Netflix!

Einde verhaal
Het nieuws werd aangekondigd door een van de hoofdrolspelers, Marque Richardson. Hij vertelde: "Ik kom jullie vertellen dat Dear White People terug komt voor een vierde en laatste seizoen! Ik ben zo dankbaar dat deze kleine indie maar liefst vier seizoenen kreeg van Netflix. Deze serie heeft, samen met alle getalenteerde verhalenvertellers die het in mijn leven gebracht heeft, mijn leven ook echt veranderd. Ik kan niet wachten op een laatste volume te maken om die transformerende ervaring te vieren."

De eerste drie seizoenen zijn al te streamen. Wanneer volume 4 live gaat is niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.